Cris

esti o super draguta !
indicatiile alea le-am gasit pe net, la un modelul de cuptor de pe tvshopping parca, eu nu aveam deloc in romana la Gourmet-ul meu si am citit de pe-acolo; in fine, da-le-ncolo, ca-s exagerate, da' parca ma bagasera in sperieti cand ma gandeam ce grija tre' sa am la manevrarea capacului
am facut ieri reteta de care v-am spus, din pacate nu mi-au iesit grozav cartofii, dar o sa ma mai rutinez eu cu folosirea cuptorului, ca inca nu ne cunoastem asa bine unu' cu altu'
ce-am gresit: am pus cartofii inaintea coastelor cu vreo 15 min, ca parca citisem eu pe undeva ca ele tre' sa stea doar vreo 20-25 min; am lasat coastele mai mult
pentru ca le-am vrut rumenite bine, asa ca s-au supraexpus cartofii
urmarea: coastele au iesit super, dar cartofii au iesit cam sleiti, pentru ca au stat mai mult de 40 minute (asa cum i-am facut prima oara: 30 min la 140 grd si 10 min la 200 grd ca sa se rumeneasca)
de curatat: am curatat cu laveta capacul si in cada bolul si gratarele
pe viitor: o sa folosesc servetele cu alcool pentru capac si am si un aparat cu aburi daca o sa fie nevoie pentru gratare si bol
intrebari:
- daca fac carnuri mai grase sus, sa mai pun ulei pe cartofi sau sa-i las doar grasimea scursa din carne?
- cand gatesti pe gratarul de jos legume si vrei sa umbli nitel in ele (de ex. reteta mea de cartofi zicea ca dupa 30 min sa-i intepi cu furculita) nu-i cam complicat? adica, sa indepartezi capacu', apoi grataru' de sus cu carnurile etc etc
voi cum faceti chestia asta? sau nu umbli niciodata la gratarul de jos?
- daca folosesc doar 1 singur gratar: il folosesc pe cel de jos sau pe cel de sus? (de ex pt mici sau o omleta sau pur si simplu pt incalzit ceva); am vazut pe undeva ca asezarea fata de sursa e functie si de alimentul pe care-l pregatesti, dar cat e de importanta sau de stricta indicatia asta?
inca o intrebare: cineva m-a chestionat cat e de sanatos cuptorul asta, mai ales dupa discutiile vizavi de cuptoarele cu microunde; halogenul asta e ok? (recunosc ca n-am avut rabdare sa caut pe net si nici nu stiu care-o principiul de functionare, am vazut ca-s niste rezistente pe-acolo prin capac, dar oricum nu ma pricep; poate-mi dati o explicatie asa, mai simpla, ca pentru toata lumea

)
multumesc anticipat mult, mult de tot, pentru raspunsuri si ajutor!