![]() ![]() |
Feb 1 2008, 10:33 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 4,968 Inregistrat pe: 12-July 07 De la: DE-Hessen Membrul Nr.: 38,257 |
Daca e asa inseamna ca trebuie sa functioneze si mierea. Eu numai din asta am in casa si vreau plastelina pe maine, asa ca am sa incerc... Incearca linistita , ca am facut si io.... de 2 ori ( prima data abia mi.o iesit , din cauza de cioco proasta , nu din cauza de miere ). A doua oara o fo bine. -------------------- Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum. |
|
|
|
Feb 1 2008, 10:45 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,142 Inregistrat pe: 9-September 07 De la: to the moon and back Membrul Nr.: 38,811 |
te las pe loc repaus numai daca imi zici ce scrie la ingrediente pe eticheta ienergizantului. Simonacris, mierea, pe care o produc albinele, e formata din glucoza si fructoza. Glucoza se obtine si industrial, atunci energizantu' asta e o combinatie intre glucoza obtinuta artificial si miere? nu iti pot da mai multe detalii, dar asa cred. asta am citit pe o eticheta in magazin,ca eram curioasa. |
|
|
|
|
|
|
Feb 1 2008, 11:27 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Io am miere de la stupii lu' tata , pe sortimente fericito Daca e asa inseamna ca trebuie sa functioneze si mierea. Eu numai din asta am in casa si vreau plastelina pe maine, asa ca am sa incerc... cred ca o sa fie bine pentru ca unele fete au folosit mierea la pasta de zahar si a mers bine, hai ca-ti tin pumnii si sa vii sa ne povestesti nu iti pot da mai multe detalii, dar asa cred. asta am citit pe o eticheta in magazin,ca eram curioasa. aha, mersi |
|
|
|
Feb 2 2008, 01:55 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 23 Inregistrat pe: 10-February 07 De la: bucuresti Membrul Nr.: 36,458 |
|
|
|
|
Feb 2 2008, 03:29 PM
Trimis la
|
|||
![]() x Grup: Membri Postari: 2,451 Inregistrat pe: 3-January 07 De la: x Membrul Nr.: 35,828 |
-------------------- |
||
|
|
|||
Feb 3 2008, 06:10 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,262 Inregistrat pe: 13-February 03 De la: INDIANA Membrul Nr.: 6,686 |
uite ca numai acum iti vad topicul Seima , tare frumos trandafirul !!!
Dar nu inteleg de ce pui petalele la rece?!!! Pentru ca in momentul in care le scoti afara acestea se aburesc si implicit se umezesc ceea ce le face sa isi schimbe consistenta si sa se inmoaie. Cand am facut eu trandafirii de ciocolata nu am pus nimic la frigider ci totul a fost tinut la aer, la temperatura bucatariei , acuma nu te gandi la 30 de grade Se poate folosi si colorant alimentar amestecat in ciocolata alba. Exemplu: reteta si trandafiri -------------------- |
|
|
|
Feb 4 2008, 09:06 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 612 Inregistrat pe: 23-April 07 Membrul Nr.: 37,502 |
Vai cat de frumos ti-a iesit tortul dar mai ales decoratiunile Kiken Hana, cum ai facut partea aia sifonata din fata trandafirilor? Tot din plastilina asta? Care a fost procedeul? Mersi frumos
|
|
|
|
Feb 4 2008, 02:08 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,471 Inregistrat pe: 29-December 05 De la: Warsaw Membrul Nr.: 29,623 |
uite ca numai acum iti vad topicul Seima , tare frumos trandafirul !!! Dar nu inteleg de ce pui petalele la rece?!!! Pentru ca in momentul in care le scoti afara acestea se aburesc si implicit se umezesc ceea ce le face sa isi schimbe consistenta si sa se inmoaie. Cand am facut eu trandafirii de ciocolata nu am pus nimic la frigider ci totul a fost tinut la aer, la temperatura bucatariei , acuma nu te gandi la 30 de grade Se poate folosi si colorant alimentar amestecat in ciocolata alba. Exemplu: reteta si trandafiri Simoooo draga, multumesc pentru linkuri! Trandafirii mei nu se aburesc deloc. Cand ii fac tin petala in frigider numaicat sa pot dezlipi finut folia de plastic de pe ei si chiar acum am in frigider cateva bucati facute de cand am deschis topicul, si la temperatura camerei nu mi se aburesc deloc - c-am decorat niste felii de praji cu vreo 2 saptamani in urma. Trebuie sa incerc neaparat varianta ta - m-ai facut tare curipasa! |
|
|
|
Feb 4 2008, 02:09 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,471 Inregistrat pe: 29-December 05 De la: Warsaw Membrul Nr.: 29,623 |
|
|
|
|
Feb 5 2008, 04:33 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 948 Inregistrat pe: 26-July 06 De la: la poale de munte Membrul Nr.: 33,038 |
Iaca ca mi-am pus si eu la frigider patru bucati plastelina, dintre care numai una mi-a iesit, aia din ciocolata alba cu miere.
Pe cea cu ciocolata neagra am zis ca sa fiu eu jmekera si in loc de miere am pus sos de ciocolata, de-ala la tub, ca am vazut ca are glucoza si nu mai stiu ce alte alea, deci tre' sa fie tot un fel de miere artificiala dar colorata O sa vin maine-poimaine cu rezultatele -------------------- |
|
|
|
Feb 5 2008, 04:47 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,142 Inregistrat pe: 9-September 07 De la: to the moon and back Membrul Nr.: 38,811 |
am facut si eu plastilina de ciocolata si nu a iesit de nici o culoare
|
|
|
|
Feb 5 2008, 05:01 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,262 Inregistrat pe: 13-February 03 De la: INDIANA Membrul Nr.: 6,686 |
Iaca ca mi-am pus si eu la frigider patru bucati plastelina, dintre care numai una mi-a iesit, aia din ciocolata alba cu miere. Pe cea cu ciocolata neagra am zis ca sa fiu eu jmekera si in loc de miere am pus sos de ciocolata, de-ala la tub, ca am vazut ca are glucoza si nu mai stiu ce alte alea, deci tre' sa fie tot un fel de miere artificiala dar colorata O sa vin maine-poimaine cu rezultatele pai fetelor dragelor , haideti sa gandim un pic logic, din ciocolata solida vrem sa ajungem la o consistenta ca si plastilina in conditia de temperatura mai ridicata decat mediul obisnuit in asa fel incat produsul finit la o temperatura a mediului sa isi pastreze forma. Deci, folosim miere sau glucoza sau corn syrup, corn syrup e de fapt o miere artificiala puteti sa il faceti si voi acasa , nu dau cantitati exacte , dar amestecati zahar cu apa si fierbeti pana ajunge la consistenta mierii asta e de fapt tot secretul , cantitatea de apa care ajunge in ciocolata sa fie foarte mica. In siropul de ciocolata este multa apa , daca l-ai fi pus la fiert in asa fel incat sa obtii o crema destul de consistenta ( apa sa se evapore din el intr-o cantitate destul de mare) cred ca ai fi avut o mare reusita La fel si la trandafirii de zahar, daca siropul acela e fiert prea mult apa e prea putina si permite formarea cristalelor de zahar la temperatura prea ridicata , adica inainte de a putea atinge materialul si de a fi modelat. Seima , nu se poate sa nu se abureasca , e normal de fapt ca atunci cand scoti din frigider sa faca condens indiferent de ceea ce pui in el. Toata diferenta tre sa se faca doar la o diferenta mica de temperatura , adica maleabilitate la temperatura mainilor si soliditate la temperatura camerei, eu zic ca risti in momentul in care folosesti frigiderul. Cand fac decoratii de astea nu le pastrez in frigider ci doar in camara si in cutie de carton captusita cu folie de aluminiu, ma comport cu ele exact ca si cu ciocolata obisnuita. Imi pare rau ca mi-a iesit total din obisnuinta sa le fac poze, mai ales ca in general ma grabesc mult prea mult cand tre sa fac torturi, dar uite promit ca data viitoare o sa-mi amintesc sa le pozez. -------------------- |
|
|
|
Feb 5 2008, 05:07 PM
Trimis la
|
|
Scuze Seima de interventie, dar tocmai deschisesem topicul tau
am facut si eu plastilina de ciocolata si nu a iesit de nici o culoare In primul rand se poate sa o fi incalzit prea tare si de asta s-a faramitat. Incearca sa o topesti in punga de plastic pusa in apa calda , apoi torni ciocolata in vas si amesteci cu mierea. Ciocolata alba tre sa aiba cantitate mare de unt de cacao dar se poate sa aiba mai mult lapte praf si zahar pudra in ea si atunci cand o mananci e buna la gust dar consistenta e diferita( nu mai stiu cum e ciocolata acum in Ro) Acest mesaj a fost editat de SIMONA.B: Feb 5 2008, 05:09 PM -------------------- |
|
|
|
Feb 5 2008, 05:16 PM
Trimis la
|
|
Scuze Seima de interventie, dar tocmai deschisesem topicul tau In primul rand se poate sa o fi incalzit prea tare si de asta s-a faramitat. Incearca sa o topesti in punga de plastic pusa in apa calda , apoi torni ciocolata in vas si amesteci cu mierea. Ciocolata alba tre sa aiba cantitate mare de unt de cacao dar se poate sa aiba mai mult lapte praf si zahar pudra in ea si atunci cand o mananci e buna la gust dar consistenta e diferita( nu mai stiu cum e ciocolata acum in Ro) multumesc de sfat. data viitoare voi incerca asa. |
|
|
|
Feb 5 2008, 05:21 PM
Trimis la
|
|
Seima , nu se poate sa nu se abureasca , e normal de fapt ca atunci cand scoti din frigider sa faca condens indiferent de ceea ce pui in el. Toata diferenta tre sa se faca doar la o diferenta mica de temperatura , adica maleabilitate la temperatura mainilor si soliditate la temperatura camerei, eu zic ca risti in momentul in care folosesti frigiderul. Cand fac decoratii de astea nu le pastrez in frigider ci doar in camara si in cutie de carton captusita cu folie de aluminiu, ma comport cu ele exact ca si cu ciocolata obisnuita. Imi pare rau ca mi-a iesit total din obisnuinta sa le fac poze, mai ales ca in general ma grabesc mult prea mult cand tre sa fac torturi, dar uite promit ca data viitoare o sa-mi amintesc sa le pozez. Stai c-am priceput! Da, ai dreptate, se ..bruma-resc - ca delatfel orice desert ciocolatos care sta la frigider. Pentru cioco - frigideru' nu-i tocmai cea mai reusita combinatie. Eu acum am la frigider o tura, dar am tinut data trecuta cand am facut chiar intr-un dulap in bucatarie acei trandafiri - intr-un bol inchis ermetic in care am asezat servetel de bucatarie.. Te roooog, fa niste poze cand mai faci ceva frumos!!!! |
|
|
|
Feb 5 2008, 05:23 PM
Trimis la
|
|
Scuze Seima de interventie, dar tocmai deschisesem topicul tau In primul rand se poate sa o fi incalzit prea tare si de asta s-a faramitat. Incearca sa o topesti in punga de plastic pusa in apa calda , apoi torni ciocolata in vas si amesteci cu mierea. Ciocolata alba tre sa aiba cantitate mare de unt de cacao dar se poate sa aiba mai mult lapte praf si zahar pudra in ea si atunci cand o mananci e buna la gust dar consistenta e diferita( nu mai stiu cum e ciocolata acum in Ro) N-ai de ce sa te scuzi! Ce zici e de-nvatat! |
|
|
|
Feb 5 2008, 05:34 PM
Trimis la
|
|
am facut si eu plastilina de ciocolata si nu a iesit de nici o culoare Simonacris, pe cea neagra, las-o la temperatura camerei vreo 20-30 minute, din betoana se va face plastelina - si vei putea lucra tare usor cu ea Acest mesaj a fost editat de seima: Feb 5 2008, 05:35 PM |
|
|
|
Feb 6 2008, 12:42 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 948 Inregistrat pe: 26-July 06 De la: la poale de munte Membrul Nr.: 33,038 |
pai fetelor dragelor , haideti sa gandim un pic logic, din ciocolata solida vrem sa ajungem la o consistenta ca si plastilina in conditia de temperatura mai ridicata decat mediul obisnuit in asa fel incat produsul finit la o temperatura a mediului sa isi pastreze forma. Deci, folosim miere sau glucoza sau corn syrup, corn syrup e de fapt o miere artificiala puteti sa il faceti si voi acasa , nu dau cantitati exacte , dar amestecati zahar cu apa si fierbeti pana ajunge la consistenta mierii asta e de fapt tot secretul , cantitatea de apa care ajunge in ciocolata sa fie foarte mica. In siropul de ciocolata este multa apa , daca l-ai fi pus la fiert in asa fel incat sa obtii o crema destul de consistenta ( apa sa se evapore din el intr-o cantitate destul de mare) cred ca ai fi avut o mare reusita Apoi logic am gandit si eu Oricum acuma pot sa zic ca siropul de capsuni e super, are aproape exact aceeasi consistenta ca mierea, si cred ca o sa-mi iasa bine plastilina. Ciocolata neagra s-a intarit cam mult, am retinut ideea ta sa mai fierb siropul ca sa se mai evapore apa. Acuma le-am scos de la frigider si le las o vreme in bucatarie inainte de a ma apuca de modelat... Apropo, cat trebuie lasata afara din firgider ca sa nu se inmoaie? -------------------- |
|
|
|
Feb 6 2008, 12:53 PM
Trimis la
|
|
Apoi logic am gandit si eu Oricum acuma pot sa zic ca siropul de capsuni e super, are aproape exact aceeasi consistenta ca mierea, si cred ca o sa-mi iasa bine plastilina. Ciocolata neagra s-a intarit cam mult, am retinut ideea ta sa mai fierb siropul ca sa se mai evapore apa. Acuma le-am scos de la frigider si le las o vreme in bucatarie inainte de a ma apuca de modelat... Apropo, cat trebuie lasata afara din firgider ca sa nu se inmoaie? cam 20 minute sunt suficiente ca sa poti lucra plastelina. Oricat vei tine-o la temperatura camerei n-o sa ti se inmoaie foarte tare. |
|
|
|
Feb 11 2008, 10:27 AM
Trimis la
|
||
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,872 Inregistrat pe: 19-February 06 De la: Franta Membrul Nr.: 30,436 |
Seima am facut plastelina cu ciocolata neagra, a iesit super faina, eu am lasat-o la frigider doar 3 ore si dupa aia a inceput sa ma chinuie talentu'
Deci primul trandafir din viata mea ... asta e nu va oripilati de ce e imprejur, asa nerabdatoare eram sa vad daca iese ceva sau nu iese, ca am facut cu ce aveam, am infipt o scobitoare intr-o cutie de lapte goala si am modelat petalele cu o lingura. V-am omorat cu povestile, mai revin cand voi face plastelina alba. Merci Seima |
|
|
|
||
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|