Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Feb 15 2008, 11:08 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Best romantic story teller Postari: 2,838 Inregistrat pe: 5-October 04 De la: pe dinafara Membrul Nr.: 17,498 |
Deocamdata. -------------------- |
|
|
|
Feb 15 2008, 02:53 PM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,616 Inregistrat pe: 25-September 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 27,762 |
|
|
|
|
|
|
|
Feb 15 2008, 02:54 PM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,616 Inregistrat pe: 25-September 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 27,762 |
E reteta Annei Olson. Toate retetele ei ies super. Am pus reteta mai de mult la topicul despre emisiunea "Ceva dulce" (Sugar). http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&a...st&p=429934 O aveam de mult pe lista fiindca e fara faina. Ma bucur sa vad ca a incercat-o cineva. garofitzo, n-am vazut unde ai postat-o. eu mi-am printat un dosar intreg cu dulciuri de pe acel site si vreau sa le si fac, incet, incet... |
|
|
|
Feb 15 2008, 02:56 PM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
|
Feb 15 2008, 02:57 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 183 Inregistrat pe: 4-February 06 De la: Timi Membrul Nr.: 30,183 |
Dar oare merge cu alune, in loc de migdale/nuca? |
|
|
|
Feb 15 2008, 02:57 PM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
|
Feb 15 2008, 02:59 PM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
|
Feb 16 2008, 03:08 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 52 Inregistrat pe: 26-December 07 Membrul Nr.: 40,576 |
facut!
![]() ![]() si un fel de felie care s-a imprastiat
|
|
|
|
Feb 16 2008, 05:35 PM
Trimis la
|
|
|
facut! si un fel de felie care s-a imprastiat ![]() ma bucur ca l-ai incercat, klarisse. ti-a iesit frumos. impresii nu ne spui? oare de ce s-a format crusta aia? ai lasat focul mai moale? ce fel de ciocolata ai folosit? cea recomandata este ciocolata amaruie. dupa cum vezi, eu am folosit cu 57% cacao. ai folosit nuci, migdale sau alune? scuze, te-am bombardat cu intrebari... |
|
|
|
Feb 16 2008, 07:00 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 52 Inregistrat pe: 26-December 07 Membrul Nr.: 40,576 |
ma bucur ca l-ai incercat, klarisse. ti-a iesit frumos. impresii nu ne spui? oare de ce s-a format crusta aia? ai lasat focul mai moale? ce fel de ciocolata ai folosit? cea recomandata este ciocolata amaruie. dupa cum vezi, eu am folosit cu 57% cacao. ai folosit nuci, migdale sau alune? scuze, te-am bombardat cu intrebari... Despre crusta aia habar n-am ,eu credeam ca asa trebuie cu toate ca m-am mirat putin cum se decoperta Multumiri pentru reteta Acest mesaj a fost editat de klarisse: Feb 16 2008, 07:00 PM |
|
|
|
Feb 16 2008, 08:49 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 383 Inregistrat pe: 22-October 07 De la: Constanta Membrul Nr.: 39,376 |
jenny, am facut si eu tortul. Este f. bun, are o aroma foarte fina de portocale de la lichior, insa am patit la fel ca si klarisse. mi sa rupt cand l-am scos si nu am mai putut sa-i scot hartia de copt de sub el. L-am mancat din tava.
Acest mesaj a fost editat de flor: Feb 16 2008, 08:54 PM -------------------- |
|
|
|
Feb 16 2008, 09:23 PM
Trimis la
|
|
|
klarisse si flor, haideti sa va spun, ca se pare ca e important, dar nu mi-am dat seama la momentul respectiv. si la mine s-a format un puc de crusta, la inceput, cind l-am pus la temperatura mai mare. dar vazind ca se intareste deasupra si in interior era tot fluid, am redus temperatura cu vreo 20 de grade si l-am lasat in cuptor mai mult decit prevedea reteta. din 35-45 de minute, la mine s-au facut 75 de minute. oricum, scobitoarea a iesit aproape uscata la mine. cu scosul din tava eu am procedat asa: l-am rasturnat pe farfurie, am scos usor, usor hirtia (nu prea voia ea, dar am convins-o) si l-am lasat asa, cu fundul in sus. apoi am pudrat. asta-i tot.
sper sa nu va descurajati si sa-l mai faceti. mie mi se pare ca merita. klarisse, cine a zis ca nu e aspectuos tortuletul tau? e chiar interesant asa crantos pe exterior si cremos in interior. data viitoare doar rastoarna-l pe farfurie si gata. si, in timp ce scriu imi dau seama ca la mine crusta aia care era deasupra a ajuns pe farfurie si de-asta cred ca s-a inmuiat si n-am mai avut crusta. mai mult ca sigur asta e diferenta. daca-l lasam cu fundul in jos aveam si eu crusta. dar, cu crusta sau fara, e demential. parerea mea... |
|
|
|
Feb 17 2008, 11:33 AM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,080 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
Draga jenny, cum spusei aveam o alta reteta in asteptare, tot fara faina, asa ca imi permit s-o atasez aici daca nu te superi, ca sa nu mai deschid un topik nou.
se numeste * le gâteau du gouverneur * adica prajitura guvernatorului ( zic eu..nu stiu daca e corect, n-am mai verificat in dex!!!) deci ingredientele sunt : 100 gr ciocolata amara /cremant am pus eu,100 gr unt, 100 gr zahar, 100 gr migdale macinate, 5 oua. untul se topeste la bain-marie cu ciocolata. ouale se separa. se freaca bine galbenushurile cu zahar, se adauga amestecul de ciocolata si unt topit -------------------- |
|
|
|
Feb 17 2008, 11:33 AM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,080 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
-------------------- |
|
|
|
Feb 17 2008, 11:40 AM
Trimis la
|
||||||||
Draga jenny, cum spusei aveam o alta reteta in asteptare, tot fara faina, asa ca imi permit s-o atasez aici daca nu te superi, ca sa nu mai deschid un topik nou.
se numeste * le gâteau du gouverneur * adica prajitura guvernatorului ( zic eu..nu stiu daca e corect, n-am mai verificat in dex!!!) deci ingredientele sunt : 100 gr ciocolata amara /cremant am pus eu,100 gr unt, 100 gr zahar, 100 gr migdale macinate, 5 oua. untul se topeste la bain-marie cu ciocolata. ouale se separa. se freaca bine galbenushurile cu zahar, se adauga amestecul de ciocolata si unt topit apoi se adauga migdalele macinate albushurile batute bine se toarna in forma dupa 30 min la cuptor la 170°C se tartineaza abundent cu dulceatza de caise cand s-a racit bine se glazureaza cu un amestec de unt ( 50 gr cca, putin cognac, eu n.am avut si am pus cointreau facut cupa retzeta lu tanti mama lu' bolo, si ciocolata amara la oki ) sectiune n-am ca e ptr pranz. daca imi aduc aminte sa fotografiez, promit s-o pun.... -------------------- |
|||||||
|
|
||||||||
Feb 17 2008, 12:00 PM
Trimis la
|
|
klarisse si flor, haideti sa va spun, ca se pare ca e important, dar nu mi-am dat seama la momentul respectiv. si la mine s-a format un puc de crusta, la inceput, cind l-am pus la temperatura mai mare. dar vazind ca se intareste deasupra si in interior era tot fluid, am redus temperatura cu vreo 20 de grade si l-am lasat in cuptor mai mult decit prevedea reteta. din 35-45 de minute, la mine s-au facut 75 de minute. oricum, scobitoarea a iesit aproape uscata la mine. cu scosul din tava eu am procedat asa: l-am rasturnat pe farfurie, am scos usor, usor hirtia (nu prea voia ea, dar am convins-o) si l-am lasat asa, cu fundul in sus. apoi am pudrat. asta-i tot. sper sa nu va descurajati si sa-l mai faceti. mie mi se pare ca merita. klarisse, cine a zis ca nu e aspectuos tortuletul tau? e chiar interesant asa crantos pe exterior si cremos in interior. data viitoare doar rastoarna-l pe farfurie si gata. si, in timp ce scriu imi dau seama ca la mine crusta aia care era deasupra a ajuns pe farfurie si de-asta cred ca s-a inmuiat si n-am mai avut crusta. mai mult ca sigur asta e diferenta. daca-l lasam cu fundul in jos aveam si eu crusta. dar, cu crusta sau fara, e demential. parerea mea... Asta cred ca trebuia specificat de la inceput, sa-l servim cu crusta in jos, in fine.... |
|
|
|
Feb 17 2008, 03:14 PM
Trimis la
|
|||
...bon deci iaca si sectiunea.... este foarte bun la gust...mi-ar fi placut sa fie mai..umed interiorul, dar e ca un tort
-------------------- |
||
|
|
|||
Feb 17 2008, 03:40 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,690 Inregistrat pe: 17-October 07 De la: Romania, in orasul de pe Bega Membrul Nr.: 39,286 |
Jenny, Stella, interesante tortuletele voastre. Dupa cum arata cred ca si tare delicioase. Trebuie incercat.
-------------------- Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein |
|
|
|
Feb 18 2008, 08:37 AM
Trimis la
|
|
Jenny, Stella, interesante tortuletele voastre. Dupa cum arata cred ca si tare delicioase. Trebuie incercat. asta al guvernatorului, tre sa tai felii subtziri, ca este foarte bun...dar satzios. si stratul acrisor de dulceatza se *marita* foarte bine cu ciocolata. am mai facut o prajitura, in care am amestecat la glazura dulceatza de portocale amare...wow amestecul cioco-portocala e super bun( cu conditia sa va placa dulceta de portocale amare..) -------------------- |
|
|
|
Feb 18 2008, 09:15 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,896 Inregistrat pe: 29-February 04 De la: Saitama-Japonia (Focsani) Membrul Nr.: 12,323 |
250g ciocolata
-------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|