![]() ![]() |
Apr 19 2010, 10:08 AM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 89 Inregistrat pe: 8-February 10 Membrul Nr.: 56,682 |
|
|
|
|
Apr 29 2010, 02:54 PM
Trimis la
|
|
|
Bucataras Grup: Membri Postari: 84 Inregistrat pe: 2-February 09 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 48,628 |
Seima vin si eu cu multumiri dupa doua incercari de a folosi plastelina de ciocolata! Prima data am zis ca a fost norocul incepatorului, dar ... mi-a iesit si a doua oara la fel de bine:)) NU am facut decat trandafiri si frunzulite albe, cu cioc neagra inca nu am facut, dar banuiesc ca nu are cum sa nu iasa:) Deci, iti multumesc si eu din suflet pentru reteta. Cu ajutorul tau am facut deja 3 torturi superbe ( zic eu) Multumesc!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
May 17 2010, 01:13 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 105 Inregistrat pe: 15-January 08 De la: Tarnaveni Membrul Nr.: 40,954 |
Iami iami abia atept sa-i incerc si eu. A incercat vreo fata sa imbrace un tort intreg in aceasta plastelina??? Voi incerca sa atasez pozele facute cu tortul imbracat partial in plastilina de cioco a lui Seima caruia ii multumesc din suflet pt. aceasta reteta simpla si buna. Mentionez ca si trandafirasii sunt facuti tot din cioco. Modelul este inspiratie Dora caruia ii multumesc ca exista si ne invata atatea lucruri frumoase. Va pup pe toate, o zi buna in continuare. -------------------- Helga
|
|
|
|
May 17 2010, 01:15 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 105 Inregistrat pe: 15-January 08 De la: Tarnaveni Membrul Nr.: 40,954 |
Voi incerca sa atasez pozele facute cu tortul imbracat partial in plastilina de cioco a lui Seima caruia ii multumesc din suflet pt. aceasta reteta simpla si buna. Mentionez ca si trandafirasii sunt facuti tot din cioco. Modelul este inspiratie Dora caruia ii multumesc ca exista si ne invata atatea lucruri frumoase. Va pup pe toate, o zi buna in continuare. O alta pozitie, -------------------- Helga
|
|
|
|
May 17 2010, 01:16 PM
Trimis la
|
|
-------------------- Helga
|
|
|
|
Jun 17 2010, 11:44 AM
Trimis la
|
|||||
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,308 Inregistrat pe: 20-January 10 De la: romania Membrul Nr.: 56,353 |
Seima mii de pupici si mii de multumiri! Pt plastelina de cioco in primul rand, acum.
A iesit super, cu toate ca pana sa o pun in folie la frigider incepuse sa lase un lichid mai uleios, am lucrat cu ea minunat, dar rezultatul a fost ca dupa prima incercare. Te sarut duuuuuulce! -------------------- |
||||
|
|
|||||
Jun 17 2010, 09:49 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 4,047 Inregistrat pe: 2-March 10 De la: Zalau Membrul Nr.: 57,082 |
Seima mii de pupici si mii de multumiri! Pt plastelina de cioco in primul rand, acum. A iesit super, cu toate ca pana sa o pun in folie la frigider incepuse sa lase un lichid mai uleios, am lucrat cu ea minunat, dar rezultatul a fost ca dupa prima incercare. Te sarut duuuuuulce! Trandafirii au iesit frumosi. daca bagai petalele dupa ce leai dimensionat putin la rece puteai sa le ajustezi sa le aranjezi mai usor. In acest fel ( daca le bagi la rece) petalele nu se lasa si stau frumos. Sper sa nu te superi. -------------------- atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!! |
|
|
|
Jun 18 2010, 07:00 AM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,308 Inregistrat pe: 20-January 10 De la: romania Membrul Nr.: 56,353 |
Trandafirii au iesit frumosi. daca bagai petalele dupa ce leai dimensionat putin la rece puteai sa le ajustezi sa le aranjezi mai usor. In acest fel ( daca le bagi la rece) petalele nu se lasa si stau frumos. Sper sa nu te superi. Petalele au fost bagate la frigider, chiar in foliile in care au fost lucrate, timp de peste 5 min si abia apoi am modelat trandafirasii. Numai ca in ziua aceea a fost infernal de cald si afara si in bucataria mea. Parca nici frigiderul nu mai facea fata. Stai cuminte...Nu ma supar din orice Acest mesaj a fost editat de fel70: Jun 18 2010, 07:02 AM -------------------- |
|
|
|
Jun 18 2010, 10:13 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 4,047 Inregistrat pe: 2-March 10 De la: Zalau Membrul Nr.: 57,082 |
Petalele au fost bagate la frigider, chiar in foliile in care au fost lucrate, timp de peste 5 min si abia apoi am modelat trandafirasii. Numai ca in ziua aceea a fost infernal de cald si afara si in bucataria mea. Parca nici frigiderul nu mai facea fata. Stai cuminte...Nu ma supar din orice Mno ce ma bucur ca nu esti suparacioasa. La caldura se topesc dragele de ele. defapt se inmoaie. Si sunt asa de cuminte uite vezi -------------------- atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!! |
|
|
|
Jul 26 2010, 10:51 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 341 Inregistrat pe: 17-April 10 Membrul Nr.: 57,808 |
Desi pare destul de "ngropat" acest topic, am si eu o intrebare : Unde gasiti energizant in Bucuresti? Ca eu pe unde am intrebat s-au uitata lung la mine.
|
|
|
|
Jul 27 2010, 05:42 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 384 Inregistrat pe: 21-April 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 23,548 |
Desi pare destul de "ngropat" acest topic, am si eu o intrebare : Unde gasiti energizant in Bucuresti? Ca eu pe unde am intrebat s-au uitata lung la mine. Eu cumpar din Auchan, la raionul de miere. Trebuie sa fi atenta ca arata exact ca mierea, numai ca scrie energizant pe borcan si este foarte ieftin. In jur de 3 lei , nu mai stiu sigur. |
|
|
|
Jul 27 2010, 10:20 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 341 Inregistrat pe: 17-April 10 Membrul Nr.: 57,808 |
Neaparat mai fac o vizita la Auchan. Cat de curand.
|
|
|
|
Aug 14 2010, 03:44 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 302 Inregistrat pe: 30-March 06 De la: Chicago (Lansing-IL) Membrul Nr.: 31,247 |
Legat de acoperirea unui tort cu ciocolata plastica...acum cativa ani am facut si eu o incercare. M-am chinuit ce-i drept si reteta o luasem de pe internet. Trebuie sa incerc si eu reteta aceasta si sa respect tinutul le frigider cel putin 24h (asa cum e mentionat peste tot) pt ca eu nu am respectat asta
Asadar eu am acoperit corpul, iar "imbracamintea: e facuta cu fondant din marshmallow. Am si eu cativa trandafiri facuti atunci, dar categoric trebuie sa mai exersez si sa mai fac si alte decoratiuni. Mi-a placut mult combinatia alb/negru din decoratiunile postate cu cateva pagini in urma. Parca si Adriana avea undeva un topic despre acest tip de ciocolata si explica acoperirea tortului (nu cel despre glazurare). Daca mai incearca cineva, astept sa vedem rezultatele |
|
|
|
Aug 18 2010, 06:04 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 302 Inregistrat pe: 30-March 06 De la: Chicago (Lansing-IL) Membrul Nr.: 31,247 |
Ok, de data asta am maaaaare nevoie de ajutor.
Desi am mai facut (e drept o singura data, acum cativa ani) plastelina de ciocolata, azi am avut un adevarat esec. Cu doua zile in urma am pregatit plastelina dupa reteta de aici. Am cumparat ciocolata obisnuita, de la magazin, simpla (una cu cacao si una alba), am topit-o frumos pe aburi, am amestecat corn syrup (asa facusem si data trecuta si am mai gasit retete pe net) si am pus-o intr-o punga la frigider. Aseara cd am scos-o si am inceput sa lucrez cu ea, cu cat o framanta in mana, cu atat se facea mai uleioasa...curgea pracic ulei din pasta. Am intins-o pana la urma intre foi de hartie cerata, bagata la frigider, cu gandul ca voi face niste trandafiri...NIMIC nu a iesit. Gustul bun, ca de caramea. Dar nici pe departe de ceea ce trebuia sa fie. Acum intrebarea: UNDE AM GRESIT? ca sa stiu ce trb sa fac data viitoare. 1- poate sa fie ciocolata de vina? Cd am mai folosit inainte am utilizat ciocolata pt prajituri (baker's chocolate, sau cam asa ceva) 2- oare e faptul ca am bagat-o in frigider, in loc sa o las afara, la temperatura camerei? -Parca mai zicea cineva de grasime ca iesea din amestec... Iar dupa ce am pus siropul am amestecat dar nu sa se omogenizeze perfect...cat s-a dezlipit totul de pe pereti... Nu stiu, sper sa vina cineva mai experimentat (sau patzit) si sa ma ajute. Multumesc |
|
|
|
Aug 18 2010, 10:37 AM
Trimis la
|
|
![]() TorTareasa in devenire Grup: Membri Postari: 1,115 Inregistrat pe: 21-February 07 Membrul Nr.: 36,630 |
Ok, de data asta am maaaaare nevoie de ajutor. Desi am mai facut (e drept o singura data, acum cativa ani) plastelina de ciocolata, azi am avut un adevarat esec. Cu doua zile in urma am pregatit plastelina dupa reteta de aici. Am cumparat ciocolata obisnuita, de la magazin, simpla (una cu cacao si una alba), am topit-o frumos pe aburi, am amestecat corn syrup (asa facusem si data trecuta si am mai gasit retete pe net) si am pus-o intr-o punga la frigider. Aseara cd am scos-o si am inceput sa lucrez cu ea, cu cat o framanta in mana, cu atat se facea mai uleioasa...curgea pracic ulei din pasta. Am intins-o pana la urma intre foi de hartie cerata, bagata la frigider, cu gandul ca voi face niste trandafiri...NIMIC nu a iesit. Gustul bun, ca de caramea. Dar nici pe departe de ceea ce trebuia sa fie. Acum intrebarea: UNDE AM GRESIT? ca sa stiu ce trb sa fac data viitoare. 1- poate sa fie ciocolata de vina? Cd am mai folosit inainte am utilizat ciocolata pt prajituri (baker's chocolate, sau cam asa ceva) 2- oare e faptul ca am bagat-o in frigider, in loc sa o las afara, la temperatura camerei? -Parca mai zicea cineva de grasime ca iesea din amestec... Iar dupa ce am pus siropul am amestecat dar nu sa se omogenizeze perfect...cat s-a dezlipit totul de pe pereti... Nu stiu, sper sa vina cineva mai experimentat (sau patzit) si sa ma ajute. Multumesc Pitu, hai ca-ti zic cum fac eu: In primul rand eu folosesc doar cioco menaj (pentru prajituri) Dupa ce topesc ciocolata si o amestec cu mierea/energizantul/corn syrup sau ce o fi o storc in pumni sa scot grasimea din ea si abia apoi o pun la rece. Eu o fac cu robotul cu paleta de framantat si asa lasa multa grasime, cu lingura de lemn nu am reusit sa scot asa multa. Faza cu frigiderul nu stiu cat e de adevarata, eu o pun la frigider doar cand ma grabesc, daca o fac din timp o pun in camara unde e racoare si pot sa o lucrez linistita. Aici cred eu ca ai gresit ca nu ai stors-o de grasime -------------------- |
|
|
|
Aug 19 2010, 03:53 AM
Trimis la
|
|
Pitu, hai ca-ti zic cum fac eu: In primul rand eu folosesc doar cioco menaj (pentru prajituri) Dupa ce topesc ciocolata si o amestec cu mierea/energizantul/corn syrup sau ce o fi o storc in pumni sa scot grasimea din ea si abia apoi o pun la rece. Eu o fac cu robotul cu paleta de framantat si asa lasa multa grasime, cu lingura de lemn nu am reusit sa scot asa multa. Faza cu frigiderul nu stiu cat e de adevarata, eu o pun la frigider doar cand ma grabesc, daca o fac din timp o pun in camara unde e racoare si pot sa o lucrez linistita. Aici cred eu ca ai gresit ca nu ai stors-o de grasime Multumesc Ramo pt replay. Asadar voi folosi ciocolata de menaj. Acum am gasit reteta pe care o facusem prima data de mine (care e asemanatoare, doar ca are in detaliu modul de lucru). Cred ca am gresit ca nu am amestecat-o foarte bine, viguros. Din pacate eu nu am inca robot de bucatarie, dar pt asta imi strang bani Revin cu impresii si sper si poze dupa viitoarea incercare. |
|
|
|
Sep 3 2010, 04:24 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 224 Inregistrat pe: 4-March 09 De la: Timisoara Membrul Nr.: 49,485 |
Ei, uite ca am gasit si eu reteta de plastilina din ciocolata!
Notat si multumesc! Acest mesaj a fost editat de liana10: Sep 3 2010, 04:25 PM -------------------- |
|
|
|
Sep 15 2010, 06:52 PM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 26 Inregistrat pe: 21-October 07 De la: Alba Iulia , Romania Membrul Nr.: 39,360 |
Si eu am facut plastelina din cioco menaj alba si neagra. Din cea neagra a iesit mai multa grasime, dar ce vreau sa spun e ca in frigi am tinut pasta doar 15 minute ,pina sa racit dupa care am facut trandafirii,care in frigi erau super, dar cind i-am scos in bucatarie s-au aburit si s-au inmuiat petalele putin.Este normal, sau nu trebe sa se inmoaie deloc? Cind am facut trandaf. din pasta de lapte praf nu am avut pbm. ca s-au uscat afara, si nici nu trebuia sa lucrez cu frigi. Pupici ptr. toate culinaresele cu minute de aur!!
|
|
|
|
Sep 15 2010, 09:59 PM
Trimis la
|
|
Si eu am facut plastelina din cioco menaj alba si neagra. Din cea neagra a iesit mai multa grasime, dar ce vreau sa spun e ca in frigi am tinut pasta doar 15 minute ,pina sa racit dupa care am facut trandafirii,care in frigi erau super, dar cind i-am scos in bucatarie s-au aburit si s-au inmuiat petalele putin.Este normal, sau nu trebe sa se inmoaie deloc? Cind am facut trandaf. din pasta de lapte praf nu am avut pbm. ca s-au uscat afara, si nici nu trebuia sa lucrez cu frigi. Pupici ptr. toate culinaresele cu minute de aur!! Se abureste putin, dar isi revine. Eu cand fac plastelina de cioco niciodata nu il bag la frigi. Ci il las 24 de ore intr-o camera racoroasa sa se racoreasca singura. Poi o lucrez. -------------------- atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!! |
|
|
|
Sep 26 2010, 10:51 AM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 26 Inregistrat pe: 21-October 07 De la: Alba Iulia , Romania Membrul Nr.: 39,360 |
Eu am bagat-o plastelina la frigi ca nu am mai avut rabdare sa se raceasca singura, iar petalele la trand. am vazut ca daca le dau la frigi cu foli cu tot 2 minute, se desprind super de pe folie si ramin lucioase, ca prima data le-am desprins dupa ce le-am intins, dar mai ramineau lipite de folie, sau poate tre facute mai grosute petalele ca sa nu -si modifice forma ce le-o dau? Eu le-am facut subtiri, ca la pasta de lapte praf. Pe unde am gresit oare?
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|