> 

Rugaminte postare la topicul "Ce gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

3 Pagini V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Cuptor cu convectie si halogen-Flavorwave, retete indragite
cris31
mesaj Apr 1 2011, 06:51 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,502
Inregistrat pe: 16-February 08
De la: BACAU
Membrul Nr.: 41,606



chloe, s-o luam pe rand. E foarte tentant pretul si daca vrei o sa te obisnuiesti sa gatesti la cuptor in fiecare zi. Dar poti sa consideri ca nu e bun la nimic si sa-l tii in cutia lui mult si bine.
Eu sant la prima varianta, adica aproape in fiecare zi il folosesc si sant foarte multumita.
1. Nu stiu ce fel de manual ai, dar nu trebuie pus nimic sub gratar. Zeama de la fripturica o sa se scurga in vas pur si simplu.
2. Eu am gasit la Plus niste tavi teflonate de dimensiuni compatibile cu marimea cuptorului. Una e patrata, alta rotunda si alta e o tavita mica ca de chec.
Omleta eu o fac intr-o tava de yena rotunda, cu marginile ondulate, ca pentru pizza sau tarte, daca te uiti in urma am postat tava cu bruschetele. Nu o ung cu nimic si o iau cu o spatula teflonata. Cateodata are tendinta sa se mai prinda de margini. In momentul in care te apuci sa pregatesti omleta sa pui cuptorul sa se incalzeasca la temperatura maxima cateva minute.
3.Eu nu am vase de metal, clasice care sa incapa in cuptor, dar nu cred sa aiba ceva.
4. Eu am o chiuveta mica, rotunda si incape foarte bine. De multe ori prefer sa gatesc in acest cuptor si prefer sa spal numai bolul decat sa spal aragazul si faianta din dotare


Deci poti gati multe feluri de friptura alaturi de cartofi prajiti, peste prajit, omlete, soufle-uri de toate felurile, rulada de carne, piftelute, ardei umpluti, sarmalute, ardei copti, vinete coapte, chec, mere coapte, papanasi, bruschete. Mai sant. Daca mai vrei ajutor santem aici.

Aaa, mancarea poate fi incalzita foarte usor si poate si dezgheta carnea in timp rapid.

Acest mesaj a fost editat de cris31: Apr 1 2011, 06:53 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chloe
mesaj Apr 2 2011, 08:24 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 30
Inregistrat pe: 30-August 06
Membrul Nr.: 33,558



Cris,

iti multumesc f f mult ca ai gasit cateva minute sa-mi raspunsi si mie cheekkiss.gif

ieri am prestat deja prima reteta si mi-a iesit f f buna (e vorba de reteta de cartofi cu rozmarin, in fine, eu n-am facut-o chiar asa, cu toate ingredientele)
au fost f f buni

eu am pus pe fundul vasului folie de Al si apoi gratarul de jos, pe care am asezat cartofii direct

cand i-am scos, am aruncat pur si simplu folia pe care se scursese niste ulei si gata! nu am mai spalat vasul de yena.

vanzatoarea de la magazin mi-a spus ca ea spala vasul de yena in cada (vasul ei are mai mult de 12 L)

tot de la magazin am mai primit un inaltator, un inel metalic care se pune intre vas si capac si deja volumul cuptorului poate sa fie si mai mare (daca vreau sa fac un pui de ex. pe care sa-l asez in picioare)

inca o intrebare: care-i ventilatorul? Adica atunci cand se stinge lumina in cuptor (din cand in cand) – se ventileaza? Sau nu e normal ca se mai stinge lumina? (cuptorul merge in continuare, ca-l aud cum „toarce”)

wish me luck, maine vreau sa fac friptura de nu-stiu-ce inca (poate pui) cu cartofi, acum ma duc sa-mi caut niste forme de teflon sau silicon ca sa le pot folosi in cuptor

inca o data: multumesc mult pentru ajutor !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chloe
mesaj Apr 2 2011, 05:40 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 30
Inregistrat pe: 30-August 06
Membrul Nr.: 33,558



deocamdata mi-am luat o forma rotunda (de tarta, ondulata pe margini) din sticla termorezistenta; f draguta

am mai vazut vase de ceramica, recomandate de Jamie Oliver, dar tare scumpe si cam grele

as vrea sa ma mai lamuriti cu ceva, va rog:

pe parcursul procesului de gatire, pot ridica ccc capacul? (ca sa intorc friptura, de ex.)
trebuie sa scot cuptorul din priza? sau e suficient sa-l pun pe off (la modelul meu, asta se intampla daca ridic pur si simplu manerul de deasupra capacului) - intreb asta pt ca m-am mai uitat pe net si am gasit niste instructiuni de utilizare pt un astfel de cuptor (al meu a avut doar in engleza si n-am vazut nicio recomandare de genul asta)

UTILIZAREA

Avertizări importante
1. Înainte de a ridica capacul vasului, întotdeauna deconectaţi de la curentul electric aparatul. Ridicaţi capacul cu foarte mare atenţie, în interiorul vasului s-au format aburi fierbinţi.

2. Înaintea ridicării capacului
1. Opriţi temporizatorul şi termostatul
2. Scoateţi cablul din priză
3. Ridicaţi capacul cu ajutorul mânerului
4. Aşezaţi capacul pe suprafaţă termoizolantă şi netedă

etc etc

maine vreau sa fac coaste de porc la gratar cu cartofi; va rog spuneti-mi daca am inteles bine procedura:

cartofii jos, carnea sus
cartofii ii pun mai inainte (la reteta pe care am mai facut-o au stat 45 min, erau taiati in jumatati)
carnea sta mai putin - vreo 20-25 min

multumesc mult inca o data pentru sprijin si sfaturi (Cris em_new_15.gif)

Go to the top of the page
 
+Quote Post
cris31
mesaj Apr 3 2011, 07:08 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,502
Inregistrat pe: 16-February 08
De la: BACAU
Membrul Nr.: 41,606




Chloe, scuze de intarziere, dar am fost plecati. Cred ca raspunsul meu vine un pic prea tarziu dar poate iti va fi de ajutor pentru viitor.
Pentru inceput tava asta o sa-ti fie de ajuns, lasa cele de ceramica, sant intr-adevar prea scumpe. Apoi fripturile si cartofii prajiti ii faci pe gratar.
Nu stiu de unde ai luat tu indicatiile astea dar nu sant adevarate. Evident ca in timpul pregatirii trebuie sa mai deschizi capacul si nu trebuie sa-l scoti din priza. Ar fi prea complicat si acest cuptor exact asta vrea, sa ne faca sa ne fie mai usor in bucatarie.
De spalat vasul ti-am explicat ca ma descurc foarte usor in bucatarie
Intr-adevar inaltatorul e bun cand o sa faci un pui intreg, dar atunci si timpul de coacere va fi mai mare. Eu de obicei pun pui mai mici sau ii tai in jumatati.
Costitele de porc le condimentezi si le lasi sa se patrunda vre-o jumatate de ora cel putin in frigider, apoi cartifii poti sa ii tai rondele si ii condimetezi cu sare, piper, boia dulce, iute, rozmarin, ce iti place si ii pui pe gratarul de jos, pe gratarul de sus pui costitele odata. Timpul poate varia in functie de carnita, pana la 40 de minute. La un moment dat e bine s-o intorci. Cartofii se var face foarte buni, crocanti la exterior si moi la interir. Vor fi foarte aromati si de la grasimea care se va scurge peste ei de la costita.
Pofta buna!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chloe
mesaj Apr 4 2011, 08:51 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 30
Inregistrat pe: 30-August 06
Membrul Nr.: 33,558



Cris em_new_15.gif

esti o super draguta !

indicatiile alea le-am gasit pe net, la un modelul de cuptor de pe tvshopping parca, eu nu aveam deloc in romana la Gourmet-ul meu si am citit de pe-acolo; in fine, da-le-ncolo, ca-s exagerate, da' parca ma bagasera in sperieti cand ma gandeam ce grija tre' sa am la manevrarea capacului

am facut ieri reteta de care v-am spus, din pacate nu mi-au iesit grozav cartofii, dar o sa ma mai rutinez eu cu folosirea cuptorului, ca inca nu ne cunoastem asa bine unu' cu altu' rolleyes.gif

ce-am gresit: am pus cartofii inaintea coastelor cu vreo 15 min, ca parca citisem eu pe undeva ca ele tre' sa stea doar vreo 20-25 min; am lasat coastele mai mult
pentru ca le-am vrut rumenite bine, asa ca s-au supraexpus cartofii D.gif

urmarea: coastele au iesit super, dar cartofii au iesit cam sleiti, pentru ca au stat mai mult de 40 minute (asa cum i-am facut prima oara: 30 min la 140 grd si 10 min la 200 grd ca sa se rumeneasca)

de curatat: am curatat cu laveta capacul si in cada bolul si gratarele

pe viitor: o sa folosesc servetele cu alcool pentru capac si am si un aparat cu aburi daca o sa fie nevoie pentru gratare si bol

intrebari:

- daca fac carnuri mai grase sus, sa mai pun ulei pe cartofi sau sa-i las doar grasimea scursa din carne?

- cand gatesti pe gratarul de jos legume si vrei sa umbli nitel in ele (de ex. reteta mea de cartofi zicea ca dupa 30 min sa-i intepi cu furculita) nu-i cam complicat? adica, sa indepartezi capacu', apoi grataru' de sus cu carnurile etc etc
voi cum faceti chestia asta? sau nu umbli niciodata la gratarul de jos?

- daca folosesc doar 1 singur gratar: il folosesc pe cel de jos sau pe cel de sus? (de ex pt mici sau o omleta sau pur si simplu pt incalzit ceva); am vazut pe undeva ca asezarea fata de sursa e functie si de alimentul pe care-l pregatesti, dar cat e de importanta sau de stricta indicatia asta?


inca o intrebare: cineva m-a chestionat cat e de sanatos cuptorul asta, mai ales dupa discutiile vizavi de cuptoarele cu microunde; halogenul asta e ok? (recunosc ca n-am avut rabdare sa caut pe net si nici nu stiu care-o principiul de functionare, am vazut ca-s niste rezistente pe-acolo prin capac, dar oricum nu ma pricep; poate-mi dati o explicatie asa, mai simpla, ca pentru toata lumea blink.gif )

multumesc anticipat mult, mult de tot, pentru raspunsuri si ajutor!


Go to the top of the page
 
+Quote Post
cris31
mesaj Apr 5 2011, 08:49 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,502
Inregistrat pe: 16-February 08
De la: BACAU
Membrul Nr.: 41,606



CITAT(chloe @ Apr 4 2011, 09:51 AM) *
Cris em_new_15.gif

esti o super draguta !

indicatiile alea le-am gasit pe net, la un modelul de cuptor de pe tvshopping parca, eu nu aveam deloc in romana la Gourmet-ul meu si am citit de pe-acolo; in fine, da-le-ncolo, ca-s exagerate, da' parca ma bagasera in sperieti cand ma gandeam ce grija tre' sa am la manevrarea capacului

am facut ieri reteta de care v-am spus, din pacate nu mi-au iesit grozav cartofii, dar o sa ma mai rutinez eu cu folosirea cuptorului, ca inca nu ne cunoastem asa bine unu' cu altu' rolleyes.gif

ce-am gresit: am pus cartofii inaintea coastelor cu vreo 15 min, ca parca citisem eu pe undeva ca ele tre' sa stea doar vreo 20-25 min; am lasat coastele mai mult
pentru ca le-am vrut rumenite bine, asa ca s-au supraexpus cartofii D.gif

urmarea: coastele au iesit super, dar cartofii au iesit cam sleiti, pentru ca au stat mai mult de 40 minute (asa cum i-am facut prima oara: 30 min la 140 grd si 10 min la 200 grd ca sa se rumeneasca)

de curatat: am curatat cu laveta capacul si in cada bolul si gratarele

pe viitor: o sa folosesc servetele cu alcool pentru capac si am si un aparat cu aburi daca o sa fie nevoie pentru gratare si bol
Eu tot nu inteleg de ce trebuie sa folosesti cada la spalat bolul si gratarele, eu am o ghuiveta rotunda si incape fara probleme bolul, de gratare nu ami vorbesc

intrebari:

- daca fac carnuri mai grase sus, sa mai pun ulei pe cartofi sau sa-i las doar grasimea scursa din carne?
Nu trebuie sa pui ulei, se scurge grasimea de la carne si ies cartofii super buni. II tai rondele sau in 8 felii. Adica in jumatate, in sferturi si apoi inca o data. Ideia e sa ramana detul de grosi in asa fel incat sa se faca crocanti la exterior si moi la interior

- cand gatesti pe gratarul de jos legume si vrei sa umbli nitel in ele (de ex. reteta mea de cartofi zicea ca dupa 30 min sa-i intepi cu furculita) nu-i cam complicat? adica, sa indepartezi capacu', apoi grataru' de sus cu carnurile etc etc
voi cum faceti chestia asta? sau nu umbli niciodata la gratarul de jos?
Eu nu umblu la legume sau la cartofi si nu au fost probleme niciodata

- daca folosesc doar 1 singur gratar: il folosesc pe cel de jos sau pe cel de sus? (de ex pt mici sau o omleta sau pur si simplu pt incalzit ceva); am vazut pe undeva ca asezarea fata de sursa e functie si de alimentul pe care-l pregatesti, dar cat e de importanta sau de stricta indicatia asta?
Eu il folosesc de cele mai multe ori pe cel de sus, atunci cand pregatesc preparate din carne, cand pregatesc numai legume, atunci il folosesc pe cel inferior.
inca o intrebare: cineva m-a chestionat cat e de sanatos cuptorul asta, mai ales dupa discutiile vizavi de cuptoarele cu microunde; halogenul asta e ok? (recunosc ca n-am avut rabdare sa caut pe net si nici nu stiu care-o principiul de functionare, am vazut ca-s niste rezistente pe-acolo prin capac, dar oricum nu ma pricep; poate-mi dati o explicatie asa, mai simpla, ca pentru toata lumea blink.gif )

Sincer nu m-am gandit niciodata daca lampita cu halogen e toxica sau nu. Eu ma bucur ca nu prajesc in ulei si ca am mai putine mai putine chestii de curatat decat la gatitul traditional. Si imi mai place ceva, setez timpii si temperatura si pot sa plec, nu trebuie sa pazesc tigaia sa nu se arda sau sa nu murdaresc prea tare aragazul
multumesc anticipat mult, mult de tot, pentru raspunsuri si ajutor!

Daca mai ai nelamuriri...santem aici, chiar daca nu chiar tot timpul! tongue.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lavidori
mesaj Apr 8 2011, 10:49 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 4
Inregistrat pe: 16-August 10
De la: arad
Membrul Nr.: 59,579



Buna Cris31,
Te rog sa-mi spui si mie de pe ce site ai comandat cuptorul?
Multumesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Myryam
mesaj May 29 2011, 12:17 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 152
Inregistrat pe: 21-December 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,499



am primit si eu un cuptor cu conventie, tocmai l-am folosit pentru prima oara si sunt foarte incantata de cum a iesit mancarea, deja ma gandesc la urmatoarea reteta
am inceput cu ceva simplu- cartofi pai si friptura de pui - urmatorii pe lista sunt ardeii umpluti pe care i-am vazut aici

vreau sa fac la el un blat de bezea , credeti ca merge?

foarte util topicul, multumesc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj May 29 2011, 02:36 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



CITAT
cuptor cu conventie



cu ce?


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Myryam
mesaj May 29 2011, 03:47 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 152
Inregistrat pe: 21-December 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,499



QUOTE(BD @ May 29 2011, 02:36 PM) *
cu ce?


CONVECTIE, scuze
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pcypcyp
mesaj Sep 15 2011, 03:01 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 15-September 11
Membrul Nr.: 247,558



Salutare la toata lumea.
Vreau sa intreb si eu o "chestie". Eu am cumparat cuptorul din Sell-Gros, "My DOMO" e cu lampa halogen...Numai ca nu am reusit sa realizez temperaturi mari (180-200 gr. max conform termstatului de pe capac). Nu stiu daca e normal.... Intreb daca a mai ajuns cineva la temperaturi de peste 250 gr. (si cum?) .
Multumesc anticipat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
avparamul
mesaj Sep 22 2012, 06:03 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 70
Inregistrat pe: 20-January 11
Membrul Nr.: 63,337



QUOTE(pcypcyp @ Sep 15 2011, 04:01 PM) *
Salutare la toata lumea.
Vreau sa intreb si eu o "chestie". Eu am cumparat cuptorul din Sell-Gros, "My DOMO" e cu lampa halogen...Numai ca nu am reusit sa realizez temperaturi mari (180-200 gr. max conform termstatului de pe capac). Nu stiu daca e normal.... Intreb daca a mai ajuns cineva la temperaturi de peste 250 gr. (si cum?) .
Multumesc anticipat.


:) dupa cum spunea cineva de pe forum... ne gasesti aici, chiar daca nu imediat.

Da, asa este, nu realizezi temperatura care scrie pe gradatia butonului termostatului si, da, nu este normal asa. Eu am "umblat" un pic la el. Am schimbat termostatul cu unul de calitate (celui existent pe cuptor la achizitionare, dupa un an de folosire, i s-au deriorat contactele intrerupatorului) si am pus tuburi de tesatura rezistenta la temperatura mare pe conductoarele invelite in plastic ale cuptorului. Cred ca ai inteles de ce a fost reglat sa nu se atinga 250gr. Cu ajutorul unei sonde termometru am reglat noul termostat astfel incat sa se mentina temperatura scrisa pe gradatia butonului. Operatia este mai complexa datorita faptului ca se transmite caldura prin radiatie si convectie si reglajul se face pe o plaja de temperatura.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iubita
mesaj Dec 5 2012, 09:06 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 819
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 11,092



buna ziua, buna seara, aho,aho, mi-am luat si eu o dracie din asta de cuptor, habar nu am ce se face, cum se face, dar important este ca iegzista la mine pe tarla.
oameni buni, salvati-ma si pe mine de la nelamurire, cum se spala capacul unsure.gif se lasa asa pur si simplu ? ca voiam sa-i fac dus.
si vasul in care se gateste, se stropeste, si se arde grasimea de pe margine, nu a iesit cu detergent pt. vase.
cu ce-l fac gigea ? cu soda caustica, cu ce ?
asta mi se pare o mare buba a lui, nu-l poti spala ca lumea.
multumesc, ma retrag sa-l mai studiez, astept raspunsuri.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
avparamul
mesaj Mar 2 2013, 11:17 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 70
Inregistrat pe: 20-January 11
Membrul Nr.: 63,337



QUOTE(Iubita @ Dec 5 2012, 09:06 PM) *
buna ziua, buna seara, aho,aho, mi-am luat si eu o dracie din asta de cuptor, habar nu am ce se face, cum se face, dar important este ca iegzista la mine pe tarla.
oameni buni, salvati-ma si pe mine de la nelamurire, cum se spala capacul unsure.gif se lasa asa pur si simplu ? ca voiam sa-i fac dus.
si vasul in care se gateste, se stropeste, si se arde grasimea de pe margine, nu a iesit cu detergent pt. vase.
cu ce-l fac gigea ? cu soda caustica, cu ce ?
asta mi se pare o mare buba a lui, nu-l poti spala ca lumea.
multumesc, ma retrag sa-l mai studiez, astept raspunsuri.


La mine, capacul, nu prea s-a murdarit... de obicei se intampla asta (sa sara stropi pe capac) cand este reglata temperatura prea mare si carnea este prea aproape de capac (pe gratarul inalt fara inelul de suprainaltare). Ca sa-l cureti "boboc" trebuie sa-l desfaci... nu-i o gluma. Trebuie sa ai grija serioasa de protejarea capacului... La inceputurile cuptorului meu, am inercat sa fac floricele... :) si m-am ales cu tot cuptorul plin de ulei ars... a fost o proba de rezistenta si rabdare pentru a-l curata. Pana la urma l-am desfacut si am spalat normal piesele care se pretau la asa ceva... nu era sa pun apa pe motorul ventilatorului :) sau pe termostat...
Vasul mare se spala normal... eventual, cu un burete de sarma. Freaca bine, n-i bai, ca-i de sticla. Gratarele, daca nu-s de inox, ai grija la frecat, ca poti ramane cu sarme de alama care coclesc.
... Are "bube" dar poti sa le eviti.
Spor la treaba cu el...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dananazdravana
mesaj Mar 24 2013, 12:19 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 21-March 13
Membrul Nr.: 252,980



Hello Cris ! Ieri mi-am comandat si eu cuptorasul pt ca l-am vazut la tine( datorita pozelor mi-a inspirat mai multa incredere decat alte cuptoare mai ieftine ) . Am si facut ieri niste coaste , au iesit f bune , sunt necajita ca nu are multe explicatii in documentele atasate , cat despre retete...noroc cu ale tale . Nu stiu cum sa extind cu inelul de metal , cum sa fac cartofii , m-as bucura mult daca mi-ai trimite detalii , eventual niste poze...o duminica frumoasa ! Dana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

3 Pagini V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 24th October 2014 - 09:45 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare