Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Jul 11 2010, 03:55 PM
Trimis la
|
|
|
Mami de Rege si Printz! Grup: Membri Postari: 4,329 Inregistrat pe: 10-January 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 20,159 |
Incep munca, dupa 2 ani de stat acasa cu bebelul, asa ca-ti imaginez cata treaba pe mine... Si eu scot tortul dupa cateva ore de stat in frigi, de multe ori ii ajunge si o ora. Ma bucur ca ai reusit si mai ales ca ai fost laudata!! Bravos! Seamana cu tortul cu branza al lui Pitt... |
|
|
|
Jul 14 2010, 02:17 PM
Trimis la
|
|
![]() Planetareasa Grup: Membri Postari: 2,410 Inregistrat pe: 4-February 07 De la: Undeva in Africa Membrul Nr.: 36,361 |
Luanda, scuze de raspunsul tarziu, da' nu prea am stat pe culi zilele astea. Incep munca, dupa 2 ani de stat acasa cu bebelul, asa ca-ti imaginez cata treaba pe mine... Si eu scot tortul dupa cateva ore de stat in frigi, de multe ori ii ajunge si o ora. Ma bucur ca ai reusit si mai ales ca ai fost laudata!! Bravos! Seamana cu tortul cu branza al lui Pitt... Asta-i! Ne-am descurcat! Fac altul in weekend cu mango si papaia ca ma baraie astia la melodie de saptamana trecuta. Mai am juma de litru de frisca asa ca tortareasa scrie pe mine Cu decorul stam prost rau dar nu sunt sesizari deocamdata. -------------------- |
|
|
|
|
|
|
Jul 25 2010, 12:00 PM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 39 Inregistrat pe: 22-July 09 Membrul Nr.: 52,881 |
Este prima mea fotografie postata. Sper sa mearga. Multumesc mult, mult pentru reteta. Este super. Este fara decoratii. Imi plac capsunile si am preferat sa le vad asa... golase. Este un tort pentru noi. ![]() Si sectiune:
|
|
|
|
Jul 25 2010, 06:01 PM
Trimis la
|
|
|
Mami de Rege si Printz! Grup: Membri Postari: 4,329 Inregistrat pe: 10-January 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 20,159 |
|
|
|
|
Sep 12 2010, 03:33 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 302 Inregistrat pe: 15-January 09 De la: Pecica,Arad Membrul Nr.: 48,116 |
-------------------- ''Cei slabi nu vor putea niciodata sa ierte. Iertarea este calitatea celor puternici.''
Mohandas Gandhi |
|
|
|
Sep 12 2010, 03:41 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,396 Inregistrat pe: 24-November 06 De la: Bucovina Membrul Nr.: 35,063 |
Helppppp!!!Azi am facut diplomatul dupa reteta aceasta..am respectat intocmai....dar cand am amestecat ciulamaua cu frisca si albusurile...s-au format asa brobonele..cred ca de la gelatina.....mai are sanse diplomatul sa se inchege frumos sau deja gelatina si-a facut''efectul''???? cred ca nu ai topit sufiecient gelatina eu as ma pune inca o tura de gelatina, dar pe care s-o topesti pana e un lichid transparent, fluid si fara bobite prin el. -------------------- Don't drink and drive, smoke and fly!
|
|
|
|
Sep 12 2010, 04:00 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 302 Inregistrat pe: 15-January 09 De la: Pecica,Arad Membrul Nr.: 48,116 |
Multumesc pt.raspunsul prompt....era topita f bine cand am pus-o in ciulama......fenomenul care m-a speriat pe mine a fost cand am pus ciulamaua pt frisca cu albusuri....ma gandesc ca o fi fost prea rece frisca..cum altfel sa fie???
-------------------- ''Cei slabi nu vor putea niciodata sa ierte. Iertarea este calitatea celor puternici.''
Mohandas Gandhi |
|
|
|
Sep 12 2010, 04:26 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 513 Inregistrat pe: 24-October 06 De la: Timisoara Membrul Nr.: 34,542 |
si io am patit asa, era plina de broboane crema, dar bibiloaiele alea erau albusul pe care n-am putut sa-l omogenizez doar amestecand cu lingura de lemn, asa ca am bagat putin mixerul si am rezolvat problema. mai departe am respectat indicatiile si totul a decurs ca la carte.
Acest mesaj a fost editat de vdaiana: Sep 12 2010, 04:27 PM -------------------- |
|
|
|
Sep 12 2010, 05:16 PM
Trimis la
|
|
Numa'ce m-am uitat la tort..arata bine...crema e tare,tare..deja...crde ca va fi o reusita!
Bulinuta..revin cu poze..... -------------------- ''Cei slabi nu vor putea niciodata sa ierte. Iertarea este calitatea celor puternici.''
Mohandas Gandhi |
|
|
|
Sep 16 2010, 07:43 AM
Trimis la
|
|
Nu l-am bibilit deloc..ca era doar pt noi...Acu vad ca nici suportul nu l-am sters..urat,urat!!Dar extraordinar de cremos si bun...ramane la catastif!
Buli sa traiesti! -------------------- ''Cei slabi nu vor putea niciodata sa ierte. Iertarea este calitatea celor puternici.''
Mohandas Gandhi |
|
|
|
Sep 16 2010, 02:58 PM
Trimis la
|
|
|
Super arata! Bravos!
Mi-ai facut pofta... |
|
|
|
Sep 26 2010, 08:20 PM
Trimis la
|
|
![]() The Black Princess Grup: Membri Postari: 1,817 Inregistrat pe: 10-November 05 De la: RO Membrul Nr.: 28,785 |
Buli, iar am comis-o..
sotul asta al meu numai diplomat vrea, domle.. ![]() delicios! te pup iar! :) trebuie sa-mi fac abonament la pupat la cat de des prestez tortul tau :D Acest mesaj a fost editat de Adina_K: Sep 26 2010, 08:21 PM -------------------- |
|
|
|
Sep 26 2010, 10:33 PM
Trimis la
|
|
|
Foarte bine arata, tizo!
Stie sotul tau ce-i bun. |
|
|
|
Sep 27 2010, 01:14 AM
Trimis la
|
|
![]() in coltzul advers Grup: Membri de onoare Postari: 24,480 Inregistrat pe: 6-February 04 De la: stanga la dreapta Membrul Nr.: 11,709 |
Buli, iar am comis-o.. sotul asta al meu numai diplomat vrea, domle.. delicios! te pup iar! :) trebuie sa-mi fac abonament la pupat la cat de des prestez tortul tau :D wow, cum arata ! Adina, zi-mi si mie te rog de care gelatina ai folosit si daca ai facut ceva combinatii la reteta bulinuto , de cand dau tarcoale pe la tortu' tau, io cu torturile nu le am dar al tau imi place pentru ca dupa ce-l rastorni e gata decorat , si-mi place si ca reteta ta are succes, deci inseamna ca tre' sa fie mirobolant, clar daca mai ai ceva sfaturi pentru o speriata in torturi ca mine, zi-mi ca sa-mi fac curaj |
|
|
|
Sep 27 2010, 09:31 AM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 138 Inregistrat pe: 21-February 08 De la: Galati Membrul Nr.: 41,686 |
Bun gasit tuturor!As vrea si eu sa fac tortul diplomat,pentru ziua baietelului meu,care implineste 3 anisori...Sper sa nu am vreo surpriza neplacuta....si sa nu-mi iasa...As vrea insa sa-l fac cu un blat....si va rog daca imi puteti pune aici o reteta de blat,care sa nu dea gres....O alta intrebare ar fi daca il pot insiropa putin....si daca in compozitia de frisca pot pune mai multe fructe...piersica,mandarina.....presupun ca trebuie scurse foarte bine....Multumesc mult pentru ajutor!
A!Si inca ceva...Credeti ca vor fi probleme daca voi face cu frisca naturala?Deja am cumparat-o...este de la Meggle si scrie frisca naturala....cum se procedeaza in cazul asta?Ca presupun ca smantana din cutie nu este indulcita si va trebui sa adaug zahar....lucru de care imi e cam frica,sa nu se...lase.... Acest mesaj a fost editat de janet: Sep 27 2010, 09:47 AM -------------------- |
|
|
|
Sep 27 2010, 10:15 AM
Trimis la
|
|
|
wow, cum arata ! Adina, zi-mi si mie te rog de care gelatina ai folosit si daca ai facut ceva combinatii la reteta bulinuto , de cand dau tarcoale pe la tortu' tau, io cu torturile nu le am dar al tau imi place pentru ca dupa ce-l rastorni e gata decorat , si-mi place si ca reteta ta are succes, deci inseamna ca tre' sa fie mirobolant, clar daca mai ai ceva sfaturi pentru o speriata in torturi ca mine, zi-mi ca sa-mi fac curaj Poca, gelatina cea mai buna e cea de la Dr. Oetker, pozata de mine la inceput. Daca faci jumatate de compozitie, dizolvi gelatina in jumatate cana de suc de fructe/apa, ce doresti, si pui apoi cana intr-un vas cu apa, pe foc. Amesteci tot timpul in cana si cand observi ca n-au mai ramas bubuline nedizolvate de gelatina, atunci o iei de pe foc si o adaugi in ciulama. E fff important sa nu fiarba, ca isi pierde proprietatile. Hai, curaj, ca nu-i greu!! Bun gasit tuturor!As vrea si eu sa fac tortul diplomat,pentru ziua baietelului meu,care implineste 3 anisori...Sper sa nu am vreo surpriza neplacuta....si sa nu-mi iasa...As vrea insa sa-l fac cu un blat....si va rog daca imi puteti pune aici o reteta de blat,care sa nu dea gres.... Nu pot sa te ajut cu o reteta sigura, ca de regula folosesc piscoturi. Cel mai bine mergi la Dulciuri, sigur gasesti acolo tot ce te intereseaza la capitolul blaturi. O alta intrebare ar fi daca il pot insiropa putin.... Cred ca merge insiropat, dar nu foarte mult, ca oricum trage si din crema. si daca in compozitia de frisca pot pune mai multe fructe...piersica,mandarina.....presupun ca trebuie scurse foarte bine....Multumesc mult pentru ajutor! Da, poti pune cate fructe doresti, dar sa le scurgi bine. A!Si inca ceva...Credeti ca vor fi probleme daca voi face cu frisca naturala?Deja am cumparat-o...este de la Meggle si scrie frisca naturala....cum se procedeaza in cazul asta? Frisca Meggle nu este frisca naturala, este vegetala. Daca este cutia pusa de mine la poze.... Nu cred sa aiba Meggle frisca naturala, dar nu bag mana in foc. Frisca Meggle este indulcita si nu mai cere zahar. Ca presupun ca smantana din cutie nu este indulcita si va trebui sa adaug zahar....lucru de care imi e cam frica,sa nu se...lase.... Am lucrat putin cu frisca naturala pentru ca mi-a fost frica sa nu se transforme in unt de la atata batut. Si n-am stiut nici marca buna de frisca, asa ca am renuntat. Am folosit intotdeauna frisca Meggle. Reiau poza de inceput cu frisca si gelatina: ![]() Va urez succesuri pe toate planurile!! |
|
|
|
Sep 27 2010, 12:09 PM
Trimis la
|
|
![]() in coltzul advers Grup: Membri de onoare Postari: 24,480 Inregistrat pe: 6-February 04 De la: stanga la dreapta Membrul Nr.: 11,709 |
Multam bulinuto pentru raspuns, deci o sa-l prestez de 2 ori deocamdata, 1 data ca sa capat experienta , si a 2 a oara pt ziua Gogoselei, ca pentru asta ma antrenez
Citisem undeva p-aici ca nu stiu care gelatina se sparcaie in contact cu nu stiu ce fructe, adica tre sa nu se foloseasca d-alea ca altfel nu mai e tortu tzapan cu gelatina din poza ta nu-s probleme de genu asta, nu ? |
|
|
|
Sep 27 2010, 12:16 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 702 Inregistrat pe: 31-March 08 De la: brasov Membrul Nr.: 42,405 |
Multam bulinuto pentru raspuns, deci o sa-l prestez de 2 ori deocamdata, 1 data ca sa capat experienta , si a 2 a oara pt ziua Gogoselei, ca pentru asta ma antrenez Citisem undeva p-aici ca nu stiu care gelatina se sparcaie in contact cu nu stiu ce fructe, adica tre sa nu se foloseasca d-alea ca altfel nu mai e tortu tzapan cu gelatina din poza ta nu-s probleme de genu asta, nu ? Sa nu folosesti ananas crud,Poca! |
|
|
|
Sep 27 2010, 01:20 PM
Trimis la
|
|
|
"Gelatina" de care s-a vorbit nu era buna; era tortenguss care se pune pe tartele de fructe, sa nu se oxidexe.
Deci, atentie: NU folosi asa ceva!!!
|
|
|
|
Sep 27 2010, 01:22 PM
Trimis la
|
|
|
Asta-i gelatina buna folosita de mine:
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|