Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Oct 5 2009, 10:51 AM
Trimis la
|
|
![]() Sancho Panda Grup: Membri Postari: 1,956 Inregistrat pe: 25-February 08 De la: Wonderland Membrul Nr.: 41,763 |
|
|
|
|
Oct 5 2009, 12:29 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
|
|
|
|
|
|
|
Oct 5 2009, 02:02 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,641 Inregistrat pe: 29-February 08 De la: Europa Membrul Nr.: 41,844 |
Deci, da... Bune rau, le-am refacut si sunt delicioase! Minunate Any, doza este cea din primul mesaj pentru 6 muffin? Si forma asta ai idee cam citi cm de diametru avea? Hai ca tre sa fac dulcele pentru micul dejun si tre sa stiu Da, in primul mesaj este doza pentru 6 bucati. Cum nu aveam forme de muffin si pofta era mare am facut o portie in tava asta rotunda, are 23 de cm partea de sus, iar jos (fundul tavii) 20 de cm. Ai sa vezi ce bune sunt, n-o sa regreti. Daca le faci in forme de muffin, dupa ce se racesc le poti pune intr-o punga de plastic (eu fac in alea de aluminiu si le bag cu tot cu forme) si n-ai treaba o saptamana |
|
|
|
Oct 5 2009, 02:04 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,641 Inregistrat pe: 29-February 08 De la: Europa Membrul Nr.: 41,844 |
Tare-mi place cum ti-au iesit deasupra. |
|
|
|
Oct 5 2009, 02:06 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Da, in primul mesaj este doza pentru 6 bucati. Cum nu aveam forme de muffin si pofta era mare am facut o portie in tava asta rotunda, are 23 de cm partea de sus, iar jos (fundul tavii) 20 de cm. Ai sa vezi ce bune sunt, n-o sa regreti. Daca le faci in forme de muffin, dupa ce se racesc le poti pune intr-o punga de plastic (eu fac in alea de aluminiu si le bag cu tot cu forme) si n-ai treaba o saptamana Ok, mersi, sa vad cum am chef si timp, daca le fac muffins ar fi mai bine ca le poate lua si Marco la pachet. |
|
|
|
Oct 5 2009, 02:08 PM
Trimis la
|
|
Ok, mersi, sa vad cum am chef si timp, daca le fac muffins ar fi mai bine ca le poate lua si Marco la pachet. Daca vezi ca aluatul e prea gros mai pui o lingura de lapte in afara de cele 2 pe care le prevede reteta. Tre' sa iasa ca o crema fina. Frumos avatar ai! E made in Germany? |
|
|
|
Oct 5 2009, 04:50 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 513 Inregistrat pe: 24-October 06 De la: Timisoara Membrul Nr.: 34,542 |
Mega-muffin cu ciocolata
Am ajuns la aceasta reteta faina de pe blogul lui Edith. Mersi Any_Anette si Edith pentru reteta. As manca intr-una briose din astea, indiferent de forma Din pacate n-am avut la indemana forma de briose asa ca am modificat cantitatile si am improvizat o mega-briosa facuta in forma rotunda de tort. Ingredientele mele: 4 oua (am avut 4 oua mari, fiecare cu cate 2 galbenusuri) 200 gr de unt moale 200 gr de zahar 300 gr faina 4-5 linguri de cacareze de ciocolata 2 plic de zahar vanilat 3 lingurite de praf de copt 1 pliculet aroma de coaja de protocala dr. Oetker Finesse 4-5 linguri de lapte (in functie de cum cere aluatul) Glazura: 100 ml frisca lichida 30 g unt 150 g ciocolata (100 g ciocolata cu lapte + 50 g ciocolata neagra) Toate ingredientele, in afara de cacarezele de ciocolata, le-am amestecat cu mixerul, adaugand cate o lingura de lapte pana cand aluatul a ajuns de consistenta aluatului de chec (moale cat sa curga putin). Apoi am pus si ciocolata si cu lingura am amestecat usor totul. Am turnat aluatul in forma rotunda de tort si am dat la cuptorul preincalzit pt 40 de min. (10 min foc mare, apoi am scazut focul. dupa vreo 20 min am observat ca se coloreaza prea tare deasupra asa ca am acoperit mega-briosa cu harte de copt.) Dupa 40 min am facut testul cu scobitoarea si blatul era copt. L-am scos din forma si l-am lasat sa se raceasca. A crescut foarte mult, ba chiar a explodat intr-o parte; asa ca am pus o bucata de hartie de copt si o farfurie deasupra ca sa se aplatizeze putin. Ca sa o fac sa arate gatita de duminica, i-am tras o glazura cand mai era doar calduta prajitura. Glazura: am topit la microunde ciocolata si untul. frisca lichida am pus-o la incalzit si am adaugat ciocolata topita. am amestecat in continuu pana cand totul a devenit o crema neteda si omogena, fara sa las sa fiarba frisca (pe foc mic). Am turnat glazura peste prajitura incepand din centru si lasand glazura sa se scurga singura pe margini. Am mai lasat-o putin pe masa, apoi am bagat prajitura in frigider sa se intareasca glazura. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
-------------------- |
|
|
|
Oct 5 2009, 05:14 PM
Trimis la
|
|
Vdaiana, gand la gand, am facut si eu ultima oara mega muffin, insa nu i-am pus tol de sarbatoare ca tine!
Foarte frumos arata sectiunea, imi place stratul gros de ciocolata! Ma bucur ca ti-a placut |
|
|
|
Oct 5 2009, 05:42 PM
Trimis la
|
|
![]() Sancho Panda Grup: Membri Postari: 1,956 Inregistrat pe: 25-February 08 De la: Wonderland Membrul Nr.: 41,763 |
|
|
|
|
Oct 5 2009, 05:50 PM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
Oct 5 2009, 05:54 PM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
|
Oct 11 2009, 11:11 PM
Trimis la
|
|
|
Se pun toate ingredientele (in afara de ciocolata) in mixer si se mixeaza bine. Intrebarea mea este, e suficient sa se amestece ingredientele in robotul cu lame ca aici http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...Chocolate-Cake/ sau trebuie amestecate in robotul care in timp ce amesteca le bate spuma? |
|
|
|
Oct 11 2009, 11:32 PM
Trimis la
|
|
Intrebarea mea este, e suficient sa se amestece ingredientele in robotul cu lame ca aici http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...Chocolate-Cake/ sau trebuie amestecate in robotul care in timp ce amesteca le bate spuma? Eu drept sa spun, n-am amesecat niciodata aluaturile pentru prajituri cu lamele ci doar cu accesoriul ala care le bate spuma. Daca tu ai facut deja asa alte praji, banuiesc ca merge, dar nu garantez nimic in ceea ce priveste pufosenia, reusita, etc |
|
|
|
Oct 11 2009, 11:43 PM
Trimis la
|
|
|
Eu drept sa spun, n-am amesecat niciodata aluaturile pentru prajituri cu lamele ci doar cu accesoriul ala care le bate spuma. Daca tu ai facut deja asa alte praji, banuiesc ca merge, dar nu garantez nimic in ceea ce priveste pufosenia, reusita, etc Mersi, le fac in Ken ca e mai sigur |
|
|
|
Oct 12 2009, 08:31 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 513 Inregistrat pe: 24-October 06 De la: Timisoara Membrul Nr.: 34,542 |
Intrebarea mea este, e suficient sa se amestece ingredientele in robotul cu lame ca aici http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...Chocolate-Cake/ sau trebuie amestecate in robotul care in timp ce amesteca le bate spuma? io cu accesoriul de la robot care bate spuma bat doar albusuri sau frisca, aluaturile le fac cu lamela de plastic. asa am facut si mega-muffin-ul de alaltaieri. a iesit la fel de fain ca si cel pe care l-am postat mai sus. yumm-yumm ![]()
Acest mesaj a fost editat de vdaiana: Oct 12 2009, 08:33 PM -------------------- |
|
|
|
Oct 13 2009, 12:30 PM
Trimis la
|
|
Vdaiana, cat de frumos ti-a iesit!
Te cred ca ti-a placut daca l-ai refacut intr-un timp asa de scurt Eu lamela de plastic am folosit-o o singura data, de obicei toate prajiturile le fac cu accesoriul de batut spuma. Nu stiu daca-as incerca, poate nu, de frica sa nu cumva sa nu-mi iasa |
|
|
|
Oct 13 2009, 12:43 PM
Trimis la
|
|
|
aluaturile le fac cu lamela de plastic. asa am facut si mega-muffin-ul de alaltaieri. a iesit la fel de fain ca si cel pe care l-am postat mai sus. yumm-yumm perfect, mersi frumos Eu lamela de plastic am folosit-o o singura data, de obicei toate prajiturile le fac cu accesoriul de batut spuma. Nu stiu daca-as incerca, poate nu, de frica sa nu cumva sa nu-mi iasa Hai ca ma risc eu |
|
|
|
Oct 13 2009, 12:51 PM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
Oct 13 2009, 12:54 PM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
|
Oct 13 2009, 01:39 PM
Trimis la
|
|
-------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|