> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

3 Pagini V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Brezel/Pretzel, ...celebrul covrig bavarez, cu sare
KikenHana
mesaj Nov 20 2009, 05:58 PM
Trimis la #41

x

Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828

CITAT(psyche @ Nov 20 2009, 04:40 PM) *
Hana uite acuma-mi dau seama ca si eu m-am gandit la tine la Oktoberfest dar nu stiam ca ma gandesc la tine... adica m-am gandit cu mare drag la persoana care a postat reteta de brezel pe culi (stiam ca e pusa reteta dar nu mai tineam minte de catre cine). Eu una nu ma omor dupa covrigi si alte panificatii, dar "covrigelul" asta (care acolo avea si jumate de metru) m-a cucerit.
Nu stiu daca se vede cat era de mare covrigul... e mai mare ca un cap de om. De unde reiese ca in Germania n-or umbla cainii cu covrigi in coada... da' covrigii sunt mari!

Din pacate abia acum vreo 2-3 zile am reusit sa am destul timp ca sa reintru pe culinar (si in bucatarie... fie vorba intre noi) si am cautat reteta asta, ca tare as comite-o azi-maine.
In semn de multumire permite-mi sa-ti ofer multe beri (cred ca 19 avea fata aia)

Mai lasati un pic reteta aici ca sa nu sap dupa ea la panificatii pliz smile.gif

psyche multumesc pentru gandul bun si pentru berile virtuale floare.gif . N-am vazut postarea ta mai repede, ca in loc de cozonacii pe care m-am apucat sa-i fac, faceam cu siguranta brezel laugh.gif

Cat despre reteta n-ai teama, daca n-au mutat-o pana acum, n-au s-o mai mute de acu inainte wink.gif

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
psyche
mesaj Nov 22 2009, 07:23 PM
Trimis la #42

Big Chef

Postari: 948
Inregistrat pe: 26-July 06
De la: la poale de munte
Membrul Nr.: 33,038

Hana multam inca o data pentru reteta, am reusit sa-i comit azi. Am avut insa ceva probleme pentru ca 1. eu n-am mai facut in viata mea covrigi si nu prea m-am priceput sa-i rasucesc... adica n-au iesit asa frumosi ca ai tai, nu prea aveau gaura... daca intelegi ce vreau sa zoc (adica ori i-am facut prea mici ori nu i-am intins bine ca s-au unit partile...) 2. nu mi-au iesit nici asa rumeni, asta probabil din cauza cuptorului meu care coace numai daca e dat la maxim si 3. in loc de bicarbonat de sodiu am pus bicarbonat de amoniu (am citit doar "bicarbonat" si dupa aia cand a inceput sa puta in toata casa m-am prins) dar asta nu a influentat cu nimic produsul... ma gandeam ca se va simti mirosul de amoniac dar a fost in regula.
Spune-mi cum trebuie sa fie aluatul? Mie mi-a iesit destul de moale, l-am sucit greu, abia dupa prima tava mi-a picat fisa si mi-am uns mainile cu ulei si-a mers ceva mai usor... dar cred ca putea fi aluatul un pic mai gros. Desi am pus exact cantitatile scrise de tine.
Multam inca o data pentru reteta! floare.gif love10.gif

--------------------
You lock the door and throw away the key theres someone in my head but its not me

+Quote Post
KikenHana
mesaj Nov 22 2009, 08:05 PM
Trimis la #43

x

Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

CITAT(psyche @ Nov 22 2009, 07:23 PM) *
Hana multam inca o data pentru reteta, am reusit sa-i comit azi. Am avut insa ceva probleme pentru ca 1. eu n-am mai facut in viata mea covrigi si nu prea m-am priceput sa-i rasucesc... adica n-au iesit asa frumosi ca ai tai, nu prea aveau gaura... daca intelegi ce vreau sa zoc (adica ori i-am facut prea mici ori nu i-am intins bine ca s-au unit partile...) 2. nu mi-au iesit nici asa rumeni, asta probabil din cauza cuptorului meu care coace numai daca e dat la maxim si 3. in loc de bicarbonat de sodiu am pus bicarbonat de amoniu (am citit doar "bicarbonat" si dupa aia cand a inceput sa puta in toata casa m-am prins) dar asta nu a influentat cu nimic produsul... ma gandeam ca se va simti mirosul de amoniac dar a fost in regula.
Spune-mi cum trebuie sa fie aluatul? Mie mi-a iesit destul de moale, l-am sucit greu, abia dupa prima tava mi-a picat fisa si mi-am uns mainile cu ulei si-a mers ceva mai usor... dar cred ca putea fi aluatul un pic mai gros. Desi am pus exact cantitatile scrise de tine.
Multam inca o data pentru reteta! floare.gif love10.gif

laugh.gif...psyche, tare faza cu amoniacul, imi pare rau de experienta ta, dar acum o sa stii sa citesti reteta de 2 ori inainte sa te apuci tongue.gif In privinta aluatului, sa stii ca intotdeauna la aluaturile dospite cantitatile de faina si apa sunt variabile. In functie de tipul de faina, de calitatea ei si de umiditatea din aer, faina poate fi mai "umeda" sau mai "uscata" si va necesita mai multa sau mai putina apa (poate fi cu 2-3 linguri mai mult sau mai putin decat e dat in reteta wink.gif ) Asa ca daca ai simtit ca aluatul e prea moale trebuia sa mai pui putina faina...per ansamblu aluatul trebuie sa fie neted, elastic si se lucreaza usor (binenteles se lucreaza pe o suprafata data cu ulei). Ca sa-ti iasa covrigi egali imparte aluatul in cantitati egale cantarite (cam 100 gr). nu stiu daca ai observat, ca la cateva posturi mai in jusul paginii unde e reteta am detaliat si procedeul in rasucire al covrigilor. wink.gif

Sper ca in pofida acestor "probleme" v-au placut totusi rolleyes.gif

--------------------

+Quote Post
psyche
mesaj Nov 23 2009, 10:46 AM
Trimis la #44

Big Chef

Postari: 948
Inregistrat pe: 26-July 06
De la: la poale de munte
Membrul Nr.: 33,038

QUOTE(KikenHana @ Nov 22 2009, 08:05 PM) *
laugh.gif...psyche, tare faza cu amoniacul, imi pare rau de experienta ta, dar acum o sa stii sa citesti reteta de 2 ori inainte sa te apuci tongue.gif
Sper ca in pofida acestor "probleme" v-au placut totusi rolleyes.gif

Pai reteta am citit-o cu mare atentie, n-am citit ce scria pe punga biggrin.gif
Au fost foarte buni... prima tava (aia inegali) ca la a doua tava, din pacate, m-au sunat telefoanele vreo 10 minute exact cand trebuia sa-i scot din cuptor (covrigii, nu telefoanele biggrin.gif) si nu sau ars dar sunt foarte tari. Nu-i nimic, ii voi manca eu cu supa de dovleac pe care oricum o mananc singura...
Am retinut sfaturile cu aluatul, o sa le urmez data viitoare (ca nu renunt... doar sa cumpar bicarbonat DE SODIU rolleyes.gif )

--------------------
You lock the door and throw away the key theres someone in my head but its not me

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

3 Pagini V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 12th February 2012 - 08:13 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare