> 

Rugaminte postare la topicul "Ce gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

2 Pagini V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Conserva de hering, de la "Ce gatim astazi ?"
cerra
mesaj Dec 6 2011, 12:38 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,025
Inregistrat pe: 2-January 08
De la: timisoara
Membrul Nr.: 40,681



Foarte bine ca le ai pus. Sa fie divers la conservareala.

O sa `ncepem cu plachia acusi. Nu mare diferenta de conserva (in plus legume si condimente si alta tinuta) eu zic de plachia cum fac eu. Si la alea o sa punem mai multe feluri sa fie pe plac la toata lumea care vrea sa faca.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alemarver
mesaj Feb 23 2012, 09:54 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 59
Inregistrat pe: 17-February 07
Membrul Nr.: 36,578



buna seara, puteti sa-mi spuneti daca rezista la borcan? sau tb facut ceva suplimentar pentru pus in camara?
multumesc anticipat!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cerra
mesaj Feb 23 2012, 10:34 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,025
Inregistrat pe: 2-January 08
De la: timisoara
Membrul Nr.: 40,681



CITAT(alemarver @ Feb 23 2012, 09:54 PM) *
buna seara, puteti sa-mi spuneti daca rezista la borcan? sau tb facut ceva suplimentar pentru pus in camara?
multumesc anticipat!


La noi nu sta prea mult si nu am facut cantitati mari, dar eu zic ca daca se pune in borcane si se sterilizeaza tin. Trebuie facuta proba cu un borcan care se pune fara conservant doar sterilizat si tinut in camara.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shef de gara
mesaj Mar 17 2012, 01:18 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,214
Inregistrat pe: 24-July 08
De la: Pe un picior de Play
Membrul Nr.: 44,345




Buna vremea!
Sper sa nu se supere Cerra daca postez tot aici alta reteta clasica din categoria Lord of the Herrings

Peste prajit marinat tip Brathering
.
Imagine Atasata

.


Reteta am descifrat-o initial citind ingredientele de pe dosul unei cutii de conserve germana care ne-a incantat. Ulterior am consultat si informatiile de pe net dar am folosit si o tusa personala.

Ingrediente:
heringi (scrumbie, pastravi, macrou, ce doriti sa marinati, astazi eu somon)
o ceapa alba (galbena)
ulei pentru prajit
cateva linguri de faina, sau malai
otet de vin alb
sare de lamaie (in reteta citita de mine, eu nu am folosit)
sare, zahar
doua frunze de dafin, o lingura de supa cu fructe de ienupar, doua trei boabe de enibahar, boabe de piper, seminte de mustar, eventual si de coriandru.
La a doua incercare am pus dupa gusturile mele si doua "raze" de anason stelat, o jumatate de lingurita de fructe de piper sechuan si o jumatate de lingurita de lemon grass.
Mod de preparatu(Uu-uu!)s:
Se prepara un "ceai" concentrat din miroseniile enumerate, sau care va plac dumneavostra, si se lasa la clocotit 10 minute. Se adauga otetul in proportie de 1 la 4 , 1 la 3 fata de apa, sare cat pentru cantitatea de lichid cu care lucram si zahar si se mai da un clocot. Eu le-am pus progresiv, gustand pana am obtinut ceva ce m-a facut fericit. Pe cutia de conserve scria si extract de telina. L-am inlocuit cu o jumatate de lingurita de seminte de telina, care - credeti-ma - fac minuni in ceea ce priveste aroma. In solutia de marinare e bine sa se simta si gustul dulce destul de pronuntat si la mirodenii nu are rost sa va zgarciti. Se lasa sa se raceasca si se torna in containerul in care vom marina pestele.
Pestele se decapiteaza, eviscereaza, spala bine si se lasa peste noapte la rece in lapte. Etapa sarita de mine. Se stege bine si se asezoneaza cu sare, piper si sare de lamaie - zice in reteta. Se tavaleste prin faina si se prajeste in cat mai putin ulei incins. pe ambele parti pret de doar cateva minute, pana se aureste un pic faina de pe el. Se pune in marimada si se taie peste el solzisori o cepa alba dulce. Daca simtiti nevoia puteti sa mai stoarceti si suc dintr-o jumatate de lamaie. eu asa am facut. Se acopera si se lasa la frigider minim doua zile.
Tehnica de lucru si rezultatul m-au entuziasmat in asa masura incat dupa ce am folosit-o initial pe macrou, ieri am "sacrificat" 500 de grame de somon, cu atat mai mult cu cat Giunior prefera in general pestele de tip conserva.
.

Imagine Atasata

.

Deja dupa o zi se observa cum textura pestelui devine mai ferma, iar pestele fiind tratat termic deja lamele musculare se separa usor si printre ele poate patrunde solutia de marinare in mod eficient.
Ceapa de care am uitat in seara cand am pregatit pestele am pus-o dupa ce am facut fotografiile.

Acest mesaj a fost editat de Shef de gara: Mar 17 2012, 01:20 PM


--------------------
"Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
"Sa te fereasca Dumnezeu de gustul mitocanului" - Gaitele - Kiritescu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th October 2014 - 02:39 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare