14 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Kombe, o altfel de placinta
Pocahontas
mesaj Jan 12 2010, 11:43 PM
Trimis la #41

in coltzul advers

Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709

ce sectiune DADI ! ia sa mai faci retete cu aluat ca uite ce succes ai wink.gif
ce branza ai pus ? e mai galbena la tine
Go to the top of the page

+Quote Post
DADI.
mesaj Jan 12 2010, 11:46 PM
Trimis la #42

Master of disaster

Grup: Membri
Postari: 1,854
Inregistrat pe: 12-July 06
De la: Oradea
Membrul Nr.: 32,862

CITAT(Pocahontas @ Jan 12 2010, 11:34 PM) *
moamaa cum arata, mi-ai facut pofta !
m-am umectat toata cand am vazut ca mi-ai scris nicku' cu mac pupic.gif
macar sa fi mancat si tu o bucata in seara asta , daca nu, maine va fi tot moale, daca vrei poti sa o bagi un pic la microunde si va fi iar ca scoasa din cuptor smile.gif

icon_rotf.gif

Esti totala! laugh.gif

PS. Dupa cum am scris mai sus, am mancat, nu am rezistat. Concluzia mea si a sotului din dotare: Delicioasa! tongue.gif

+Quote Post
DADI.
mesaj Jan 12 2010, 11:51 PM
Trimis la #43

Master of disaster

Postari: 1,854
Inregistrat pe: 12-July 06
Membrul Nr.: 32,862

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

QUOTE(Pocahontas @ Jan 12 2010, 11:43 PM) *
ce sectiune DADI ! ia sa mai faci retete cu aluat ca uite ce succes ai wink.gif
ce branza ai pus ? e mai galbena la tine

M-ai prins cu retetele cu aluat. Mi-e cam frica de ele huh.gif Dar, de data asta, sunt mandra de mine rolleyes.gif
Nu de la branza e galbena ci de la galbenusul amestecat cu un pic de lapte cu care am dat pe suprafata si care s-a scurs si pe unde era taiata placinta. Era ou de la tara smile.gif

+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jan 12 2010, 11:56 PM
Trimis la #44

in coltzul advers

CITAT(DADI. @ Jan 12 2010, 11:51 AM) *
M-ai prins cu retetele cu aluat. Mi-e cam frica de ele huh.gif Dar, de data asta, sunt mandra de mine rolleyes.gif
Nu de la branza e galbena ci de la galbenusul amestecat cu un pic de lapte cu care am dat pe suprafata si care s-a scurs si pe unde era taiata placinta. Era ou de la tara smile.gif

ou' de tara e cel mai bun, da culoare, da aspect, da de toate
io ma gandeam ca ai bagat ceva cascavaloase in umplutura
deci te felicit inca o data, ai de ce sa fi mandra de tine smile.gif

+Quote Post
BD
mesaj Jan 13 2010, 12:23 AM
Trimis la #45

Master of disaster

Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618

sa stii ca is geana pe subiect, iertati offtopicu' biggrin.gif

io citeam paco in loc de poca si nu intelegeam ce are leul (leul paco) cu prefectura biggrin.gif

scuzi de off voiam sa ii arat pocai ca nu o ratez, continuati biggrin.gif

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
floaura
mesaj Jan 13 2010, 02:48 AM
Trimis la #46

Big Chef

Postari: 860
Inregistrat pe: 10-February 08
De la: Canada
Membrul Nr.: 41,467

placinta e mortala. am pus branza proaspata amestecata cu tofu si patrunjel si a iesit super, super. abia astept sa o fac si cu carne.

+Quote Post
Mocca
mesaj Jan 13 2010, 08:57 AM
Trimis la #47

Captain Cook

Postari: 459
Inregistrat pe: 15-May 05
De la: undeva pe aici
Membrul Nr.: 24,155

Poca, aseara dupa cum vaz, a fost seara Kombe pentru multe culinarese....
Am facut-o, e de belea, sar`mana pentru reteta floare.gif
Eu sunt fan spanac in orice pozitie asa ca am bagat spanac la greu pus din toamna la conge si telemea de oaie grasa asa cum spune doamna profesoara floare.gif , am folosit drojdie uscata, dar a fost ok.
Am pazit-o aseara pana la 11.00, am mancat doua biggrin.gif bucati calde si bune( s-a dus naibii cura mea) da a meritat.
Cand ajung acasa fac o poza la ce a mai ramas, chiar daca nu sunt asa talentata la pozulici ca voi:P...dar e musai sa vezi dovadaaaaaaaaa
Vorba ta e de lasat mostenire reteta asta, aha si inca ceva merge de minune cu un pahar de iaurt langa, yammm yammm.

Off topic:
Am facut si papanasii...saptamana trecuta ...the best...cei mai buni mancati vreodata (ca doar i-am eu facut eu cu manutzele-astea doua:)))
hello2.gif hello2.gif hello2.gif

--------------------

mocca

+Quote Post
lauralaurentiu
mesaj Jan 14 2010, 12:55 PM
Trimis la #48

Master of disaster

Postari: 3,909
Inregistrat pe: 27-December 07
De la: Banat
Membrul Nr.: 40,594

CITAT(Pocahontas @ Jan 9 2010, 04:06 PM) *
Reteta asta am adus-o din Turcia, am mancat acolo si nu m-am lasat pana n-am gasit reteta. Azi m-am hotarat sa o prestez si ma pup pentru asta.

Eu m-am hotarat azi, presimt ca o sa ma pup si eu, tototot! wink.gif

- intindem cat putem de mult, dam foaia intr-o parte

- foile arata in genul la foile filo, yufka, sunt subtiri si elastice

- din a doua parte de aluat intindem a doua foaie, o tragem si p-asta de-o parte

Eeeei, asta a fost o problema... caci dupa ce foaia nr. 1 mi-a invadat masa din bucatarie, pe foaia nr. 2 am intins-o prin niscai cotlon ramas disponibil... n-am mai avut in ce parte sa le trag tongue.gif ! laugh.gif Asa ca am uns repejor foaia nr. 1, am transferat-o pe a doua deasupra, am trantit umplutura in mare graba si foaia a treia am intins-o pur si simplu in aer, din lipsa de spatiu. Am exagerat eu, oare le-am intins prea mult? Ai zis ca foile yufka, eu asa le-am facut, erau mari si late cat o zi de post! laugh.gif Acuma placinta creste, e in fix ora aia... abia astept sa o degust!

--------------------

+Quote Post
lauralaurentiu
mesaj Jan 14 2010, 02:38 PM
Trimis la #49

Master of disaster

Poca, Kitle için teșekkürler! Am zis bine tongue.gif ? Foarte faina a iesit:

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Multam , mare multam! floare.gif

--------------------

+Quote Post
sophie
mesaj Jan 14 2010, 02:40 PM
Trimis la #50

Big Chef

Postari: 795
Inregistrat pe: 23-June 08
Membrul Nr.: 43,894

Laura, asta e si problema mea.. n-am unde sa intind foile, ca as face-o. Arata demential!! hello2.gif headbang.gif
Felicitari Poca floare.gif si celelalte fete harnice care s-au infruptat cu asa bunatate de placinta.. biggrin.gif smile.gif tongue.gif

--------------------

+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jan 14 2010, 02:53 PM
Trimis la #51

in coltzul advers

CITAT(BD @ Jan 12 2010, 12:23 PM) *
sa stii ca is geana pe subiect, iertati offtopicu' biggrin.gif

io citeam paco in loc de poca si nu intelegeam ce are leul (leul paco) cu prefectura biggrin.gif

scuzi de off voiam sa ii arat pocai ca nu o ratez, continuati biggrin.gif

fata, paco, poca,ce conteaza, am io placinta cu nicku' meu facut din mac ? am ! tongue.gif

CITAT(floaura @ Jan 12 2010, 02:48 PM) *
placinta e mortala. am pus branza proaspata amestecata cu tofu si patrunjel si a iesit super, super. abia astept sa o fac si cu carne.

sa-mi zici cum iese si cu carne smile.gif

CITAT(Mocca @ Jan 12 2010, 08:57 PM) *
Poca, aseara dupa cum vaz, a fost seara Kombe pentru multe culinarese....
Am facut-o, e de belea, sar`mana pentru reteta floare.gif
Eu sunt fan spanac in orice pozitie asa ca am bagat spanac la greu pus din toamna la conge si telemea de oaie grasa asa cum spune doamna profesoara floare.gif , am folosit drojdie uscata, dar a fost ok.
Am pazit-o aseara pana la 11.00, am mancat doua biggrin.gif bucati calde si bune( s-a dus naibii cura mea) da a meritat.
Cand ajung acasa fac o poza la ce a mai ramas, chiar daca nu sunt asa talentata la pozulici ca voi:P...dar e musai sa vezi dovadaaaaaaaaa
Vorba ta e de lasat mostenire reteta asta, aha si inca ceva merge de minune cu un pahar de iaurt langa, yammm yammm.

Off topic:
Am facut si papanasii...saptamana trecuta ...the best...cei mai buni mancati vreodata (ca doar i-am eu facut eu cu manutzele-astea doua:)))
hello2.gif hello2.gif hello2.gif

Mocca, n-ai mai revenit cu sectiunea, probabil n-ai mai avut la ce sau te-ai intimidat la poze tongue.gif
las' , noi sa fim sanatoase si sa facem placintoase, pam pam biggrin.gif

+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jan 14 2010, 03:02 PM
Trimis la #52

in coltzul advers

CITAT(lauralaurentiu @ Jan 14 2010, 12:55 AM) *
Eeeei, asta a fost o problema... caci dupa ce foaia nr. 1 mi-a invadat masa din bucatarie, pe foaia nr. 2 am intins-o prin niscai cotlon ramas disponibil... n-am mai avut in ce parte sa le trag tongue.gif ! laugh.gif Asa ca am uns repejor foaia nr. 1, am transferat-o pe a doua deasupra, am trantit umplutura in mare graba si foaia a treia am intins-o pur si simplu in aer, din lipsa de spatiu. Am exagerat eu, oare le-am intins prea mult? Ai zis ca foile yufka, eu asa le-am facut, erau mari si late cat o zi de post! laugh.gif Acuma placinta creste, e in fix ora aia... abia astept sa o degust!

haideti domle ca nu e chiar asa biggrin.gif

voi vedeti masa , blatu' meu de bucatarie din poze ? p-ala am intins toate foile ! dupa ce am intins prima foaie am pus-o intr-o parte, tre' sa aveti si voi o parte prin bucatarie p-acolo biggrin.gif , dupa ce-am intins foaia 2 am luat-o si am pus-o peste foaia 1 , ele fiind elastice si infainate cat de cat, nu s-au lipit intre ele, si oricum nici nu le-am lasat mult una peste alta. Cand am intins foaia 3 a ramas pe loc si doar le-am pus p-alea 2 peste ea, mare inginerie biggrin.gif

CITAT(lauralaurentiu @ Jan 14 2010, 02:38 AM) *
Poca, Kitle için teșekkürler! Am zis bine tongue.gif ? Foarte faina a iesit:

Multam , mare multam! floare.gif

cu placere , nu stiu ce e kitle ala biggrin.gif , dar in rest e foarte bine smile.gif
vad ca ai taiat-o in alt model, m-am uitat la poza si n-am reusit sa descifrez ordinea diagonalelor
sectiunea triunghiuloasa imi place, si placinta ta e o reusita, ole !!

CITAT(sophie @ Jan 14 2010, 02:40 AM) *
Laura, asta e si problema mea.. n-am unde sa intind foile, ca as face-o. Arata demential!! hello2.gif headbang.gif
Felicitari Poca floare.gif si celelalte fete harnice care s-au infruptat cu asa bunatate de placinta.. biggrin.gif smile.gif tongue.gif

sophie, multam, dar lasa vrajeala, sa nu crezi ca-ti tre' bucatarie cu blaturi de lucru cat vezi cu ochii pt ca nu-i adevarat, deci nu mai cauta scuze biggrin.gif

+Quote Post
lauralaurentiu
mesaj Jan 14 2010, 03:10 PM
Trimis la #53

Master of disaster

CITAT(Pocahontas @ Jan 14 2010, 03:02 PM) *
cu placere , nu stiu ce e kitle ala biggrin.gif , dar in rest e foarte bine smile.gif
vad ca ai taiat-o in alt model, m-am uitat la poza si n-am reusit sa descifrez ordinea diagonalelor
sectiunea triunghiuloasa imi place, si placinta ta e o reusita, ole !!

laugh.gif "Kitle" ala e o formula magica ce mi-a fost oferita de google traducere, cica daca o folosesc te vei umecta de numa! Vad ca m-au indus in eroare de greseala tongue.gif , nu a fost sa fie asa! laugh.gif

Placinta e o reusita, da, e foarte buna, data viitoare (care va exista) o sa ii pun mai multa branza. Dupa ce am taiat diagonalele si prin punctul lor de intersectie am dus doua paralele la laturi, perpendiculare intre ele tongue.gif , am mai facut 4 taieturi, unind cele 4 puncte de intersectie ale perpendicularelor cu cele 4 laturi. biggrin.gif Aaaa... da, exact asa rolleyes.gif ! Astfel, am obtinut portii egale intre ele si cu dimensiuni accesibile oricarui mesean. Mesenii cu apetitul mai dezvoltat au imbucat cate 2-3 portii de-astea. tongue.gif

--------------------

+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jan 14 2010, 03:32 PM
Trimis la #54

in coltzul advers

CITAT(lauralaurentiu @ Jan 14 2010, 03:10 AM) *
laugh.gif "Kitle" ala e o formula magica ce mi-a fost oferita de google traducere, cica daca o folosesc te vei umecta de numa! Vad ca m-au indus in eroare de greseala tongue.gif , nu a fost sa fie asa! laugh.gif

Placinta e o reusita, da, e foarte buna, data viitoare (care va exista) o sa ii pun mai multa branza. Dupa ce am taiat diagonalele si prin punctul lor de intersectie am dus doua paralele la laturi, perpendiculare intre ele tongue.gif , am mai facut 4 taieturi, unind cele 4 puncte de intersectie ale perpendicularelor cu cele 4 laturi. biggrin.gif Aaaa... da, exact asa rolleyes.gif ! Astfel, am obtinut portii egale intre ele si cu dimensiuni accesibile oricarui mesean. Mesenii cu apetitul mai dezvoltat au imbucat cate 2-3 portii de-astea. tongue.gif

decat sa fac toate astea, mai bine o rup cu mana biggrin.gif

si eu la placinta mea am remarcat ca se poate pune si mai multa branza, o s-o prestez din nou sambata dimineata pt micul dejun, o sa mai bag cam 100 gr telemea in plus

+Quote Post
BD
mesaj Jan 14 2010, 04:05 PM
Trimis la #55

Master of disaster

CITAT
dupa ce am intins prima foaie am pus-o intr-o parte, tre' sa aveti si voi o parte prin bucatarie p-acolo

smile.gif) smile.gif) daca o faci tu la mine in bucatarie io iti dau ... nuj de ce ai nevoie, un turbomics, un sloucucar, ce iti lipseste biggrin.gif

CITAT
am taiat diagonalele si prin punctul lor de intersectie am dus doua paralele la laturi, perpendiculare intre ele tongue.gif , am mai facut 4 taieturi, unind cele 4 puncte de intersectie ale perpendicularelor cu cele 4 laturi.

ti-as da bere pentru fraza asta, dat fiind ca am avut cu greu note de trecere la matematica, m-ai ametit complet biggrin.gif

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jan 14 2010, 09:45 PM
Trimis la #56

in coltzul advers

CITAT(BD @ Jan 14 2010, 04:05 AM) *
smile.gif) smile.gif) daca o faci tu la mine in bucatarie io iti dau ... nuj de ce ai nevoie, un turbomics, un sloucucar, ce iti lipseste biggrin.gif
ti-as da bere pentru fraza asta, dat fiind ca am avut cu greu note de trecere la matematica, m-ai ametit complet biggrin.gif

degeaba, nu mă convingi tongue.gif

pune foile pe fundul la un lighean, întinde-le pe maşina de spălat, atarna-le pe franghia de rufe, totu' e sa vrei , eeeeeee biggrin.gif

+Quote Post
BD
mesaj Jan 14 2010, 09:49 PM
Trimis la #57

Master of disaster

masina de spalat e sub masa, soro, apartament de bloc, da?

desi daca ma straduiesc pot sa fac un sfert de cantitate, sa le intind si sa le coc in vasul pt papusi biggrin.gif daca chiar vreau. mai bine imi faci tu si imi aduci in dar cand facem un an de casnicie biggrin.gif

Acest mesaj a fost editat de BD: Jan 14 2010, 09:49 PM

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jan 14 2010, 11:01 PM
Trimis la #58

in coltzul advers

cu un sfert de cantitate faci 2 pateuri, of biggrin.gif
bine ca ai masina de spalat bagata sub masa, ca altfel nu te iertam
si sincera sa fiu nici nu te vedeam cu manecile suflecate intinzand foi cu facaletzu' , hai sa fim serioase biggrin.gif
iar la aniversarea casniciei noastre te invit la restaurant , n-o sa gatesc io pt ca nu mi-ai gresit cu nimic

+Quote Post
Nadyra
mesaj Jan 14 2010, 11:12 PM
Trimis la #59

Captain Cook

Postari: 295
Inregistrat pe: 26-March 07
Membrul Nr.: 37,111

e senzationala, ma gandeam numa' ca mi-ar trebui un hectar de blat icon_scratch.gif
La bucataria mea de garsoniera....da' oricum, se face in weekend, Poca ai talent sa ne convingi, nu gluma

--------------------
Nailstylist

+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jan 14 2010, 11:29 PM
Trimis la #60

in coltzul advers

CITAT(Nadyra @ Jan 14 2010, 11:12 AM) *
e senzationala, ma gandeam numa' ca mi-ar trebui un hectar de blat icon_scratch.gif
La bucataria mea de garsoniera....da' oricum, se face in weekend, Poca ai talent sa ne convingi, nu gluma

io sunt o fire practica, daca nu ai, improvizezi tongue.gif
nu va tre' nuci pecan, pecorino, sofran, cumquats ( sper ca am scris bine biggrin.gif ) , nu va tre' decat juma' de metru de masa, si daca n-aveti unde sa dati foile intr-o parte, atunci puteti sa desfaceti masa de calcat in bucatarie cu o carpa curata pe ea si le puneti acolo pt 2-3 min pana intindeti foaia 3, na ca v-am mai dat o idee biggrin.gif

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

14 Pagini V  < 1 2 3 4 5 > » 
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 12th February 2012 - 04:59 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare