![]() ![]() |
Aug 19 2009, 12:09 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,872 Inregistrat pe: 19-February 06 De la: Franta Membrul Nr.: 30,436 |
In prima zi am sigur supa (hrira) brick (foi umplute cu carne si branza topita). Mai mult de atat nu cred din cauza ca voi fi singurica pentru "farq siyam".
|
|
|
|
Aug 19 2009, 12:23 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
|
|
|
|
|
|
|
Aug 19 2009, 12:37 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,872 Inregistrat pe: 19-February 06 De la: Franta Membrul Nr.: 30,436 |
Atunci iti astept reteta si le fac si eu pentru ca le-am cumparat joi de la Grenoble si ma intrebam cum sa le folosesc Adriana le poti pregati in fel si chip, cu carne tocata, cu ton, cu ou, impaturite, in forma de cosh, evantai etc. Reteta mea e simple de chez simple : pentru vreo 10 bucati cam 200 g carne tocata cateva cuburi de branza topita sare, piper, cumin putin patrunjel tocat 1 ou si daca vrei putin sos de rosii le amesteci bine si poti lasa cateva minutzele la frigider sa se imbine aromele tai foile in doua (deci din cerc devin semi cerc) la un capat pui putina carne si o bucata de branza topita si rulezi ca pe sarmale, avand grija sa inchizi bine capetele ca de nu iti curge branza prin tigaie si o sa-ti umpli peretii de ulei. le prajesti in ulei pana sunt rumene, focul sa nu fie prea domol dar nici la maxim sa le arzi. ideal ar fi sa le servesti cu o supa ! oricum le voi face si pun poze ! |
|
|
|
Aug 19 2009, 12:39 PM
Trimis la
|
|
Adriana daca vrei le poti unge cu putin unt si le poti pune la cuptor, vor fi mai light. |
|
|
|
Aug 19 2009, 12:47 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
|
|
|
|
Aug 19 2009, 06:17 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatori Postari: 7,628 Inregistrat pe: 13-December 06 De la: Israel Membrul Nr.: 35,433 |
Adriana le poti pregati in fel si chip, cu carne tocata, cu ton, cu ou, impaturite, sau umplute cu piept de pui calit si condimentat bine,apoi date la cuptor. Andreea,felicitari pentru BB. -------------------- Fan n_Puiu.
|
|
|
|
Aug 19 2009, 06:24 PM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
|
Aug 19 2009, 06:38 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatori Postari: 7,628 Inregistrat pe: 13-December 06 De la: Israel Membrul Nr.: 35,433 |
Adriana,carnea nu trebuie uscata noi mai adaugam si un sos de curry sau sa fie cava care leaga putin compozitia.
Si aceleasi foi umplute cu bucatele de cas sfarma, unse cu unt,rumenite la cuptor apoi insiropate...asta este desertul. -------------------- Fan n_Puiu.
|
|
|
|
Aug 20 2009, 07:43 AM
Trimis la
|
|
sau umplute cu piept de pui calit si condimentat bine,apoi date la cuptor. Andreea,felicitari pentru BB. merci rym, incerc sa vad, daca ma simt rau ma opresc, daca vad ca pot suporta atunci as vrea totusi sa fac ramadanul cu toti. Sunt la inceputul lunii a patra, deci nu cred ca ar fi vreun risc. te pup. |
|
|
|
Aug 22 2009, 09:24 PM
Trimis la
|
|
|
Bucataras Grup: Membri Postari: 129 Inregistrat pe: 18-January 08 De la: Bucuresti si prin lume Membrul Nr.: 41,008 |
buna seara
ca de obicei, eu va rog sa mai puneti retete, pentru ca stiu ca azi a inceput Ramadanul si cred ca iar va intreceti in preparate - impartasitini-le si noua Andreea, sa fiti sanatosi - tu, copilasul tau pe drum si sotul tau si felicitari nu stiu ce se ureaza de inceput de Ramadan, dar considerati ca am facut si spus cele de cuviinta, va rog |
|
|
|
Aug 22 2009, 09:36 PM
Trimis la
|
|
Culinareaso
Azi din pacate nu am prea culinarit, am facut doar o supa dar multaaaaa, pentru vreo 50 de persoane, si cum sunt singurica nu prea iti vine sa mananci. Maine ma voi aplica si vin sa va povestesc. Ca prima impresie de femeie gravida, a fost ok ziua, nu mi-a fost rau deloc, a trecut chiar repede, dimineata am mancat bine, glucide, lapte, miere de albine, fructe, apa si sunt ok. Nu cred ca bebe sufera ! Va pup fetele si va spun pe maine ! Acest mesaj a fost editat de andreea fr: Aug 22 2009, 09:38 PM |
|
|
|
Aug 22 2009, 10:52 PM
Trimis la
|
|
Ramadan Karim!!
Andreea,ziua a fost lunga si foarte calduroasa iar lipsa apei este coplesitoare. Bine ca bb.se comporta bine. Dar...meniul de astazi: -Ciorba de legume acrita cu zeama lamaie. -Pui si legume la cuptor(in punga). -Salata verde,castraveti,rosii. -orez chinezesc. -colage (foi brik umplute cu branza dulce si insiropate). -------------------- Fan n_Puiu.
|
|
|
|
Aug 23 2009, 01:12 AM
Trimis la
|
|
|
Ramadan Karim!
In seara asta le-a venit rindul Din amintirile a ceea ce mi-ati spus voi aici impletite cu ingredientele din bucataria mea am facut asa: am prajit in sos propriu carne de vita macinata, cind s-a evaporat toata apa pe care a lasat-o am adaugat sare, piper, si un mix de arome de aici care se numeste saporita si care printre altele are nucsoara in ea, am amestecat-o mereu bine bine si era sfarimata la sfirsit, am adaugat multa urda uscata rasa si 2 oua ca se se lege un pic. Foile de brique le-am taiat in 2 pentru ca mi-era teama ca lasate intregi ar fi fost prea mari, le-am umplut si rulat (m-am cam chinuit si eram destul de disperata pentru ca unse cu apa cum scria pe punga nu prea mi se parea ca se lipesc, unse cu ulei nici atit si n-aveam chef sa sparg un ou numai ca sa iau albusul sa le lipesc Multumesc
Imagini Atasate
|
|
|
|
Aug 23 2009, 10:12 AM
Trimis la
|
|
-------------------- Fan n_Puiu.
|
|
|
|
Aug 23 2009, 12:23 PM
Trimis la
|
|
|
Mersi frumos, norocul incepatorului Apropo, cu ce trebuie unse foile astea de briques ca sa se lipeasca bine? Cu albus de ou? Ca cele unse cu apa si/sau ulei, mie nu prea mi se lipeau, adica nu s-au lipit absolut toate, cit am pregatit apoi terenul pentru prajit si aranjat deranjul in bucatarie s-au odihnit si nu s-au deschis apoi la prajit, ca de asta imi era frica. |
|
|
|
Aug 23 2009, 04:39 PM
Trimis la
|
|
Adriana,se ung cu putin ou batut.Pentru cele la cuptor, inainte de a pune carnea de pui ,unge putin foaie cu smantana.
-------------------- Fan n_Puiu.
|
|
|
|
Aug 23 2009, 05:43 PM
Trimis la
|
|
|
Ok, mersi, sper sa tin minte pina data urmatoare cind le mai gasesc
|
|
|
|
Aug 24 2009, 10:01 AM
Trimis la
|
|
|
Bucataras Grup: Membri Postari: 129 Inregistrat pe: 18-January 08 De la: Bucuresti si prin lume Membrul Nr.: 41,008 |
eu o sa fac azi, cred, reteta cu carne de miel si iaurt pe care ai postat-o tu, Andreea, mi-a "sunat" foarte apetisant
dar nu am miel, am carne de ied si sunt sigura ca va fi foarte bun tineti-mi pumnii, ca si eu voua, celor care postiti, sunt de acord ca doar lipsa apei pune mari probleme pe caldura asta |
|
|
|
Aug 24 2009, 11:14 AM
Trimis la
|
|
|
Mi-ai dat o idee, azi la prinz maninc ce ramas cu nitica smintina buna
|
|
|
|
Aug 24 2009, 12:20 PM
Trimis la
|
|
A pus Sandi o reteta de Mansaf, daca nu ma insel. Mansaful traditional se face cu carne de miel, dar se poate face si cu carne de pui.Eu am facut o data cu carne de vita, pentru ca sunt alergica la carnea de miel Reteta mea e dintr-o carte de bucate Libaneza, am incercat-o si a iesit foarte bun: Ai nevoie de : Carne de miel cu oase (~1kg) 1,5 kg iaurt simplu apa sa fierbi carnea 1 ceapa 2 cani orez (basmati sau jasmin ) 50g unt/ghe sare lipie prajita seminte de pin, almonds,nuci, patrunjel tocat ....... Se spala bine carnea de miel, si se pune la fiert in apa cu putina sare si ceapa intreaga.Se fiebe pana ce carnea este fiarta. In alta oala, se pune iaurtul la fiert, pe foc mic, amestecand continuu intr-un singur sens!!(este foarte important sa se amestece in acelasi sens,pentru a nu se "aduna" iaurtul)Cand acesta a ajuns la punctul de fierbere, se opreste focul. Cand carnea este fiarta, se scoate intr-un vas, si se strecoara supa.Se adauga putina supa la iaurtul fiert (~1cana), se bun bucatile de carne, si se mai fierb in iaurt ~20minute, amestecand din cand in cand.Se potriveste de sare.Eu alte condimente nu am mai pus,reteta o am dintr-o carte de bucate Libaneza, si nu era specificat nici un condiment.Daca vrei poti sa pui niste baharat , sau stiu eu....... Sper sa-ti placa Doar o mica completare,sper sa nu fie cu suparare.Iaurtul ,inainte de fierbere ,se strecoara si se adauga 1 lingurita amidon,apoi trebuie amestecat tot timpul pana se leaga bine.Se adauga putin piper alb.Optional se poate aduga si o lingurita delikat. Pofta buna! -------------------- Fan n_Puiu.
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|