2 Pagini V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Pateu de soia, pateuri vegetale
abigaila
mesaj Jan 17 2010, 07:02 PM
Trimis la #21

Captain Cook

Grup: Membri
Postari: 222
Inregistrat pe: 3-December 09
De la: Lipova, Arad
Membrul Nr.: 55,641

Multumesc mult de tot Florentina. Eu sunt din Arad, si aici nu avem Mega Image. Am cautat in Real, Carrefour, Selgros. O sa mai caut, poate, poate o sa aduca si ei.
Shef de gara multumesc pentru reteta. Pentru ca nu stiu ce sanse am sa gasesc, o sa prepar eu acasa aceasta pasta, pentru ca nu e foarte greu, si e lipsita si de conservanti. Daca o sa gasesc sa cumpar sigur o sa iau un borcanel, sa stiu si eu ce gust are. O sa revin si o sa iti spun daca mi-a iesit.
Go to the top of the page

+Quote Post
liliana_
mesaj Oct 13 2010, 04:18 PM
Trimis la #22

micro Bucatar

Postari: 7
Inregistrat pe: 13-October 10
De la: Craiova
Membrul Nr.: 60,843

Am descoperit soia de curand. Primul preparat a fost pateul de soia reteta Crisstyle. A iesit minunat. Multumesc.

+Quote Post
andine
mesaj Dec 10 2010, 01:17 PM
Trimis la #23

micro Bucatar

Postari: 5
Inregistrat pe: 17-November 08
Membrul Nr.: 46,500

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

CITAT(abigaila @ Jan 14 2010, 02:37 AM) *
Azi am facut pateu de naut cu legume, sare, un pic de cimbru, boia de ardei si cateva linguri de ulei de masline, si chiar mi-a placut f mult. As incerca si cu tahini dar am cautat pe la supermarketuri si nu am gasit. Nu stiti unde as putea gasi aceasta pasta tahini?

Am gasit tahini la Carrefour, la raionul cu delicatese exotice; vreo 20 de lei cutia de 300-400 gr.
Cautam alge pentru sushi dar din pacate nu am gasit. shades.gif

+Quote Post
raluka_marcu
mesaj Apr 15 2011, 01:40 PM
Trimis la #24

micro Bucatar

Postari: 1
Inregistrat pe: 28-July 09
Membrul Nr.: 53,012

Inspirata de retele voastre m-am hotarat sa incerc si eu sa fac pate de soia. Cum la noi in oras nu gasesti pe nicaieri soia boabe, am cumparat soia granule. A iesit excelent. Am fiert doua pungi de 200g de soia in apa cu sare si piper timp de circa 30min sa fie bine fierte apoi am scurs-o si am lasat-o la racit. Intre timp am calit in putin ulei o ceapa si cateva ciuperci. Dupa ce s-a racit putin soia am bagat-o la robot si am mixat-o pana s-a facut pasta. Cum scursesem soia prea bine a trebuit sa mai adaug un pic din zeama calduta in care fiersese ca sa se lege. Am adaugat ciupercile si ceapa calite cu tot cu uleiul in care le-am pus (in acest fel nu a mai fost fad cum spunea cineva mai demult), am sarat si piperat si am mai mixat pana s-au incorporat toate bine. A iesit grozav, nici nu ma asteptam sa iasa asa bine. Sotul meu care nu mananca pate vegetal de la magazin a fost foarte incantat, i-a placut foarte mult. Multumesc mult pentru idee.

Acest mesaj a fost editat de raluka_marcu: Apr 15 2011, 01:41 PM

+Quote Post
Crisstyle
mesaj Apr 19 2011, 02:33 PM
Trimis la #25

Bucataras

Postari: 74
Inregistrat pe: 28-December 08
De la: Timişoara
Membrul Nr.: 47,627

Nu recomand nimanui pateurile vegetale din magazine, indiferent de firma care le produce. Cu putin efort putem face acasa ceva bun, si chiar daca ne trebuie putin mai mult timp sa l preparam macar stim ce am folosit , si au si un gust mai bun, daca punem ce condimente se potrivesc si care ne plac.

+Quote Post
Fraiche-Bistro
mesaj Apr 19 2011, 08:30 PM
Trimis la #26

micro Bucatar

Postari: 10
Inregistrat pe: 13-April 11
Membrul Nr.: 245,123

CITAT(Crisstyle @ Apr 19 2011, 12:33 PM) *
Nu recomand nimanui pateurile vegetale din magazine, indiferent de firma care le produce. Cu putin efort putem face acasa ceva bun, si chiar daca ne trebuie putin mai mult timp sa l preparam macar stim ce am folosit , si au si un gust mai bun, daca punem ce condimente se potrivesc si care ne plac.

asa este, contin numai aditivi si chimicale.

Eu prefer sa fac in casa, nu vegetal dar unul sanatos din ficat de pui este foarte bun. Mai este putin pana cand ne putem desfata cu toate bunatatile.

Iata si reteta mea de pate de casa:

PATE DE CASA DIN FICAT DE PASARE (timp de preparare: 30 min.)

Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de:

- ficat de pasare proaspat (500 gr.)
- 2 cepe potrivite
- unt (150 gr.)
- 2 galbenusuri fierte
- sare, piper

Se caleste ceapa taiata marunt in unt pana devine sticloasa. Se adauga ficateii si se lasa sa se patrunda bine.

Compozitia rezultata, impreuna cu galbenusurile, sarea si piperul se pun intr-un blender si se amesteca pana devine pasta.

Pentru ca este o reteta fara conservanti, pate-ul de casa din ficat rezista 2-3 zile in frigider, dar cu siguranta este mult mai gustos decat cel din comert. Imi place sa mananc pate-ul de casa cu paine prajita si felii de rosii deasupra.

Pofta buna!

Acest mesaj a fost editat de droopina: Apr 19 2011, 08:34 PM
Motivul editarii: link neautorizat

+Quote Post
Crisstyle
mesaj Jan 8 2012, 01:57 AM
Trimis la #27

Bucataras

Postari: 74
Inregistrat pe: 28-December 08
De la: Timişoara
Membrul Nr.: 47,627

Nu am facut pateu de ficat acasa, dar banuiesc ca este mult mai bun ca cel din magazin, o sa incerc cat de curand, deși sunt sigura ca este foarte bun.

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 12th February 2012 - 09:20 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare