![]() ![]() |
Jan 24 2009, 01:26 PM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 13 Inregistrat pe: 8-January 09 De la: malul Marii Negre Membrul Nr.: 47,912 |
In alta ordine de idei ,ma tenteaza sa incerc a modela plastelina de cioco si o voi face cat de curand(daca o sa-mi iasa),mai ales ca se apropie ziua sotului meu!Simt cum incepe sa ma chinuie talentul pe care nu-l am(descoperit inca).Daca iese ceva bun din mainile mele(dar mai ales daca nu iese)am sa va arat si voua ,ca poate asa mai invat si eu cate ceva! Dar pana atunci , Gata cu vorbaria ca incep sa o iau razna!Va -------------------- [color="#F4A460"][/color]Armonie82
|
|
|
|
Feb 16 2009, 09:36 PM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 21 Inregistrat pe: 6-November 08 De la: Bucureşti Membrul Nr.: 46,293 |
Vai, cat de incantata am fost sa pot sa fac asa ceva, in casa. Am incercat varianta cu cioco alba. Prima oara am facut cu Milka si a doua oara cu Primola. Mi-a iesit cum trebuie de fiecare data, dar cu Milka parca se lucreaza mai bine.
am incercat niste trandafirasi micuti -------------------- |
|
|
|
|
|
|
Feb 16 2009, 09:40 PM
Trimis la
|
||
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 21 Inregistrat pe: 6-November 08 De la: Bucureşti Membrul Nr.: 46,293 |
Vai, cat de incantata am fost sa pot sa fac asa ceva, in casa. Am incercat varianta cu cioco alba. Prima oara am facut cu Milka si a doua oara cu Primola. Mi-a iesit cum trebuie de fiecare data, dar cu Milka parca se lucreaza mai bine. am incercat niste trandafirasi micuti Hmmmm, nu a mers poza. Mai incerc acum -------------------- |
|
|
|
||
Feb 22 2009, 10:07 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 712 Inregistrat pe: 9-February 06 De la: La mijloc de codru des Membrul Nr.: 30,249 |
|
|
|
|
Mar 3 2009, 05:01 PM
Trimis la
|
|
|
Bucataras Grup: Membri Postari: 83 Inregistrat pe: 8-December 08 Membrul Nr.: 47,057 |
este uluitor ceea ce faceti voi si zau ca ma incinta sa incerc si eu... Mi-am luat cioco alba si neagra (poiana cred si milka cea alba)... Insa am o intrebare : cum dozati mierea ( eu am gasit energizant) ? de unde stiu cit inseamna fix 42 g?? Heeelp, ca trandafirii imi trebuie pt simbata... Si daca am inteles bine.... fac plastilina azi, dar pusa la frigi si o modelez a doua zi ? multumesc |
|
|
|
Mar 4 2009, 12:40 AM
Trimis la
|
|
![]() TorTareasa in devenire Grup: Membri Postari: 1,115 Inregistrat pe: 21-February 07 Membrul Nr.: 36,630 |
Dragelor talentatelor si gospodinelor! este uluitor ceea ce faceti voi si zau ca ma incinta sa incerc si eu... Mi-am luat cioco alba si neagra (poiana cred si milka cea alba)... Insa am o intrebare : cum dozati mierea ( eu am gasit energizant) ? de unde stiu cit inseamna fix 42 g?? Heeelp, ca trandafirii imi trebuie pt simbata... Si daca am inteles bine.... fac plastilina azi, dar pusa la frigi si o modelez a doua zi ? multumesc Buna georgi, pot sa-ti zic cum fac eu, eu pun 40 gr miere cantarita, amestec bine cu cioco topita si o framant putin ca sa iasa grasimea, apoi o pun la frigider intr-o punga si in 3-4 ore pot sa lucrez cu ea. Nu stiu ce sa zic de cioco Milka, sper sa iti iasa, dar mie cand am facut cu milka mi s-au inmuiat decoratiile, nu rezista la o caldura prea mare, e drept ca la mine in casa e cald ... acuma vezi tu, sper sa te descurci si muuult succes iti doresc -------------------- |
|
|
|
Mar 4 2009, 12:13 PM
Trimis la
|
|
|
Bucataras Grup: Membri Postari: 83 Inregistrat pe: 8-December 08 Membrul Nr.: 47,057 |
Multumesc Ramo.
Ideea e ca io nu am cintar. Si voi aproxima ... daca borcanul are "tz" grame... voi pune ochiometric. Faza este ca s-ar putea sa gresesc dat fiind ca este dif asa mica intre 42 si 54 g cit este intre cele 2 feluri de ciocolata. Si mai am o intrebare: conul acela "primordial" se framinta intre degete pur si simplu...?? si petalele intre foite de plastic? |
|
|
|
Mar 4 2009, 09:49 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 712 Inregistrat pe: 9-February 06 De la: La mijloc de codru des Membrul Nr.: 30,249 |
georgi30 vreau sa iti spun ca nu cred ca vei avea sanse fara cantar sa o faci.
Eu am incercat aseara pt ca mi-a ramas catava ciocolata de la o glazura de la un tort si am zis ca nu o arunc ci o fac trandafiri dupa ce pun putina miere insa nestiind ce cantitate de cioco o aveam topita am pus dupa ochi mierea si nu avea consistenta primei incercari cantatrite (incercare care am facut-o din jumatate gramaj si au iesit foarte faini trandafirii frunzele). Asa ca repede mergi si cumpara un cantar mic si cantareste ca nu garantez pe ochiometrie. Conul la trandafir nu e chiar nevoie. Eu nu i-am facut cu con (acesta e indispensabil cred ca la icing si la pasta - sper sa nu zic tampenii) ci am facut o petala mica pe mijloc care am suprapus cele 2 margini. Si apoi am adaugat incetul cu incetul fiecare margina-petala. Eu din compozitie am facut o bila si mi-am taiat o punga alimentara transparenta de duritate mai mare in 2 asa ca bila de cioco am pus-o in o punga impaturata si apoi cu podul palmei am tocit bila si apoi am venit cu facaletul (desi nu aveam am gasit ceva rotund in casa-am inteles ca cu un bec se fac petale frumoase, nu stiu, nu am incercat). Daca am facut prea mare petala sau nu de forma care doream am mai taiat-o cu cutitul la dimensiunea care aveam nevoie. Mai sus cred ca sunt trandafirii mei nu sunt perfecti in comparatie cu fetele care fac minunatii dar pentru mine ua fost cei mai cei pentru ca au iesit conform pozelor de la fete.Am fost cea mai fericita. Printeaza un trandafir eventual si cand incepi sa faci trandafirul uita-te la poza. Spor. Acest mesaj a fost editat de YOYO: Mar 4 2009, 09:54 PM |
|
|
|
Mar 11 2009, 01:26 AM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Culinareasa lunii Postari: 1,092 Inregistrat pe: 10-March 09 De la: curtea de arges Membrul Nr.: 49,678 |
m-am incumetat si eu sa fac niste trandafiri din plastilina de ciocolata si cu toate ca nu am avut cantar sa cantaresc energizantul a iesit binisor dupa parerea mea, mai ales pt prima incercare.
ma bucur ca existati, sunteti de un real folos. Dumnezeu sa va binecuvinteze. Acest mesaj a fost editat de DOITILI: Mar 11 2009, 01:30 AM
Imagini Atasate
-------------------- mami de fetite si baietei (2+2)
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci. "Nu eşti mai mare atunci când eşti lăudat nici mai mic atunci când eşti criticat; ceea ce eşti înaintea lui Dumnezeu contează şi nimic mai mult." blog |
|
|
|
Mar 11 2009, 09:43 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 817 Inregistrat pe: 23-June 08 De la: onesti Membrul Nr.: 43,887 |
doitili asta numesti tu binisor?pai e foarte bine sunt super reusiti.si eu am facut plastilina tot din ochi si a iesit ok...m-am gindit ca e norocu incepatorului
-------------------- |
|
|
|
Mar 11 2009, 11:32 AM
Trimis la
|
|
Dragelor sunteti avansate deja.
Si se poate se pare si fara cantar. Ma bucur ca vi-a reusit si fara cantar. Felicitari. |
|
|
|
Mar 11 2009, 11:40 AM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Culinareasa lunii Postari: 1,092 Inregistrat pe: 10-March 09 De la: curtea de arges Membrul Nr.: 49,678 |
MULTUMESC DANIELA.
MIE NU MI-A IESIT CHIAR DIN PRIMA.LA INCEPUT AM PUS CAM MULT ENERGIZANT SI A IESIT MOALA SI LIPICIOASA CA NU PUTEAM FACE NIMIC CU EA. ATUNCI AM MAI TOPIT CIOCOLATA SI AM ADAUGAT SI PASTA AIA MOALE SI DUPA CATEVA ORE DE STAT LA FRIGIDER AM PUTUT LUCRA CU EA CHIAR F BINE POT SPUNE. ASA ARATA PUSE IN CUTIUTA: -------------------- mami de fetite si baietei (2+2)
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci. "Nu eşti mai mare atunci când eşti lăudat nici mai mic atunci când eşti criticat; ceea ce eşti înaintea lui Dumnezeu contează şi nimic mai mult." blog |
|
|
|
Mar 11 2009, 12:33 PM
Trimis la
|
|
![]() Fluturella culinarella Grup: Membri Postari: 3,115 Inregistrat pe: 22-April 08 De la: ...noi Membrul Nr.: 42,835 |
Doitili, foarte frumusei trandafirasii tai, brava! Si bine ai venit pe Culi!
O rugaminte...se poate sa nu mai scrii cu litere mari? -------------------- |
|
|
|
Mar 11 2009, 02:30 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,145 Inregistrat pe: 29-December 06 De la: Spania Membrul Nr.: 35,731 |
Fetelor felicitari pt trandafiri !
Va rog sa-mi spune-ti si mie unde ati gasit energizant. Auzisem ca se va scoate de pe piata... -------------------- |
|
|
|
Mar 11 2009, 03:18 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,471 Inregistrat pe: 29-December 05 De la: Warsaw Membrul Nr.: 29,623 |
Fetelor dragelor, bun venit noilor membri Culinar si felicitari pentru reusite! Ma bucur mult ca va este de folos reteta de plastelina
Georgi, in ceea ce priveste variatia cantitatii de miere - chiar daca e de cateva grame - am citit ca e importanta intrucat cantitatea de grasimi de la un tip de cioco la altul variaza.. Iar conul din centru il modelezi intre degete. Eu fac o bila pe care apoi o alugesc iar petalele - exact cum am postat - le intind intre folii - nu utilizez nici un instrument pentru trandafirii mei. |
|
|
|
Mar 11 2009, 04:40 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,292 Inregistrat pe: 12-January 08 De la: piatra-neamt-uk Membrul Nr.: 40,893 |
m-am incumetat si eu sa fac niste trandafiri din plastilina de ciocolata si cu toate ca nu am avut cantar sa cantaresc energizantul a iesit binisor dupa parerea mea, mai ales pt prima incercare. ma bucur ca existati, sunteti de un real folos. Dumnezeu sa va binecuvinteze. ti-au iesit niste trandafiri suuuuperbi.foarte bine i-ai lucrat. |
|
|
|
Mar 12 2009, 09:51 AM
Trimis la
|
|
|
Dragele mele!!!
Am facut si eu trandafirii... Am pus la o ciocolata alba de 100 g cam 2.5 lingurite de energizant. Sa- strins imediat si s-a desprins de pe marginile vasului. Am lasat-o la frigider citeva ore si apoi am lucrat cu ea foarte bine. Cam lipicioasa totusi... Pentru ciocolata neagra am pus la o ciocolata intreaga amaruie cam 3.5 lingurite de energizant. Nu s-a comportat ca cea alba, a ramas usor fluida ( mi-a fost frica sa pun mai multa miere sa nu stric)...Am rasturnat-o pe folie de plastic si la frigi cu ea. A doua zi am facut trandafirii... Nu-s perfecti, insa sunt cea mai fericita din lume... Voi m-ati facut o talentata... Musafirii mei au ramas muti de uimire cind au vazut tortul. Pentru copii am facut citeva animalute cu formele de biscuiti. Vreau sa subliniez ca e a doua (a 2a) oara in viata mea cind fac un tort. Prima oara a fost de Revelion... Si cit sunt de mindra de mine??? De minutele mele care nu s-au mai impleticit??? Stit cit va dotorez??? Bucuria colosala a fetitei mele cind a vazut ce a iesit....Si a spus la toata scara ce "tort frumos a facut mami meu..." Mi-as mai putea dori ceva in viata asta?? MULTUMESC Primii trandafiri din viata mea... ![]() Si pe tort ![]() ![]() Acum imi doresc foarte mult sa mai incerc... Am citit pe alt forum ca merg trandafiri facuti si din caramele ... In tot cazul va urmaresc indeaproape. Si sigur voi incerca de toate... Urmatorul obiectiv este sa invat sa lucrez cu pasta de zahar sau lapte praf . vreau sa-i fac Anei de ziua ei un tort cu printesa... Nu pare foarte greu ...( am tupeu deja, nu?? Eergizantul inseamna miere cu ceva, polen sau nu stiu...Se gaseste la supermarket la compoturi, dullceturi, miere. Pe paginile din urma cineva a postat o poza cu borcanul si se vede eticheta. Mie mi-a fost de mare folos.... Succes ... |
|
|
|
Mar 15 2009, 07:40 AM
Trimis la
|
|
-------------------- mami de fetite si baietei (2+2)
|
|
|
Mar 18 2009, 04:05 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 199 Inregistrat pe: 17-January 09 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 48,181 |
Iami iami abia atept sa-i incerc si eu. A incercat vreo fata sa imbrace un tort intreg in aceasta plastelina???
|
|
|
|
Mar 23 2009, 02:28 PM
Trimis la
|
|
![]() TorTareasa in devenire Grup: Membri Postari: 1,115 Inregistrat pe: 21-February 07 Membrul Nr.: 36,630 |
A incercat vreo fata sa imbrace un tort intreg in aceasta plastelina??? Asta e si marea mea intrebare, dar daca nu ne raspunde nimeni cred ca o sa incerc eu, ca mor de ciuda pe torturile care sunt imbracate in ciocolata si sigur galzura nu e si nici fondant, ma gandesc ca e tot ceva in genul plastelinei "noastre" Cand fac vin sa va arat si sa va zic impresiile -------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|