Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
|
AtenÅ£ie PREMII! Trimite un SMS în perioada 6.09–31.12.2010, care să conÅ£ină codul de pe flacoanele UNIVER la numărul scurt 1867, cu taxă normală. Zilnic 1 card DOMO de 300 RON. Săptămânal un LCD LG 107 cm. MARELE PREMIU, un autoturism Dacia Duster la 15.01.2011 prin tragere la sorÅ£i din toate codurile înregistrate prin SMS. InformaÅ£ii detaliate ÅŸi regulamentul concursului pe www.univer.ro |
|
Feb 8 2005, 12:28 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Members Postari: 442 Inregistrat pe: 10-February 04 De la: Brasov Membrul Nr.: 11,786 |
-------------------- Elena
|
|
|
|
Feb 14 2005, 02:42 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Members Postari: 1,603 Inregistrat pe: 13-August 04 De la: Cluj-Napoca Membrul Nr.: 16,276 |
sa stii ca am incercat reteta ta , insa mi-am permis sa fac si un blat pe care l-am impartit in doua,a iesit delicios ( tortul)
sotul meu a fost super incaintat , cu asta l-am convins ca nu deageaba stau pe net astept si alte retete PS: e dragut bebe-ul tau si noi ne pregatim |
|
|
|
|
|
|
Feb 15 2005, 02:45 PM
Trimis la
|
|
![]() Mami de Rege si Printz! Grup: Members Postari: 4,202 Inregistrat pe: 10-January 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 20,159 |
Ai avut o idee buna!
Si eu ma gandeam sa pun pe fundul tortului un blat subtire sau sa fac un "blat" din ceva piscoturi. Merci de aprecieri... |
|
|
|
Feb 15 2005, 02:49 PM
Trimis la
|
|
![]() Mami de Rege si Printz! Grup: Members Postari: 4,202 Inregistrat pe: 10-January 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 20,159 |
QUOTE(Elena Brasov) Eu am folosit frisca proaspata, frisca aceea care se gaseste in magazine in sectorul lactate, in cutiute de 200g. Desi i-am pus intaritor si de batut s-a batut excelent, tortul nu s-a inchegat asa cum ar trebui. Gustul a fost excelent, pufos ca si consistenta, reteta e super, dar data viitoare am sa folosesc si eu frisca vegetala. Daca as fi avut poze as fi postat \"aventura\" la subiectul lui Poca, aveam ce povesti, am refacut tortul a doua zi adaugand mai multa gelatina...dar degeaba!
Eu cred ca a fost de la gelatina..Dar daca zici ca ai pus mai multa gelatina a doua zi, atunci nu stiu care ar fi problema! Si nu cred ca are legatura faptul ca ai pus frisca proaspata. Se poate face tortul si cu frisca la plic; dar de ce ai pus intaritor?? Ca nu era nevoie... Si ultima intrebare...Cum adik "tortul nu s-a inchegat asa cum ar trebui"?? De unde stii ca n-a fost inchegat foarte bine? Ce consistenta avea? pupici, bulinuta. |
|
|
|
Feb 16 2005, 07:28 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Members Postari: 442 Inregistrat pe: 10-February 04 De la: Brasov Membrul Nr.: 11,786 |
Am folosit doua plicuri de gelatina ( aceeasi gelatina pe care o ai in poza) si am procedat exact cum ai spus, a doua zi cand am vazut ca nu s-a inchegat tortul, am mai pus doua plicuri de gelatina de asta data preparata cum scrie pe plic....degeaba! Tortul "sta" intr-un echilibru cam instabil nu se desface cand il intorci dar departe de a fi "bat"...cum sa-ti spun, felia nu sta pe verticala a trebuit sa o pun culcata pe farfurie Poate gresesc la prepararea gelatinei, am cautat pe culinar, dar parerile sunt impartite: se fierbe, nu se fierbe Deci, unde gresesc? -------------------- Elena
|
|
|
|
Feb 16 2005, 09:18 AM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membrii de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Elena, depinde de ce fel de gelatinã foloseºti pentru cã nu sunt toate la fel, de exemplu cea în granule pe care mi-o aducea mama din România se punea numai în apã rece ºi gata, pe timp ce asta de aici trebuie mai întâi pusã în apã rece ºi apoi dizolvatã în lichid cald.
Eu zic cã cel mai bine este sã faci cum scrie pe pliculeþ. |
|
|
|
Feb 18 2005, 10:27 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Members Postari: 818 Inregistrat pe: 14-January 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 11,092 |
Bulinutoooo, mi-a iesit tortul tau
Numai ca....dar.....s-a intamlat ceva...din nou.....am patit ceva.... Am pus laptele, galbenusurile si zaharul ( dupa ce au fost frecate bine si au iesit ca o spuma ) la foc sa se inchege. A crescut frumos, s-a facut spuma, s-a inchegat, am pus-o la racit pe geam, iar cand s-a racit , s-a taiat cum se taie maioneza. Adio, crema legata si crescuta...M-am enervat si am facut tortul in continuare cu crema asa cum era. A iesit super, s-a inchegat frumos, nu l-am taiat inca, sta cuminte in frigider deoarece maine este show time, si-ti spun dupa ce-l mancam daca s-a simtit ceva. |
|
|
|
Feb 18 2005, 10:43 AM
Trimis la
|
|
[quote=Iubita]
..... A iesit super, s-a inchegat frumos, nu l-am taiat inca, sta cuminte in frigider deoarece maine este show time, si-ti spun dupa ce-l mancam daca s-a simtit ceva.[/quote] Cum ai preparat gelatina si de care ai folosit Iubita? Eu am incercat sa fiu "cuminte" si sa folosesc indicatiile de pe plic dar la 10g gelatina, 500ml apa??? -------------------- Elena
|
|
|
|
Feb 18 2005, 10:45 AM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membrii de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Iubito, eu cred cã ar trebui sã vin sã-þi "sfinþesc" bucãtãria cã prea multe lucruri "necurate" þi se întâmplã!
|
|
|
|
Feb 18 2005, 10:57 AM
Trimis la
|
|
[quote=Elena Brasov]
Cum ai preparat gelatina si de care ai folosit Iubita? Eu am incercat sa fiu "cuminte" si sa folosesc indicatiile de pe plic dar la 10g gelatina, 500ml apa??? Uita-te la poza si vezi de care am folosit eu (Dr. Oetker). 2 plicuri le dizolvi in 1/2 cana apa caldutza. Scrie foarte clar. Lasa ce scrie pe plic... Ai sa vezi ca-ti iese... Iubita: habar n-am de ce ti s-a intamplat asa ceva... Poate ceva necurat, vorba Adrianei?? |
|
|
|
Feb 18 2005, 11:16 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Members Postari: 376 Inregistrat pe: 9-June 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 14,953 |
[quote=Adriana Nicoleta]Iubito, eu cred cã ar trebui sã vin sã-þi "sfinþesc" bucãtãria cã prea multe lucruri "necurate" þi se întâmplã!
Sigur a mea e „sfintita“ de tine! |
|
|
|
Feb 18 2005, 11:18 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Members Postari: 1,503 Inregistrat pe: 30-December 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 6,002 |
Ma scuzatzi ca ma amestec , dar gelatina din pliculetzela mici Dr. Oetker
nu se fierbe(scrie si pe plic) caci isi pierde proprietatzile. Se inmaaie in putzina apa rece si apoi se pune la dizolvat în baie de apa dar nu la temperatura mare. Cred ca apa in care se dizolva trebuie socotita în cele 500gr. lichid pentru care se foloseste un pliculetz. Cu bine Higeia. -------------------- "Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia [size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"] |
|
|
|
Feb 18 2005, 11:35 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Members Postari: 818 Inregistrat pe: 14-January 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 11,092 |
Deci fetele, am pus 3 plicuri de gelatina de la Dr. Oetker la 3 oua, am respectat cantitatile Bulinutei. S-a inchegat in sfarsit, e frumos, frumos, o sa-i fac si poza. Am dizolvat gelatina intr-o cana umpluta trei sferturi cu apa calduta, vreo 10-15 min. Dupa care leam amestecat pe toate, buf cu ele-n forma si gata. Sa vezi ce taricel si frumusel e acum !!!
Veniti fetele si sfintiti ca eu nu stiu ce sa ma mai fac. Am luat Adriana special pt. retetele voastre si forma detasabila in care sta acum splendoarea asta de tort. |
|
|
|
Feb 18 2005, 02:23 PM
Trimis la
|
|
[quote=Adriana Nicoleta]Iubito, eu cred cã ar trebui sã vin sã-þi "sfinþesc" bucãtãria cã prea multe lucruri "necurate" þi se întâmplã!
Adriana sa vii si la mine cu "sfintitul" ca nu-mi mai iese nimic in ultimul timp Promit sa te duc la restaurantul acela plin de amintiri , numai sa vii -------------------- Elena
|
|
|
|
Feb 18 2005, 02:28 PM
Trimis la
|
|
|
Of,
|
|
|
|
Feb 18 2005, 03:06 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Members Postari: 303 Inregistrat pe: 29-October 04 De la: Estul salbatic Membrul Nr.: 18,144 |
..si eu am patit-o cu diplomatul, m-am luptat ce m-am luptat cu el (adevarat, cu tot calmul posibil..) dar tot mi-a venit de hac. Pe chestie de gelatina. Am facut totul cu grija, si la ultimul pas, cind am pus amestecul de ciulama de galbenuse cu gelatina topita in frisca & albusuri, dupa cum imi pare ca povesteau nu de mult alte victime ale Diplomatului In acel moment am avut o rea presimtire, dar mi-am spus - nu se poate, ceva tot va iesi pina la urma - am amestecat si am introdus cu iresponsabilitate produsul in frigider. Cu si mai multa iresponsabilitate am atentat, dupa citeva ore, la a rasturna inamicul pe farfurie, actiune care s-ar fi soldat cu insemnate pagube materiale daca as fi avut neneorocul sa fiu singura si neavertizata de pericol... Pagubele au fost reduse la o pata de frisca pe fata de masa, dar nici nu vreau sa ma gindesc ce s-ar fi intimplat daca as fi continuat cu aceeasi abnegatie sa trag in sus de fundul vasului, avind in vedere ca virgula continutul era intre lichid si viscos. Deci, Iubita, hai sa ciocnim un pahar de Diplomat ca acum am si eu! Inteleg si disperarea care a minat-o pe Una sa puna monstrul pe foc! Eu am zis ca imi pastrez calmul dar uite ca pina la urma explodez si povestesc totul pe forum asa, hai ca m-am racorit, treceti-mi cu vederea... Si acum ca mi-am revenit, concluzia: Bulinuta, care e secretul? Am topit gelatina in apa calduta, am amestecat-o cu ciulamaua rece, apoi am pus peste compozitia alba.. am amestecat usor cu paleta de cauciuc.. sau oare trebuia iar cu mixerul? - stiu ca de obicei nu se mai baga mixerul ca sa nu se tufleasca albusurile.. Ce am gresit ..nu mai stiu... PS Iubita, vad ca tie ti-a iesit pina la urma! Felicitari.. nu mai am cu cine ciocni un pahar.. |
|
|
|
Feb 18 2005, 04:08 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Members Postari: 282 Inregistrat pe: 16-June 04 De la: germania Membrul Nr.: 15,088 |
fetelor, luminati-ma si pe mine, va rog... ca eu n-am folosit niciodata gelatina, si ma bate gandul sa incerc tortul diplomat, ca tare-i bun!
deci, dupa ce se pune gelatina la inmuiat intr.o anumita cantitate de apa... apoi se toarna gelatina cu tot cu apa (lichid) in compozitia de crema??? si inca o intrebare, pt fetele care se afla in germania: ce fel de frisca sa folosesc???? pupici! |
|
|
|
Feb 18 2005, 04:22 PM
Trimis la
|
|
Sa stii ca am injurat si eu la primul tort dar nu era al Bulinutei, iar azi fiind ziua fetitei mele m-am ambitionat, am spus : ori eu, ori el. Mi-am dat singura curaj sa-l fac pe asta ca mi-am zis : hai draga ca asta e alta reteta, iese sigur, ma incurajam si eu sa ma apuc de el.
Asa ca... pune mana si mai fa-l o data. La gelatina e secretul, cu toate ca mie si ciulamaua mi s-a taiat, hahaha mereu trebuie sa se taie ceva la mine. Dupa ce o amesteci in apa calduta si ea se dizolva, o pui in ciulamaua care si ea este calduta, si dupa aceea in ce a mai ramas. Se incheaga de tot dupa mai multe ore, la mine dupa o ora se vedea deja ca a inceput sa se imbatoseze !! Incearca si sigur ai sa reusesti. Eu alta reteta nu mai experimentez de frica gelatinei, pana mor o sa fac tortul diplomat al Bulinutei, altul nu. |
|
|
|
Feb 18 2005, 04:24 PM
Trimis la
|
|
Sheyla mama, daca esti in Germania nu ma bag. Aia au alta gelatina, de la alta firma, si eu nu am curaj sa dau sfaturi decat la asta testata de mine, dar las ca vine Maya si te lumineaza.
|
|
|
|
Feb 18 2005, 09:19 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Members Postari: 1,403 Inregistrat pe: 23-January 04 De la: Aproape de ocean Membrul Nr.: 11,328 |
Din reteta originala am dedus ca se foloseste frisca vegetala, despre care eu nu stiu sa se gaseasca aici.
A folosit cineva CU SUCCES frisca normala, provenita de la mama ei vaca? Pentru ca ma intreb : oare nu cumva nu gelatina sa fie de vina ci tipul de frisca folosit? |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
||
|
Google Ads |
|
||