Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Feb 15 2009, 12:51 AM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,080 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
Acest mesaj a fost editat de stella: Feb 15 2009, 01:04 AM -------------------- |
|
|
|
Feb 15 2009, 12:55 AM
Trimis la
|
|
![]() in coltzul advers Grup: Membri de onoare Postari: 24,480 Inregistrat pe: 6-February 04 De la: stanga la dreapta Membrul Nr.: 11,709 |
laura, foarte misto arata crafele, le-am admirat acum ceva timp pe blogul tau
imi place braul ala alb de la ele |
|
|
|
|
|
|
Feb 15 2009, 02:20 AM
Trimis la
|
|
![]() abcd...urs! Grup: Membri Postari: 4,041 Inregistrat pe: 9-February 08 De la: ...pana la... Membrul Nr.: 41,425 |
tatal meu face gogosi asa, sunt tare pufoase si bune! trebuie sa incerc si eu sa vad ce-mi iese -------------------- |
|
|
|
Feb 15 2009, 05:14 AM
Trimis la
|
|
![]() ~PARADIS~ Grup: Membri Postari: 1,667 Inregistrat pe: 25-October 05 De la: paradis :) Membrul Nr.: 28,465 |
Adriana,ale tale ce gust au daca le-ai prestat la cuptor?ceva in gen cozonac dulce -------------------- "Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta, Atunci cand bucatarul e artist" AL. O. TEODOREANU |
|
|
|
Feb 15 2009, 05:29 AM
Trimis la
|
|
![]() ~PARADIS~ Grup: Membri Postari: 1,667 Inregistrat pe: 25-October 05 De la: paradis :) Membrul Nr.: 28,465 |
-------------------- "Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta, Atunci cand bucatarul e artist" AL. O. TEODOREANU |
|
|
|
Feb 15 2009, 08:42 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,909 Inregistrat pe: 27-December 07 De la: Banat Membrul Nr.: 40,594 |
In satul unde lucrez le zice cromne. Iar bunica, (adica la 25 de km de acest sat) le zicea fancuri. Doamne, ce dor imi e de fancurile bunicii!!!! Ar trebui sa ma pun sa fac, acuma nu mai am nici o scuza, ai explicat foarte frumos procedeul, ti-au iesit o minunatie! Raluca, nu e nimica greu, doar sa nu le "ia curentu' " in timp ce cresc si sa le trantesti in ulei cu fundu-n sus. Cat de rotunde ies depinde de cat de frumos le tai. Eu am aflat secretul la aluatul framantat. Robotul Kenwood! (in cazul meu masina de paine,, ca doar de aia am avut bani) Laura si eu tot de "pancove" le stiam, super arata, sunt si bestial de bune (am mancat... am plans pentru toate glucidele si lipidele care mi-au intrat in sange dar tot am mancat, noroc ca eram la tara undeva si faceam 3-4 km zilnic de mai ardeam din calorii) O, Doamne! Eu am mancat doar doua desi as fi putut si noua! Laura, le-am facut in cuptor asa cum ne-am vorbit in mp, a facut totul masina de pita, io apoi numai am aplatizat aluatul cu miinile ca sa nu il deranjez tare, taiat cu paharul, puse in tava, unse cu ou, lasate la crescut in fata semineului, iar unse cu ou si coapte la 200°C 10 minute maxim. Au iesit niste piinici dulci si foarte bune (prima tava aproape a disparut toata deja, partea masculina e la taiat bustenii de brad asa ca le-am pus intr-o punguta si le-am aruncat de la fereastra cit erau caldute La Cimpulung Moldovenesc se numesc pampuşte. Sunt dementiale. Le am pe lista de moşi, daca voi fi acasa sa le fac. hai ca am aflat multe: pancove cu cirigaua, pampuste, cromne, fancuri... parca mai erau cateva! Laura,m-a impresionat mult prima si ultima poza!Super! Bineînteles ca si gogosile-s tot super!! Maya, multumesc de felicitari, ma bucur mult, mult ca iti plac Adriana, nu le mai zic si *crafe* ? la gogosile astea facute cu paharu? iar cele lunguietze se numesc *minciuni* parca. oricum brava laura....btw?...se pot umple cu dulceata? sau ceva? Pai cred ca da, se pot umple cu o seringa ceva, de ce nu? Cu dulceata le-am facut eu mai demultishor,nu-s asa frumoase ca ale laurei,recunosc,dar ca idee ca se pot umple http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...ogosi-umpluti-/ Foarte faine si ale tale, Otti laura, foarte misto arata crafele, le-am admirat acum ceva timp pe blogul tau imi place braul ala alb de la ele Braul ala mi-l place si mie cel mai mult si il consider element obligatoriu, pe langa...celalalt element, care lipsea "brioselor" ce i-au rezultat Adrianei Laura, intr-adevar, in Moldova se numesc gogosi tatal meu face gogosi asa, sunt tare pufoase si bune! trebuie sa incerc si eu sa vad ce-mi iese Ia incearca, talentata cum esti precis o sa iti iasa super -faine -------------------- |
|
|
|
Feb 15 2009, 08:44 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,909 Inregistrat pe: 27-December 07 De la: Banat Membrul Nr.: 40,594 |
Sunt foarte faine, Paradis! Evindent ca "elementul"se regaseste in continut (sau lipsa de continut, mai degraba -------------------- |
|
|
|
Feb 15 2009, 08:46 AM
Trimis la
|
|
Adriana...dupa cum am vorbit si mp - a rezultat ceea ce am preconizat, niste briose, drept e ca frumoase si cred ca bune si pufoase. Inca nu s-a inventat gogoasa la cuptor, din pacate! Si asta in ulei e o bomba calorica, dar o data la o luna, doua, merge
-------------------- |
|
|
|
Feb 15 2009, 10:27 AM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,080 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
Cred ca in acealasi timp am editat eu, si poca vazand ca e dbl...l-a sters... Deci draga Adriana, io graiam in limba moldovineasca, cand ma refeream la crafi...nu, la krapfen/berliner ale nemtzalailor!! -------------------- |
|
|
|
Feb 15 2009, 01:45 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Culinareasa lunii Postari: 7,411 Inregistrat pe: 20-January 08 De la: Suceava Membrul Nr.: 41,047 |
Pai cred ca da, se pot umple cu o seringa ceva, de ce nu? Se pot umple asa: pasul 1: se intinde o foaie subtire din aluat pasul 2: se pune umplutura, gramajoare din loc in loc, de obicei dulceata amestecata cu nuca macinata, sau crema de mac, din aceea pentru cozonac pasul 3: se pune o alta foaie din aluat, intinsa subtire, peste prima + umplutura pasul 4: se decupeaza cu pahrul gogosile (se observa dupa denivelari unde este umplutura) restul ca in PT-ul de mai sus. |
|
|
|
Feb 15 2009, 03:28 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Il steg, stella? Foarte bine arata ale tale.Si eu tot de gogosi le stiu.Le-am prestat azi.Revin in citeva ore cu poza.Multumesc Laura. Adriana,ale tale ce gust au daca le-ai prestat la cuptor?ceva in gen cozonac dulce Da, sunt niste chifle dulci, la mine au fost si foarte parfumate de la coaja de portocala. Pai cred ca da, se pot umple cu o seringa ceva, de ce nu? Da, de reci se pot umple ori cu siringa ori cu pos, exista un virf lung pentru pos care e special pentru umplut astfel de chestii. Inca nu s-a inventat gogoasa la cuptor, din pacate! Si asta in ulei e o bomba calorica, dar o data la o luna, doua, merge Exact si cu ocazia asta am verificat ca asa e. Eu nu din cauza de bomba calorica nu le-am prajit ci pentru ca n-aveam chef de prajit si mai ales vroiam sa incerc varianta la cuptor. Cred ca in acealasi timp am editat eu, si poca vazand ca e dbl...l-a sters... Deci draga Adriana, io graiam in limba moldovineasca, cand ma refeream la crafi...nu, la krapfen/berliner ale nemtzalailor!! Nu stiu stella, eu la Piatra neamt le-am zis mereu gogosi si gata, mama de obicei le facea exact asa rotunde, cu paharul. Se pot umple asa: pasul 1: se intinde o foaie subtire din aluat pasul 2: se pune umplutura, gramajoare din loc in loc, de obicei dulceata amestecata cu nuca macinata, sau crema de mac, din aceea pentru cozonac pasul 3: se pune o alta foaie din aluat, intinsa subtire, peste prima + umplutura pasul 4: se decupeaza cu pahrul gogosile (se observa dupa denivelari unde este umplutura) restul ca in PT-ul de mai sus. Asa se fac umplute, dar eu vroiam sa le umplu cu crema de vanilie si ea se pune apoi rece in gogoasa rece. |
|
|
|
Feb 15 2009, 03:57 PM
Trimis la
|
|
Se pot umple asa: pasul 1: se intinde o foaie subtire din aluat pasul 2: se pune umplutura, gramajoare din loc in loc, de obicei dulceata amestecata cu nuca macinata, sau crema de mac, din aceea pentru cozonac pasul 3: se pune o alta foaie din aluat, intinsa subtire, peste prima + umplutura pasul 4: se decupeaza cu pahrul gogosile (se observa dupa denivelari unde este umplutura) restul ca in PT-ul de mai sus. Ei da, dupa ce te-ai tavalit de ras, am sa iti spun ca daca le prajesti deja umplute nu vor mai creste asa niciodata si se vor cam "cauciuca". In schimb, daca le prajesti goale, nu e mare lucru sa iei o seringa de ornat sau posul, cu un dui cu deschizatura subtire, prin peretele mai subtire de un mm il introduci si strangi - iata, un singur pas, ai economisit si timp eliminand urmatorii 3 pasi -------------------- |
|
|
|
Feb 15 2009, 05:32 PM
Trimis la
|
|
![]() Planetareasa Grup: Membri Postari: 2,410 Inregistrat pe: 4-February 07 De la: Undeva in Africa Membrul Nr.: 36,361 |
Laura, ce crofne/gogosi fruuuumoase! Cand eram copil mama facea gogosi si eu le umpleam cu budinca calduta de vanilie sau ciocolata. Foloseam spritul pt prajituri. Aici l-am regasit dar sint pur si simplu taitate si umplute cu crema. Apoi sunt tavalite prin nuca de cocos daca-s umplute cu budinca de vanilie si prin alune pisate da-s umplute cu budinca de ciocolata. Cocosul si alunele se lipesc doar de crema si asa nu-s lipicoase.
-------------------- |
|
|
|
Feb 15 2009, 05:40 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,676 Inregistrat pe: 16-December 03 De la: Israel Membrul Nr.: 10,626 |
Eu le-am facut saptamana trecuta,poza am pus-o la "Ce dulciuri gatim astazi?".Reteta am "furat-o" de pe blogul tau.
Sunt bestiale,ramane reteta preferata de "pampuste" -------------------- |
|
|
|
Feb 15 2009, 05:42 PM
Trimis la
|
|
Laura, ce crofne/gogosi fruuuumoase! Cand eram copil mama facea gogosi si eu le umpleam cu budinca calduta de vanilie sau ciocolata. Foloseam spritul pt prajituri. Aici l-am regasit dar sint pur si simplu taitate si umplute cu crema. Apoi sunt tavalite prin nuca de cocos daca-s umplute cu budinca de vanilie si prin alune pisate da-s umplute cu budinca de ciocolata. Cocosul si alunele se lipesc doar de crema si asa nu-s lipicoase. Ma bucur ca iti plac, Luanda P.S. Nu incetez sa ma minunez de fotografiile tale, rar am vazut ceva mai frumos, nu ai nimic nou? Acest mesaj a fost editat de lauralaurentiu: Feb 15 2009, 05:43 PM -------------------- |
|
|
|
Feb 15 2009, 06:00 PM
Trimis la
|
|
Eu le-am facut saptamana trecuta,poza am pus-o la "Ce dulciuri gatim astazi?".Reteta am "furat-o" de pe blogul tau. Sunt bestiale,ramane reteta preferata de "pampuste" Ma bucur mult, draga mea! Am vazut si poza, is frumoase! -------------------- |
|
|
|
Feb 15 2009, 06:54 PM
Trimis la
|
|||||
![]() uuummmm Grup: Membri Postari: 2,126 Inregistrat pe: 2-June 04 De la: Biucarest - Tara Miticilor Membrul Nr.: 14,757 |
Lauraaaa? unde eeeesti? Vina la tzucat!
De data asta am dovezi Umplute le'a vrut piciul pt care le'am facut dar eu le prefer goale cu o idee de dulceata capsunata. Eeeexcelente!!! Nu mai fac! -------------------- kill all my demons, and my angels might die too
|
||||
|
|
|||||
Feb 15 2009, 07:05 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
|
|
|
|
Feb 15 2009, 08:01 PM
Trimis la
|
|
![]() uuummmm Grup: Membri Postari: 2,126 Inregistrat pe: 2-June 04 De la: Biucarest - Tara Miticilor Membrul Nr.: 14,757 |
multam Adriana! dap, i'au placut mult piciului, manca si'i tot spunea mama'si.. "mmm, sunt asa bune, si nu seamana cu placinta ta" (placinta fiind singurul dulce de casa pe care'l face maica'sa) -------------------- kill all my demons, and my angels might die too
|
|
|
|
Feb 15 2009, 11:21 PM
Trimis la
|
|
![]() abcd...urs! Grup: Membri Postari: 4,041 Inregistrat pe: 9-February 08 De la: ...pana la... Membrul Nr.: 41,425 |
Geomy, poza 2 m-a omorat!
-------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|