6 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Marshmallow Fondant
snej
mesaj Mar 18 2008, 10:08 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 839
Inregistrat pe: 19-December 07
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 40,466



Am si eu o intrebare, poate s-a mai raspuns la ea pe undeva...o sa aiba ceva (rau) daca pun margarina un pic in bulumacul cu marshmallow? Nu am ulei de cocos, nici nu stiu de unde pot lua in Timisoara. Abia am gasit marshmallow sub forma de bomboane gumate si sigur topite o sa iasa portocalii, n-am dubii. Amidon am. Numai minunea aia de untura n-am. Sfaturi? Pareri? Pot pune un pic de margarina Rama?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gloxinia
mesaj Mar 18 2008, 10:11 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,439
Inregistrat pe: 15-November 06
De la: undeva prin Nord-Vest..
Membrul Nr.: 34,884



Eu m-am uns pe maini cu unt cand l-am framantat insa nu a fost destul de gras (avea apa) si nu am fost multumita.
Poate daca te ungi cu margarina va fi ok, desi risti sa compromiti gustul poate putin si culoarea. In rest, nu vad de ce nu.


--------------------
Mami de



si

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guguluff
mesaj Mar 19 2008, 12:40 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,296
Inregistrat pe: 16-October 06
De la: Bucharest;)
Membrul Nr.: 34,403



QUOTE(snej @ Mar 18 2008, 10:08 PM) *
Am si eu o intrebare, poate s-a mai raspuns la ea pe undeva...o sa aiba ceva (rau) daca pun margarina un pic in bulumacul cu marshmallow? Nu am ulei de cocos, nici nu stiu de unde pot lua in Timisoara. Abia am gasit marshmallow sub forma de bomboane gumate si sigur topite o sa iasa portocalii, n-am dubii. Amidon am. Numai minunea aia de untura n-am. Sfaturi? Pareri? Pot pune un pic de margarina Rama?

Snej, eu zic ca e mai bun untul. Si vazand ce a scris Gloxinia, propun smile.gif unt din acela portionat la 10g. Se gaseste President sau Meggle, si are grasimea 80%. Deci iei 2-3 cubulete si-ti faci treaba cu el. Eu am luat uleiul de cocos din Metro sau Selgros si e cantitate destul de mare, nu are rost sa-l iei doar pt asta. Doar daca iti place pop corn-ul...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
snej
mesaj Mar 19 2008, 09:24 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 839
Inregistrat pe: 19-December 07
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 40,466




CITAT(Guguluff @ Mar 19 2008, 12:40 AM) *
Snej, eu zic ca e mai bun untul. Si vazand ce a scris Gloxinia, propun smile.gif unt din acela portionat la 10g. Se gaseste President sau Meggle, si are grasimea 80%. Deci iei 2-3 cubulete si-ti faci treaba cu el. Eu am luat uleiul de cocos din Metro sau Selgros si e cantitate destul de mare, nu are rost sa-l iei doar pt asta. Doar daca iti place pop corn-ul...


Multumesc de raspuns floare.gif Noi nu mancam popcorn...si daca in alta parte nu imi foloseste atunci o sa iau cubuletele de unt si le caut pe cele cu 80%. Sunt tare curioasa ce o sa-mi iasa wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guguluff
mesaj Mar 19 2008, 10:55 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,296
Inregistrat pe: 16-October 06
De la: Bucharest;)
Membrul Nr.: 34,403



Snej, trebuie sa-ti iasa un fel de plastilina, asta sa fie scopul. Eu adaug zahar pudra cernut prin sita de ceai, marunta. Pt ca zaharul pudra din comert are bucati de zahar nemacinat. Si in paralel adaug amidon, tot cernut. Faci ca la aluat, pui pe rand, putin cate putin, pana simti la mana ca sa intareste si devine maleabil, ca plastilina. Iti mai inmoi mainile in grasime, iar framanti(la inceput e lipicios, sa incepi framantatul cu 2-3 degete unse cu unt). Pare complicat dar nu e, daca incerci. Incearca o cantitate mica, eu am facut cu 150g de marshmallows si mi-a iesit extra suficient pt un tort. Acum vezi si tu, te poti juca cu 50-100g ca sa vezi daca-ti iese. Eu am pastrat-o si la frigider in folie alimentara si a fost ok dupa ce am incalzit-o.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
snej
mesaj Mar 19 2008, 01:14 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 839
Inregistrat pe: 19-December 07
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 40,466



Esti fenomenala...ai reusit sa imi lamuresti niste nedumeriri nespuse laugh.gif , ma tot intrebam daca nu ar fi mai intelept sa incerc cu 150 de grame, de atat e si punga de marshmallows. Atunci imi e clar ce am de facut in w-e asta tongue.gif . Inca o data merci eusa_pray.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pitufina
mesaj Mar 20 2008, 04:24 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 302
Inregistrat pe: 30-March 06
De la: Chicago (Lansing-IL)
Membrul Nr.: 31,247



Scuze ca nu am mai intrat de ceva timp pe culinar si abia acum am mai vazut ce s-a mai scris.
Asadar pt Guguluff...cum sa scapi de urmele de amidon...si eu m-am confruntat cu problema asta. "stergi" cu ceva fffff putin umed. Pe o suprafatza mai intinsa poti da chiar cu palma usor umezita. Sau un prosop de hartie absorbant, usor umezit. Sincera sa fiu mie imi place cand iese lucios biggrin.gif mai degraba decat spre mat.
Pt Simona...posibil ca atunci cand ai topit marshmallow-ul sa fi afectat compozitia. E vorba de gelatina din marshmallow care nu trebuie sa fie distrusa. Cand lucram cu MO e mai greu de controlat. Eu setez de obicei pe low sau medium low, si topesc in etape.
Iata si o incercare de femeie din acelasi "aluat" care a aterizat pe tortul de Sf Valentin:

Imagine Atasata



Imagine Atasata



Imagine Atasata



Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guguluff
mesaj Mar 21 2008, 12:09 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,296
Inregistrat pe: 16-October 06
De la: Bucharest;)
Membrul Nr.: 34,403



Vai Pitufina, am uitat sa scriu la subiect. Am vazut de cand ai postat streapteoza, sau cum se numeste. Eu i-as spune exotic belly dancer. Arata super, e exact pe gustul meu biggrin.gif Nu dama, te rog, nu te gandi ca ma dau la ea... E exact genul de decoratiune de tort care-mi place, bine proportionata, putin la caterinca, reala, perfecta. Eu asa as vrea sa decorez toate torturile; bine nu cu femei siliconate, ci cu genul asta de personaj.
Hai ca nu sunt coerenta. Imi place foarte mult, merci si de reteta de fondant floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
terezia
mesaj Apr 30 2008, 04:08 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 324
Inregistrat pe: 8-July 07
Membrul Nr.: 38,227



QUOTE(snej @ Mar 18 2008, 10:08 PM) *
Am si eu o intrebare, poate s-a mai raspuns la ea pe undeva...o sa aiba ceva (rau) daca pun margarina un pic in bulumacul cu marshmallow? Nu am ulei de cocos, nici nu stiu de unde pot lua in Timisoara. Abia am gasit marshmallow sub forma de bomboane gumate si sigur topite o sa iasa portocalii, n-am dubii. Amidon am. Numai minunea aia de untura n-am. Sfaturi? Pareri? Pot pune un pic de margarina Rama?

Incearca cu ulei de palmier care arata ca margarina cand e rece si se gaseste la cora, metro sau selgros.succes.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pitufina
mesaj May 4 2008, 01:08 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 302
Inregistrat pe: 30-March 06
De la: Chicago (Lansing-IL)
Membrul Nr.: 31,247



QUOTE(Guguluff @ Mar 21 2008, 12:09 AM) *
Vai Pitufina, am uitat sa scriu la subiect. Am vazut de cand ai postat streapteoza, sau cum se numeste. Eu i-as spune exotic belly dancer. Arata super, e exact pe gustul meu biggrin.gif Nu dama, te rog, nu te gandi ca ma dau la ea... E exact genul de decoratiune de tort care-mi place, bine proportionata, putin la caterinca, reala, perfecta. Eu asa as vrea sa decorez toate torturile; bine nu cu femei siliconate, ci cu genul asta de personaj.
Hai ca nu sunt coerenta. Imi place foarte mult, merci si de reteta de fondant floare.gif


Guguluf, multumesc pt aprecieri...de te-ar fi auzit "femeia" mea..se inrosa toata. E tipul de femeie urata da' buna wink.gif

Si pt problema cu grasimea...eu cred ca nu ar fi rau nici daca s-ar folosi margarina. Dar e drept ca nu am incercat pana acum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pitici
mesaj Oct 9 2008, 03:22 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 15
Inregistrat pe: 9-October 08
Membrul Nr.: 45,645



CITAT(Adriana Nicoleta @ Oct 22 2007, 08:42 AM) *
Demult tot vroiam sa il incerc si eu dar n-am mai reusit, am luat in schimb cutii sau pungi de un chilogram cu marshmallow care intre timp s-au papat rolleyes.gif
Cum se iveste ocazia cum o incerc si eu. smile.gif


Lamuriti-ma si pe mine va rog ce este si unde se gaseste aceasta "marshmallow". Multumesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gloxinia
mesaj Oct 9 2008, 05:53 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,439
Inregistrat pe: 15-November 06
De la: undeva prin Nord-Vest..
Membrul Nr.: 34,884



QUOTE(pitici @ Oct 9 2008, 04:22 PM) *
Lamuriti-ma si pe mine va rog ce este si unde se gaseste aceasta "marshmallow". Multumesc.


Am vazut in Kaufland acum saptamana asta. E plin de el, insa nu exista alb. Numai colorat. mad.gif Roz, portocaliu, verde am vazut. E sub forma de pungi de bomboane, e chiar la raionul de bomboane. E asa ca un burete dulce. Uneori pungile sunt sub forma de cornet. Si bucatile de bomboane sunt in 2-3 culori.

Uite eu am folosit din asta:

Imagine Atasata


--------------------
Mami de



si

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Oct 10 2008, 12:02 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Sunt niste bomboane sa le zic desi nu stiu daca e corect, de fel de fel de forme si culori
daca scrii pe google cuvintu asta si te duci la Imagini gasesti o sumedenie, le gasesti la supermarket acolo unde sunt tot felul de bombonele si ciocolata
Uite un exemplu smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chrissy
mesaj Oct 15 2008, 11:01 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 6-May 04
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 14,023



Pitu ,suuper dansatoare si faina idee !
floare.gif pupic.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Butterfly04
mesaj Oct 22 2008, 10:30 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 656
Inregistrat pe: 27-February 08
De la: ardeleanca in Banat
Membrul Nr.: 41,793



Sincer nu stiu daca aici e locul tentativei mele de tort sau la exp.traumatizante da marsmallow-ul asta mi-a scos 17 fire albe.
Nu l-am putut intinde pentru nimic in lume, se tot rupea, asa ca dupa incercari seculare l-am pus din nou la micro dupa care in stare semi- lichida l-am intins pe tort. Gustul pentru mine a fost ok, cam prea dulce totusi.....
Nu va speriati de "ornat"da n-am mai stiut ce sa pun pe el sa arate cumva....

Deci asa

Imagine Atasata

si asa

Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taylor
mesaj Dec 29 2008, 11:21 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 376
Inregistrat pe: 3-March 08
De la: torino
Membrul Nr.: 41,899



primul meu tort imbracat cu fondant marshmallow,nu sunt brava la modelat asa ca am decupat.
Imagine Atasata

mi-a placut cum se lucreaza .multumesc de reteta


--------------------
Taylor
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Edi
mesaj Dec 30 2008, 02:45 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,813
Inregistrat pe: 28-July 07
De la: or.Chisinau,Republica Moldova
Membrul Nr.: 38,394



ajutor..

poate cineva cunoaste cum asi putea gasi si eu Marshmallow in R.Moldova, sincer am obosit deja sa-l caut

am fost la metro si n-am vazut

poate are cineva idee, pls
vreau si eu sa incerc sa fac ceva cu el

merci anticipat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jan 6 2009, 12:53 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



CITAT(taylor @ Dec 29 2008, 10:21 PM) *
primul meu tort imbracat cu fondant marshmallow,nu sunt brava la modelat asa ca am decupat.
mi-a placut cum se lucreaza .multumesc de reteta

Foarte frumos e, ai stampilat cu ceva si stratul alb cu care ai imbracat tortul?
Ce fel de marshmallow ai cumparat si de unde?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taylor
mesaj Jan 6 2009, 11:56 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 376
Inregistrat pe: 3-March 08
De la: torino
Membrul Nr.: 41,899



CITAT(Adriana Nicoleta @ Jan 5 2009, 11:53 PM) *
Foarte frumos e, ai stampilat cu ceva si stratul alb cu care ai imbracat tortul?
Ce fel de marshmallow ai cumparat si de unde?


marshmallow il cumpar de la auchan,iar foaia am stampilat cu forma de la wilton.
aici


--------------------
Taylor
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jan 6 2009, 03:50 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



CITAT(taylor @ Jan 6 2009, 10:56 AM) *
marshmallow il cumpar de la auchan,iar foaia am stampilat cu forma de la wilton.
aici

aha, mersi, tot zic si zic da' tre sa ma decid si eu odata sa o incerc smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

6 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 24th October 2014 - 03:30 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare