11 Pagini V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Plastelina de ciocolata, Pentru decorul torturilor noastre
simonaro29
mesaj Feb 1 2008, 10:33 PM
Trimis la #61

Master of disaster

Grup: Membri
Postari: 4,968
Inregistrat pe: 12-July 07
De la: DE-Hessen
Membrul Nr.: 38,257

QUOTE(KikenHana @ Feb 1 2008, 10:31 PM) *
Daca e asa inseamna ca trebuie sa functioneze si mierea. Eu numai din asta am in casa si vreau plastelina pe maine, asa ca am sa incerc...

Incearca linistita , ca am facut si io....

de 2 ori ( prima data abia mi.o iesit , din cauza de cioco proasta , nu din cauza de miere ). A doua oara o fo bine.

--------------------

Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.
Go to the top of the page

+Quote Post
simonacris
mesaj Feb 1 2008, 10:45 PM
Trimis la #62

Academic Chef

Postari: 1,142
Inregistrat pe: 9-September 07
De la: to the moon and back
Membrul Nr.: 38,811

CITAT(Adriana Nicoleta @ Feb 1 2008, 09:57 PM) *
te las pe loc repaus numai daca imi zici ce scrie la ingrediente pe eticheta ienergizantului. tongue.gif

Simonacris, mierea, pe care o produc albinele, e formata din glucoza si fructoza.

Glucoza se obtine si industrial, atunci energizantu' asta e o combinatie intre glucoza obtinuta artificial si miere?

nu iti pot da mai multe detalii, dar asa cred. asta am citit pe o eticheta in magazin,ca eram curioasa.

+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Feb 1 2008, 11:27 PM
Trimis la #63

.

Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

CITAT(simonaro29 @ Feb 1 2008, 09:30 PM) *
Io am miere de la stupii lu' tata , pe sortimente tongue.gif

fericito smile.gif

CITAT(KikenHana @ Feb 1 2008, 09:31 PM) *
Daca e asa inseamna ca trebuie sa functioneze si mierea. Eu numai din asta am in casa si vreau plastelina pe maine, asa ca am sa incerc...

cred ca o sa fie bine pentru ca unele fete au folosit mierea la pasta de zahar si a mers bine, hai ca-ti tin pumnii si sa vii sa ne povestesti

CITAT(simonacris @ Feb 1 2008, 09:45 PM) *
nu iti pot da mai multe detalii, dar asa cred. asta am citit pe o eticheta in magazin,ca eram curioasa.

aha, mersi

+Quote Post
ware
mesaj Feb 2 2008, 01:55 PM
Trimis la #64

micro Bucatar

Postari: 23
Inregistrat pe: 10-February 07
De la: bucuresti
Membrul Nr.: 36,458

buna vreau s-ti spun ca eu am facut cu miere naturala si cu cioco de menaj in rom e la 100g

+Quote Post
KikenHana
mesaj Feb 2 2008, 03:29 PM
Trimis la #65

x

Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828

Am executat-o cu cioco amaruie primola si miere, imi place foarte mult gustul. Prima mea incercare pe o sarlota de ciocolata:

Imagine Atasata

Imagine Atasata

--------------------

+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Feb 3 2008, 06:10 AM
Trimis la #66

Master of disaster

Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686

uite ca numai acum iti vad topicul Seima , tare frumos trandafirul !!!
Dar nu inteleg de ce pui petalele la rece?!!! Pentru ca in momentul in care le scoti afara acestea se aburesc si implicit se umezesc ceea ce le face sa isi schimbe consistenta si sa se inmoaie. Cand am facut eu trandafirii de ciocolata nu am pus nimic la frigider ci totul a fost tinut la aer, la temperatura bucatariei , acuma nu te gandi la 30 de grade biggrin.gif.

Se poate folosi si colorant alimentar amestecat in ciocolata alba. Exemplu: reteta si trandafiri

--------------------

+Quote Post
simonique
mesaj Feb 4 2008, 09:06 AM
Trimis la #67

Big Chef

Postari: 612
Inregistrat pe: 23-April 07
Membrul Nr.: 37,502

Vai cat de frumos ti-a iesit tortul dar mai ales decoratiunile Kiken Hana, cum ai facut partea aia sifonata din fata trandafirilor? Tot din plastilina asta? Care a fost procedeul? Mersi frumos

+Quote Post
seima
mesaj Feb 4 2008, 02:08 PM
Trimis la #68

Academic Chef

Postari: 1,471
Inregistrat pe: 29-December 05
De la: Warsaw
Membrul Nr.: 29,623

QUOTE(SIMONA.B @ Feb 3 2008, 06:10 AM) *
uite ca numai acum iti vad topicul Seima , tare frumos trandafirul !!!
Dar nu inteleg de ce pui petalele la rece?!!! Pentru ca in momentul in care le scoti afara acestea se aburesc si implicit se umezesc ceea ce le face sa isi schimbe consistenta si sa se inmoaie. Cand am facut eu trandafirii de ciocolata nu am pus nimic la frigider ci totul a fost tinut la aer, la temperatura bucatariei , acuma nu te gandi la 30 de grade biggrin.gif.

Se poate folosi si colorant alimentar amestecat in ciocolata alba. Exemplu: reteta si trandafiri

Simoooo draga, multumesc pentru linkuri! pupic.gif Eu n-am glucoza ca sa incerc varianta ta dar o salvez ca intentionez sa-mi cumpar glucoza aia odata si-odata smile.gif

Trandafirii mei nu se aburesc deloc. Cand ii fac tin petala in frigider numaicat sa pot dezlipi finut folia de plastic de pe ei si chiar acum am in frigider cateva bucati facute de cand am deschis topicul, si la temperatura camerei nu mi se aburesc deloc - c-am decorat niste felii de praji cu vreo 2 saptamani in urma.

Trebuie sa incerc neaparat varianta ta - m-ai facut tare curipasa! smile.gif

+Quote Post
seima
mesaj Feb 4 2008, 02:09 PM
Trimis la #69

Academic Chef

QUOTE(KikenHana @ Feb 2 2008, 03:29 PM) *
Am executat-o cu cioco amaruie primola si miere, imi place foarte mult gustul. Prima mea incercare pe o sarlota de ciocolata:

Kikeeen, spune-ne si noua cum ai facut asa bucle mumoase, sunt foarte de efect! rolleyes.gif

+Quote Post
psyche
mesaj Feb 5 2008, 04:33 PM
Trimis la #70

Big Chef

Postari: 948
Inregistrat pe: 26-July 06
De la: la poale de munte
Membrul Nr.: 33,038

Iaca ca mi-am pus si eu la frigider patru bucati plastelina, dintre care numai una mi-a iesit, aia din ciocolata alba cu miere.
Pe cea cu ciocolata neagra am zis ca sa fiu eu jmekera si in loc de miere am pus sos de ciocolata, de-ala la tub, ca am vazut ca are glucoza si nu mai stiu ce alte alea, deci tre' sa fie tot un fel de miere artificiala dar colorata smile.gif Cred ca ideea nui rea in sine, doar ca finalul a iesit mult prea... fluid... dar in cel mai rau caz in convertesc intr-o glazurica (am facut cantitati mici, de proba) Apoi am pus ciocolata alba in care am turnat sos de capsuni (tot de-ala la tub) ca am zis eu sa fac plastilina roz, si-n alta am pus sirop concentrat de piersici, ca am vazut ca are si asta in compozitie nush ce de care voi, fetele din alte tari, folositi la glazuri (cred ca "corn syrup", mi-e lene acuma sa ma duc sa ma uit pe sticla). E posibil sa le recuperez si pe astea ca doar s-au taiat, dar cred ca daca scot uleiul ala din ele se pot reface (am vazut pe site-ul rusoaicelor).
O sa vin maine-poimaine cu rezultatele wink.gif

--------------------
You lock the door and throw away the key theres someone in my head but its not me

+Quote Post
simonacris
mesaj Feb 5 2008, 04:47 PM
Trimis la #71

Academic Chef

am facut si eu plastilina de ciocolata si nu a iesit de nici o culoare sad.gif . ciocolata alba, kandia, nu merge modelata deloc. la topit nu s-a comportat cum trebuia, nu era deloc lichida, mai degraba era farmicioasa.a ramas la fel de farmicioasa si dupa ce am pus mierea. ciocolata cu cacao a fost cu 85% cacao si arata tare bine cand am topit-o, dar acum dupa 3 ore in frigider e piatra. nu stiu cu ce am gresit.

+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Feb 5 2008, 05:01 PM
Trimis la #72

Master of disaster

QUOTE(psyche @ Feb 5 2008, 09:33 AM) *
Iaca ca mi-am pus si eu la frigider patru bucati plastelina, dintre care numai una mi-a iesit, aia din ciocolata alba cu miere.
Pe cea cu ciocolata neagra am zis ca sa fiu eu jmekera si in loc de miere am pus sos de ciocolata, de-ala la tub, ca am vazut ca are glucoza si nu mai stiu ce alte alea, deci tre' sa fie tot un fel de miere artificiala dar colorata smile.gif Cred ca ideea nui rea in sine, doar ca finalul a iesit mult prea... fluid... dar in cel mai rau caz in convertesc intr-o glazurica (am facut cantitati mici, de proba) Apoi am pus ciocolata alba in care am turnat sos de capsuni (tot de-ala la tub) ca am zis eu sa fac plastilina roz, si-n alta am pus sirop concentrat de piersici, ca am vazut ca are si asta in compozitie nush ce de care voi, fetele din alte tari, folositi la glazuri (cred ca "corn syrup", mi-e lene acuma sa ma duc sa ma uit pe sticla). E posibil sa le recuperez si pe astea ca doar s-au taiat, dar cred ca daca scot uleiul ala din ele se pot reface (am vazut pe site-ul rusoaicelor).
O sa vin maine-poimaine cu rezultatele wink.gif

pai fetelor dragelor , haideti sa gandim un pic logic, din ciocolata solida vrem sa ajungem la o consistenta ca si plastilina in conditia de temperatura mai ridicata decat mediul obisnuit in asa fel incat produsul finit la o temperatura a mediului sa isi pastreze forma. Deci, folosim miere sau glucoza sau corn syrup, corn syrup e de fapt o miere artificiala puteti sa il faceti si voi acasa , nu dau cantitati exacte , dar amestecati zahar cu apa si fierbeti pana ajunge la consistenta mierii asta e de fapt tot secretul , cantitatea de apa care ajunge in ciocolata sa fie foarte mica. In siropul de ciocolata este multa apa , daca l-ai fi pus la fiert in asa fel incat sa obtii o crema destul de consistenta ( apa sa se evapore din el intr-o cantitate destul de mare) cred ca ai fi avut o mare reusita smile.gif !!!!!

La fel si la trandafirii de zahar, daca siropul acela e fiert prea mult apa e prea putina si permite formarea cristalelor de zahar la temperatura prea ridicata , adica inainte de a putea atinge materialul si de a fi modelat.

Seima , nu se poate sa nu se abureasca , e normal de fapt ca atunci cand scoti din frigider sa faca condens indiferent de ceea ce pui in el. Toata diferenta tre sa se faca doar la o diferenta mica de temperatura , adica maleabilitate la temperatura mainilor si soliditate la temperatura camerei, eu zic ca risti in momentul in care folosesti frigiderul. Cand fac decoratii de astea nu le pastrez in frigider ci doar in camara si in cutie de carton captusita cu folie de aluminiu, ma comport cu ele exact ca si cu ciocolata obisnuita. Imi pare rau ca mi-a iesit total din obisnuinta sa le fac poze, mai ales ca in general ma grabesc mult prea mult cand tre sa fac torturi, dar uite promit ca data viitoare o sa-mi amintesc sa le pozez.

--------------------

+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Feb 5 2008, 05:07 PM
Trimis la #73

Master of disaster

Scuze Seima de interventie, dar tocmai deschisesem topicul tau

QUOTE(simonacris @ Feb 5 2008, 09:47 AM) *
am facut si eu plastilina de ciocolata si nu a iesit de nici o culoare sad.gif . ciocolata alba, kandia, nu merge modelata deloc. la topit nu s-a comportat cum trebuia, nu era deloc lichida, mai degraba era farmicioasa.a ramas la fel de farmicioasa si dupa ce am pus mierea. ciocolata cu cacao a fost cu 85% cacao si arata tare bine cand am topit-o, dar acum dupa 3 ore in frigider e piatra. nu stiu cu ce am gresit.

In primul rand se poate sa o fi incalzit prea tare si de asta s-a faramitat. Incearca sa o topesti in punga de plastic pusa in apa calda , apoi torni ciocolata in vas si amesteci cu mierea. Ciocolata alba tre sa aiba cantitate mare de unt de cacao dar se poate sa aiba mai mult lapte praf si zahar pudra in ea si atunci cand o mananci e buna la gust dar consistenta e diferita( nu mai stiu cum e ciocolata acum in Ro)

Acest mesaj a fost editat de SIMONA.B: Feb 5 2008, 05:09 PM

--------------------

+Quote Post
simonacris
mesaj Feb 5 2008, 05:16 PM
Trimis la #74

Academic Chef

CITAT(SIMONA.B @ Feb 5 2008, 05:07 PM) *
Scuze Seima de interventie, dar tocmai deschisesem topicul tau
In primul rand se poate sa o fi incalzit prea tare si de asta s-a faramitat. Incearca sa o topesti in punga de plastic pusa in apa calda , apoi torni ciocolata in vas si amesteci cu mierea. Ciocolata alba tre sa aiba cantitate mare de unt de cacao dar se poate sa aiba mai mult lapte praf si zahar pudra in ea si atunci cand o mananci e buna la gust dar consistenta e diferita( nu mai stiu cum e ciocolata acum in Ro)

multumesc de sfat. data viitoare voi incerca asa.

+Quote Post
seima
mesaj Feb 5 2008, 05:21 PM
Trimis la #75

Academic Chef

QUOTE(SIMONA.B @ Feb 5 2008, 05:01 PM) *
Seima , nu se poate sa nu se abureasca , e normal de fapt ca atunci cand scoti din frigider sa faca condens indiferent de ceea ce pui in el. Toata diferenta tre sa se faca doar la o diferenta mica de temperatura , adica maleabilitate la temperatura mainilor si soliditate la temperatura camerei, eu zic ca risti in momentul in care folosesti frigiderul. Cand fac decoratii de astea nu le pastrez in frigider ci doar in camara si in cutie de carton captusita cu folie de aluminiu, ma comport cu ele exact ca si cu ciocolata obisnuita. Imi pare rau ca mi-a iesit total din obisnuinta sa le fac poze, mai ales ca in general ma grabesc mult prea mult cand tre sa fac torturi, dar uite promit ca data viitoare o sa-mi amintesc sa le pozez.

Stai c-am priceput! Da, ai dreptate, se ..bruma-resc - ca delatfel orice desert ciocolatos care sta la frigider. Pentru cioco - frigideru' nu-i tocmai cea mai reusita combinatie. Eu acum am la frigider o tura, dar am tinut data trecuta cand am facut chiar intr-un dulap in bucatarie acei trandafiri - intr-un bol inchis ermetic in care am asezat servetel de bucatarie..

Te roooog, fa niste poze cand mai faci ceva frumos!!!! rolleyes.gif

+Quote Post
seima
mesaj Feb 5 2008, 05:23 PM
Trimis la #76

Academic Chef

QUOTE(SIMONA.B @ Feb 5 2008, 05:07 PM) *
Scuze Seima de interventie, dar tocmai deschisesem topicul tau In primul rand se poate sa o fi incalzit prea tare si de asta s-a faramitat. Incearca sa o topesti in punga de plastic pusa in apa calda , apoi torni ciocolata in vas si amesteci cu mierea. Ciocolata alba tre sa aiba cantitate mare de unt de cacao dar se poate sa aiba mai mult lapte praf si zahar pudra in ea si atunci cand o mananci e buna la gust dar consistenta e diferita( nu mai stiu cum e ciocolata acum in Ro)

N-ai de ce sa te scuzi! Ce zici e de-nvatat! rolleyes.gif

+Quote Post
seima
mesaj Feb 5 2008, 05:34 PM
Trimis la #77

Academic Chef

QUOTE(simonacris @ Feb 5 2008, 04:47 PM) *

Simonacris, pe cea neagra, las-o la temperatura camerei vreo 20-30 minute, din betoana se va face plastelina - si vei putea lucra tare usor cu ea smile.gif

Acest mesaj a fost editat de seima: Feb 5 2008, 05:35 PM

+Quote Post
psyche
mesaj Feb 6 2008, 12:42 PM
Trimis la #78

Big Chef

Postari: 948
Inregistrat pe: 26-July 06
De la: la poale de munte
Membrul Nr.: 33,038

QUOTE(SIMONA.B @ Feb 5 2008, 05:01 PM) *
pai fetelor dragelor , haideti sa gandim un pic logic, din ciocolata solida vrem sa ajungem la o consistenta ca si plastilina in conditia de temperatura mai ridicata decat mediul obisnuit in asa fel incat produsul finit la o temperatura a mediului sa isi pastreze forma. Deci, folosim miere sau glucoza sau corn syrup, corn syrup e de fapt o miere artificiala puteti sa il faceti si voi acasa , nu dau cantitati exacte , dar amestecati zahar cu apa si fierbeti pana ajunge la consistenta mierii asta e de fapt tot secretul , cantitatea de apa care ajunge in ciocolata sa fie foarte mica. In siropul de ciocolata este multa apa , daca l-ai fi pus la fiert in asa fel incat sa obtii o crema destul de consistenta ( apa sa se evapore din el intr-o cantitate destul de mare) cred ca ai fi avut o mare reusita smile.gif !!!!!

Apoi logic am gandit si eu wink.gif Dar orice logica trebuie experimetnata, nu? rolleyes.gif
Oricum acuma pot sa zic ca siropul de capsuni e super, are aproape exact aceeasi consistenta ca mierea, si cred ca o sa-mi iasa bine plastilina. Ciocolata neagra s-a intarit cam mult, am retinut ideea ta sa mai fierb siropul ca sa se mai evapore apa. Acuma le-am scos de la frigider si le las o vreme in bucatarie inainte de a ma apuca de modelat...
Apropo, cat trebuie lasata afara din firgider ca sa nu se inmoaie?

--------------------
You lock the door and throw away the key theres someone in my head but its not me

+Quote Post
seima
mesaj Feb 6 2008, 12:53 PM
Trimis la #79

Academic Chef

QUOTE(psyche @ Feb 6 2008, 12:42 PM) *
Apoi logic am gandit si eu wink.gif Dar orice logica trebuie experimetnata, nu? rolleyes.gif
Oricum acuma pot sa zic ca siropul de capsuni e super, are aproape exact aceeasi consistenta ca mierea, si cred ca o sa-mi iasa bine plastilina. Ciocolata neagra s-a intarit cam mult, am retinut ideea ta sa mai fierb siropul ca sa se mai evapore apa. Acuma le-am scos de la frigider si le las o vreme in bucatarie inainte de a ma apuca de modelat...
Apropo, cat trebuie lasata afara din firgider ca sa nu se inmoaie?

cam 20 minute sunt suficiente ca sa poti lucra plastelina. Oricat vei tine-o la temperatura camerei n-o sa ti se inmoaie foarte tare.

+Quote Post
andreea fr
mesaj Feb 11 2008, 10:27 AM
Trimis la #80

Master of disaster

Postari: 1,872
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Franta
Membrul Nr.: 30,436

Seima am facut plastelina cu ciocolata neagra, a iesit super faina, eu am lasat-o la frigider doar 3 ore si dupa aia a inceput sa ma chinuie talentu' tongue.gif dimineata cand ma duc in bucatarie sa pregatesc micul dejun, cat timp fierbe laptele mai fac cate-un trandafir, poate poate ajung sa fac si eu ceva ca lumea.

Deci primul trandafir din viata mea ... asta e

Imagine Atasata

nu va oripilati de ce e imprejur, asa nerabdatoare eram sa vad daca iese ceva sau nu iese, ca am facut cu ce aveam, am infipt o scobitoare intr-o cutie de lapte goala si am modelat petalele cu o lingura.

V-am omorat cu povestile, mai revin cand voi face plastelina alba. smile.gif

Merci Seima floare.gif

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

11 Pagini V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 12th February 2012 - 07:56 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare