Rugaminte postare la topicul "Ce gatim astazi":
Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!
![]() ![]() |
Mar 1 2007, 08:00 PM
Trimis la
|
|
![]() (^_^) who cares ? Grup: Membri Postari: 9,209 Inregistrat pe: 18-February 05 De la: Missipippi & Missiruppi Membrul Nr.: 21,598 |
Azi trebuia sa experimentez o reteta de gratinare a unui somon in sos de rosii si creveti alaturi de o garnitura de orez. Da' cum socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din tirg, sotul in loc sa-mi aduca creveti proaspeti cum ii solicitasem telefonic, mi-a venit cu ei congelati ... cica, au inghetat pe drum din Groenlanda pina la noi !!! Asadar si prin urmare a trebuit sa inventez altceva ... cit mai simplu si mai rapid: o supa crema de mazare cu somon. Intr-o cratita cu 1,5 l apa se pun la fiert 350 g mazare, 1 morcov si 1 ceapa verde. Cu 10 minute inainte ca mazarea sa fie gata fiarta, se adauga 400 g fileu de somon taiat cubulete, piper cu aroma de lamiie si sare dupa gust. Apoi se pescuieste pestele asezindu-l deoparte pe o farfurie, morcovul si ceapa se indeparteaza, se adauga 1,5 dl smintina subtire si se mixeaza totul la robotul de bucatarie sau la mixerul de mina cu cutit. Cind devine ca o crema, se pun bucatile de somon inapoi in supa, se lasa sa fiarba inca 2' si inainte de servire se presara putin patrunjel tocat. Asta a fost ... si nu mai eeeeee !
Imagini Atasate
-------------------- |
|
|
|
Mar 1 2007, 08:11 PM
Trimis la
|
|
![]() Nevasta lui Lance Grup: Membri Postari: 1,909 Inregistrat pe: 20-June 06 De la: There Membrul Nr.: 32,561 |
mie-mi pare taaaare apetisanta...
si crevetii ce-au zis? -------------------- “Always surround yourself with people that inspire you!”
|
|
|
|
|
|
|
Mar 1 2007, 08:19 PM
Trimis la
|
|
![]() (^_^) who cares ? Grup: Membri Postari: 9,209 Inregistrat pe: 18-February 05 De la: Missipippi & Missiruppi Membrul Nr.: 21,598 |
(aLAndala @ Mar 1 2007, 08:11 PM) [snapback]311619[/snapback] mie-mi pare taaaare apetisanta... si crevetii ce-au zis? "Da' nu ne dezghetam noi ... ! E musai sa ne papi !" Alina sa stii ca supa pe cit e de simpla de preparat, pe atit e de satioasa. -------------------- |
|
|
|
Mar 1 2007, 08:41 PM
Trimis la
|
|
![]() Nevasta lui Lance Grup: Membri Postari: 1,909 Inregistrat pe: 20-June 06 De la: There Membrul Nr.: 32,561 |
(Dan@ @ Mar 1 2007, 10:19 AM) [snapback]311622[/snapback] Alina sa stii ca supa pe cit e de simpla de preparat, pe atit e de satioasa. Am sa o incerc negresit, mie-mi place somonul la orice ora din zi si niciodata nu ma plictisesc de el, pana acum nu am facut supa dar daca iese mai groasa, imi pare mai mult ca o crema si sigur ne place. Multumesc -------------------- “Always surround yourself with people that inspire you!”
|
|
|
|
Mar 1 2007, 08:48 PM
Trimis la
|
|
(aLAndala @ Mar 1 2007, 08:41 PM) [snapback]311635[/snapback] Am sa o incerc negresit, mie-mi place somonul la orice ora din zi si niciodata nu ma plictisesc de el, pana acum nu am facut supa dar daca iese mai groasa, imi pare mai mult ca o crema si sigur ne place. Multumesc Cu placere si pofta mare va doresc ! Daca vrei ca supa sa iasa ceva mai groasa, atunci cred ca va trebui sa mixezi intii mazarea cu smintina subtire si apoi sa adaugi treptat zeama in care au fiert legumele si somonul pina la consistenta dorita. (asta presupune sa strecori legumele si sa scoti zeama intr-o alta cratita). -------------------- |
|
|
|
Mar 2 2007, 08:32 PM
Trimis la
|
|
Din ciclu "M-a facut mama moldoveanca, da' sint pe cale sa devin olteanca ... !" , va prezint o tarta de praz cu somon afumat. Reteta de baza o gasiti aici, la care adaugati 3/4 ardei gras (rosu, galben, verde) si evident pestele taiat in bucati subtiri. Cine are acces la somon afumat si nu incearca reteta asta, nici nu stie ce pierde ... un adevarat festin pt. papilele gustative !
- tarta inainte de a fi data la cuptor - abia scoasa de la "solarium" - si gata de atacat !
Imagini Atasate
-------------------- |
|
|
|
Mar 2 2007, 09:52 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 963 Inregistrat pe: 9-August 06 De la: California, USA Membrul Nr.: 33,228 |
Mamaaaa Dana dar ce bine arata.... Si sunt si innebunita dupa somon afumat asa ca o sa o fac si eu... ma intreb doar cum va fi fara ardei? eu am "alergie" la ardei, adica nici cum nu agreeaza cu stomacelul meu.
Crezi ca va fi la fel de apetisant si fara ardei? |
|
|
|
Mar 3 2007, 08:56 AM
Trimis la
|
|
(Chipotle @ Mar 2 2007, 09:52 PM) [snapback]312039[/snapback] Mamaaaa Dana dar ce bine arata.... Si sunt si innebunita dupa somon afumat asa ca o sa o fac si eu... ma intreb doar cum va fi fara ardei? eu am "alergie" la ardei, adica nici cum nu agreeaza cu stomacelul meu. Crezi ca va fi la fel de apetisant si fara ardei? Evident ca poti sari peste ardei, daca nu-ti priesc (precum ai vazut, reteta de baza nu-i contine). Sint convinsa ca va fi la fel de delicioasa. In general cind dau de gust unei retete, incep apoi sa ma joc cu aceasta facind variatiuni pe aceeasi tema - adaptari la gusturile noastre. -------------------- |
|
|
|
Mar 4 2007, 08:13 PM
Trimis la
|
|
Din ciclu "N-aduce ceasul de joi, ce aduce cina de duminica ... !" , va prezint un gratin de somon in sos de rosii si creveti.
Pt. sos se toaca marunt o ceapa mica si un catel de usturoi si se prajesc in putin ulei de masline. Se adauga 4 rosii mari tocate (fara pielita), 1 lingura cu bulion de rosii, 1 lingurita de miere, putin cimbru tocat, sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba ca. 15-20' la foc potrivit. Sosul de rosii se toarna apoi intr-o forma termorezistenta si se aseaza peste acesta 4 fileuri de somon (ca. 100 g/buc). Se da forma la cuptorul preincalzit (180�C), timp de 10', dupa care se scoate. Se presara un pumn de creveti gata fierti si curatati si 100 g cascaval ras ... ... si iarasi zduuuup ! la cuptor pt. inca 6-8'. Somonul gratinat l-am servit alaturi de o garnitura de orez (jasmin). A fost ceva de viiiiiiiis
Imagini Atasate
-------------------- |
|
|
|
Mar 4 2007, 08:57 PM
Trimis la
|
|
![]() vudu? iudu! uidu! aidu! Grup: Moderatori Postari: 10,090 Inregistrat pe: 2-November 06 De la: somewhere over the rainbow... Membrul Nr.: 34,683 |
tzi-ai pus gand rau cu mine... -------------------- |
|
|
|
Mar 4 2007, 10:28 PM
Trimis la
|
|
(droopina @ Mar 4 2007, 08:57 PM) [snapback]312679[/snapback] tzi-ai pus gand rau cu mine... Departe de mine sint gindurile rele. Doar la sarmalele tale cu mamaliguta imi sta mintea acum ! -------------------- |
|
|
|
Mar 8 2007, 05:23 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 8,747 Inregistrat pe: 4-March 07 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 36,797 |
nu mai pot, citesc si plang
vreau somon cu tona!!!!!!!!!! eu nu am gatit decat in doua feluri in toata viata mea: somon medalioane marinat in suc de o lamaie, sare si piper de care se nimereste, 3 catei de usturoi si o mana de patrunjel tocat, se lasa 1 ora jumate la rece, se scurge de sos , se curata de foi de patrunjel( care se ard si devin amare) si se pune in ulei de masline incins, pana este gata. Sau se incinge cuptorul la maximum, se unge o folie de aluminiu cu ulei de masline se pune bucata de somon fara piele peste, cu un pic de unt, marar tocat si doua trei capere se rasuceste folia se arunca 10-15 minute in cuptor, dupa se scoate si il savurezi( cel mai greu este cu folia de aluminiu cu care-ti parlesti groaznic degetele ca mori de pofta). -------------------- "Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
![]() |
|
|
|
Mar 8 2007, 09:12 PM
Trimis la
|
|
(little coffee @ Mar 8 2007, 05:23 PM) [snapback]314109[/snapback] nu mai pot, citesc si plang vreau somon cu tona!!!!!!!!!! eu nu am gatit decat in doua feluri in toata viata mea: somon medalioane marinat in suc de o lamaie, sare si piper de care se nimereste, 3 catei de usturoi si o mana de patrunjel tocat, se lasa 1 ora jumate la rece, se scurge de sos , se curata de foi de patrunjel( care se ard si devin amare) si se pune in ulei de masline incins, pana este gata. Sau se incinge cuptorul la maximum, se unge o folie de aluminiu cu ulei de masline se pune bucata de somon fara piele peste, cu un pic de unt, marar tocat si doua trei capere se rasuceste folia se arunca 10-15 minute in cuptor, dupa se scoate si il savurezi( cel mai greu este cu folia de aluminiu cu care-ti parlesti groaznic degetele ca mori de pofta). Cafeluto, nu mai plingeeeee, ca te diluezi ! Asaaaaa ... acum te imbraci repejor si fugi la primul magazin alimentar care distribuie somon. Dupa ce-ai achizitionat materia prima necesara, incearca una din retetele pe care le-am prezentat si-ai sa vezi ca n-ai sa mai plingi ... decit doar cel mult de fericire ! P.S. Si retetele tale suna bine, le-am notat. Folia de Al a pachetelelor cu somon o poti desface/indeparta cu clestele pt. cuburile de gheatza, in cazul in care nu folosesti manusi de protectie termica inainte de servire. -------------------- |
|
|
|
Mar 16 2007, 09:39 PM
Trimis la
|
|
Papat iarasi o combinatie ciudata, dar mmmbuuuna: somon intr-un sos de piper roz (reteta am mai scris-o pe undeva pe aici ... poate o gaseste vreun admin, ca eu n-am mai reusit sa dau de aceasta !
Imagini Atasate
-------------------- |
|
|
|
Mar 17 2007, 04:14 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,896 Inregistrat pe: 29-February 04 De la: Saitama-Japonia (Focsani) Membrul Nr.: 12,323 |
(Dan@ @ Mar 17 2007, 04:39 AM) [snapback]317088[/snapback] Papat iarasi o combinatie ciudata, dar mmmbuuuna: somon intr-un sos de piper roz (reteta am mai scris-o pe undeva pe aici ... poate o gaseste vreun admin, ca eu n-am mai reusit sa dau de aceasta ! ...pana sa vina vreun admin -------------------- |
|
|
|
Mar 17 2007, 05:48 AM
Trimis la
|
|
![]() buna... dar REA! Grup: Membri Postari: 978 Inregistrat pe: 21-September 06 De la: Montréal, Canada Membrul Nr.: 33,936 |
pot sa bag si eu 2 retete cu somon? (mie-mi place la nebunie pestele!!)
1. File de somon cu sos de portocale pentru 4 portii -4 portocale mici -2-3 cepe -sare -seminte de mustar -piper alb macinat (pentru cine vrea, eu nu am pus) -4 fileuri de somon Fileul de peste se spala si se sareaza. Se rade coaja de la 1 portocala si jumatate si se stoarce sucul de la 3 portocale (a patra se foloseste pentru ornat, dar eu am uitat sa o mai pun la ornat, ...). Ceapa se taie marunt si se amesteca cu zeama si coaja de portocala, cu putina sare si cu boabele de mustar. Se pune somonul intr-un castron si se toarna amestecul cu portocala peste. Se lasa la marinat cca 30 minute la frigider. Se pune somonul intr-un vas care va merge la cuptor, se toarna sosul peste. Se macina piper alb deasupra (cine vrea). Se da la cuptorul incins la 350F (180C) cca 15 minute. 2. Somon gratinat cu nuca si pesmet (reteta maine...) -------------------- sunt cu okii pe voi! |
|
|
|
Mar 17 2007, 07:30 AM
Trimis la
|
|
(CristinaK @ Mar 17 2007, 04:14 AM) [snapback]317147[/snapback] ...pana sa vina vreun admin Cristinik, saru' mina pt. ajutor ! Asta era reteta de piper roz (am cautat-o "scroll-ind" de la pag. 137 pina la 90 si-am dat in plictiseala; vad ca era ceva mai la vale ... -------------------- |
|
|
|
Mar 17 2007, 07:35 AM
Trimis la
|
|
(ralesu @ Mar 17 2007, 05:48 AM) [snapback]317153[/snapback] pot sa bag si eu 2 retete cu somon? (mie-mi place la nebunie pestele!!) 1. File de somon cu sos de portocale pentru 4 portii -4 portocale mici -2-3 cepe -sare -seminte de mustar -piper alb macinat (pentru cine vrea, eu nu am pus) -4 fileuri de somon Fileul de peste se spala si se sareaza. Se rade coaja de la 1 portocala si jumatate si se stoarce sucul de la 3 portocale (a patra se foloseste pentru ornat, dar eu am uitat sa o mai pun la ornat, ...). Ceapa se taie marunt si se amesteca cu zeama si coaja de portocala, cu putina sare si cu boabele de mustar. Se pune somonul intr-un castron si se toarna amestecul cu portocala peste. Se lasa la marinat cca 30 minute la frigider. Se pune somonul intr-un vas care va merge la cuptor, se toarna sosul peste. Se macina piper alb deasupra (cine vrea). Se da la cuptorul incins la 350F (180C) cca 15 minute. 2. Somon gratinat cu nuca si pesmet (reteta maine...) Ralesu, arata yummy ce-ai facut Le incerc sigur, fiindca aproape in fiecare saptamina maninc somon, si adeseori ma framint in ce fel sa-l mai prepar ... -------------------- |
|
|
|
Mar 17 2007, 08:21 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,896 Inregistrat pe: 29-February 04 De la: Saitama-Japonia (Focsani) Membrul Nr.: 12,323 |
Pentru putin, Dan@!
... acum nu-mi mai ramane decat sa gasesc piperul -------------------- |
|
|
|
Mar 17 2007, 08:23 AM
Trimis la
|
|
(CristinaK @ Mar 17 2007, 08:21 AM) [snapback]317172[/snapback] Pentru putin, Dan@! ... acum nu-mi mai ramane decat sa gasesc piperul Succes ! Daca nu gasesti piper roz, poti incerca si cu cel verde sau cel cu aroma de lamiie. -------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|