Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Aug 15 2008, 08:51 AM
Trimis la
|
|
|
Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,296 Inregistrat pe: 16-October 06 De la: Bucharest;) Membrul Nr.: 34,403 |
Sa-ti fie de bine, Guguluff dragutz! Si mie imi place sosuletul si il folosesc la multe mancari. Gata, declar sus si tare ca mancarea asta e mai bune rece. Mi-a ramas putina si am pus-o la frigi, am consumat-o rece cu painica Finn-landeza crocanta si a fost un deliciu. Fie imi era mie foame rau... Oricum nu a avut mult ulei ca am prajit 2 vinete marisoare cam cu 3-4 linguri. Oricum e delicioasa -------------------- |
|
|
|
Aug 19 2008, 05:57 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 436 Inregistrat pe: 12-November 06 De la: Berkeley, California Membrul Nr.: 34,833 |
Sunt delicioase vinetele astea! De bune ce sunt, nu am apucat sa pozez decat cele cateva linguri ce au ramas pe a doua zi; asta cand le-am facut a doua oara, ca prima data nu am apucat deloc.
Deci iata-le pe farfurie, din pacate necoafate si alaturi de alte chestii: ![]() Maneki sa traiesti ca ai pus reteta asta! -------------------- Lacra
|
|
|
|
|
|
|
Aug 19 2008, 06:17 AM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Membri Postari: 4,876 Inregistrat pe: 3-March 05 Membrul Nr.: 22,015 |
saru'mana de reteta! |
|
|
|
Aug 19 2008, 07:52 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,205 Inregistrat pe: 24-July 08 De la: Pe un picior de Play Membrul Nr.: 44,345 |
vanata + (g)usturoi = Lav Poate ca aşa, n'or mai fi chiar atât de chinezeşti 1. Zis-a cineva, ca dupa transare, sa se frece feliile cu sare si sa se lase 20-30 de minute sa-si scoata amareala? Sa le vedeti cum mai transpira... 2. Mie mi se pare risipa sa beleşti coaja dupe ele. Totdeauna le las cu coaja: si in ghiveciu si la gratariu si la ... pane-iu Edit: M-am înturnat de la boldă. Am luatără sos de soi pentru reţeptă. Mai aveam doar un chic pe... fund Acest mesaj a fost editat de Shef de gara: Aug 19 2008, 09:20 AM -------------------- "Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
![]() "Sa te fereasca Dumnezeu de gustul mitocanului" - Gaitele - Kiritescu |
|
|
|
Aug 19 2008, 08:41 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 720 Inregistrat pe: 27-December 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 35,706 |
Shephu', acu', daca facusi rost si ai mai mult soi pe fund (nu stiu unde e ala care se prapadeste de ras), astept poza cu vinete. -------------------- (\__/)
(+'.'+) <(Mwahahaha!!!) (")_(") This is Bunny. Copy and paste Bunny into your signature to help him gain world domination! |
|
|
|
Aug 20 2008, 11:05 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,205 Inregistrat pe: 24-July 08 De la: Pe un picior de Play Membrul Nr.: 44,345 |
Dupa aversiunea declarata pe care Shefa o are impotriva mancarilor asiatice ai zice ca a luptat la Iwo Jima sau cel putin la Dien Bien Phu de partea celor care au pierdut si au fost hraniti in lagare doar cu vinete in sos chinezesc.
Declar ca vinetele zen au facut-o sa capituleze, chiar daca a stiut de la mine ca sosul de soi si vinul - botezat de mine de orez - isi vor face aparitia in ciudatenia asta de Mu Sa Ka cum a numit-o inainte de degustarea precauta cu sprancenele ridicate si privirea circumspecta aruncata peste ochelarii coborati pe varful nasului. Confucius a spus: Sunt mai multe feluri in care poti sa jupoi o pisica. . OK. Deci astazi pisica in sos chinezesc, buna si picanta. Eu am pus vinetele sa transpire, frecate cu sare. Ulterior le-am sters si le-am taiat baghete grose caci felia era cat jumatate de tigaie. O vanata a dat dublul cantitatii din reteta, dar nu regretam ca vin se mai gaseste si soia a crescut frumos anul asta si-i merge bine cu soarele de-acum in spatele garii. Am stat mult si am meditat: Sa o faaaac... sa nu o faaaac... Asa ma stiti voi pe mine? Normal ca am facut-o! 80 ml. zeama de oase de pui/porc/vita Pai eu aveam bunatate de zeama de vinete, scursa din vinetele pe care le-a copt Dumneaei azi noapte pe racoare, pentru congelatoriu. (Da. La noi la gara-noastra-mica, pana si congelatorul mananca vinete M-am gandit ca zema de oase de la porcul acela de vanatoi ar fi numai potrivita, asa ca nu am mai fiert schelet de oratanie si am pus sucul acela gros si onctuos cu aroma de vanata arsa pe rug. Am sa revin mai tarziu cu o fotografie de-a Shefei dupa ce a semnat capitularea neconditionata, in semn de multumire pentru deliciul oriental. -------------------- "Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
|
|
|
Aug 20 2008, 07:57 PM
Trimis la
|
|
Dumneaei a spus initial ca sta la fotat, dar cand sa facem sesion-ul s-a eschivat (eterna mea karma!
Acest mesaj a fost editat de Shef de gara: Aug 21 2008, 05:08 AM -------------------- "Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
|
|
|
Aug 20 2008, 09:06 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 720 Inregistrat pe: 27-December 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 35,706 |
Ce onoare!
Foarte frumoasa poza. Si ma bucur ca v-au placut. -------------------- (\__/)
(+'.'+) <(Mwahahaha!!!) (")_(") This is Bunny. Copy and paste Bunny into your signature to help him gain world domination! |
|
|
|
Mar 3 2009, 01:09 PM
Trimis la
|
|
.... Si ma bucur ca v-au placut. Pai... mai bucura-te o data Reinnoim multumirile Saptamana viitoare fac asa si ciupercile - varianta incercata deja de multe ori. -------------------- "Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
|
|
|
Mar 13 2009, 01:59 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,511 Inregistrat pe: 19-March 04 De la: Portugalia/Portocalia Membrul Nr.: 12,877 |
Nu e sezonul lor, insa erau prospete pe raft la magazin si nu m-am abtinut sa nu cumpar 2 vinete mari si sa le fac dupa reteta aceasta. Au iesit foarte foarte bune, 1 vanata am prajit-o in ulei de masline si 1 am perpelit-o la cuptor fara ulei. Asa n-au absorbit mult ulei si au iesit perfecte.
Insa ceea ce e extraordinar la reteta asta e ca putem s-o adaptam la varza si la ciuperci. Chiar zilele astea mi-a cerut barbatu-miu varza. Si io n-am cumparat ca efectiv eram in pana de idei, nu stiam cum sa i-o gatesc. Acum am sa-l fac fericit, o sa-i dau varza chinezeasca cu taitei chinezesti. Portia mea: ![]() A fost delicios, multzam de reteta! -------------------- |
|
|
|
Mar 15 2009, 10:51 AM
Trimis la
|
|
![]() doar monti... Grup: Membri Postari: 1,956 Inregistrat pe: 14-May 04 De la: Sibiu (Romania) Membrul Nr.: 14,218 |
N-am poze ca n-am cu ce le face
Acest mesaj a fost editat de boni: Mar 15 2009, 10:51 AM |
|
|
|
Mar 16 2009, 02:03 PM
Trimis la
|
|
|
Big Chef Grup: Membri Postari: 929 Inregistrat pe: 28-June 07 De la: torino Membrul Nr.: 38,143 |
Foarte bune, multam de reteta.
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|