Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Feb 29 2008, 06:38 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,677 Inregistrat pe: 6-November 09 De la: Timisoara Membrul Nr.: 55,043 |
Io ce fac ? -------------------- " Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "
|
|
|
|
Feb 29 2008, 06:45 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 4,368 Inregistrat pe: 4-October 07 De la: Micul Paris Membrul Nr.: 39,074 |
Anomiss, ce bine ca ai postat reteta de placinta. Ai scris ca ai folosit zahar brun si ca ti-a iesit mai dulce. Trebuia sa pui 200 de grame sau hai fie 230 [maxim], acuma zic si eu, nu din rautate. Arata bine, felicitari! Atentie fetelor la zaharul brun ca e posibil sa fie doar zahar alb [deci rafinat] stropit cu melasa sau caramel. Vedeti sa fie nerafinat [neprelucrat industrial-adica natural]. Geomy si placinta ta arata super, felicitari! Mudjahista, stai linistita, nici nu ma gandeam la rautati! eu am gasit un zahar brun nerafinat de trestie in carrefour, si culmea acum nu mai e de gasit...mai am o cutie doar si ma apuc cu mainile de cap ca am cautat in fiecare supermarket carrefour din bucuresti! -------------------- Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!
![]() |
|
|
|
|
|
|
Feb 29 2008, 06:46 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 4,368 Inregistrat pe: 4-October 07 De la: Micul Paris Membrul Nr.: 39,074 |
N-am aparat de facut taitei si nici magazin turcesc n-am vazut. Io ce fac ? nu stiu rubia, faci la facalet foi foi , cat poti tu de subtiri, le lasi un pic la zvantat intinse si incerci. alta idee nu am -------------------- Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!
![]() |
|
|
|
Feb 29 2008, 06:47 PM
Trimis la
|
|
-------------------- Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!
![]() |
|
|
|
Feb 29 2008, 06:50 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,250 Inregistrat pe: 10-November 05 De la: Bz-Vn Membrul Nr.: 28,783 |
|
|
|
|
Feb 29 2008, 08:27 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,145 Inregistrat pe: 29-December 06 De la: Spania Membrul Nr.: 35,731 |
Felicitari pentru reteta asta simpla si delicioasa !!!
Am mancat la cineva in vizita si pt ca probabil pusese foarte multa vanilie am crezut ca-i cine stie ce crema sofisticata Multumesc pt ca ai postato -------------------- |
|
|
|
Mar 1 2008, 10:26 AM
Trimis la
|
|
![]() o mamica fericita Grup: Membri Postari: 2,232 Inregistrat pe: 4-December 07 De la: galati Membrul Nr.: 40,197 |
-------------------- |
|
|
|
Mar 1 2008, 10:27 AM
Trimis la
|
|
![]() o mamica fericita Grup: Membri Postari: 2,232 Inregistrat pe: 4-December 07 De la: galati Membrul Nr.: 40,197 |
-------------------- |
|
|
|
Mar 1 2008, 04:26 PM
Trimis la
|
|
![]() Otti Grup: Membri Postari: 3,662 Inregistrat pe: 12-February 04 De la: Berlin Membrul Nr.: 11,851 |
N-am aparat de facut taitei si nici magazin turcesc n-am vazut. Io ce fac ? faci ca mine, cu aluat de foietaj pe care il mai intinzi tu la mana sau sucitor dupa cum ti-o fi vrerea si papi pana te umfli ca un balon gata sa se sparga de buna ce e Superba si rapida prajitura,am servit cu sos de capsuni,sotul a vrut cu sos de vanilie dar n-am avut si nici chef sa-i fac n-a fost -------------------- ��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine |
|
|
|
Mar 1 2008, 10:19 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,690 Inregistrat pe: 17-October 07 De la: Romania, in orasul de pe Bega Membrul Nr.: 39,286 |
Asa cum am spus azi a trebuit sa o refac.
Am folosit varianta cu ouale separate si mai putine foi a iesit mai siropoasa, dar tot asa de delicioasa. Prima data nu am separat ouale si am folosit toate foile, a iesit mai compacta. Mie imi plac ambele variante, dar optez mai mult spre a doua. Pupici pentru reteta. -------------------- Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein |
|
|
|
Mar 2 2008, 12:44 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,677 Inregistrat pe: 6-November 09 De la: Timisoara Membrul Nr.: 55,043 |
Otti,si care e reteta pt foile facute?
Doamne ce bine arata prajiturile voastre -------------------- " Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "
|
|
|
|
Mar 2 2008, 10:41 AM
Trimis la
|
|
![]() Otti Grup: Membri Postari: 3,662 Inregistrat pe: 12-February 04 De la: Berlin Membrul Nr.: 11,851 |
Otti,si care e reteta pt foile facute? Doamne ce bine arata prajiturile voastre Pai eu nu am zis ca am facut foile PS:tu ziceai ca nu gasesti sa cumperi foi de placinta,de foietaj sigur gasesti,de asta ziceam sa faci ca mine http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...mplu-de-foetaj/ Acest mesaj a fost editat de Otti: Mar 2 2008, 10:42 AM -------------------- ��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine |
|
|
|
Mar 2 2008, 12:31 PM
Trimis la
|
|
|
Captain Cook Grup: Membri Postari: 244 Inregistrat pe: 22-April 07 Membrul Nr.: 37,495 |
o reteta pe gustul meu miammmmmmmm,maine o fac si eu ,am luat tot,pina maine tac si inghit
|
|
|
|
Mar 3 2008, 03:30 AM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 28 Inregistrat pe: 31-January 08 De la: Departe Membrul Nr.: 41,234 |
Am facut placinta si am numai cuvinte de lauda.Este o placinta foarte gustoasa,usoara,parfumata,fina si mai ales incredibil de usor de facut.Pregatirea placintei nu mi-a luat mai mult de 15 minute.
Va recomand sa NU o consumati calda, sa o coaceti intr-o tava inalta ca se imfla, sa ajustati cantitatea de zahar daca nu va place foarte dulce.Eu am folosit 200 de grame de zahar si a fost suficient de dulce mai ales daca o pudrati pe deasupra.De altfel puteti gusta din compozitie si vedeti daca este pe gustul vostru sau nu. Pentru foi, am folosit "Phillo Dough" ,(acel aluat foarte subtire aproape ca foita de tigara) cumparat din magazin din SUA.Am pus cam trei foi pentru fiecare strat si mi-a ajuns compozitia pentru trei straturi.Deasupra am amestecat smantana 150grame (nu am avut iaurt suficient), doua oua si putin zahar. In concluzie,nu stiti ce pierdeti, daca nu o faceti! Multumesc pentru reteta! Acest mesaj a fost editat de Gaza: Mar 3 2008, 03:36 AM
Imagini Atasate
|
|
|
|
Mar 3 2008, 11:33 AM
Trimis la
|
|
in we asta o execut ca prea arata bine sper ca te-ai pus pe treaba si ca ti-a placut! Felicitari pentru reteta asta simpla si delicioasa !!! Am mancat la cineva in vizita si pt ca probabil pusese foarte multa vanilie am crezut ca-i cine stie ce crema sofisticata Multumesc pt ca ai postato cu placere mon@ cu siguranta o sa iti iasa pentru ca este foarte usor de executat ! superba mimi! sa va fie de bine. Asa cum am spus azi a trebuit sa o refac. Am folosit varianta cu ouale separate si mai putine foi a iesit mai siropoasa, dar tot asa de delicioasa. Prima data nu am separat ouale si am folosit toate foile, a iesit mai compacta. Mie imi plac ambele variante, dar optez mai mult spre a doua. Pupici pentru reteta. asa este! si mie mi-a placut mai mult fara ouale batute, aici am incercat-o cu ouale batute spuma si mie mi-a iesit mai siropoasa..desi cred ca depinde si de iaurt! si unora le place cu mai multa crema si unora cu mai multa "coca", depinde de gusturi! pupici ingerasul Al ! o reteta pe gustul meu miammmmmmmm,maine o fac si eu ,am luat tot,pina maine tac si inghit hahaha, nu te cred! unde "ie " dovezile? sper ca nu ai mancat-o toata inainte sa o pozezi Am facut placinta si am numai cuvinte de lauda.Este o placinta foarte gustoasa,usoara,parfumata,fina si mai ales incredibil de usor de facut.Pregatirea placintei nu mi-a luat mai mult de 15 minute. Va recomand sa NU o consumati calda, sa o coaceti intr-o tava inalta ca se imfla, sa ajustati cantitatea de zahar daca nu va place foarte dulce.Eu am folosit 200 de grame de zahar si a fost suficient de dulce mai ales daca o pudrati pe deasupra.De altfel puteti gusta din compozitie si vedeti daca este pe gustul vostru sau nu. Pentru foi, am folosit "Phillo Dough" ,(acel aluat foarte subtire aproape ca foita de tigara) cumparat din magazin din SUA.Am pus cam trei foi pentru fiecare strat si mi-a ajuns compozitia pentru trei straturi.Deasupra am amestecat smantana 150grame (nu am avut iaurt suficient), doua oua si putin zahar. In concluzie,nu stiti ce pierdeti, daca nu o faceti! Multumesc pentru reteta! cu placere! am ingrosat ce ai scris tu pentru ca eu am uitat! la zahar voi mai umbla si eu pentru ca mi-a iesit cam dulce si mie ( eu am pus zahar brun) . Si mie imi place placinta asta rece, de preferat consumata a doua zi de la prepararea ei. Arata excelent placintele voastre si ma bucur ca va place reteta si ca ati facut-o! Acest mesaj a fost editat de anomiss: Mar 3 2008, 12:37 PM -------------------- Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!
![]() |
|
|
|
Mar 3 2008, 12:19 PM
Trimis la
|
|
|
Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,296 Inregistrat pe: 16-October 06 De la: Bucharest;) Membrul Nr.: 34,403 |
Anomiss, am facut si eu placinta cu iaurt, ca tot mi-ati facut pofta la Dulciuri. E delicioasa
-------------------- |
|
|
|
Mar 3 2008, 01:43 PM
Trimis la
|
|
|
Captain Cook Grup: Membri Postari: 244 Inregistrat pe: 22-April 07 Membrul Nr.: 37,495 |
anomiss-nu am facut ca sint racita si nu pot sa stau la bucataruie(dar pe calculator da
|
|
|
|
Mar 3 2008, 01:51 PM
Trimis la
|
|
Anomiss, am facut si eu placinta cu iaurt, ca tot mi-ati facut pofta la Dulciuri. E delicioasa interesant, poate pui si reteta de foaie aici ca unele fete nu gasesc foi de cumparat! anomiss-nu am facut ca sint racita si nu pot sa stau la bucataruie(dar pe calculator da sa fii sanatoasa iti doresc si sa iti revii cat mai repede! fa un ceai si stai la caldurica. -------------------- Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!
![]() |
|
|
|
Mar 5 2008, 01:01 AM
Trimis la
|
|
|
Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,296 Inregistrat pe: 16-October 06 De la: Bucharest;) Membrul Nr.: 34,403 |
Anomiss, am facut iar placintica cu iaurt. Cu foi iese si mai fina, delicoasa. Pun poze mai incolo cu rezultatul finit
Si la capitolul foi de casa... E mai greu de procedat dar reteta e simpla. Dau un link cu explicatii concrete: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...acinta-intinsa/ Cam asa am facut si eu doar ca n-am intins-o asa mult, ca e greeeu. -------------------- |
|
|
|
Mar 5 2008, 10:45 AM
Trimis la
|
|||
|
Poze cu placintica ta:
Si cu aluatul ramas am facut rulada de mere: Merci ca ai postat-o. E delicioasa -------------------- |
||
|
|
|||
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|