> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

8 Pagini V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Dulceata de nuci(verzi)
piscotel
mesaj Jun 18 2009, 08:32 PM


Hexe online !


Grup: Membri
Postari: 2,543
Inregistrat pe: 6-January 09
De la: Din NORD
Membrul Nr.: 47,864



Sefuu !!!

Multzam fain! occasion14.gif
Manca-tz-as locomotiva ,cu nuci cu tot. biggrin.gif
No maine ma duc la recoltat.Va fac o poza si cu tata Nucu ! headbang.gif
Da aleg tot varianta scurta si alba,ca aia cu Woodoouu ! biggrin.gif si cu 8 zile,nu-i pentru o geamana cu memoria si rabdarea scurte, chiar daca e ardeleanca. hello.gif


PeSe-u,
Sefu,nu puteam sa plec inainte sa-ti spui Felicitari si Congratulari pentru rabdare,....dulceata......,
.......and Last but not least..pentru "natura vie cu locomotiva",care m-a convins sa merg la recoltat.
Pupa-ti nevasta si felicit-o din partea mea ca si-a luat asa barbat !

Acest mesaj a fost editat de piscotel: Jun 19 2009, 08:10 AM


--------------------
Va invit in casa mea virtuala
http://povesticulinare.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bonicelli
mesaj Jun 18 2009, 10:51 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,416
Inregistrat pe: 29-November 08
Membrul Nr.: 46,808



CITAT(MAYA @ Jun 18 2009, 01:01 AM) *
Ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!Ok,te astept!Sînt curioasa cum da pe o farfurie! Merci floare.gif

Gata, am fost la tata care avea rezerve pe stoc. laughing6.gif
Rezerve confiscate, deci iata pozele. laugh.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jun 19 2009, 08:09 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



QUOTE(Nicoletta @ Jun 18 2009, 05:54 AM) *
Chiar !
Si eu care asteptam sa mai aplice careva metoda....

Da,e de încredere! smile.gif

QUOTE(Edi @ Jun 18 2009, 08:18 AM) *
Faci o fuga pe la noi si te aprovizionez eu cu cirese amare , de care vrei sunt si mai marunte respectiv mai amare , si mai mascatele care sunt nu prea amare doar au un iz de amaraciune, am facut eu gem de cirese amare tongue.gif , foarte bun, sotul nu prea le placea , dar vad mai are putin si termina un borcanel(la ceai dimineata)


edit: ciresele sunt gratis si ecologic pure , cresc copacii subt padure ( laugh.gif ce-mi place cind iese cu rima) , culegi cirese si respiri aer curat, asa am facut noi in duminica cind am fost la mama la tara.


Edi,dupa ce am citit aici,chiar îi spuneam sotului de ciresele amare.Stii ce zice?Pai de ce nu spui ce vrei,ca stiu eu un loc cu cirese amare în padure.(Eu stau lipita de padure..dar nu prea ma plimb prin ea ,ca sînt capuse).El a luat de acolo pari pentru rosii,si a vazut ciresi din astia.Azi dimineata la 4 jumate,a plecat la cules,A venit la 6 cu o galetusa plina!4 kile d ciresele amare,si foaaret coapte.
Mai ecologice nu aveam unde gasi!
Nici nu va dati seama ce fericita sînt!

QUOTE(KikenHana @ Jun 18 2009, 08:39 AM) *
Io ma incred in sfatul tau, da zau, nu pot curata vreo 400 de nuci sub jetul de apa, ca imi dublez factura pe luna asta rolleyes.gif


Khana,eu am lasat un jet subtiel-subtirel!


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jun 19 2009, 08:10 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966




QUOTE(dora_m @ Jun 18 2009, 10:26 AM) *
Ce pacat ca eu n-am nuci verzi!!!! ...Maya dau o fuga pana la tine doar pt o lingurita de dulceata, de pofta!!!...ma primesti?!! biggrin.gif

Dora,be my Guest! smile.gif ..dar repede-repede! biggrin.gif

QUOTE(siriusvega @ Jun 18 2009, 11:24 AM) *
Va rog, cum faceti dulceata de cirese amare ?

Multrumesc anticipat !!

asta vreu sa stiu si eu! Edi,ia zi cum o faci tu! Multumesc frumos smile.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jun 19 2009, 08:12 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



QUOTE(Bonicelli @ Jun 18 2009, 10:51 PM) *
Gata, am fost la tata care avea rezerve pe stoc. laughing6.gif
Rezerve confiscate, deci iata pozele. laugh.gif


Bonicello,arata tare bine.Ce textura au nucile la dinti/la muscatura? Îmi par ai mature decît cele folosite de mine.
Cred ca daca ma grabesc ,mai reusesc sa fac o tura mica smile.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jun 19 2009, 08:20 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Am nevoie de olecuta ajutor!Cum spuneam,de azi dimineaza ora 6.00,sînt fericita posesoare a unei galetuse de ciresele amarui.
As vrea sa fac dulceata..dar nu stiu cum biggrin.gif

Întrebari:

-se tin în apa,pentru sa iasa eventualii viermi? ohmy.gif
(am desfacut vreo 20,nu am gasit nimic în niciuna.Ma gîndeam ca fiind din padure,nu au fost stropite niciodata,sa nu cumva sa aibe viermi..dar se pare ca nu au)

-90% sînt foaaarte coapte,si în afara de aroma amaruie,sînt si foarte dulci.
-cît zahar ..la cîte cirese/pro kg?

-sa fac un sirop înainte,si apoi sa adaug ciresele?
-sau sa le las sa stea cu zahar sa lase zeama,si apoi sa le pun la fiert?


Am vreo 4 kg
Nu stiu cum sa le scot sîmburii,cas maruntele ..

Imagine Atasata


Imagine Atasata
Multumesc! smile.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
piscotel
mesaj Jun 19 2009, 08:44 AM


Hexe online !


Grup: Membri
Postari: 2,543
Inregistrat pe: 6-January 09
De la: Din NORD
Membrul Nr.: 47,864



Specifica zonei Moldovei, dulceata de cirese amare este o adevarata delicatesa a bucatariei moldovenesti!


Ingrediente: 1 ½ kg zahar, 1 ½ kg cirese amare, zeama de la o lamaie, 1 plic de zahar vanilat.

Mod de preparare: Se spala bine ciresele, se indeparteza coditele si samburii si apoi se amesteca cu zaharul punandu-se la fiert intr-o oala la foc mic. Dupa ce incepe sa fiarba se da focul mai tare si se apuca oala de toarte scuturandu-se fara a amesteca cu lingura, astfel incat sa nu se prinda dulceata. Cand incepe sa se lege, se adauga zeama de lamaie si se mai da intr-un clocot. Se ia apoi oala de pe foc, se toarna continutul intr-un vas termorezistent si se lasa se se raceasca apoi se pune in borcane, se leaga sau se capseaza si se pun la pastrare in camara. Se serveste simpla, sau cu clatite, orez cu lapte, sau cu papanasi prajiti si stropiti cu smantana.

Pofta buna


Asta-i ce-am gasit pe net.
Despre cum se curatza,nu stiu ce sa spun.
Eu nu am rabdare sa le iau bob cu bob.
As incerca sa le zdrobesc cu mana si sa le terc printr-o sita din aia de cartofi,sau paste,prin care trece pulpa,dar nu si samburasii.
Daca vrei fructe intregi,incearca cu un ac mai gros.
Spor!




--------------------
Va invit in casa mea virtuala
http://povesticulinare.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
piscotel
mesaj Jun 19 2009, 08:49 AM


Hexe online !


Grup: Membri
Postari: 2,543
Inregistrat pe: 6-January 09
De la: Din NORD
Membrul Nr.: 47,864



Nu mai editez.
Incearca cu un ac gros,sau scobitoare,prin impingere.
Asa am citit pe net acu.Adica tii boaba intre 2 deste,si impingi samburele cu scobitoarea.
Daca sunt coapte,cred ca merge.

Ultima sursa,zice ca se lasa cu zaharul cateva ore sa lase sirop.abia apoi se fierb,pe plita sa nu se prinda.
Te pup .

Acest mesaj a fost editat de piscotel: Jun 19 2009, 08:51 AM


--------------------
Va invit in casa mea virtuala
http://povesticulinare.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonacris
mesaj Jun 19 2009, 08:54 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,142
Inregistrat pe: 9-September 07
De la: to the moon and back
Membrul Nr.: 38,811



Eu le scot samburii pur si simplu apasand pe ele. Dupa cateva te obisnuiesti merge repede si nici macar nu le zdrobesti
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Edi
mesaj Jun 19 2009, 09:04 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,813
Inregistrat pe: 28-July 07
De la: or.Chisinau,Republica Moldova
Membrul Nr.: 38,394



QUOTE(MAYA @ Jun 19 2009, 08:20 AM) *
As vrea sa fac dulceata..dar nu stiu cum biggrin.gif
Întrebari:
-se tin în apa,pentru sa iasa eventualii viermi? ohmy.gif
(am desfacut vreo 20,nu am gasit nimic în niciuna.Ma gîndeam ca fiind din padure,nu au fost stropite niciodata,sa nu cumva sa aibe viermi..dar se pare ca nu au)
-90% sînt foaaarte coapte,si în afara de aroma amaruie,sînt si foarte dulci.
-cît zahar ..la cîte cirese/pro kg?
-sa fac un sirop înainte,si apoi sa adaug ciresele?
-sau sa le las sa stea cu zahar sa lase zeama,si apoi sa le pun la fiert?
Am vreo 4 kg
Nu stiu cum sa le scot sîmburii,cas maruntele ..


Te cred ca esti fericita , eu la fel eram pina am ajuns cu ele acasa , aveam in jur de 6 kg, 3 de cele albe si 3 de negre care sunt si un pic mai marunte. S ale fac cu sau fara simburi nu se discuta, al meu mai bine nu maninca dulceata decit sa scoata simburii, el si la peste da din nas cica are oase si pirjoalele , sau pieptul de gaina e mai bun.

Eu am scos simburii, o parte din cele negre le-am pus la congelator, am facut si o prajitura , iar di 1kg am facut gem.

Mama mea face dulceata de cirese amare cu si fara simburi , cea fara simburi e cam asa:

1kg cirese spalate si fara simburi , surse de apa,
peste ele se presoara zaharul,
se ia vasul de margini si se zdruncina bine sa se amestece zaharul cu ciresele;
apoi se lasa pe 4-8 ore sa lase suc, mama le pune in beci unde e mai racoare acoperite cu pelicula, sau la frigider daca are loc - pe o noapte;
apoi se pun la foc mai rapid pina incepe a fierbe, apoi la foc foarte domol pina se incepe a se lega dulceata;
se toarna in borcane curate si oparite, se string cu capacul si sunt gata
Avem asa dulceturi si de 2-3 ani si nu au patit nimic

Daca ciresele sunt mai amarui sau le faci cu simburi poti sa mai adaogi in jur de 150 gr de zahar la un kg de cirese, la cele dulci mama pune 800 gr zahar la 1 kg de fructe.


Cind scoti simburii imbraca manusi caci te murdaresti binisor de la ele smile.gif , dar ce gust mmmmmmm o bunatate de dulceata iese din ele.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Edi
mesaj Jun 19 2009, 09:06 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,813
Inregistrat pe: 28-July 07
De la: or.Chisinau,Republica Moldova
Membrul Nr.: 38,394



Mama mi-a dat de acasa si un aparat de scos simburii din cel sovietic, mai vechi dar a mers mai usor, daca era sa scot cu alte surse era mai greu.

Referior la viermi, foarte rar se gasesc viermi in ciresele amare , mai des fac viermi cele dulci si carnoase, daca totusi te temi de ei lasa ciresele pe o ora in apa rece si vor iesi toti la suprafata, daca vor fi pe acolo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bonicelli
mesaj Jun 19 2009, 10:12 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,416
Inregistrat pe: 29-November 08
Membrul Nr.: 46,808



CITAT(MAYA @ Jun 19 2009, 09:12 AM) *
Bonicello,arata tare bine.Ce textura au nucile la dinti/la muscatura? Îmi par ai mature decît cele folosite de mine.
Cred ca daca ma grabesc ,mai reusesc sa fac o tura mica smile.gif

Sunt asa, taricele, usor crocantzoase. smile.gif
Uite am spalat cateva si le-am taiat, ca sa poti vedea mai bine sectiunea.
Dar cred ca as da 3-4 borcane din astea pe-un borcanas din ala de-al tau. smile.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jun 19 2009, 12:04 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Pisco,Simo,Edi pupic.gif Multumesc mult! floare.gif
O sa va spun cum o sa scot sîmburii ,dar mai tîrziu.În orice caz,sigur nu voi face operatiunea cu manusi.Pot sa ma fac lilape mîini!
Eu dupa ce fac ceva cu manusi,mi se pare ca si dupa cîteva ceasuri/si mîini spalate,înca miros mîinile a guma/cauciuc biggrin.gif


Bonicello,sper ca nu m-ai înjurat ca te-am pus la fotografiat borcane si nuci biggrin.gif
Multumesc floare.gif

EU cred ca o sa mai fac o portie,tot asa de 3-4 borcanele,pe care le ascund,sa vad cum se comporta mai tîrziu.
Zilele astea mai fac si marmelada de capsuni..numai dulcegarii! biggrin.gif
(si de fragi am facut cîteva borcanele biggrin.gif )


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
piscotel
mesaj Jun 19 2009, 03:29 PM


Hexe online !


Grup: Membri
Postari: 2,543
Inregistrat pe: 6-January 09
De la: Din NORD
Membrul Nr.: 47,864



Nelinistita cum ma stiti,m-am apucat de mai multe lucruri deodata.
Primo
M-am dus in fundul curtii,unde am un cires pasaresc.Ii zice asa ca numa pasarile cerului pot ajunge la ciresele mici cat o
boaba de mazare.No ,da daca m-am dus,am cules cateva sa vad cum se scot samburii mai
bine.
Cu metoda stransului intre degete nu merge.
Mie mi s-a parut ca cel mai bine e cu o tepusa din lemn.Fie tras,fie impins.
Iaca :


Imagine Atasata



Imagine Atasata




Imagine Atasata


Secundo

Am luat o galeta de 8 litri si am dat atac la nuci.
Mi-am pus pe maini manusi,le-am curatat si le-am pus in apa cu sare de lamaie pret de 40 de minute pana le-am terminat pe toate .Curatate ,125 de bucati=2,5 kg.
Le-am oparit de 3 ori,tot in apa cu sare de lamaie cate 10 minute.
Acuma sunt la fiert,cu zahar si o lamaie taiata felii.
Am mai pregatit si zeama de la alte 2 pe care ma duc sa o pun imediat.
Asa ca am experimentat procedeul rapid.In 2 ore erau in oala la fiert.
Habar n-am cum o sa iasa,ca n-am mai facut pana acuma.
No si sa va spun un pont.Am luat ieri manusi,cu care nu m-am patat de loc,si nici nu-mi miros mainile a cauciuc.
Va pun poze cu primele etape hello.gif
Maya,tzucutzi sufletu tau,cum e cu ciresele ?
Hai ca merita.Asa un gust de cirese cu migdale,numa la dulceata asta gasesti. hello2.gif


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


--------------------
Va invit in casa mea virtuala
http://povesticulinare.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
piscotel
mesaj Jun 19 2009, 05:31 PM


Hexe online !


Grup: Membri
Postari: 2,543
Inregistrat pe: 6-January 09
De la: Din NORD
Membrul Nr.: 47,864



E gata,asa ca revin cu dovada !
A mea e mai inchisa,ca nu a stat peste noapte in apa.
Gustul nu-s cum sa-l descriu.....dulce,amarui,acrisor....buuunnn !
Am pus in borcane si a ramas un bol mic,pe care l-am stins !
Imi place gustul care-ti ramane in gura dupa ce-o maninci,inca 5 minute. biggrin.gif
Am facut poze cu ea calda.Sunt curioasa cum va fi maine.



Imagine Atasata



Imagine Atasata


--------------------
Va invit in casa mea virtuala
http://povesticulinare.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
puskin
mesaj Jun 19 2009, 05:54 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,776
Inregistrat pe: 8-February 06
De la: Sibiu
Membrul Nr.: 30,241



Maya, incearca sa scoti samburii cu un ac de siguranta. Nu-s acasa, ca ti-as fi aratat si cum...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bonicelli
mesaj Jun 19 2009, 05:56 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,416
Inregistrat pe: 29-November 08
Membrul Nr.: 46,808



CITAT(MAYA @ Jun 19 2009, 01:04 PM) *
Bonicello,sper ca nu m-ai înjurat ca te-am pus la fotografiat borcane si nuci biggrin.gif
Multumesc floare.gif

De ce sa ma supar? Am facut-o cu drag, mai ales ca mi-am refacut si provizia de dulceata de la tata, cu ocazia asta. laugh.gif


--------------------
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jun 19 2009, 09:02 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Pisco,
-eu am probat cu scobitoarea/tepusa-merge,dar nu asa repede
-cu aparatu scotzator de sîmburi de cirese,clar ca nu mergedeloc,ca pica ciresele prin gaurica biggrin.gif
-metoda cu agrafa ca a Ralucai,no chance,ca e cieasa din nou..prea mica
-ultima metoda probata,a Simonei,este cea mai eficienta si rapida

La ciresele mai tari,merge bine cu tepusa,dar ale mele sînt tare coapte,si prin apasare usoara,ies sîmburii foarte usor.Pur si simplu "sar " din cireasa biggrin.gif


Acu nu demult am terminat de scos sîmburasii,si ciresele stau cu zahar.La noapte îi dau bice!

Fetele,va multumesc de suport pupic.gif


Fain ti-a iesit dulceata de nuci,Pisco.Mîine mai fac si eu o tura,apoi mai am o tura de capsuni,si basta! biggrin.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
piscotel
mesaj Jun 19 2009, 09:10 PM


Hexe online !


Grup: Membri
Postari: 2,543
Inregistrat pe: 6-January 09
De la: Din NORD
Membrul Nr.: 47,864



Maya,sa ai spor in continuare !
Eu vreau sa mai fac de visine,saptamana viitoare.Si tre sa mai fac o tura din caramelul tau,ca s-a terminat !
A si la toamna mai vreau de prune si de prune cu samburi de nuci.Yamii!!!!


--------------------
Va invit in casa mea virtuala
http://povesticulinare.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jun 19 2009, 09:29 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



QUOTE(piscotel @ Jun 19 2009, 09:10 PM) *
Maya,sa ai spor in continuare !
Eu vreau sa mai fac de visine,saptamana viitoare.Si tre sa mai fac o tura din caramelul tau,ca s-a terminat !
A si la toamna mai vreau de prune si de prune cu samburi de nuci.Yamii!!!!


Aiaiaiai,de prune am uitat!
Niciodata nu am facut asa multe dulceturi si marmelade.Dar anul asta am acces la foarte multe fructe gratuite,si toate bio-bio.SI am si la prune! biggrin.gif ..mai tre sa se coaca.
O sa am si la foarte multe mere.Cu alea nu stiu ce sa fac.

Aaaaaa,si am uitat de zmeura!..vai de mine! biggrin.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

8 Pagini V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 27th November 2014 - 03:34 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare