56 Pagini V  « < 9 10 11 12 13 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Caut o reteta!
kismoni
mesaj Apr 26 2010, 11:35 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 6,198
Inregistrat pe: 19-May 07
De la: Oradea-Brescia
Membrul Nr.: 37,805



QUOTE(cristinalelia @ Apr 26 2010, 11:24 AM) *
Am o rugaminte mare mare. Cineva a postat aici, sau pe blogul personal niste sandwich-uri la cuptor ( imi amintesc doar ca aveau cascaval si oua batute), nu mai reusesc sa gasesc reteta nicaieri. Ma puteti ajuta?

croque monsieur
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...roque-monsieur/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cristinalelia
mesaj Apr 26 2010, 11:38 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 156
Inregistrat pe: 17-May 08
De la: Bayern, Germany
Membrul Nr.: 43,241



Multumesc din suflet, nu era asta dar nici departe nu e biggrin.gif Am gasit ce-am cautat acum, reteta era asta:
~~~, pe blogul lui Teo.
Multumesc mult Kismoni occasion14.gif
Motivul editarii: te rog sa citesti pct. 10, lit. c din Regulamentul in vigoare


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kismoni
mesaj Apr 26 2010, 11:45 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 6,198
Inregistrat pe: 19-May 07
De la: Oradea-Brescia
Membrul Nr.: 37,805



CITAT(cristinalelia @ Apr 26 2010, 11:38 AM) *
Multumesc din suflet, nu era asta dar nici departe nu e biggrin.gif Am gasit ce-am cautat acum, reteta era asta:
~~~~, pe blogul lui Teo.
Multumesc mult Kismoni occasion14.gif


Cu placere wink.gif revii cu foto nu? smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbilica
mesaj Apr 27 2010, 06:22 PM


zen


Grup: Membri
Postari: 3,307
Inregistrat pe: 13-October 06
De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala
Membrul Nr.: 34,351




are cineva o reteta buuuna de preparat icrele?Am 2 cutiute de icre si nu am facut niciodata.Socrella le face cu ceapa si apa minerala,dar nu stiu daca si paine sau nu.Si eu as vrea sa fac ceapa piure,cu blenderul........oare merge asa?


--------------------

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
mireloasa
mesaj Apr 27 2010, 06:40 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,397
Inregistrat pe: 24-November 06
De la: Bucovina
Membrul Nr.: 35,063



QUOTE(bimbilica @ Apr 27 2010, 06:22 PM) *
are cineva o reteta buuuna de preparat icrele?Am 2 cutiute de icre si nu am facut niciodata.Socrella le face cu ceapa si apa minerala,dar nu stiu daca si paine sau nu.Si eu as vrea sa fac ceapa piure,cu blenderul........oare merge asa?


Ceapa se cam amaraste de la blender, eu o prefer tocata.
Ce pot sa te sfatuiesc e sa freci foarte foarte foarte bine icrele inainte sa adaugi ulei, ele se vor sfarama si apoi salata se va lega foarte frumos Nu adauga miez de paine (inmuiat in lapte si stors)prea mult decat daca e prea fluida compozitia. Eu n-am o reteta exacta, in grame si mililitri, dar te asiur ca nu e mare filosofie!
Uite si un link:http://www.culinar.ro/forum/continut/Reteta-ta-preferata/17535/icrele-de-peste/


--------------------
Don't drink and drive, smoke and fly!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbilica
mesaj Apr 27 2010, 06:53 PM


zen


Grup: Membri
Postari: 3,307
Inregistrat pe: 13-October 06
De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala
Membrul Nr.: 34,351



CITAT(mireloasa @ Apr 27 2010, 06:40 PM) *
Ceapa se cam amaraste de la blender, eu o prefer tocata.
Ce pot sa te sfatuiesc e sa freci foarte foarte foarte bine icrele inainte sa adaugi ulei, ele se vor sfarama si apoi salata se va lega foarte frumos Nu adauga miez de paine (inmuiat in lapte si stors)prea mult decat daca e prea fluida compozitia. Eu n-am o reteta exacta, in grame si mililitri, dar te asiur ca nu e mare filosofie!
Uite si un link:http://www.culinar.ro/forum/continut/Reteta-ta-preferata/17535/icrele-de-peste/



deci pun icrele in caston si le frec "nude" cum ar veni.fara ulei,apa,etc..........apoi pun cate putin ulei si apa minerata si freeecc si iarasi pun ulei si apa si freeeeec,si zeama de lamaie,la sfarsi ceapa si gata?Ioi,da usor pare.Urati-mi bafta
smile.gif


--------------------

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
mireloasa
mesaj Apr 27 2010, 06:59 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,397
Inregistrat pe: 24-November 06
De la: Bucovina
Membrul Nr.: 35,063



QUOTE(bimbilica @ Apr 27 2010, 06:53 PM) *
deci pun icrele in caston si le frec "nude" cum ar veni.fara ulei,apa,etc..........apoi pun cate putin ulei si apa minerata si freeecc si iarasi pun ulei si apa si freeeeec,si zeama de lamaie,la sfarsi ceapa si gata?Ioi,da usor pare.Urati-mi bafta
smile.gif


Daaa, freci pana se lichefiaza bine. Apoi poti adauga ceapa, zeama de lamaie si ulei cate un pic. Si daca ti se pare prea subtire, inmoi o felie de paine alba fara coaja in lapte, o storci bine si o adaugi. Sau poti face un pic de gris fiert in apa si apoi racit. Bafta! biggrin.gif


--------------------
Don't drink and drive, smoke and fly!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zoazorel
mesaj Apr 27 2010, 07:58 PM


Fregmentez hevelenderu' !


Grup: Membri
Postari: 5,791
Inregistrat pe: 24-May 07
De la: Braila
Membrul Nr.: 37,851



CITAT(mesimfora @ Apr 25 2010, 11:25 AM) *
Rog pe cineva, poate sa-mi trimita reteta de Somloi galuska din cartea de bucate a Silviei Jurcovan? Are cineva cartea asta? Ma gandesc ca daca as gasi-o in pdf , daca ar posta-o cineva, ce cadou ar fi...

O am eu in .pdf, dar nu stiu cum s-o postez!Da-mi o adresa de mail si ti-o trimit!


--------------------
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anne16
mesaj Apr 27 2010, 08:04 PM


pe aici


Grup: Membri
Postari: 3,423
Inregistrat pe: 11-March 07
De la: AG-RO
Membrul Nr.: 36,900



CITAT(zoazorel @ Apr 27 2010, 07:58 PM) *
O am eu in .pdf, dar nu stiu cum s-o postez!Da-mi o adresa de mail si ti-o trimit!


Suntem mai multe interesate de aceasta reteta.
Daca poti sa o transcrii aici, ar fi perfect.

PS: Trimite-mi mie pe mail si o postez eu biggrin.gif


--------------------
fan: n_puiu si NM-tzu
" Nu cunosc alt semn al superioritatii decat bunatatea "
- Ludwig van Beethoven
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana.
mesaj Apr 27 2010, 08:27 PM


Peculiar State of Mind


Grup: Membri
Postari: 6,115
Inregistrat pe: 26-January 09
De la: here and there
Membrul Nr.: 48,438



stie cineva cum se face lapte batut/acru, ieri nu am gasit la supermarket si m-am obisnuit sa beau dimineata

as dori o reteta incercata de voi, daca se poate

multumesc floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pansy
mesaj Apr 28 2010, 01:15 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 647
Inregistrat pe: 16-April 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 23,387



icrele io le frec cu ulei si zeama de lamaie.poti sa pui miez de paine ,gris,sau poti sa nu pui.(dar eu cred ca asta e numai ca sa le sporesti ).ca la maioneza,cu picatura si mixerul.ceapa o adaugi la sfarsit tocata marunt,nu blendaruita.pastrezi o lingurita de icre,pentru ca sa le adaugi la sfarsit,dupa ce termini de mixat,ca sa se vada frumos bobitele de icre.
am uitat sa spun ca daca sunt prea sarate,trebuie putin desarate:le pui intr-un tifon,sau o strecuratoare mica si le tii in apa vreo ora.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pansy
mesaj Apr 28 2010, 01:35 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 647
Inregistrat pe: 16-April 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 23,387



CITAT(Rroxana. @ Apr 27 2010, 10:27 PM) *
stie cineva cum se face lapte batut/acru, ieri nu am gasit la supermarket si m-am obisnuit sa beau dimineata

as dori o reteta incercata de voi, daca se poate

multumesc floare.gif


1 litru lapte crud,nepasteurizat (sau macar jumatate de litru sa fie crud )+ 2 linguri smantana se lasa intr-un vas,acoperit cu un servet la caldura,cam 24-36 de ore,pana se prinde,apoi se bate cu un tel si gata.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Apr 28 2010, 07:01 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



QUOTE(pansy @ Apr 28 2010, 02:35 AM) *
1 litru lapte crud,nepasteurizat (sau macar jumatate de litru sa fie crud )+ 2 linguri smantana se lasa intr-un vas,acoperit cu un servet la caldura,cam 24-36 de ore,pana se prinde,apoi se bate cu un tel si gata.



nu se obtine iaurt in felul asta?
a propos, care e diferenta intre laptele batut si iaurt?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
claudia-andi
mesaj Apr 28 2010, 07:47 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 440
Inregistrat pe: 13-May 09
De la: Pitesti
Membrul Nr.: 51,472



Eu laptele batut il stiu asa: se lasa laptele in oala de pamant (asa avea mama) sau in ceva ceramic, acoperit cu tifon, intr-un loc caldut, vreo 2-3 zile pana face la suprafata o smantana galbuie si groasa si sub stratul de smantana, este laptele batut (are aspectul iaurtului, dar nu si gustul). Dar pana il faci in casa probabil gasesti de cumparat!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana.
mesaj Apr 28 2010, 11:32 PM


Peculiar State of Mind


Grup: Membri
Postari: 6,115
Inregistrat pe: 26-January 09
De la: here and there
Membrul Nr.: 48,438



QUOTE(pansy @ Apr 27 2010, 07:35 PM) *
1 litru lapte crud,nepasteurizat (sau macar jumatate de litru sa fie crud )+ 2 linguri smantana se lasa intr-un vas,acoperit cu un servet la caldura,cam 24-36 de ore,pana se prinde,apoi se bate cu un tel si gata.


icon_scratch.gif e cam problema cu laptele nepasteurizat, o sa incerc cu lapte cu cea mai multa grasime sa vedem ce-o iesi
eu gasisem pe net din lapte dulce cu otet sau suc de lamaie si nu ma tenta


QUOTE(jenny_kap @ Apr 28 2010, 01:01 AM) *
nu se obtine iaurt in felul asta?
a propos, care e diferenta intre laptele batut si iaurt?


iti spun ce-o iesi cand voi incerca
diferenta dintre iaurt si lapte batut dontknow.gif , laptele batut e mai fluid, iaurtul nu
nu stiu exact, am tot incercat iaurturi, nu-mi place gustu, nush de ce, in schimb smatana acra si lapte batut yummy eusa_drool.gif eusa_drool.gif


QUOTE(claudia-andi @ Apr 28 2010, 01:47 AM) *
Eu laptele batut il stiu asa: se lasa laptele in oala de pamant (asa avea mama) sau in ceva ceramic, acoperit cu tifon, intr-un loc caldut, vreo 2-3 zile pana face la suprafata o smantana galbuie si groasa si sub stratul de smantana, este laptele batut (are aspectul iaurtului, dar nu si gustul). Dar pana il faci in casa probabil gasesti de cumparat!



parca suna a reteta de lapte batut, o s-o incerc si p-asta, sa caut intai un vas mai mult inalt decat larg de ceramica (de pamant n-am sanse)
problema mea e ca stau la tzara si pana-n oras fac 30-40 minute cu masina, sa merg numai dupa lapte batut mi se pare o pierdere de timp si nervi si-n oras numai un singur magazin are si ala nu mereu mad.gif


va multumesc pentru reteta, o sa le fac si revin cu impresii floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kismoni
mesaj Apr 29 2010, 08:43 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 6,198
Inregistrat pe: 19-May 07
De la: Oradea-Brescia
Membrul Nr.: 37,805



QUOTE(Rroxana. @ Apr 27 2010, 08:27 PM) *
stie cineva cum se face lapte batut/acru, ieri nu am gasit la supermarket si m-am obisnuit sa beau dimineata

as dori o reteta incercata de voi, daca se poate

multumesc floare.gif


Roxana, mama primea acasa lapte de vaca direct de la sursa, poate cauti lapte integral si nu degresat.
Il punea in cutiute de smantana sau pahar plastic la temperatura camerei si dupa max 30 ore ai lapte prins, iei jos smantana apoi bati cu telul ori bagi in shaker fara gheata wink.gif

Dani zi de zi a baut 1-2 paharele si face foarte bine florei intestinale,dar asta normal de la 1 an wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbilica
mesaj Apr 30 2010, 07:46 PM


zen


Grup: Membri
Postari: 3,307
Inregistrat pe: 13-October 06
De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala
Membrul Nr.: 34,351



Am facut icrele,am avut 100 de g de icre de crap,am facut destule,au iesit yamy yamy.Pacat ca prajitorul de paine l-am lasat la tzarania ca ce bune erau cu toast prajit .......................

Si mai am un borcanas cam tot de 100 g de icre de capelin,sunt mai maricele si alb-galbui,tot asa se fac?Ca saptamana viitoare iarasi bag o tura.
Multumesc tuturor de ajutor. smile.gif


--------------------

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
mireloasa
mesaj Apr 30 2010, 07:56 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,397
Inregistrat pe: 24-November 06
De la: Bucovina
Membrul Nr.: 35,063



QUOTE(bimbilica @ Apr 30 2010, 07:46 PM) *
Am facut icrele,am avut 100 de g de icre de crap,am facut destule,au iesit yamy yamy.Pacat ca prajitorul de paine l-am lasat la tzarania ca ce bune erau cu toast prajit .......................

Si mai am un borcanas cam tot de 100 g de icre de capelin,sunt mai maricele si alb-galbui,tot asa se fac?Ca saptamana viitoare iarasi bag o tura.
Multumesc tuturor de ajutor. smile.gif


Brava, sa stii ca am avut emotii daca iti ies, mie ultimele dati nu prea mi-au iesit rolleyes.gif . De astea de capelin nu stiu nimic, dar banuiesc ca tot asa se fac.


--------------------
Don't drink and drive, smoke and fly!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anne16
mesaj Apr 30 2010, 10:47 PM


pe aici


Grup: Membri
Postari: 3,423
Inregistrat pe: 11-March 07
De la: AG-RO
Membrul Nr.: 36,900



CITAT(mesimfora @ Apr 25 2010, 10:25 AM) *
Rog pe cineva, poate sa-mi trimita reteta de Somloi galuska din cartea de bucate a Silviei Jurcovan? Are cineva cartea asta? Ma gandesc ca daca as gasi-o in pdf , daca ar posta-o cineva, ce cadou ar fi...


Am gasit pe culinar reteta

http://www.culinar.ro/forum/continut/Dulciuri/6783/somloi/


CITAT(zoazorel @ Apr 27 2010, 07:58 PM) *
O am eu in .pdf, dar nu stiu cum s-o postez!Da-mi o adresa de mail si ti-o trimit!


O caut zilele urmatoare in PDF-urile care mi le-ai trimis.
Nu am reusit acum sa o gasesc acum.
Sper sa reusesc sa o gasesc saptamana viitoare.

Multumesc. pupic.gif


--------------------
fan: n_puiu si NM-tzu
" Nu cunosc alt semn al superioritatii decat bunatatea "
- Ludwig van Beethoven
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pansy
mesaj Apr 30 2010, 11:09 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 647
Inregistrat pe: 16-April 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 23,387



diferenta dintre lapte batut si iaurt cred ca e de fermenti poate si de "batut".iaurtul nu e batut cu,adica amestecat bine cu un mixer.
da'acuma pun eu o intrebare :stie cineva cum se face laptele acru ?cel care e ca un iaurt si are niste bucatele ca de branza prin el ?in copilarie cumpara mama din asta din piata si era absolut extraordinar.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

56 Pagini V  « < 9 10 11 12 13 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 31st October 2014 - 01:21 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare