Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Apr 17 2008, 10:04 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,909 Inregistrat pe: 27-December 07 De la: Banat Membrul Nr.: 40,594 |
Laura prajitura asta e de zile mari Vreu sa stiu unde ai gasit in Timisoara lapte condensat? ca vreau si eu Am gasit la cei care aduc produse de la unguri, intr-o cutie de carton de 350 de grame. Prajitura fa-o cand ai ceva de sarbatorit (de Pasti, de ex?), va disparea de pe platouri deindata si o sa iti spui: "Ma, da' mancara astia tototot, prea multa grija au (ei) de silueta mea!" -------------------- |
|
|
|
Apr 17 2008, 10:18 AM
Trimis la
|
||
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,909 Inregistrat pe: 27-December 07 De la: Banat Membrul Nr.: 40,594 |
Mai, ce-mi faci tu, Getutule, mie!
-------------------- |
|
|
|
||
|
|
|
Apr 17 2008, 10:18 AM
Trimis la
|
|
![]() zen Grup: Membri Postari: 3,241 Inregistrat pe: 13-October 06 De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala Membrul Nr.: 34,351 |
-------------------- Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama... |
|
|
|
Apr 17 2008, 10:22 AM
Trimis la
|
|
cum eu sunt "kinder cu surprize" Kinderul din tine deci ne pregateste ceva surprize! Spor la treaba si pofat buna! Daca nu ne arati poze, te credem pe cuvantul tau de soim, cu asa ceva clar nu se glumeste -------------------- |
|
|
|
Apr 17 2008, 05:01 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 963 Inregistrat pe: 9-August 06 De la: California, USA Membrul Nr.: 33,228 |
|
|
|
|
Apr 17 2008, 08:24 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,142 Inregistrat pe: 9-September 07 De la: to the moon and back Membrul Nr.: 38,811 |
|
|
|
|
Apr 18 2008, 11:34 AM
Trimis la
|
|
So... vreau sa o fac dar problema mea mare e ca nu am intaritor de frisca si nu gasesc... caut de cand ai postat reteta... ce ma fac? cu ce sa inlocuiesc? Chipotle, asa cum ti-a spus si simonacris - ingredientele pliculetului de intaritor de frisca de la Dr. Oetker, pe care il am in fata sunt amidon modificat din cartofi si zahar pudra. Reteta originala, cea a fetei din Croatia, iti dadea optiuni, in acest punct: ori gelatina instant pulbere, ori intaritorul de frisca. Eu nu am avut de unde sa iau gelatina aia pulbere, nu am vazut asa ceva in viata mea, asa ca am folosit intaritorul. Poate tu gasesti pulberea respectiva! -------------------- |
|
|
|
Apr 18 2008, 11:46 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,530 Inregistrat pe: 6-April 08 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 42,543 |
Laura, iar vii cu retete de astea..! Pai si eu cand mai slabesc ?? S-a dus pe pustii de sala, caci eu numai prin bucatarie stau, cu nasul in faina, am si uitat sa mai trec pe acolo.
Minunee de prajitura! Hai ca trebe s-o fac, dau si eu vina pe copii Multam fain de reteta! Pup you! -------------------- |
|
|
|
Apr 18 2008, 12:05 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,142 Inregistrat pe: 9-September 07 De la: to the moon and back Membrul Nr.: 38,811 |
Chipotle, asa cum ti-a spus si simonacris - ingredientele pliculetului de intaritor de frisca de la Dr. Oetker, pe care il am in fata sunt amidon modificat din cartofi si zahar pudra. Reteta originala, cea a fetei din Croatia, iti dadea optiuni, in acest punct: ori gelatina instant pulbere, ori intaritorul de frisca. Eu nu am avut de unde sa iau gelatina aia pulbere, nu am vazut asa ceva in viata mea, asa ca am folosit intaritorul. Poate tu gasesti pulberea respectiva! Lauralaurentiu, glatina instant pulbere cred ca este gelatina aceea care se pune la glazuri. NU bag mana in foc,dar la altceva nu ma duce mintea. |
|
|
|
Apr 18 2008, 12:09 PM
Trimis la
|
|
Laura, iar vii cu retete de astea..! Pai si eu cand mai slabesc ?? S-a dus pe pustii de sala, caci eu numai prin bucatarie stau, cu nasul in faina, am si uitat sa mai trec pe acolo. Minunee de prajitura! Hai ca trebe s-o fac, dau si eu vina pe copii Multam fain de reteta! Pup you! Lasa, nu mai slabi, pana si creatorii de moda de la Paris au semnat de curand o "carta de buna purtare" in care s-au obligat sa renunte la manechinele slabanoage! Asa ca, sa ne bucuram, suntem trendy: frumoase, gospodine, dolofane, pline de umor, femei adevarate! Gabi...la prajituri, inainte! -------------------- |
|
|
|
Apr 18 2008, 12:14 PM
Trimis la
|
|
Lauralaurentiu, glatina instant pulbere cred ca este gelatina aceea care se pune la glazuri. NU bag mana in foc,dar la altceva nu ma duce mintea. ...nici pe mine -------------------- |
|
|
|
Apr 18 2008, 01:48 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 796 Inregistrat pe: 16-January 08 Membrul Nr.: 40,960 |
Am gasit la cei care aduc produse de la unguri, intr-o cutie de carton de 350 de grame. Prajitura fa-o cand ai ceva de sarbatorit (de Pasti, de ex?), va disparea de pe platouri deindata si o sa iti spui: "Ma, da' mancara astia tototot, prea multa grija au (ei) de silueta mea!" Laura esti o dulce Alte locuri nu stiu... -------------------- |
|
|
|
Apr 18 2008, 03:31 PM
Trimis la
|
|
Laura esti o dulce Alte locuri nu stiu... S-ar putea sa gasesti si acolo, sau in Piata Jozefin, eu l-am luat din asa numita, in limbajul plebei "piata veche din lipovei" - o piata situata pe strada Lotus. Chiar cu intrarea din piata e un magazin unde au standuri comercianti de produse transbordate peste granita ungara. -------------------- |
|
|
|
Apr 18 2008, 07:46 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 963 Inregistrat pe: 9-August 06 De la: California, USA Membrul Nr.: 33,228 |
Poti sa pui un pic de amidon, ca de fapt asta e intaritorul de frisca la baza Chipotle, asa cum ti-a spus si simonacris - ingredientele pliculetului de intaritor de frisca de la Dr. Oetker, pe care il am in fata sunt amidon modificat din cartofi si zahar pudra. Reteta originala, cea a fetei din Croatia, iti dadea optiuni, in acest punct: ori gelatina instant pulbere, ori intaritorul de frisca. Eu nu am avut de unde sa iau gelatina aia pulbere, nu am vazut asa ceva in viata mea, asa ca am folosit intaritorul. Poate tu gasesti pulberea respectiva! Mersi mult mult de informatie... o fac sigur in weekend si pun niste amidon si zahar pudra (cumparat deci are si el amidon) si vedem cum iese. Abia astept ca m-au terminat pozele |
|
|
|
Apr 18 2008, 08:37 PM
Trimis la
|
|
Mersi mult mult de informatie... o fac sigur in weekend si pun niste amidon si zahar pudra (cumparat deci are si el amidon) si vedem cum iese. Abia astept ca m-au terminat pozele Abia astept si eu pozele tale... -------------------- |
|
|
|
Apr 19 2008, 12:14 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 251 Inregistrat pe: 8-January 08 De la: california Membrul Nr.: 40,794 |
Mersi mult mult de informatie... o fac sigur in weekend si pun niste amidon si zahar pudra (cumparat deci are si el amidon) si vedem cum iese. Abia astept ca m-au terminat pozele Sa ai grija Chipotle ca si eu am pu zahar pudra in frisca si tot nu mi s-a intarit. Daca merge poti pune amidon-nu am incercat ca n-am stiut-poate merge,dar ar fi interesant de gasit intaritorul de frisca,imposibil sa nu fie pe aici da cum i-o spune? Oricum praji ii tare buuuuna................. |
|
|
|
Apr 19 2008, 10:34 AM
Trimis la
|
|
Sacramento, Chipotle, eu am dat o cautare pe google si am gasit pungociul asta, plin cu o pudra care se numeste "whipped cream stabiliser" - imi pare rau ca nu se vede mai bine, dar imaginea era foarte mica.
De asemenea am mai gasit acest gel: - despre care se zice asa: "Try these other uses for piping gel: slabized whipped cream - whip pint heavy whipping cream to soft peak stage, add 2 tablespoons piping gel and continue to whip to stiff peaks". Sper sa va fi fost de ajutor. -------------------- |
|
|
|
Apr 19 2008, 04:32 PM
Trimis la
|
|
Sacramento, Chipotle, eu am dat o cautare pe google si am gasit pungociul asta, plin cu o pudra care se numeste "whipped cream stabiliser" - imi pare rau ca nu se vede mai bine, dar imaginea era foarte mica. De asemenea am mai gasit acest gel: - despre care se zice asa: "Try these other uses for piping gel: slabized whipped cream - whip pint heavy whipping cream to soft peak stage, add 2 tablespoons piping gel and continue to whip to stiff peaks". Sper sa va fi fost de ajutor. Laura stiam ca exista, insa nu gasesc pe langa mine si nu vreau sa astept pana ce gasesc... dar o sa incerc azi doar cu zahar pudra (Sacramento - eu de obicei pun confectioner's sugar si sta bat frisca) si daca vad ca nu merge o sa adaug putina gelatina... vedem ce iese... |
|
|
|
Apr 19 2008, 07:30 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 413 Inregistrat pe: 11-December 07 De la: Oradea Membrul Nr.: 40,335 |
As vrea sa fac in seara asta foile de la blat pt alta praji (nu ca nu mi-ar placea asta, abia astept sa fac asa ..dar sotiorul vrea crema de cocos cu blat kinder) dar nu am inteles ce inseamna linguri pline... eu fol masra de tablespoon rasa de obicei si aia inseamna o lingura. Sau linguri de supa plini varf va referiti? Imi puteti da linkul de unde ati tradus reteta?
Please help! multumesc |
|
|
|
Apr 19 2008, 10:02 PM
Trimis la
|
|
|
Captain Cook Grup: Membri Postari: 435 Inregistrat pe: 5-February 07 Membrul Nr.: 36,381 |
As vrea sa fac in seara asta foile de la blat pt alta praji (nu ca nu mi-ar placea asta, abia astept sa fac asa ..dar sotiorul vrea crema de cocos cu blat kinder) dar nu am inteles ce inseamna linguri pline... eu fol masra de tablespoon rasa de obicei si aia inseamna o lingura. Sau linguri de supa plini varf va referiti? Imi puteti da linkul de unde ati tradus reteta? Please help! multumesc Laura, arata excelent prajitura ta, de cand ai postat-o ii tot dau tarcoale. O incerc cu siguranta, azi ma gandisem chiar sa o fac sub forma de rulada, dar n-am mai apucat. hopsieu_ari, link-ul e pe prima pagina, pe primul rand, trebuie sa apesi pe "acestei retete". Laura s-a referit la linguri normale, de supa. |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|