![]() ![]() |
Dec 6 2008, 05:06 AM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 139 Inregistrat pe: 14-November 08 De la: curtea de arges Membrul Nr.: 46,452 |
-------------------- |
|
|
|
Dec 6 2008, 08:06 AM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 121 Inregistrat pe: 17-December 06 De la: Canada Membrul Nr.: 35,503 |
Seima, mersi pt reteta cu albusuri, o sa o incerc, nu stiu daca maine ca nu cred ca merge pe tort de ciocolata..??L-am facut pe cel in 3 culori.
-------------------- ![]() Oamenii sunt ca vinurile. Cu timpul, fie devin din ce in ce mai buni, fie se transforma in otet. (Papa Ioan al XXIII-lea) |
|
|
|
|
|
|
Dec 8 2008, 07:21 AM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 139 Inregistrat pe: 14-November 08 De la: curtea de arges Membrul Nr.: 46,452 |
am scos aseara plastelina de la frigider. am lasat-o pe dulap la bucatarie la temperatura camerei. azi dimineata, pe la 5 cand m-a trezit strumful ca-i era foame, am pus-o pe calorifer. la 6:30 am incercat s-o framant in maini si mi s-a faramitat. am folosit: 100 g ciocolata milka alba (atata are o ciocolata normala) + 1 lingurita energizant pandbee (nu stiu cum sa masor mierea si nici cu ce). si dupa ce am topit ciocolata (fara sa atinga apa) si am pus energizantul, am framantat un pic cu mana spre final si apoi am facut-o bila. -------------------- |
|
|
|
Dec 8 2008, 11:19 AM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,471 Inregistrat pe: 29-December 05 De la: Warsaw Membrul Nr.: 29,623 |
seima draga, am scos aseara plastelina de la frigider. am lasat-o pe dulap la bucatarie la temperatura camerei. azi dimineata, pe la 5 cand m-a trezit strumful ca-i era foame, am pus-o pe calorifer. la 6:30 am incercat s-o framant in maini si mi s-a faramitat. am folosit: 100 g ciocolata milka alba (atata are o ciocolata normala) + 1 lingurita energizant pandbee (nu stiu cum sa masor mierea si nici cu ce). si dupa ce am topit ciocolata (fara sa atinga apa) si am pus energizantul, am framantat un pic cu mana spre final si apoi am facut-o bila. mika, incalzeste repejor cuptorul la 50 grade, pune botzu' ala de plastelina acolo pe vreo 5 minute si-ai sa vezi c-o sa-l poti lucra. Nu te panica; mie odata mi-a iesit asa cand am folosit ceva miere dar s-a putut modela dupa ce-am topit-o binisor in cuptor; am tinut pietroiu' de plastelina la cuptor pana se inmuiase de tot. Apoi l-am luat si l-am framantat in mana pana s-a mai racit un pic si-am inceput sa lucrez. Hai ca o sa-i dai de capat - nimic nu-i pierdut |
|
|
|
Dec 8 2008, 07:04 PM
Trimis la
|
|
mika, incalzeste repejor cuptorul la 50 grade, pune botzu' ala de plastelina acolo pe vreo 5 minute si-ai sa vezi c-o sa-l poti lucra. Nu te panica; mie odata mi-a iesit asa cand am folosit ceva miere dar s-a putut modela dupa ce-am topit-o binisor in cuptor; am tinut pietroiu' de plastelina la cuptor pana se inmuiase de tot. Apoi l-am luat si l-am framantat in mana pana s-a mai racit un pic si-am inceput sa lucrez. Hai ca o sa-i dai de capat - nimic nu-i pierdut ca de obicei, seima esti salvatoarea mea. dar eu nu am cuptor cu microunde, ci cuptor clasic, care are urmatoarele trepte: min - inca o treapta - 150 - 160 - 170 - 180 - 190 - 200 - 210 - 220 - 230 - 240 (max). deci, trebuie sa o incalzesc la min? -------------------- |
|
|
|
Dec 8 2008, 10:43 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,471 Inregistrat pe: 29-December 05 De la: Warsaw Membrul Nr.: 29,623 |
ca de obicei, seima esti salvatoarea mea. dar eu nu am cuptor cu microunde, ci cuptor clasic, care are urmatoarele trepte: min - inca o treapta - 150 - 160 - 170 - 180 - 190 - 200 - 210 - 220 - 230 - 240 (max). deci, trebuie sa o incalzesc la min? da, da drumu la cuptor la minim si pune plastelina pe cateva minute |
|
|
|
Dec 9 2008, 07:10 PM
Trimis la
|
||
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 384 Inregistrat pe: 21-April 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 23,548 |
Seima sunt tare incantata! Se modeleaza mai bine decat pasta de zahar. Eu una m-am impacat mai bine cu ciocolata amaruie ( era mai tare). Iata si dovada:
Vreau sa ii pun pe un tort diplomat pe care il fac sambata pt ziua fiului meu. Oare sunt la fel de sensibili ca cei din pasta? ( se topesc sau nu in contact cu frisca) |
|
|
|
||
Dec 9 2008, 07:45 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 121 Inregistrat pe: 17-December 06 De la: Canada Membrul Nr.: 35,503 |
-------------------- ![]() Oamenii sunt ca vinurile. Cu timpul, fie devin din ce in ce mai buni, fie se transforma in otet. (Papa Ioan al XXIII-lea) |
|
|
|
Dec 9 2008, 08:41 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,505 Inregistrat pe: 20-March 06 De la: buzau Membrul Nr.: 30,859 |
Miutza, felicitari ptr tort!
Ref la dilema ta cu frisca din smantana adevarata: eu numai cu smantana fac frisca si, in general , daca o bat prea tare nu numai ca sta batz, dar se face unt. dar daca ai ghinion sa nu se-ntareasca si sa nu-si mentina forma, si daca poti accepta compromisul, pune in compozitia de frisca un plic de praf de frisca. asta se aplica doar la frisca de ornat, nu la cea din care ai face un diplomat, de ex. mie mi se intampla cateodata vara si o pun pe seama caldurii. |
|
|
|
Dec 16 2008, 11:54 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 838 Inregistrat pe: 19-December 07 De la: Timisoara Membrul Nr.: 40,466 |
Seima, spune-mi te rog daca stii sau ti s-a intamplat ca plastelina de ciocolata neagra sa iti devina foarte lipicioasa. Ce ai facut cu ea?
Dupa ce am facut-o si am lasat-o la frigider vreo 2 zile am modelat-o frumos, mi-au iesit trandafirasi superbi. Nefolosind-o pe toata am lasat-o in frigider vreo 3 saptamani, aseara imi era imposibil sa mai fac ceva cu ea. Am adaugat si cacao, chiar si amidon (nu si-a schimbat culoarea, tot maro a ramas) dar tot moale era. Acum cand scriu mi-a dat prin cap ca poate daca mai topeam o ciocolata si o amestecam acolo ar fi tinut...Deseara ma apuc de experimente oricum |
|
|
|
Dec 16 2008, 11:05 PM
Trimis la
|
|
Seima, spune-mi te rog daca stii sau ti s-a intamplat ca plastelina de ciocolata neagra sa iti devina foarte lipicioasa. Ce ai facut cu ea? Dupa ce am facut-o si am lasat-o la frigider vreo 2 zile am modelat-o frumos, mi-au iesit trandafirasi superbi. Nefolosind-o pe toata am lasat-o in frigider vreo 3 saptamani, aseara imi era imposibil sa mai fac ceva cu ea. Am adaugat si cacao, chiar si amidon (nu si-a schimbat culoarea, tot maro a ramas) dar tot moale era. Acum cand scriu mi-a dat prin cap ca poate daca mai topeam o ciocolata si o amestecam acolo ar fi tinut...Deseara ma apuc de experimente oricum snej,| eu cand scot plastelina de la frigider si-i betoana, o pun vreo 10 minute in cuptor la 50 grade fara sa adaug nimic si-apoi o modelez in palme. Tare mi-e ca adaugand amidon si cacao n-o sa reusesti sa mai salvezi plastelina aia... Eu niciodata nu-i adaug nimic - doar o topesc bine |
|
|
|
Dec 16 2008, 11:06 PM
Trimis la
|
|
Seima sunt tare incantata! Se modeleaza mai bine decat pasta de zahar. Eu una m-am impacat mai bine cu ciocolata amaruie ( era mai tare). Iata si dovada: Vreau sa ii pun pe un tort diplomat pe care il fac sambata pt ziua fiului meu. Oare sunt la fel de sensibili ca cei din pasta? ( se topesc sau nu in contact cu frisca) Dana, felicitari - ti-au iesit superbe decoratiile! |
|
|
|
Dec 16 2008, 11:08 PM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
Dec 17 2008, 12:00 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 838 Inregistrat pe: 19-December 07 De la: Timisoara Membrul Nr.: 40,466 |
snej,| eu cand scot plastelina de la frigider si-i betoana, o pun vreo 10 minute in cuptor la 50 grade fara sa adaug nimic si-apoi o modelez in palme. Tare mi-e ca adaugand amidon si cacao n-o sa reusesti sa mai salvezi plastelina aia... Eu niciodata nu-i adaug nimic - doar o topesc bine Asa era si a mea, beton cand o luam din frigider. Imi taiam bucatele mici si faceam petalele, era usor de lucrat atunci, in saptamana in care am facut plastelina. Probleme am avut dupa ce statuse 3 sapt in frigider plastilina, atunci nu o puteam modela ca se inmuia de tot si se lipicea. Am crezut ca daca o las in frigider pot lucra la nesfarsit cu ea Aseara am facut ceva decoratii pe un tort acoperit cu pasta de zahar. Cum nu aveam destul timp sa astept sa se raceasca plastelina si abia apoi sa o tai fasiute sau sa o fac bastonase am pus plastelina calda intr-un posh si cu un dui cu varful rotund am reusit sa lucrez destul de bine. Si cu un dui cu varful de forma dreptunghiulara am facut fashiutele de care aveam nevoie. Totul de-a dreptul pe tort, si fara sa am surpriza sa curga sau sa-mi faca probleme. Asa ca nu numai ca e buna pasta rece ci si calda edit: am pus si poza Acest mesaj a fost editat de snej: Dec 17 2008, 12:48 PM |
|
|
|
Dec 17 2008, 12:41 PM
Trimis la
|
||
![]() TorTareasa in devenire Grup: Membri Postari: 1,115 Inregistrat pe: 21-February 07 Membrul Nr.: 36,630 |
am incercat si eu plastelina de ciocolata, se lucreaza f bine cu ea si se mentine tare chiar si la caldura
-------------------- |
|
|
|
||
Dec 18 2008, 11:43 AM
Trimis la
|
|
Asa era si a mea, beton cand o luam din frigider. Imi taiam bucatele mici si faceam petalele, era usor de lucrat atunci, in saptamana in care am facut plastelina. Probleme am avut dupa ce statuse 3 sapt in frigider plastilina, atunci nu o puteam modela ca se inmuia de tot si se lipicea. Am crezut ca daca o las in frigider pot lucra la nesfarsit cu ea Aseara am facut ceva decoratii pe un tort acoperit cu pasta de zahar. Cum nu aveam destul timp sa astept sa se raceasca plastelina si abia apoi sa o tai fasiute sau sa o fac bastonase am pus plastelina calda intr-un posh si cu un dui cu varful rotund am reusit sa lucrez destul de bine. Si cu un dui cu varful de forma dreptunghiulara am facut fashiutele de care aveam nevoie. Totul de-a dreptul pe tort, si fara sa am surpriza sa curga sau sa-mi faca probleme. Asa ca nu numai ca e buna pasta rece ci si calda edit: am pus si poza snej, wow! ce frumusete ti-a iesit. Iti multumesc de idee; cu prima ocazie o sa topesc si eu bine o tura ca sa fac ceva contur pe tort. Arata bestial! |
|
|
|
Dec 18 2008, 01:41 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,445 Inregistrat pe: 18-April 07 De la: unde se agata harta-n cui ! Membrul Nr.: 37,433 |
|
|
|
|
Dec 19 2008, 05:44 PM
Trimis la
|
|
![]() TorTareasa in devenire Grup: Membri Postari: 1,115 Inregistrat pe: 21-February 07 Membrul Nr.: 36,630 |
multumesc frumos vrabiuto, da - pe deasupra am pus praf de zane
-------------------- |
|
|
|
Dec 29 2008, 10:16 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,040 Inregistrat pe: 30-November 08 De la: bucuresti Membrul Nr.: 46,848 |
Am facut si eu plastelina din cioco alba, 100 gr primola si 3 linguri pline cu miere naturala de albine.Dupa parerea mea,a iesit bine,maine seara cand vin de la serviciu ma apuc de floricele.Multumim de reteta!
Imagini Atasate
-------------------- Claudika |
|
|
|
Jan 7 2009, 11:59 AM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 63 Inregistrat pe: 24-January 06 De la: iasi, romania Membrul Nr.: 29,983 |
-------------------- Diana
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|