4 Pagini V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Pricepute in torturi..am nevoie de ajutor!
mihaelas3012
mesaj Sep 27 2010, 01:14 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 18
Inregistrat pe: 8-September 09
Membrul Nr.: 53,742



Va rog pe cele care va pricepeti la torturi ajutati-ma cu un sfat, sper sa stiu sa ma fac destul de inteleasa in ceea ce vreau sa fac.daca vreau sa ornez un tort cu glazura de ciocolata, trebuie sa il pun pe un gratar nu, dar dupa aceea cum il asez pe farfurie?sau mai ecact cum pot sa ornez un tort cu glazura de ciocolata fara ca aceasta sa curga prea mult pe fatfuria pe care este asezat,Multumesc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Magda_S
mesaj Sep 27 2010, 02:09 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 42
Inregistrat pe: 21-December 08
De la: Spania
Membrul Nr.: 47,443



CITAT(mihaelas3012 @ Sep 27 2010, 02:14 PM) *
Va rog pe cele care va pricepeti la torturi ajutati-ma cu un sfat, sper sa stiu sa ma fac destul de inteleasa in ceea ce vreau sa fac.daca vreau sa ornez un tort cu glazura de ciocolata, trebuie sa il pun pe un gratar nu, dar dupa aceea cum il asez pe farfurie?sau mai ecact cum pot sa ornez un tort cu glazura de ciocolata fara ca aceasta sa curga prea mult pe fatfuria pe care este asezat,Multumesc



Inainte sa-l glazurezi il poti pune pe un carton gros pe care il tai exact la dimensiunea blatului sau poate ai un suport de plastic sau altceva care sa fie exact cat diametrul tortului. Apoi, asezat deja pe acel suport il transferi gratar, unde torni ciocolata. Dupa ce s-a uscat pe gratar, il transferi cu tot cu carton, pe farfuria/suportul de prezentare.

Acest mesaj a fost editat de Magda_S: Sep 27 2010, 02:10 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mihaelas3012
mesaj Sep 27 2010, 02:17 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 18
Inregistrat pe: 8-September 09
Membrul Nr.: 53,742



Am inteles, multumesc pt raspuns..abia astept sa fac proba
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Sep 27 2010, 07:23 PM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,768
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433




sunt cartoane/suporturi speciale.
eu le transfer prin alunecare, cu grija si atentie mare, de pe gratar direct pe platou. D.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana.
mesaj Sep 27 2010, 07:30 PM


Peculiar State of Mind


Grup: Membri
Postari: 6,115
Inregistrat pe: 26-January 09
De la: here and there
Membrul Nr.: 48,438



eu cand glazurez un tort nu-l pun pe gratar ca abia il pot pune apoi pe platou, nefiind adepta pusului cu carton cu tot pe platou

inainte de imbracarea in glazura, asez tortul pe platou si pe margini si putin sub tort pun hartie de copt, cand am terminat si glazura e un pic intarita, trag hartia si gata-i tortul


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Sep 27 2010, 07:43 PM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,768
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433



QUOTE(Roxana. @ Sep 27 2010, 07:30 PM) *
eu cand glazurez un tort nu-l pun pe gratar ca abia il pot pune apoi pe platou, nefiind adepta pusului cu carton cu tot pe platou

inainte de imbracarea in glazura, asez tortul pe platou si pe margini si putin sub tort pun hartie de copt, cand am terminat si glazura e un pic intarita, trag hartia si gata-i tortul



bine,da acuma spui secretul,am facut un tort si m'am invartit juma de ora pe langa el. D.gif pana a ajuns nevatamat pe platou.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana.
mesaj Sep 27 2010, 07:50 PM


Peculiar State of Mind


Grup: Membri
Postari: 6,115
Inregistrat pe: 26-January 09
De la: here and there
Membrul Nr.: 48,438



QUOTE(rym @ Sep 27 2010, 01:43 PM) *
bine,da acuma spui secretul,am facut un tort si m'am invartit juma de ora pe langa el. D.gif pana a ajuns nevatamat pe platou.


scuzele mele Imagine Atasata

n-am crezut ca-i o tehnica atat de secretoasa, banuiam ca mai toate fetele o folosesc de asta n-am specificat pe nicaieri

bine c-ai salvat tortul D.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anne16
mesaj Sep 27 2010, 11:15 PM


pe aici


Grup: Membri
Postari: 3,423
Inregistrat pe: 11-March 07
De la: AG-RO
Membrul Nr.: 36,900



Uite un tort diplomat :
http://www.culinar.ro/forum/continut/Tehni...crema-diplomat/

Asa am procedat si eu, exact cum descris si Ramo. , numai ca eu de frica am pus mai multe bete de frigarui.

Uite aici explica Chiu Georgeta cum se asambleaza un tort etajat:
http://www.culinar.ro/forum/continut/Tehni...cazii-speciale/


--------------------
fan: n_puiu si NM-tzu
" Nu cunosc alt semn al superioritatii decat bunatatea "
- Ludwig van Beethoven
Go to the top of the page
 
+Quote Post
paula-h
mesaj Sep 28 2010, 05:25 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,304
Inregistrat pe: 13-August 10
Membrul Nr.: 59,542



Multumesc tuturor pentru raspunsuri ! em_new_15.gif
Rym daca as fi avut mistria aia minune ar fi fost tare bine..dar la mine e lipsa totala de "scule" de genul asta..iar sucitorul pe care il am e din ala mai mic si mai gros, se invarte el frumos cand intind foaia dar nu o pot rula pe el.Asta e ..o sa ma chinui un pic.
Ramo si eu tot cum zici tu vedeam operatia cu betele, de insiropat nu le insiropez eu prea mult..iar la cel cupola la fel ma gandeam..fara blat la mijloc, mercic pentru detaliu cu cm em_new_22.gif habar nu aveam il faceam la ochi.
Mihaela bafta cu tortuletul..poate ne arati cum a iesit.
Anne tks pentru link-uri.
Am primit atatea info de la voi..sper sa nu dau gres desi au mai trecut din emotii..ma simt mai sigura pe mine ca pot sa-l fac pe cel cu etj.Daca sapt viitoare nu ma prezint cu el aici ..ma gasiti pe la esecuri bash.gif
A mai comandat cineva de pe lumeabasmelor???In cat timp vine comanda?Mi-am comandat si eu coloranti ..tare as vrea sa fac clovnul si restul ornamentelor pana vineri.






--------------------
Mamica de nazdravani :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
paula-h
mesaj Sep 29 2010, 02:13 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,304
Inregistrat pe: 13-August 10
Membrul Nr.: 59,542



Wow..Anne ce minune de tort diplomat a facut Lissa..mi-a ramas gandul la el, imediat ce nu-mi mai dau cu stangu in dreptu em_new_03.gif voi incerca sa-l fac.
Abia ce mi-au sosit colorantii...diseara modelez D.gif


--------------------
Mamica de nazdravani :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Roxana.
mesaj Sep 29 2010, 04:58 PM


Peculiar State of Mind


Grup: Membri
Postari: 6,115
Inregistrat pe: 26-January 09
De la: here and there
Membrul Nr.: 48,438



QUOTE(paula-h @ Sep 29 2010, 08:13 AM) *
Abia ce mi-au sosit colorantii...diseara modelez D.gif


asteptam poze rolleyes.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anne16
mesaj Sep 29 2010, 06:35 PM


pe aici


Grup: Membri
Postari: 3,423
Inregistrat pe: 11-March 07
De la: AG-RO
Membrul Nr.: 36,900



CITAT(paula-h @ Sep 29 2010, 02:13 PM) *
Wow..Anne ce minune de tort diplomat a facut Lissa..mi-a ramas gandul la el, imediat ce nu-mi mai dau cu stangu in dreptu em_new_03.gif voi incerca sa-l fac.
Abia ce mi-au sosit colorantii...diseara modelez D.gif



uite si tortul facut de mine, totul mi-a iesit perfect pana la acoperirea pastei de marshmalow plans isteric.gif :
http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&a...st&p=762576

nu este diplomat( in casa nu se mai mananca diplomat ,ne-am facut mofturosi) de cand am descoperit culinar.ro dancing.gif

Uite imperfectiunile
Imagine Atasata

-am taiat cartoanele care sustineau etajele, fixe - trebuie taiate cu 1 cm mai mici;
- pasta de marshalow am facut-o la "tara "- cel mai bine este sa imbraci torturile de acasa(esti obisnuita cu bucataria si cu ustensilele tale, + ca nu ai atatea persoane care se invart in jurul tau)


Am avut curaj sa fac acest tort pentru un majorat rade.gif unde sunt invitati adolescenti .
Cand am vazut ca sosesc invitatii si tortul arata ca in imaginea de mai sus(am cedat nervos), m-am gandit ca voi ajunge asa carje.gif .
M-am linistit heat.gif cand parintii copiilor l-au vazut si gustat dancing.gif rad tare.gif

CONCLUZIE empathy3.gif : nu are cum sa nu iti reuseasca fac unghiile.gif em_new_32.gif


--------------------
fan: n_puiu si NM-tzu
" Nu cunosc alt semn al superioritatii decat bunatatea "
- Ludwig van Beethoven
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ramo.
mesaj Sep 29 2010, 09:02 PM


TorTareasa in devenire


Grup: Membri
Postari: 1,115
Inregistrat pe: 21-February 07
Membrul Nr.: 36,630



Cu multa placere Paula :)
Anne, eu zic ca te-ai descurcat bine, din cate stiu eu tu nu faci foarte des torturi si avand in vedere ca ai avut si spectatori ... eu clacam in momentul in care vedeam ca vine lumea. Felicitari ca nu te-ai lasat si l-ai terminat!


--------------------






incepand din 07.01.2011
Go to the top of the page
 
+Quote Post
paula-h
mesaj Sep 30 2010, 12:27 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,304
Inregistrat pe: 13-August 10
Membrul Nr.: 59,542



Anne aceasi chestie o zic si eu..mi se pare ok in conditiile in care zici ca l-ai facut, eu una nu suport specatatori cand gatesc.
Si acum vin cu un strigat de ajutor in miez de noapte...m-am apucat de modelat...am facut pasta de zahar, am colorat frumos, se lucra super..am facut clovnul, l-am pus la uscat si m-am apucat de altceva...intre timp clovnul meu se uscuca si se crapa bash.gif Ce sa fac? Mi-e si frica sa-l ating..nu mi-a luat mult sa-l fac dar nu cred ca mai rezit si maine noapte la modelat in conditiile in care vineri noapte trebuie sa imbrac tortul si inca cate mai am de facut em_new_05.gif
Eu pasta de zahar am folosit doar la imbracat tortul nu si la ornamente..dar cum mi-a placut mai mult cum se lucra am ales ca acum sa fac totul din pasta de zahar si mi-e frica ca am ales prost.
Poate nu trebuie lasat la temp camerei?trebuie dat la frigider cumva??Pls Heeeeelp...cu ornamentele din pasta de lapte praf nu am avut probleme, le-am uscat la temp camerei si apoi le-am tinut cam o luna intr-o cutie inchisa pana le-a venit randul pe tort.
Poate imi spune cineva unde am gresit si daca le mai pot salva cumva.


--------------------
Mamica de nazdravani :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
paula-h
mesaj Sep 30 2010, 01:18 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,304
Inregistrat pe: 13-August 10
Membrul Nr.: 59,542



Desi nu mai vad bine la ora asta...am luat subiectul Adrianei cu pasta de zahar la citit din scorta in scoarta si...la frigider se inmoaie de la umezeala iar afara se intareste ca piatra....boon e ok sa se intareasca, dar de ce se crapa? plans isteric.gif


--------------------
Mamica de nazdravani :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ramo.
mesaj Sep 30 2010, 09:08 AM


TorTareasa in devenire


Grup: Membri
Postari: 1,115
Inregistrat pe: 21-February 07
Membrul Nr.: 36,630



Nu ai ales rau sa faci decoratiile din pasta. Crapa cum? Poate ne pui o poza sa ne dam seama despre ce e vorba, chiar daca nu cu figurina intreaga ca sa ramana surpriza, dar cu partea crapata. Daca sunt doar niste fisuri la suprafata nu o sa-ti afecteze cu nimik figurina, am patit-o si eu, dar nu am habar de ce. Spor sa ai si succese!!!


--------------------






incepand din 07.01.2011
Go to the top of the page
 
+Quote Post
paula-h
mesaj Sep 30 2010, 09:57 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,304
Inregistrat pe: 13-August 10
Membrul Nr.: 59,542



Ramo nu stiu ce sa mai zic...deja am aruncat primul clovn...am salvat din el doar palaria si pantofii.Dimineata cand m-am trezit avea o mana rupta iar pasta pur si simplu se facea firimituri, deja nu mai erau doar niste crapaturi..cum il atingeam se facea firimituri. Si ca tacamul sa fie complet m-am apucat dimineata sa fac altul din pasta de lapte praf..nu am apucat sa fac decat jumate ca dupa pasta pur si simplu nu se mai putea lucra...cam acelasi lucru..se farama pur si simplu de nu mai pot sa-i dau nici o forma ( cred ca din cauza uleiului).Asa ca acum am o mie de nervi si un clovn jumate facut din pasta de lapte praf un sfert din pasta de zahar si nu stiu cealalta parte din ce o sa fie.. bash.gif
Acum va intreb daca pot lipi pasta de zahar de pasta de lapte praf si cu ce? Cu albus?

Acest mesaj a fost editat de paula-h: Sep 30 2010, 09:58 AM


--------------------
Mamica de nazdravani :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
paula-h
mesaj Sep 30 2010, 10:46 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,304
Inregistrat pe: 13-August 10
Membrul Nr.: 59,542



Gata am facut si restul tot din pasta de lapte praf..nu de alta dar tot eram insirata cu lapte praf pe masa.De data asta nu am mai pus deloc ulei doar ce m-am uns eu pe maini un pic, a iesit mai moale dar macar nu sa ma faramat.E pus la uscat, promit poze mai tarziu cu clovnul imprastiat si astept un raspuns cu ce sa-l lipesc cand ma voi apuca de ansamblat.
Fug la copt blaturi em_new_01.gif


--------------------
Mamica de nazdravani :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ramo.
mesaj Sep 30 2010, 11:09 AM


TorTareasa in devenire


Grup: Membri
Postari: 1,115
Inregistrat pe: 21-February 07
Membrul Nr.: 36,630



As fi curioasa ce coloranti ai folosit. Daca sunt lichizi - e clar. Colorantii sunt de vina, daca sunt gel ma indoiesc ca ai pus asa mult colorant incat sa strice pasta, chiar nu stiu ce sa zic ... Ma bucur ca ai scos-o la capat. Eu nu as lipi cu albus de ou ca lasa urme, topeste putina pasta de zahar in putina apa, se formeaza un lipici fain care cand se usuca nu ramane inestetic. Succes!


--------------------






incepand din 07.01.2011
Go to the top of the page
 
+Quote Post
paula-h
mesaj Sep 30 2010, 01:18 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,304
Inregistrat pe: 13-August 10
Membrul Nr.: 59,542



Sunt gel de la Wilton, sigur nu a fost de la colorant pentru ca am pus foarte, foarte putin.
Imediat descarc si aparatul sa vedeti ce a iesit..am lipit cu albus totusi, abia acum am citit ce ai scris..sper sa nu se vada asa urat pana la urma.


--------------------
Mamica de nazdravani :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

4 Pagini V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th July 2014 - 03:34 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare