11 Pagini V  « < 8 9 10 11 >  
Reply to this topicStart new topic
> Plastelina de ciocolata, Pentru decorul torturilor noastre
punticu
mesaj Apr 19 2010, 10:08 AM
Trimis la #181

Bucataras

Grup: Membri
Postari: 89
Inregistrat pe: 8-February 10
Membrul Nr.: 56,682

QUOTE(ellaisha @ Jul 4 2009, 05:34 PM) *
Si din ciocolata neagra:)

Ce bine arata tortul!!Cum se numeste?eventual reteta!
Go to the top of the page

+Quote Post
amorasa
mesaj Apr 29 2010, 02:54 PM
Trimis la #182

Bucataras

Postari: 84
Inregistrat pe: 2-February 09
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 48,628

Seima vin si eu cu multumiri dupa doua incercari de a folosi plastelina de ciocolata! Prima data am zis ca a fost norocul incepatorului, dar ... mi-a iesit si a doua oara la fel de bine:)) NU am facut decat trandafiri si frunzulite albe, cu cioc neagra inca nu am facut, dar banuiesc ca nu are cum sa nu iasa:) Deci, iti multumesc si eu din suflet pentru reteta. Cu ajutorul tau am facut deja 3 torturi superbe ( zic eu) Multumesc!!!!!!!

+Quote Post
filip helga
mesaj May 17 2010, 01:13 PM
Trimis la #183

Bucataras

Postari: 105
Inregistrat pe: 15-January 08
De la: Tarnaveni
Membrul Nr.: 40,954

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

CITAT(mau_simona @ Mar 18 2009, 04:05 PM) *
Iami iami abia atept sa-i incerc si eu. A incercat vreo fata sa imbrace un tort intreg in aceasta plastelina???

Voi incerca sa atasez pozele facute cu tortul imbracat partial in plastilina de cioco a lui Seima caruia ii multumesc din suflet pt. aceasta reteta simpla si buna. Mentionez ca si trandafirasii sunt facuti tot din cioco. Modelul este inspiratie Dora caruia ii multumesc ca exista si ne invata atatea lucruri frumoase.
Va pup pe toate, o zi buna in continuare.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

--------------------
Helga

+Quote Post
filip helga
mesaj May 17 2010, 01:15 PM
Trimis la #184

Bucataras

CITAT(filip helga @ May 17 2010, 01:13 PM) *
Voi incerca sa atasez pozele facute cu tortul imbracat partial in plastilina de cioco a lui Seima caruia ii multumesc din suflet pt. aceasta reteta simpla si buna. Mentionez ca si trandafirasii sunt facuti tot din cioco. Modelul este inspiratie Dora caruia ii multumesc ca exista si ne invata atatea lucruri frumoase.
Va pup pe toate, o zi buna in continuare.

O alta pozitie,
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

--------------------
Helga

+Quote Post
filip helga
mesaj May 17 2010, 01:16 PM
Trimis la #185

Bucataras

CITAT(filip helga @ May 17 2010, 01:15 PM) *
O alta pozitie,

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

--------------------
Helga

+Quote Post
fel70
mesaj Jun 17 2010, 11:44 AM
Trimis la #186

Academic Chef

Postari: 1,308
Inregistrat pe: 20-January 10
De la: romania
Membrul Nr.: 56,353

Seima mii de pupici si mii de multumiri! Pt plastelina de cioco in primul rand, acum.
A iesit super, cu toate ca pana sa o pun in folie la frigider incepuse sa lase un lichid mai uleios, am lucrat cu ea minunat, dar rezultatul a fost ca dupa prima incercare. Te sarut duuuuuulce! floare.gif

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata

--------------------

+Quote Post
Irenke
mesaj Jun 17 2010, 09:49 PM
Trimis la #187

Master of disaster

Postari: 4,047
Inregistrat pe: 2-March 10
De la: Zalau
Membrul Nr.: 57,082

CITAT(fel70 @ Jun 17 2010, 12:44 PM) *
Seima mii de pupici si mii de multumiri! Pt plastelina de cioco in primul rand, acum.
A iesit super, cu toate ca pana sa o pun in folie la frigider incepuse sa lase un lichid mai uleios, am lucrat cu ea minunat, dar rezultatul a fost ca dupa prima incercare. Te sarut duuuuuulce! floare.gif

Trandafirii au iesit frumosi. daca bagai petalele dupa ce leai dimensionat putin la rece puteai sa le ajustezi sa le aranjezi mai usor. In acest fel ( daca le bagi la rece) petalele nu se lasa si stau frumos. Sper sa nu te superi. em_new_15.gif

--------------------
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

+Quote Post
fel70
mesaj Jun 18 2010, 07:00 AM
Trimis la #188

Academic Chef

Postari: 1,308
Inregistrat pe: 20-January 10
De la: romania
Membrul Nr.: 56,353

QUOTE(Irenke @ Jun 17 2010, 09:49 PM) *
Trandafirii au iesit frumosi. daca bagai petalele dupa ce leai dimensionat putin la rece puteai sa le ajustezi sa le aranjezi mai usor. In acest fel ( daca le bagi la rece) petalele nu se lasa si stau frumos. Sper sa nu te superi. em_new_15.gif

Petalele au fost bagate la frigider, chiar in foliile in care au fost lucrate, timp de peste 5 min si abia apoi am modelat trandafirasii. Numai ca in ziua aceea a fost infernal de cald si afara si in bucataria mea. Parca nici frigiderul nu mai facea fata. rolleyes.gif
Stai cuminte...Nu ma supar din orice biggrin.gif

Acest mesaj a fost editat de fel70: Jun 18 2010, 07:02 AM

--------------------

+Quote Post
Irenke
mesaj Jun 18 2010, 10:13 AM
Trimis la #189

Master of disaster

CITAT(fel70 @ Jun 18 2010, 08:00 AM) *
Petalele au fost bagate la frigider, chiar in foliile in care au fost lucrate, timp de peste 5 min si abia apoi am modelat trandafirasii. Numai ca in ziua aceea a fost infernal de cald si afara si in bucataria mea. Parca nici frigiderul nu mai facea fata. rolleyes.gif
Stai cuminte...Nu ma supar din orice biggrin.gif

Mno ce ma bucur ca nu esti suparacioasa. La caldura se topesc dragele de ele. defapt se inmoaie. Si sunt asa de cuminte uite vezi em_new_66.gif em_new_15.gif

--------------------

+Quote Post
Floridecamp
mesaj Jul 26 2010, 10:51 PM
Trimis la #190

Captain Cook

Postari: 341
Inregistrat pe: 17-April 10
Membrul Nr.: 57,808

Desi pare destul de "ngropat" acest topic, am si eu o intrebare : Unde gasiti energizant in Bucuresti? Ca eu pe unde am intrebat s-au uitata lung la mine. huh.gif

+Quote Post
Daniela 69
mesaj Jul 27 2010, 05:42 PM
Trimis la #191

Captain Cook

Postari: 384
Inregistrat pe: 21-April 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 23,548

QUOTE(Floridecamp @ Jul 26 2010, 11:51 PM) *
Desi pare destul de "ngropat" acest topic, am si eu o intrebare : Unde gasiti energizant in Bucuresti? Ca eu pe unde am intrebat s-au uitata lung la mine. huh.gif

Eu cumpar din Auchan, la raionul de miere. Trebuie sa fi atenta ca arata exact ca mierea, numai ca scrie energizant pe borcan si este foarte ieftin. In jur de 3 lei , nu mai stiu sigur.

+Quote Post
Floridecamp
mesaj Jul 27 2010, 10:20 PM
Trimis la #192

Captain Cook

Postari: 341
Inregistrat pe: 17-April 10
Membrul Nr.: 57,808

Neaparat mai fac o vizita la Auchan. Cat de curand. rolleyes.gif

+Quote Post
pitufina
mesaj Aug 14 2010, 03:44 AM
Trimis la #193

Captain Cook

Postari: 302
Inregistrat pe: 30-March 06
De la: Chicago (Lansing-IL)
Membrul Nr.: 31,247

Legat de acoperirea unui tort cu ciocolata plastica...acum cativa ani am facut si eu o incercare. M-am chinuit ce-i drept si reteta o luasem de pe internet. Trebuie sa incerc si eu reteta aceasta si sa respect tinutul le frigider cel putin 24h (asa cum e mentionat peste tot) pt ca eu nu am respectat asta rolleyes.gif
Asadar eu am acoperit corpul, iar "imbracamintea: e facuta cu fondant din marshmallow.

Am si eu cativa trandafiri facuti atunci, dar categoric trebuie sa mai exersez si sa mai fac si alte decoratiuni. Mi-a placut mult combinatia alb/negru din decoratiunile postate cu cateva pagini in urma.

Parca si Adriana avea undeva un topic despre acest tip de ciocolata si explica acoperirea tortului (nu cel despre glazurare).
Daca mai incearca cineva, astept sa vedem rezultatele smile.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata

+Quote Post
pitufina
mesaj Aug 18 2010, 06:04 AM
Trimis la #194

Captain Cook

Ok, de data asta am maaaaare nevoie de ajutor.

Desi am mai facut (e drept o singura data, acum cativa ani) plastelina de ciocolata, azi am avut un adevarat esec. Cu doua zile in urma am pregatit plastelina dupa reteta de aici. Am cumparat ciocolata obisnuita, de la magazin, simpla (una cu cacao si una alba), am topit-o frumos pe aburi, am amestecat corn syrup (asa facusem si data trecuta si am mai gasit retete pe net) si am pus-o intr-o punga la frigider.

Aseara cd am scos-o si am inceput sa lucrez cu ea, cu cat o framanta in mana, cu atat se facea mai uleioasa...curgea pracic ulei din pasta. Am intins-o pana la urma intre foi de hartie cerata, bagata la frigider, cu gandul ca voi face niste trandafiri...NIMIC nu a iesit. Gustul bun, ca de caramea. Dar nici pe departe de ceea ce trebuia sa fie. Acum intrebarea: UNDE AM GRESIT? ca sa stiu ce trb sa fac data viitoare.

1- poate sa fie ciocolata de vina? Cd am mai folosit inainte am utilizat ciocolata pt prajituri (baker's chocolate, sau cam asa ceva)
2- oare e faptul ca am bagat-o in frigider, in loc sa o las afara, la temperatura camerei?
-Parca mai zicea cineva de grasime ca iesea din amestec... Iar dupa ce am pus siropul am amestecat dar nu sa se omogenizeze perfect...cat s-a dezlipit totul de pe pereti... Nu stiu, sper sa vina cineva mai experimentat (sau patzit) si sa ma ajute.

Multumesc smile.gif

+Quote Post
Ramo.
mesaj Aug 18 2010, 10:37 AM
Trimis la #195

TorTareasa in devenire

Postari: 1,115
Inregistrat pe: 21-February 07
Membrul Nr.: 36,630

QUOTE(pitufina @ Aug 18 2010, 06:04 AM) *
Ok, de data asta am maaaaare nevoie de ajutor.

Desi am mai facut (e drept o singura data, acum cativa ani) plastelina de ciocolata, azi am avut un adevarat esec. Cu doua zile in urma am pregatit plastelina dupa reteta de aici. Am cumparat ciocolata obisnuita, de la magazin, simpla (una cu cacao si una alba), am topit-o frumos pe aburi, am amestecat corn syrup (asa facusem si data trecuta si am mai gasit retete pe net) si am pus-o intr-o punga la frigider.

Aseara cd am scos-o si am inceput sa lucrez cu ea, cu cat o framanta in mana, cu atat se facea mai uleioasa...curgea pracic ulei din pasta. Am intins-o pana la urma intre foi de hartie cerata, bagata la frigider, cu gandul ca voi face niste trandafiri...NIMIC nu a iesit. Gustul bun, ca de caramea. Dar nici pe departe de ceea ce trebuia sa fie. Acum intrebarea: UNDE AM GRESIT? ca sa stiu ce trb sa fac data viitoare.

1- poate sa fie ciocolata de vina? Cd am mai folosit inainte am utilizat ciocolata pt prajituri (baker's chocolate, sau cam asa ceva)
2- oare e faptul ca am bagat-o in frigider, in loc sa o las afara, la temperatura camerei?
-Parca mai zicea cineva de grasime ca iesea din amestec... Iar dupa ce am pus siropul am amestecat dar nu sa se omogenizeze perfect...cat s-a dezlipit totul de pe pereti... Nu stiu, sper sa vina cineva mai experimentat (sau patzit) si sa ma ajute.

Multumesc smile.gif

Pitu, hai ca-ti zic cum fac eu:
In primul rand eu folosesc doar cioco menaj (pentru prajituri) Dupa ce topesc ciocolata si o amestec cu mierea/energizantul/corn syrup sau ce o fi o storc in pumni sa scot grasimea din ea si abia apoi o pun la rece. Eu o fac cu robotul cu paleta de framantat si asa lasa multa grasime, cu lingura de lemn nu am reusit sa scot asa multa. Faza cu frigiderul nu stiu cat e de adevarata, eu o pun la frigider doar cand ma grabesc, daca o fac din timp o pun in camara unde e racoare si pot sa o lucrez linistita.
Aici cred eu ca ai gresit ca nu ai stors-o de grasime smile.gif

--------------------

incepand din 07.01.2011

+Quote Post
pitufina
mesaj Aug 19 2010, 03:53 AM
Trimis la #196

Captain Cook

QUOTE(Ramo. @ Aug 18 2010, 10:37 AM) *
Pitu, hai ca-ti zic cum fac eu:
In primul rand eu folosesc doar cioco menaj (pentru prajituri) Dupa ce topesc ciocolata si o amestec cu mierea/energizantul/corn syrup sau ce o fi o storc in pumni sa scot grasimea din ea si abia apoi o pun la rece. Eu o fac cu robotul cu paleta de framantat si asa lasa multa grasime, cu lingura de lemn nu am reusit sa scot asa multa. Faza cu frigiderul nu stiu cat e de adevarata, eu o pun la frigider doar cand ma grabesc, daca o fac din timp o pun in camara unde e racoare si pot sa o lucrez linistita.
Aici cred eu ca ai gresit ca nu ai stors-o de grasime smile.gif

Multumesc Ramo pt replay. Asadar voi folosi ciocolata de menaj. Acum am gasit reteta pe care o facusem prima data de mine (care e asemanatoare, doar ca are in detaliu modul de lucru). Cred ca am gresit ca nu am amestecat-o foarte bine, viguros. Din pacate eu nu am inca robot de bucatarie, dar pt asta imi strang bani smile.gif Si zice sa fie lasata 2h la temperatura camerei. Cum la mine e fffff cald ca nu-mi merge aerul conditionat mad.gif , mi-a fost teama. Dar nici ca o voi mai pune la frigider.
Revin cu impresii si sper si poze dupa viitoarea incercare.

+Quote Post
liana10
mesaj Sep 3 2010, 04:24 PM
Trimis la #197

Captain Cook

Postari: 224
Inregistrat pe: 4-March 09
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 49,485

Ei, uite ca am gasit si eu reteta de plastilina din ciocolata!
Notat si multumesc! floare.gif

Acest mesaj a fost editat de liana10: Sep 3 2010, 04:25 PM

--------------------

+Quote Post
DAGMAR
mesaj Sep 15 2010, 06:52 PM
Trimis la #198

micro Bucatar

Postari: 26
Inregistrat pe: 21-October 07
De la: Alba Iulia , Romania
Membrul Nr.: 39,360

Si eu am facut plastelina din cioco menaj alba si neagra. Din cea neagra a iesit mai multa grasime, dar ce vreau sa spun e ca in frigi am tinut pasta doar 15 minute ,pina sa racit dupa care am facut trandafirii,care in frigi erau super, dar cind i-am scos in bucatarie s-au aburit si s-au inmuiat petalele putin.Este normal, sau nu trebe sa se inmoaie deloc? Cind am facut trandaf. din pasta de lapte praf nu am avut pbm. ca s-au uscat afara, si nici nu trebuia sa lucrez cu frigi. Pupici ptr. toate culinaresele cu minute de aur!!

+Quote Post
Irenke
mesaj Sep 15 2010, 09:59 PM
Trimis la #199

Master of disaster

CITAT(DAGMAR @ Sep 15 2010, 07:52 PM) *
Si eu am facut plastelina din cioco menaj alba si neagra. Din cea neagra a iesit mai multa grasime, dar ce vreau sa spun e ca in frigi am tinut pasta doar 15 minute ,pina sa racit dupa care am facut trandafirii,care in frigi erau super, dar cind i-am scos in bucatarie s-au aburit si s-au inmuiat petalele putin.Este normal, sau nu trebe sa se inmoaie deloc? Cind am facut trandaf. din pasta de lapte praf nu am avut pbm. ca s-au uscat afara, si nici nu trebuia sa lucrez cu frigi. Pupici ptr. toate culinaresele cu minute de aur!!

Se abureste putin, dar isi revine. Eu cand fac plastelina de cioco niciodata nu il bag la frigi. Ci il las 24 de ore intr-o camera racoroasa sa se racoreasca singura. Poi o lucrez.

--------------------

+Quote Post
DAGMAR
mesaj Sep 26 2010, 10:51 AM
Trimis la #200

micro Bucatar

Postari: 26
Inregistrat pe: 21-October 07
De la: Alba Iulia , Romania
Membrul Nr.: 39,360

Eu am bagat-o plastelina la frigi ca nu am mai avut rabdare sa se raceasca singura, iar petalele la trand. am vazut ca daca le dau la frigi cu foli cu tot 2 minute, se desprind super de pe folie si ramin lucioase, ca prima data le-am desprins dupa ce le-am intins, dar mai ramineau lipite de folie, sau poate tre facute mai grosute petalele ca sa nu -si modifice forma ce le-o dau? Eu le-am facut subtiri, ca la pasta de lapte praf. Pe unde am gresit oare?

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

11 Pagini V  « < 8 9 10 11 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 12th February 2012 - 08:31 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare