![]() ![]() |
Nov 11 2008, 12:40 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 796 Inregistrat pe: 16-January 08 Membrul Nr.: 40,960 |
Getut , deci e bun M-am zapacit de tot cu zaaturul Elena, mersi mult ca m-ai lamurit Am zaatar cu marar -------------------- |
|
|
|
Nov 11 2008, 12:43 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 706 Inregistrat pe: 9-March 05 De la: Hessen-Frankfurt Membrul Nr.: 22,243 |
Sper sa gasesti zaatar Facut si mancat...aluatul e de la retete Laurei,dar nu am avut rabdare sa-l las prea mult la crescut si ..nu a iesit cum vroiam,dar any way au fost foarte gustoase si asa mi-am potolit pofta pe care o aveam de mai mult de o saptamana Si mano'shurile mele -------------------- |
|
|
|
|
|
|
Nov 11 2008, 12:32 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatori Postari: 7,628 Inregistrat pe: 13-December 06 De la: Israel Membrul Nr.: 35,433 |
-------------------- Fan n_Puiu.
|
|
|
|
Nov 11 2008, 07:31 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,290 Inregistrat pe: 2-January 05 De la: In afara Romaniei si in Ea Membrul Nr.: 19,931 |
M-am zapacit de tot cu zaaturul Elena, mersi mult ca m-ai lamurit Am zaatar cu marar Za'atar Za'atar is spice used heavily in the Middle East that combines herbs including hyssop, oregano, marjoram, and thyme, and sometimes also sesame seeds and sumac. Za'atar is also an herb that has a minty aroma and dark green leaves. Za'atar can be mixed with olive oil and spread on bread or used alone for flavoring meats and vegetables and salads. You can blend your own spices to make za'atar or purchase it already blended. The benefit from making your own za'atar is you can use the spices to satisfy your own taste buds. ![]() -------------------- ![]() |
|
|
|
Nov 12 2008, 02:28 AM
Trimis la
|
|
![]() Senzuala Grup: Membri Postari: 2,018 Inregistrat pe: 13-November 06 De la: Lebanon Membrul Nr.: 34,842 |
Za'atar Za'atar is spice used heavily in the Middle East that combines herbs including hyssop, oregano, marjoram, and thyme, and sometimes also sesame seeds and sumac. Za'atar is also an herb that has a minty aroma and dark green leaves. Za'atar can be mixed with olive oil and spread on bread or used alone for flavoring meats and vegetables and salads. You can blend your own spices to make za'atar or purchase it already blended. The benefit from making your own za'atar is you can use the spices to satisfy your own taste buds. Neta nu vreau sa intru in polemici, dar zaatarul libanez traditional cu contine decat thyme Deci aveam dreptate ca israelienii au facut o combinatie de ierburi si l-au numit zaatar. -------------------- |
|
|
|
Nov 12 2008, 09:42 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,290 Inregistrat pe: 2-January 05 De la: In afara Romaniei si in Ea Membrul Nr.: 19,931 |
Neta nu vreau sa intru in polemici, dar zaatarul libanez traditional cu contine decat thyme Deci aveam dreptate ca israelienii au facut o combinatie de ierburi si l-au numit zaatar. Polemica ? Pentru ceva ce nu ne apartine ca patent? Nu ma dau in vant dupa acest amestec de condimente, dar am crezut ca informatiile de pe net sunt corecte.... Za'atar From Wikipedia,Za'atar, a blend of herbs, sesame seeds and salt Origanum syriacumZa'atar (Arabic: زعتر; also spelled satar, zahatar or zatr) is a mixture of herbs and spices used as a condiment with Middle Eastern origins. The name of the condiment shares the Arabic name of the herb used as the main ingredient.[1] Latin names for the herbs called za'atar include Origanum majorana (sweet marjoram), Origanum syriacum (also known as Biblical hyssop, Syrian oregano and wild marjoram), and Thymus capitatus (thyme).[2] Za'atar barri ("wild za'atar") is identified as Origanum vulgare which in English can refer to European oregano, oregano, pot marjoram, wild marjoram, winter majoram, and wintersweet.[3] Both oregano and marjoram are closely related Mediterranean plants of the Labiatae family which also includes mint and sage, so it is unsurprising that these herbs are commonly used as substitutes for one another.[4] Za'atar is generally prepared using ground dried thyme, oregano, marjoram, or some combination thereof, mixed with toasted sesame seeds, and salt.[4] Some varieties may add savory, cumin, coriander[5] or fennel seed. A Lebanese variety of Za'atar usually contains sumac berries, and has a distinct dark red color. Za'atar is popular both in cooking and as a condiment in Armenia, Iraq, Israel, Jordan, Lebanon, Libya, Morocco, the Palestinian territories, Syria, and Turkey. It is eaten for breakfast alongside a cheese made of yogurt with bread throughout the Arab world, most often in Lebanon, Palestine, and Syria.[6][7] Contents [hide] 1 History 2 Uses 2.1 Culinary 2.2 Medicinal 3 See also 4 External links 5 References -------------------- ![]() |
|
|
|
Nov 16 2008, 06:54 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,776 Inregistrat pe: 10-September 06 Membrul Nr.: 33,714 |
-------------------- |
|
|
|
Nov 17 2008, 10:34 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatori Postari: 7,628 Inregistrat pe: 13-December 06 De la: Israel Membrul Nr.: 35,433 |
Nu-mi vine sa cred Blonde,dar chiar sunt reusite
-------------------- Fan n_Puiu.
|
|
|
|
Nov 17 2008, 12:12 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,776 Inregistrat pe: 10-September 06 Membrul Nr.: 33,714 |
Nu-mi vine sa cred Blonde,dar chiar sunt reusite Rym, sunt excelente! Nici eu nu mă aşteptam sa-mi iasă din prima. Este primul aluat pe care l-am făcut vreodată! Am făcut din jumătate de ingrediente şi mi-au ieşit 4. Mai am şi pe astăzi. Mănânc la prânz cu iaurt. Mniaaaaaaaaam! -------------------- |
|
|
|
Nov 17 2008, 03:32 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 706 Inregistrat pe: 9-March 05 De la: Hessen-Frankfurt Membrul Nr.: 22,243 |
Ce bine arataaaaaaaa
Iar mi-e poftaaaaaaaaa Ce reteta de aluat ai? Tot a Laurei?De la pizza? -------------------- |
|
|
|
Nov 17 2008, 04:06 PM
Trimis la
|
|
Ce bine arataaaaaaaa Iar mi-e poftaaaaaaaaa Ce reteta de aluat ai? Tot a Laurei?De la pizza? Muţumesc! Dap, acelaşi aluat... doar că l-am lăsat muuult la dospit -------------------- |
|
|
|
Nov 18 2008, 09:08 AM
Trimis la
|
|
Până la urmă, aţi descoperit reţeta de Mansaf?!
Rym, de-o veşnicie mă gândesc la pulpele alea umplute cu orez, reţetă postată de tine. Poa' le fac în weekend. -------------------- |
|
|
|
Nov 18 2008, 08:54 PM
Trimis la
|
|
![]() Senzuala Grup: Membri Postari: 2,018 Inregistrat pe: 13-November 06 De la: Lebanon Membrul Nr.: 34,842 |
Dubla
Acest mesaj a fost editat de elena_antony: Nov 18 2008, 09:43 PM -------------------- |
|
|
|
Nov 18 2008, 09:40 PM
Trimis la
|
|
Elena, mulţumesc.
Mai mult m-ar fi interesat condimentele care se folosesc la această reţetă... că mielu' ştiu eu să-l înlocuiesc cu puiu' găinii. E în oraş un restaurant libanez care face Mansaf cu pui. E demenţial. Aş încerca să fac şi acasă... numa' că nuş cu ce să aromez orezu' ăla. -------------------- |
|
|
|
Nov 18 2008, 09:42 PM
Trimis la
|
|
Până la urmă, aţi descoperit reţeta de Mansaf?! Rym, de-o veşnicie mă gândesc la pulpele alea umplute cu orez, reţetă postată de tine. Poa' le fac în weekend. A pus Sandi o reteta de Mansaf, daca nu ma insel. Mansaful traditional se face cu carne de miel, dar se poate face si cu carne de pui.Eu am facut o data cu carne de vita, pentru ca sunt alergica la carnea de miel Reteta mea e dintr-o carte de bucate Libaneza, am incercat-o si a iesit foarte bun: Ai nevoie de : Carne de miel cu oase (~1kg) 1,5 kg iaurt simplu apa sa fierbi carnea 1 ceapa 2 cani orez (basmati sau jasmin ) 50g unt/ghe sare lipie prajita seminte de pin, almonds,nuci, patrunjel tocat ....... Se spala bine carnea de miel, si se pune la fiert in apa cu putina sare si ceapa intreaga.Se fiebe pana ce carnea este fiarta. In alta oala, se pune iaurtul la fiert, pe foc mic, amestecand continuu intr-un singur sens!!(este foarte important sa se amestece in acelasi sens,pentru a nu se "aduna" iaurtul)Cand acesta a ajuns la punctul de fierbere, se opreste focul. Cand carnea este fiarta, se scoate intr-un vas, si se strecoara supa.Se adauga putina supa la iaurtul fiert (~1cana), se bun bucatile de carne, si se mai fierb in iaurt ~20minute, amestecand din cand in cand.Se potriveste de sare.Eu alte condimente nu am mai pus,reteta o am dintr-o carte de bucate Libaneza, si nu era specificat nici un condiment.Daca vrei poti sa pui niste baharat , sau stiu eu....... Se fierbe orezul dupa indicatiile de pe pachet, iar la urma se adauga untul topit sau ghe.Se poate pune si putin shofran pentru culoare. Lipia se rumeneste in cuptor, apoi se rupe in bucati. Se prajesc semintele de pin , almonds, nuci in putin unt. Pe un platou mare,se pune lipia prajita, apoi se aseaza frumos orezul, iar in mijlocul orezului se face o mica adancitura cu lingura.Se pune bucatile de miel si sos de iaurt in mijloc, si se orneaza cu seminte de pin, almond, si patrunjel tocat marunt. In alt castronas se pune sosul de iaurt ramas,pentru cine doreste mai mult sos pentru orez.... Sper sa-ti placa -------------------- |
|
|
|
Nov 18 2008, 09:46 PM
Trimis la
|
|
Mulţumesc încă o dată, Elena!
-------------------- |
|
|
|
Nov 18 2008, 09:49 PM
Trimis la
|
|
Elena, mulţumesc. Mai mult m-ar fi interesat condimentele care se folosesc la această reţetă... că mielu' ştiu eu să-l înlocuiesc cu puiu' găinii. E în oraş un restaurant libanez care face Mansaf cu pui. E demenţial. Aş încerca să fac şi acasă... numa' că nuş cu ce să aromez orezu' ăla. Pai orezul se face simplu, eventual pui putin shofran pentru culoare si unt topit la sfarsit. Depinde si de restaurant, unii mai "imbunatatesc" retetele dupa bunul plac. Eu am facut cu orez simplu pentru mansaf, si sincer nu mi-ar fii placut sa fie orezul prea aromat, pentru ca strica gustul mancarii , nu mai simti aroma aceea de iaurt si carne. Cand fac orez aromat pentru pui, eu pun 7 spices,shofran ,putina scortisoara si nutmeg, seminte de pin, si almonds. -------------------- |
|
|
|
Nov 19 2008, 01:05 AM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,121 Inregistrat pe: 17-October 08 De la: Vicenza (Italia) Membrul Nr.: 45,824 |
A pus Sandi o reteta de Mansaf, daca nu ma insel. Mansaful traditional se face cu carne de miel, dar se poate face si cu carne de pui.Eu am facut o data cu carne de vita, pentru ca sunt alergica la carnea de miel Reteta mea e dintr-o carte de bucate Libaneza, am incercat-o si a iesit foarte bun: Ai nevoie de : Carne de miel cu oase (~1kg) 1,5 kg iaurt simplu apa sa fierbi carnea 1 ceapa 2 cani orez (basmati sau jasmin ) 50g unt/ghe sare lipie prajita seminte de pin, almonds,nuci, patrunjel tocat ....... Se spala bine carnea de miel, si se pune la fiert in apa cu putina sare si ceapa intreaga.Se fiebe pana ce carnea este fiarta. In alta oala, se pune iaurtul la fiert, pe foc mic, amestecand continuu intr-un singur sens!!(este foarte important sa se amestece in acelasi sens,pentru a nu se "aduna" iaurtul)Cand acesta a ajuns la punctul de fierbere, se opreste focul. Cand carnea este fiarta, se scoate intr-un vas, si se strecoara supa.Se adauga putina supa la iaurtul fiert (~1cana), se bun bucatile de carne, si se mai fierb in iaurt ~20minute, amestecand din cand in cand.Se potriveste de sare.Eu alte condimente nu am mai pus,reteta o am dintr-o carte de bucate Libaneza, si nu era specificat nici un condiment.Daca vrei poti sa pui niste baharat , sau stiu eu....... Se fierbe orezul dupa indicatiile de pe pachet, iar la urma se adauga untul topit sau ghe.Se poate pune si putin shofran pentru culoare. Lipia se rumeneste in cuptor, apoi se rupe in bucati. Se prajesc semintele de pin , almonds, nuci in putin unt. Pe un platou mare,se pune lipia prajita, apoi se aseaza frumos orezul, iar in mijlocul orezului se face o mica adancitura cu lingura.Se pune bucatile de miel si sos de iaurt in mijloc, si se orneaza cu seminte de pin, almond, si patrunjel tocat marunt. In alt castronas se pune sosul de iaurt ramas,pentru cine doreste mai mult sos pentru orez.... Sper sa-ti placa Multumesc de reteta! Suna foarte bine. Si daca e sa nu gasesc mielut pot folosi carne de pui... se face exact la fel, nu? O curiozitate... ce este 'ghe'-ul? Multumesc! Sorina -------------------- Sorina
![]() 7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg 7 iulie 2010 aveam 99kg 7 august 2010 aveam 93,6kg 7 sept 2010 aveam 91kg 7 oct 2010 aveam 87,7kg 7 nov 2010 aveam 83,7kg 7 dec 2010 aveam 81kg 7 ian 2011 aveam 79,9kg 7 febr 2011 aveam 78kg 7 martie 2011 aveam 77,5kg 7 aprilie 2011 aveam 75,5kg 7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit) 7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti 7 iulie 2011 aveam 73kg 7 iulie 2011 aveam 72,5kg |
|
|
|
Nov 19 2008, 01:10 AM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,121 Inregistrat pe: 17-October 08 De la: Vicenza (Italia) Membrul Nr.: 45,824 |
Pai orezul se face simplu, eventual pui putin shofran pentru culoare si unt topit la sfarsit. Depinde si de restaurant, unii mai "imbunatatesc" retetele dupa bunul plac. Eu am facut cu orez simplu pentru mansaf, si sincer nu mi-ar fii placut sa fie orezul prea aromat, pentru ca strica gustul mancarii , nu mai simti aroma aceea de iaurt si carne. Cand fac orez aromat pentru pui, eu pun 7 spices,shofran ,putina scortisoara si nutmeg, seminte de pin, si almonds. 7 spices ce este de fapt? Stiu ca am mai citit mai demult... dar am uitat. Care este echivalentul in romaneste? nutmeg sper sa nu gresesc... e cumva samanta de floarea soarelui? Si cand se pun in orez? Se pun la fiert, la sfarsit, prajite inainte... sau cum? Poti, te rog frumos, sa detaliezi un pic. Multumesc mult de tot! Sorina -------------------- Sorina
![]() 7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg 7 iulie 2010 aveam 99kg 7 august 2010 aveam 93,6kg 7 sept 2010 aveam 91kg 7 oct 2010 aveam 87,7kg 7 nov 2010 aveam 83,7kg 7 dec 2010 aveam 81kg 7 ian 2011 aveam 79,9kg 7 febr 2011 aveam 78kg 7 martie 2011 aveam 77,5kg 7 aprilie 2011 aveam 75,5kg 7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit) 7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti 7 iulie 2011 aveam 73kg 7 iulie 2011 aveam 72,5kg |
|
|
|
Nov 19 2008, 01:25 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,925 Inregistrat pe: 4-September 07 De la: carolina de nord Membrul Nr.: 38,747 |
7 spices ce este de fapt? Stiu ca am mai citit mai demult... dar am uitat. Care este echivalentul in romaneste? nutmeg sper sa nu gresesc... e cumva samanta de floarea soarelui? Si cand se pun in orez? Se pun la fiert, la sfarsit, prajite inainte... sau cum? Poti, te rog frumos, sa detaliezi un pic. Multumesc mult de tot! Sorina 7 SPICES este un mix din piper,cumin,coriandru,cuisoare(cloves),nutmeg,scortisoara,cardamon.se gaseste si sub denumirea de Bokharat sau Sabea bharat.Citeodata amestecul mai are un ingredient in plus sau minus cum ar fi ginger si fenugreek.poti sa-ti cumperi tu ingredientele si sa faci amestecul singura sau daca nu folosesti putin e mai rentabil sa cumperi doar punguta sau borcanelul cu 7 spices. Nutmeg nu e samanta de floarea soarelui |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|