> 

Rugaminte postare la topicul "Ce gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

10 Pagini V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Mici !!!Va rog sa-mi dati o reteta de mici
Guest_Anonymous_*
mesaj May 22 2004, 09:22 PM





Guests






[quote]
Pe 2004-05-22 21:59, Fredi a scris:
Sigur ca cineva trebuie sa fie de vina....nu?
Din pacate se stie ca "sefu '" nu e vinovat niciodata....si se mai spune ca sefu ' nu intirzie niciodata,el este doar retinut... smile.gif !
Cindva eram la o cura dupa o operatie de hernie de disc si la o discutie cu asistenta de dieta am fost intrebat ce hobby-uri am.....! !
Luind o figura ffff nevinovata am intrebat :
in afara de mincare?.Cred ca a fost la un pas sa dea in bilbiiala...!De zimbit se poate zimbi!
[/quote]

Operatia a fost facuta cu mult timp in urma?
Dieta a fost doar postoperatorie?
Am zimbit si eu, la faza cu hobby-urile...
Apropo, d-na nu primeste ajutor la bucatarie? Ar putea deveni un hobby... sa incerci sa impresionezi sotia, cu o cina de tine preparata.
[addsig]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fredi
mesaj May 26 2004, 07:44 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 944
Inregistrat pe: 13-April 03
De la: Weltstadt mit Herz - M -
Membrul Nr.: 7,350



Hi Dan@ !
Am sa te dezamagesc!Nu am vrut niciodata si nici acum nu vreau sa abuzez de increderea sotiei si sa-i invadez "imparatia"-bucataria...
Nu vreau sa-i iau placerea si hobby-ul de a gati pt "famelie"....Gospodaria ii apartine ei!
Si copii....si serviciul....si.....si....!
Vezi ce plin de intelegere sint ?
Staaaaaaai! ca am glumit ! ! ! Daca ai acceptat sa zimbesti,atunci accepta si o gluma! Sa stii ca la inceput,acum 30 de ani ,nu intram in bucatarie....iar acum e ca la inceput....
Adevarul este ca am fost intotdeauna un gurmand,iar acum imi dau seama ca mai bine ma faceam bucatar...Mincarurile cu un ton asiatic e resortul meu,si uneori-casa fiu modest in 99,99% din cazuri-reusesc !


--------------------
Cine se scoala de dimineata......
<BR>cade singur in ea !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guest_Anonymous_*
mesaj May 26 2004, 09:51 AM





Guests






hello Fredi!

Barbatii sint modesti de la natura Foarte fericit , dar mai rar unul cu un % asa de ridicat Mirat
In %-le de care pomeneai este inclus si spiritul organizatoric la 'locul de munca '? Adica, nu se aude prin vecini: 'Iubito, unde sint condimentele; dar polonicul unde l-ai ascuns s.a.m.d. ' sau dupa ce ai terminat de pregatit cina, 'dupa tine si potopul ' prin bucatarie... color Cam asa procedeaza sefii gourmet sezonieri laughing3
Sa inteleg ca-mi dai si mie reteta de pui Tandoori? Am mincat la un restaurant cu specific indian, si bun a fost puiul!!!
thumbup
[addsig]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fredi
mesaj May 26 2004, 05:41 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 944
Inregistrat pe: 13-April 03
De la: Weltstadt mit Herz - M -
Membrul Nr.: 7,350




Dan@ ,cu cea mai mare placere,insa sa marturisesti intii daca degetelul de la sirsit a asemanator cu acela pe care l-ai mai folosit o data intr-o discutie cu Lori ?O sfatuiai cum ar trebui sa faca....Pe aici asta se numeste
"Stinckfinger"......traducerea nu o mai dau !
Consider ca e un "OK",nu? zimbitor zimbitor !
Deci sa revenim la oile noastre :

PUI TANDOORI

Ingrediente
-1 pui transat
-3 linguri de otet
-sare
-250g iaurt
-1 lingurita de ingwer proaspat ras(ghimber,ghimbir,enibahar)
-1 catel de usturoi
-1 virf de cutit chili
-1 lingurita boia dulce
-1/ lingurita de chimen (Kreutzkmmel) si in
norvegiana SPISSKUMMEN (ce parere ai?)
-1/2 coriandru
-1/2 lingurita piper negru
-1 virf de cutit kurkuma
-1/2 lingurita muskat (nucsoara)

Preparare
-se scoate pielea de pe bucatile de pui
-cu un cutit se fac crestaturi adinci de 1/2cm si se sareaza si se ung cu otet
-se amesteca mirodeniile cu usturoiul presat,enibaharul si iaurtul
-se lasa asa unse bucatile de pui peste noapte la marinat
-se pune o folie de Al intr-o tava si se unge cu amestecul din ziua precedenta
-se aseaza in tava bucatile de pui unse din nou cu marinata
-se incalzeste la 250C cuptorul si se baga tava
-permanent se ung bucatile de pui cu pasta de condimente asa ca in jurul carnii sa se formeze un strat (coaja)
-dupa ca. 30min carnea este coapta si pasta de condimente folosita

POFTA BUNA !

E interesant ca o persoana de dincolo de cercul polar se intereseaza de Pui Tandori !
Credeam ca la voi la moda sint renii,focile si....alte alea! Mirat) zimbitor

Iar cu cele zise despre relatia barbati-bucatarie,se pare ca ai si tu experienta in domeniu....NU?


--------------------
Cine se scoala de dimineata......
<BR>cade singur in ea !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guest_Anonymous_*
mesaj May 26 2004, 06:34 PM





Guests






Buna, Fredi!

Mai intii tin sa te linistesc: era vorba de degetul mare--- deci OK! Ce o sfatuiam eu pe Lori, era pt. nemtii care refuza sa vorbeasca si alte limbi decit cea materna. Prin urmare persoanele de pe forum sint excluse din aceasta categorie.

Multumesc mult pt. reteta. Ai probat-o si ti-a reusit? mincaciosul

Din fericire nu locuiesc prin zona polului nord, ci ceva mai la sud. Carne de ren sau elan se maninca pe aici si e f. buna, dar de foci nu am auzit. O fi prin Groenlanda, vreo specialitate....?! Mie imi place f. mult carnea de pui ; sint nascuta in RO!!! Saltaretul

Evident ca din propria-mi experienta vorbesc, la faza 'seful gourmet ' !!! Foarte fericit
Ma bucur nespus cind sotul face mincare buna, dar imi trece repede cind vad ca intra 'ca soacra-n blide ' si lasa Maritza sa deretice 'cimpul de bataie '... Tare mi-as dori sa fiu barbat macar pt. o zi!!! (la bucatarie) fac cu ochiul
[addsig]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj May 28 2004, 02:13 AM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



QUOTE

Pe 2004-05-12 21:24, Grecu a scris:
Salutare fetelor, maine vin niste musafiri ,care au mancat mici in Romania si vor sa facem maine,cand mergem la un picnik. Am un kg de carne de vitel si unul de carne de porc, asa tin minte ca facea bunica, dar in rest nu mai stiu.
Multam din suflet anticipat  



Pentru ca vine Memorial Day (cu ocazia careia incepe si "BBQ season") o sa fac si eu mici la gratar...
Iata cu ii fac eu:
2/3 carne macinata de pork,
1/3 carne macinata de vita,
sare
piper,
putina boia (paprika)
marjoran (sau maiorana)
putina Vegeta,
usturoi proaspat tocat,
bicarbonat de sodiu (baking soda)
1 can de bere
zeama de la ceva cozi si labe de pork fierte (cu cit mai grase cu atit mai bine.

Se pune carnea intr-un castron larg, (sa aveti loc de framintat) si separat intr-un castronel se amesteca mirodeniile. In general le masor cu lingura, 1 lingura de fiecare, 2 de baking soda, 6-7 catei de usturoi, (mai adaug mirodenii daca e cazul dupa ce ii framint un pic), in general pun cam 6-7 pounds (3.5kg) de carne de pork) si 2 pounds (1 kg) carne de vita. Le masor "din ochi" pentru ca le iau "la tava" macinate deja.
Peste mirodenii se pune cite putina zeama de carne, (bicarbonatul o sa se umfle !!!!) amestec bine si golesc peste carne, framint bine adaugind din cind in cind si zeama, dar nu prea multa, pun si berea si completez cu zeama de carne adaugata la framintat sa iasa o pasta omogena, bine framintata. Daca mai trebuie mirodenii mai adaug cu putina zeama de carne.
Dupa ce e framintat BINE, se acopera cu o folie de plastic si se da la rece pentru citeva ore, chiar si peste noapte. Inainte de
a-i "rupe" se mai framinta un pic, daca vrei mai adaugi un pic de zeama - vezi sa nu-i prea inmoi, ca-i pui mai greu pe gratar!- si ii rupi ca "micii" cu miinile inmuiate in ulei, ca sa nu ti se lipeasca compozitia de miini.
Se coc pe gratar de carbuni, si se stropesc , daca vrei cu zeama de carne, sau cu bere !

Pofta buna! flaminzila wave
[addsig]


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MC
mesaj May 28 2004, 02:32 AM


Membru de onoare


Grup: Membri de onoare
Postari: 4,367
Inregistrat pe: 15-December 03
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 10,612



Buna, Monica si bine ai venit pe culinar(observ ca ai doar 3 mesaje)!
Bine venita si reteta de la tine. Multumim frumos. O sa le incercam pe rand. Bine ca avem mai multe si avem de unde alege.
[addsig]


--------------------
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj May 28 2004, 02:45 AM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



Multumesc de urare !

Bine v-am gasit pe toti !

Inca n-am reusit sa va si "citesc" mesajele... toate...

wave
[addsig]


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fredi
mesaj May 28 2004, 02:43 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 944
Inregistrat pe: 13-April 03
De la: Weltstadt mit Herz - M -
Membrul Nr.: 7,350



Mi-e rusine sa recunosc insa .....nu am probat-o!Vine ca rezultat al cercetarilor mele prin cartile mele de bucate....La urma urmei ce risti? un pui?Io as proba !
Chestia de a fi o zi barbat din pacate e mai complicata.Invers ar fi mers mai usor!Sa fii barbat.....nu e chiar asa de usor,iti spun din proprie experienta!


--------------------
Cine se scoala de dimineata......
<BR>cade singur in ea !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guest_mona_usa_*
mesaj May 28 2004, 09:12 PM





Guests






Fredi...buna reteta ta de pui!!am sa ma pregatesc intr-o zi de facut!!!

toate fetele din usa!!!...ce faceti de memorials day...eu mi-am propus niste mitite....ca s-a terminat cei care i-am facut prima data.!!!carne de pui la gratar,peste,si BBQ.la gratar....si binenteles la iarba verde cu noi!!!
[addsig]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj May 28 2004, 11:11 PM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



In speranta ca nu ploua luni, (de obicei de Holidays cam ploua pe la noi confused2) vom face mici, carne de pui si costita la BBQ, salata de rosii, ceapa verde, cu masline si feta cheese (telemeaua noastra...aproximativ....) si cu fructe cirese (dace le culege sotiorul... color), watermelon (lubenita) si piersici.
Si desert (gatit) (daca mai vor si mai au loc...) nu stiu ce va fi, poate o sa fac Bohema, (numai in cazul ca nu mergem la parc !) sau poate ceva mai usor de "transportat" si mincat afara...



[addsig]


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lapona Enigel
mesaj May 29 2004, 11:28 AM


Cu ursii albi


Grup: Membri
Postari: 6,053
Inregistrat pe: 5-April 04
De la: inbetween
Membrul Nr.: 13,288



Bine ai venit Monika...si ca sa iti inaugurezi "intrarea" triumfala in culinar...nu ne dai si noua reteta de la Bohema? Razz
[addsig]


--------------------
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj May 29 2004, 07:14 PM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



Multumesc inca o data de primire !
cheers

Am scris reteta de Bohema, pare "lunga" pentru ca am scris-o "pas cu pas".
La ai mei le place, asa ca ma duc sa incep prepararea, e deja 10:15 am.
zimbitor

Va pup!

wave
[addsig]


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vulpizza
mesaj Sep 28 2004, 03:17 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 264
Inregistrat pe: 8-September 04
De la: London
Membrul Nr.: 16,833



Vineri pe la 8 seara s-a pus tara la cale. Eu am inceput sa marai ... pana mergem si cumparam carne si o praparam se face 12. Si au inceput ... eu as manca mici, eu as manca friptura, eu as manca frigarui, eu as manca porumb copt. Rezultatul? La 9 cantaream in supermarket condimentele pentru mici din reteta posta de MC de la carul cu bere din 1900 toamna. La 11 faceam frigarui, bateam friptura, condimentam pestele.

Sambata dimineata hop tzop in masina inchiriata si haidem la dunele de nisip.

La 2 ....

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
"Dupa mine potopul"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vulpizza
mesaj Sep 28 2004, 03:25 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 264
Inregistrat pe: 8-September 04
De la: London
Membrul Nr.: 16,833



Micii au fost excelenti, au fost si mai buni reincalziti pentru ca nu se mai simtea chimenul sau anasonul (nu ma intrebati care din ele se simtea mai pronuntat). In rest cantitatile de ingrediente sunt ca la carte, surprinzator chiar o capatana de ursturoi am pus, iar in loc de oase fierte am pus supa de vaca.

Poze cu restul nu va mai pun tongue3.gif


--------------------
"Dupa mine potopul"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 28 2004, 07:45 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Da' erau moi ca cei de pe vremuri? C i cumnatul meu i-a fcut da erau tari ca piatra. icon_cry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Sep 28 2004, 08:44 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



...ca sa fie pufosi eu sting o lingurita de bicarbonat cu apa minerala(se poate si cu putin otet,zeama de lamie-la alegere) smile.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lorena
mesaj Sep 28 2004, 10:29 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 733
Inregistrat pe: 5-November 01
Membrul Nr.: 976



Si eu le pun bicarbonat in compozitie ... cica se umfla pe gratar datorita bicarbonatului si devin mai pufosi. Dar poate tie ti s-au intarit din cauza ca era carnea prea slaba.
Eu pun cam asa: carne porc + carne oaie (sau vita cand nu gasesc oaie) in parti egale, bicarbonat, usturoi, piper, un pic de untura de vita sau porc, sare, si inca doua condimente ce spre rusinea mea nu imi vin in minte acum (unul este piper de Jamaica) icon_question.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
roxana anca
mesaj Sep 28 2004, 11:11 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,234
Inregistrat pe: 23-October 03
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 9,635



fetelor ca sa nu iasa micii prea uscati sau tari se pune seu de vaca si seu de oaie, carnea trebuie sa fie grasa nu slaba, bicarbonatul nu trebuie sa lipseasca iar zeama de oase la fel, dar scazuta foarte bine oase sanatoase cu maduva, genunchi de vita chiar copite de vita fierte bine , carnea se da prin masina de tocat de doua trei ori, iar carnea se framanta cu zeama precum cozonacii si puneti cat inghite carnea. In afara de sare cimbru ardei iute rosu tocat boia dulce un pic de piper nu pun alte mirodenii. Am uitat in zeama se pune si 1-2 capatani usturoi zdrobit bine, dar cand se pune zeama peste carne se strecoara prin sita sau tifon.

Roxana Anca
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vulpizza
mesaj Sep 28 2004, 06:07 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 264
Inregistrat pe: 8-September 04
De la: London
Membrul Nr.: 16,833



Carnea de vita pe care am folosit-o avea 20 % grasime. Bicarbonatul i-a umflat. Erau ca niste mici mai mari icon_biggrin.gif

Adriana, au fost cat se poate de suculenti, si de la grasime si de la supa. Sfaraiau pe gratar intr-o veselie si pica grasimea care se aprindea.


--------------------
"Dupa mine potopul"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

10 Pagini V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

4 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (4 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 17th September 2014 - 01:32 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare