Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
|
Atenţie PREMII! Trimite un SMS în perioada 6.09–31.12.2010, care să conţină codul de pe flacoanele UNIVER la numărul scurt 1867, cu taxă normală. Zilnic 1 card DOMO de 300 RON. Săptămânal un LCD LG 107 cm. MARELE PREMIU, un autoturism Dacia Duster la 15.01.2011 prin tragere la sorţi din toate codurile înregistrate prin SMS. Informaţii detaliate şi regulamentul concursului pe www.univer.ro |
|
Jan 30 2008, 10:22 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Members Postari: 2,179 Inregistrat pe: 24-October 07 Membrul Nr.: 39,430 |
Ei na, de ce sa rad? Eu nici nu stiam sa fac mamaliga pana acum 2 ani; pana mi s-a pus pata Pripita e o mamaliga rapida (nu dureaza mai mult de 5-7 minute). Eu o fac ochiometric si mi-e mai greu sa dau gramaje. Ia sa incerc: cca 500 ml apa, 1 lingurita sare, 1 lingura ulei, cca 300 gr malai (sau daca vrei mai tare, cca 400 gr). Apa o las la fiert, cu sarea si uleiul si cand incepe sa faca bule presar o mana de malai si las sa clocoteasca. Apoi incep sa presar cate o mana de malai si amestec in acelasi timp cu telul. Si tot asa pana termin malaiul. Amestec bine-bine cu telul, sa nu ramana cocoloase (cu o mana tin cratita sau ceaunul sa nu-mi zboare de pe aragaz), las vreo 2 min sa se odihneasca, la foc mic si gata Cel mai bine e sa fac poze la procesul de fabricatie, asa ca revin in curand cu detalii Asa este cel mai bine Multumesc ptr. reteta de mai sus P.S. Sa-mi spui te rog si care faina e mai buna ca am vazut si mai fina, e buna? -------------------- MUDJ@HISTA
|
|
|
|
Jan 30 2008, 10:40 AM
Trimis la
|
|
![]() vudu? iudu! uidu! aidu! Grup: Moderatoare Postari: 6,980 Inregistrat pe: 2-November 06 De la: somewhere over the rainbow... Membrul Nr.: 34,683 |
Asa este cel mai bine Multumesc ptr. reteta de mai sus P.S. Sa-mi spui te rog si care faina e mai buna ca am vazut si mai fina, e buna? Diseara mai arunca un oki pe aici, ca mi s-a comandat inca o portie Cu multa placere. Sper sa se fi inteles ceva din ea Eu momentan folosesc malai de tzara; mi se pare de mii de ori mai bun decat cel din comert. In lipsa acestuia folosesc malai de Baneasa (imi place ca nu se lipeste si se lucreaza foarte usor). -------------------- Life sucks and then you die!
|
|
|
|
|
|
|
Jan 30 2008, 10:50 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Members Postari: 2,179 Inregistrat pe: 24-October 07 Membrul Nr.: 39,430 |
ok, sunt cu ochii pe tine
Sigur ca am inteles -------------------- MUDJ@HISTA
|
|
|
|
Jan 30 2008, 05:38 PM
Trimis la
|
||||||||||||||
![]() vudu? iudu! uidu! aidu! Grup: Moderatoare Postari: 6,980 Inregistrat pe: 2-November 06 De la: somewhere over the rainbow... Membrul Nr.: 34,683 |
Am revenit cu procesul de fabricatie al mamaligii pripite (in special pentru Mudjahista). Scuzati calitatea pozelor, da' aceasta mamaliga se face rapid si e cam greu sa si pozezi si sa faci si mamaliga
Am pus apa la fiert, impreuna cu uleiul si sarea (vezi cantitatile mentionate intr-un post anterior) Cand apa a inceput sa faca buluci, adica asa, am pus o mana de malai si am lasat sa dea in clocot (asa arata malaiul pe care-l folosesc si-mi place asa, nestrecurat Am presarat apoi inca vreo 2-3 maini de malai si am amestecat bine cat sa se zdrobeasca cocoloasele si mamaliga sa capete un pic de consistenta Apoi am inceput sa pun cate o mana de malai si sa amestec bine si energic Si tot asa pana a capatat o consistenta elastica Stiu ca-s mai multe poze cu produsul aproape finit, dar nu stiu cum sa ma fac bine inteleasa; asa ca sper sa intelegeti mai bine din poze. Dupa ce am pripit-o de-a ametit, am lasat-o la foc mic 1-2 minute, sa se coaca un pic si gata Va stau la dispozitie si pentru alte nelamuriri Mudjahista, acum ai curaj sa te apuci de mamaliga? -------------------- Life sucks and then you die!
|
|||||||||||||
|
|
||||||||||||||
Jan 30 2008, 07:02 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Members Postari: 9,843 Inregistrat pe: 28-February 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 2,618 |
edit: da asta inseamna ca tre sa fac si buljii, nu? ei si ce, ii fac si ii conjelez, mare branza (de burduf). Acest mesaj a fost editat de BD: Jan 30 2008, 07:03 PM -------------------- Ale mele
fanatismul si ignoranta dovedesc ca darwin s-a inselat, omul este inca maimuta. algocalminele la liber!!!!! |
|
|
|
Jan 30 2008, 07:10 PM
Trimis la
|
|
bineeee, maine imi vine o eleva si pun si metoda mea edit: da asta inseamna ca tre sa fac si buljii, nu? ei si ce, ii fac si ii conjelez, mare branza (de burduf). Da, eu vreau sa vaz si metoda ta Si da, vreau sa te lipesti la mine, pen'ca e mai simplu sa gaseasca tot omu' diverse retete de bulz intr-un singur loc (ca la chiftele, ca la sarmale etc) nu insirate prin tot forumul sa ametesti cautand dupa ele Si da, poti sa le faci si sa le congelezi (pe bile -------------------- Life sucks and then you die!
|
|
|
|
Jan 30 2008, 07:19 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Members Postari: 9,843 Inregistrat pe: 28-February 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 2,618 |
parca te cerui de nevasta atatia de DA mi-ai zis
-------------------- Ale mele
fanatismul si ignoranta dovedesc ca darwin s-a inselat, omul este inca maimuta. algocalminele la liber!!!!! |
|
|
|
Jan 30 2008, 07:27 PM
Trimis la
|
|
parca te cerui de nevasta atatia de DA mi-ai zis -------------------- Life sucks and then you die!
|
|
|
|
Jan 30 2008, 07:37 PM
Trimis la
|
|
draga mea sotie maine, intre doua chestionare bulz iti fac. loc de interpretare exista ca doar stim vorba: nimic nu e sigur pe lumea asta (sau ce mai zice nenea ala care nu a gasit punctul fix). -------------------- Ale mele
|
|
|
Jan 31 2008, 04:15 PM
Trimis la
|
||
![]() ETE FLEOSHC!! Grup: Members Postari: 6,655 Inregistrat pe: 1-October 07 De la: din spatiu Membrul Nr.: 38,987 |
Dedic acest bulz lu' BD ..
Am promis ca il fac si uite ca il postez al meu bulz(scuze Droopy dar e diferit de al tau si mi-am permis sa-i zic al meu).. E cu carnati de vita afumat dezpielitat si prajit in unt, oua si cascaval, l-am pus in tava unsa cu unt si l-am intors sa se rumeneasca: E super bun, saru'mana de reteta -------------------- ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
||
Jan 31 2008, 04:49 PM
Trimis la
|
|||||||||||||||
Am revenit cu procesul de fabricatie al mamaligii pripite (in special pentru Mudjahista). Scuzati calitatea pozelor, da' aceasta mamaliga se face rapid si e cam greu sa si pozezi si sa faci si mamaliga Am pus apa la fiert, impreuna cu uleiul si sarea (vezi cantitatile mentionate intr-un post anterior) Cand apa a inceput sa faca buluci, adica asa, am pus o mana de malai si am lasat sa dea in clocot (asa arata malaiul pe care-l folosesc si-mi place asa, nestrecurat Am presarat apoi inca vreo 2-3 maini de malai si am amestecat bine cat sa se zdrobeasca cocoloasele si mamaliga sa capete un pic de consistenta Apoi am inceput sa pun cate o mana de malai si sa amestec bine si energic Si tot asa pana a capatat o consistenta elastica Stiu ca-s mai multe poze cu produsul aproape finit, dar nu stiu cum sa ma fac bine inteleasa; asa ca sper sa intelegeti mai bine din poze. Dupa ce am pripit-o de-a ametit, am lasat-o la foc mic 1-2 minute, sa se coaca un pic si gata Va stau la dispozitie si pentru alte nelamuriri Mudjahista, acum ai curaj sa te apuci de mamaliga? Iti multumesc foarte frumos droopina ca te-ai deranjat ptr. mine Te-ai facut bine inteleasa ca am inteles/vazut bine Am s-o fac si eu zilele astea, multumesc tare frumos. Uite asa e malaiul meu... e ca si grisul, eu zic ca e bun: -------------------- MUDJ@HISTA
|
||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||
Jan 31 2008, 04:53 PM
Trimis la
|
|
Si scuze c-am intarziat cu mesajul, ieri eram ocupata cu cafele si arene
-------------------- MUDJ@HISTA
|
|
|
|
Jan 31 2008, 05:00 PM
Trimis la
|
|
Dedic acest bulz lu' BD .. Am promis ca il fac si uite ca il postez al meu bulz(scuze Droopy dar e diferit de al tau si mi-am permis sa-i zic al meu).. E cu carnati de vita afumat dezpielitat si prajit in unt, oua si cascaval, l-am pus in tava unsa cu unt si l-am intors sa se rumeneasca: E super bun, saru'mana de reteta Moaaaaaaaaaa, cum a iesit. Gustul mi-l pot doar imagina. Nu importa cui dedici, a cui e reteta, important e ca stamacul a fost multumit Sa va fie de bine -------------------- Life sucks and then you die!
|
|
|
|
Jan 31 2008, 05:03 PM
Trimis la
|
|
Iti multumesc foarte frumos droopina ca te-ai deranjat ptr. mine Te-ai facut bine inteleasa ca am inteles/vazut bine Am s-o fac si eu zilele astea, multumesc tare frumos. Uite asa e malaiul meu... e ca si grisul, eu zic ca e bun: Niciun deranj Te astept cu impresii (si drepre mamaliga si despre bulz) si-ti urez spor la treaba. Aaaaa, uitam. Da, e f bun malaiul pe care-l ai; ii zice grisat. Eu zic sa-l folosesti asa intai sa vezi cum ti se pare. -------------------- Life sucks and then you die!
|
|
|
|
Jan 31 2008, 05:05 PM
Trimis la
|
|
Si scuze c-am intarziat cu mesajul, ieri eram ocupata cu cafele si arene Eu fierb varza, ca mi s-a facut pofta -------------------- Life sucks and then you die!
|
|
|
|
Jan 31 2008, 05:24 PM
Trimis la
|
|
Eu fierb varza, ca mi s-a facut pofta Sa nu spui cu ce o faci ca iar iese cu -------------------- MUDJ@HISTA
|
|
|
|
Jan 31 2008, 05:28 PM
Trimis la
|
|
Niciun deranj Te astept cu impresii (si drepre mamaliga si despre bulz) si-ti urez spor la treaba. Aaaaa, uitam. Da, e f bun malaiul pe care-l ai; ii zice grisat. Eu zic sa-l folosesti asa intai sa vezi cum ti se pare. ok. multumesc frumos. -------------------- MUDJ@HISTA
|
|
|
|
Feb 1 2008, 11:44 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Members Postari: 1,403 Inregistrat pe: 23-January 04 De la: Aproape de ocean Membrul Nr.: 11,328 |
droopina- ti-am lasat niste multumiri si la Arene, dar poate ca nu esti in dispozitia sufleteasca sa dai o tura pe acolo, asa ca reiterez fericirea de a fi aflat ce este bulzul.
Odata am avut niste resturi de mamaliga si in lipsa de inspiratie si in criza de timp- prieteni in vizita- am facut ceva asemanator, doar ca fara bile si fara afumatura. Si da, fara brinza de burduf ca nu avem aici Deci mamaliga rece am taiat-o in felii, le-am pus intr-un vas de lut si intre straturile de mamaliga am pus niste brina feta amestecata cu smintina. Ultimul strat de mamaliga a fost acoperit cu smintina si cascaval. Prietenii veniti in vizita s-au bucurat foarte tare si au spus 'bulz, de cind nu am mincat!' Mamaliga pripita- eu o fac asa: pun mamaliga in vasul in care va fierbe, adaug apa cit sa o acopere bine de tot (apa rece), sare si pun la fiert la foc mic. Dureza maxim 15 minute pina este gata. Trebuie amestecat din cind in cind, si asta este momentul in care ma aleg cu arsuri. Scuze pentru ca nuvela intercalata in subiectul tau. Editat ca sa imi corectez greselile de scris Acest mesaj a fost editat de Cassia: Feb 1 2008, 11:45 PM |
|
|
|
Feb 2 2008, 01:12 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Members Postari: 653 Inregistrat pe: 9-November 05 De la: Australia Membrul Nr.: 28,757 |
Wow Droopina,
Nu ma asteptam sa gasesc reteta de bulz aici Si bulzul tau cred ca va deveni budinca facuta la cuptor ca plita nu am |
|
|
|
Feb 2 2008, 05:07 PM
Trimis la
|
|||||||||||||
executat draga drupi cu burduful cela afumat.
metoda mea de mamaligit care implica fie acest magnific ceaun mostenit fie unul din teflon in care las intai sa fiarba apa cu sarea: adaug cu stanga malai in timp ce cu dreapta amestec cu telul pana cand compozitia arata asa, adica face bulburuci mai amestec o data (maxim doo) in timp ce fierbe si las sub capac pana se prinde de marginile ceaunului asa arata ceaunul dupa in care pun lapte (pufuletzi) rasturnata gogoloaiele puse in vasulete unse cu unt de dragul dropinei am infipt si ceva carnatz picant in mamaliga si cuptoriti -------------------- Ale mele
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| Reclama |
Trimis la
#
|
||
|
Google Ads |
|