Rugaminte postare la topicul "Ce gatim astazi":
Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!
![]() ![]() |
Sep 27 2009, 07:47 PM
Trimis la
|
|
![]() Hexe online ! Grup: Membri Postari: 2,543 Inregistrat pe: 6-January 09 De la: Din NORD Membrul Nr.: 47,864 |
... iaca are: e din familie nobila "Salmonidae" Da ? Na ca invatai si un pic de zoologie. Pe asta n-o stiam. Dar daca-i dupa Darwin,toti suntem frati si veri primari cu pestele primordial. P.S. La primul pastrav proaspat adus din pastravarie daci de la noi,postez si yo aci,ca acum am permis de la Dan@. -------------------- Va invit in casa mea virtuala
http://povesticulinare.blogspot.com/ |
|
|
|
Sep 27 2009, 07:49 PM
Trimis la
|
|
![]() (^_^) who cares ? Grup: Membri Postari: 9,209 Inregistrat pe: 18-February 05 De la: Missipippi & Missiruppi Membrul Nr.: 21,598 |
Dana, chiar am observat ca mai nou, pe la majoritatea emisiunilor tv culinare, sunt la moda puré-urile din diferite legume de sezon (sau de frigider Ria, cind sint in criza de timp si urla foamea in noi, nu prea tin eu cont de ce-i la moda. -------------------- |
|
|
|
|
|
|
Sep 27 2009, 08:00 PM
Trimis la
|
|
![]() (^_^) who cares ? Grup: Membri Postari: 9,209 Inregistrat pe: 18-February 05 De la: Missipippi & Missiruppi Membrul Nr.: 21,598 |
Da ? Na ca invatai si un pic de zoologie. Pe asta n-o stiam. Dar daca-i dupa Darwin,toti suntem frati si veri primari cu pestele primordial. P.S. La primul pastrav proaspat adus din pastravarie daci de la noi,postez si yo aci,ca acum am permis de la Dan@. Ancutzo, de-abia astept sa-ti vad pastravul (the show must go oooooon ! -------------------- |
|
|
|
Oct 9 2009, 01:36 PM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 12 Inregistrat pe: 13-May 09 De la: Macerata, Italia Membrul Nr.: 51,468 |
|
|
|
|
Oct 9 2009, 01:38 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
I-ai pus ceva in burta? si in taieturi ce i-ai pus? |
|
|
|
Oct 9 2009, 02:53 PM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 12 Inregistrat pe: 13-May 09 De la: Macerata, Italia Membrul Nr.: 51,468 |
Ce somonoi I-ai pus ceva in burta? si in taieturi ce i-ai pus? nu..l-am uns bine cu ulei de masline, l-am frecat cu usturoi,l-am condimentat cu putin rosmarin si putin cimbru, sare bineinteles, l-am stropit cu vin alb si l-am lasat cateva ore in frigider.Dupa, l-am bagat la cuptor...nimic mai simplu Acest mesaj a fost editat de melania.georgiana: Oct 9 2009, 02:54 PM |
|
|
|
Oct 15 2009, 03:02 PM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
Oct 17 2009, 08:50 AM
Trimis la
|
|
nu..l-am uns bine cu ulei de masline, l-am frecat cu usturoi,l-am condimentat cu putin rosmarin si putin cimbru, sare bineinteles, l-am stropit cu vin alb si l-am lasat cateva ore in frigider.Dupa, l-am bagat la cuptor...nimic mai simplu Melania, sa-ti fie de bine somonul ! No offence, dar n-as putea asocia somonul decit cu mararul, patrunjelul sau chives ! Verdeturile folosite de tine mi se par prea puternic aromate pt. pestele asta (chestie de gusturi). Mai degraba le-as fi folosit la o carne de miel. Acest mesaj a fost editat de Dan@: Oct 17 2009, 09:16 AM -------------------- |
|
|
|
Oct 17 2009, 08:55 AM
Trimis la
|
|
-------------------- |
|
|
|
Nov 14 2009, 09:34 PM
Trimis la
|
|
Daca tot am deschis un post, sa va zic ce mai fac eu cu somonul ...Il fac plachie, asa cum se face cu orice alt peste mai gras. E o reteta mai rustica, mai putin elaborata, dar va spun ca merge la fix cu o mamaliguta fierbinte!!! -------------------- |
|
|
|
Nov 22 2009, 10:12 AM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 1 Inregistrat pe: 22-November 09 Membrul Nr.: 55,432 |
Aceasta este reteta care este cea mai apreciata la mine in familie .... numai felul in care arata la final te face sa visezi
1 kg peste (crap, palamida, somn etc.), 100 ml untdelemn, 200 g zarzavat (morcov, patrunjel, telina, ceapa), sare, piper. se prepara la tava ...... iese foarte gustos .....pofta mare ---------------------------------------------------------------------------- jocuri cu masini Acest mesaj a fost editat de melphys: Nov 22 2009, 10:13 AM |
|
|
|
Nov 22 2009, 10:33 PM
Trimis la
|
|
Aceasta este reteta care este cea mai apreciata la mine in familie .... numai felul in care arata la final te face sa visezi 1 kg peste (crap, palamida, somn etc.), 100 ml untdelemn, 200 g zarzavat (morcov, patrunjel, telina, ceapa), sare, piper. se prepara la tava ...... iese foarte gustos .....pofta mare ---------------------------------------------------------------------------- jocuri cu masini melphys, la cite grade si cit timp lasi toate astea la cuptor ca sa-ti iasa jocuri cu masini in tava ?!? -------------------- |
|
|
|
Nov 23 2009, 01:12 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 13 Inregistrat pe: 1-October 09 Membrul Nr.: 54,098 |
In ultima vreme somonul il fac "cu 7 legume", dupa o reteta de pe culinar a cuiva din mexic[parca], ce o avea de la nutritionist. Am mai adaptat-o un pic la gustul meu
-------------------- There's no elevator to succes, you have to take the stairs
|
|
|
|
Nov 26 2009, 05:44 PM
Trimis la
|
||
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 2 Inregistrat pe: 11-March 09 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 49,692 |
Va impartasesc si eu o reteta cu somon care mie imi place tare tare mult si o fac de fiecare data cand am ocazia.
File de somon cu salata de bureti Ingrediente (4 persoane): 4 buc. file de somon 4 linguri suc de lamaie Sare, piper Ulei Cum se prepara: Spalati carnea de peste, apoi uscati-o pe un servet de bucatarie. Se stropesc fileurile cu zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare si piper. Se prajesc apoi in ulei incins, la foc mediu, intr-o tigaie mare. Se servesc cu salata de bureti. Ingrediente (4 persoane): 150 g rucola 200 g rosii cherry 500 g bureti 2 cepe 2 catei de usturoi 3 linguri vin rosu (sau supa) 4 linguri otet din vin rosu 1 lingura miere 1 lingura mustar ulei de masline sare, piper Cum se prepara: Spalati rucola si rosiile cherry, taiati-le si asezati-le pe un platou. Curatati buretii, eventual, taiati-i in doua. Curatati ceapa, spalati-o si taiati-o inele. Curatati usturoiul si tocati-l marunt. Amestecati vinul rosu cu otetul, mustarul, mierea si 6 linguri de ulei de masline, apoi condimentati cu sare si ulei. Intr-o tigaie mare incingeti 4 linguri de ulei. Caliti ciupercile si ceapa cca. 4 minute. Adaugati usturoiul, caliti-l de asemenea si condimentati-l cu sare si piper. Amestecati buretii cu sosul de otet si cu salata pregatita. -------------------- Have fun tasting!
Also check my blog: http://eileen-cuisine.blogspot.com/ |
|
|
|
||
Dec 17 2009, 10:35 AM
Trimis la
|
|
-------------------- |
|
|
|
Dec 17 2009, 09:13 PM
Trimis la
|
|
pt. cine are posibilitatea de a gasit de cumparat scoici din aluat frantuzesc (deocamdata nu ma hazardez sa le fac
![]() pofta mare ! ![]() -------------------- |
|
|
|
Feb 26 2010, 09:54 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 394 Inregistrat pe: 9-June 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 14,953 |
Am "gatit" de nenumarate ori gravlaxul lui BD care este PERFECT! De cand a postat reteta nu am mai cumparat somon afumat. Multumesc draguta! Este delicios! Iaca dovada pe care o mananca si fii-miu...
![]() detaliu' delicios... ![]() Multumim! -------------------- Ascut cutzitu'
|
|
|
|
Mar 4 2010, 11:28 AM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,294 Inregistrat pe: 9-September 08 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 45,050 |
Am "gatit" de nenumarate ori gravlaxul lui BD care este PERFECT! De cand a postat reteta nu am mai cumparat somon afumat. Multumesc draguta! Este delicios! Te rog, da si linkul prin care sa ajung sa vizualizez reteta lui BD. Cu search nu am reusit. Eu il facui dupa reteta Iriei si este, de asemena, delicios. Dar fiindca mi-am "facut mana" si am prins curaj, as incerca si alte variante. Mercic -------------------- |
|
|
|
Mar 4 2010, 12:03 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 394 Inregistrat pe: 9-June 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 14,953 |
Te rog, da si linkul prin care sa ajung sa vizualizez reteta lui BD. Cu search nu am reusit. Eu il facui dupa reteta Iriei si este, de asemena, delicios. Dar fiindca mi-am "facut mana" si am prins curaj, as incerca si alte variante. Mercic Din cate vad retetele sunt asemanatoare. Am folosit asa: o bucata de somon (in jur de 500 g), 2 linguri de sare, 2 linguri de zahar, piper am pus "la ochi" si o mana de marar. L-am tinut la frigider 4 zile. -------------------- Ascut cutzitu'
|
|
|
|
Mar 26 2010, 06:42 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 3 Inregistrat pe: 19-March 10 Membrul Nr.: 57,341 |
O reteta pentru ziua de Florii
Somon fript la gratar cu garnitura de cartofi natur Ingrediente: fileuri sau rondele de somon, ceapa ,sare ,ulei, hartie de copt,lamaie,unt,cartofi,patrunjel verde. Se iau fileurile,se spala se usuca cu un servet. Se ung cu ulei si zeama de lamaie, se pun deasupra cateva rondele de ceapa, se impaturesc in hartie de copt, se prind capetele hartiei cu scobitori.Pachetelele astfel rezultate se ung cu ulei si se pun pe gratarul bine incins. Se tin pe gratar in jur de 5 maxim 10 minute nu mai mult. Separat se fierb cartofii ca pentru cartofi natur. Se serveste somonul (scos din pachetele ) cu bucatele de unt deasupra, cu felii de lamaie si patrunjel verde tocat marunt.Ca si garnitura se folosesc cartofii natur. E un deliciu. Pofta buna! |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|