Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Feb 19 2005, 12:45 AM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Personal, friºca aceea vegetalã nu o suport, în primul rând pentru cã e un amestec de porcãrii ºi în al doilea rând pentru cã e foarte grasã comparativ cu cea normalã. |
|
|
|
Feb 19 2005, 03:33 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 303 Inregistrat pe: 29-October 04 De la: Estul salbatic Membrul Nr.: 18,144 |
Multumesc Iubita pt incurajari.
Oricum nu am de gind sa dau vina pe Bulinuta Cred ca greseala imi apartine (cel mult pot sa dau vina pe GELATINA Sper sa ne vedem data viitoare cu rezultate mai |
|
|
|
|
|
|
Feb 20 2005, 12:20 AM
Trimis la
|
|
|
Mami de Rege si Printz! Grup: Membri Postari: 4,329 Inregistrat pe: 10-January 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 20,159 |
Nu am nici o vina! Parol! Si eu zic ca gelatina este secretul, dar mai mult decat v-am scris, nu stiu!! Ca nu sunt experta in gelatinoase d-astea...E a doua oara cand folosesc gelatina in toata viata mea!! In ceea ce priveste frisca, eu am folosit vegetala pentru ca asa mi-a zis persoana care mi-a dat reteta! Prima oara am facut tortul cu frisca de la plic si a iesit mai "chimic"... A doua oara, cu cea din poze...Si a iesit suuuuper!!! A treia oara o sa incerc sa cumpar smantana si o sa prepar eu frisca acasa. Sa vedem ce iese! Va pup! |
|
|
|
Feb 20 2005, 06:02 AM
Trimis la
|
|
|
Bucataras Grup: Membri Postari: 80 Inregistrat pe: 24-November 04 De la: Quebec Ville Membrul Nr.: 18,950 |
Imagini Atasate
|
|
|
|
Feb 20 2005, 06:12 AM
Trimis la
|
|
|
Bucataras Grup: Membri Postari: 80 Inregistrat pe: 24-November 04 De la: Quebec Ville Membrul Nr.: 18,950 |
Imagini Atasate
|
|
|
|
Feb 20 2005, 06:17 AM
Trimis la
|
|
|
Si am folosit frisca facuta din smantana ... asa numita crème à fouetter cu 35% grasime, foarte buna la gust si care s-a batut foarte bine. Si nu am pus albusuri batute spuma in crema... poate ca daca le-as fi pus , as fi avut un pic mai multa crema intre foi....dar am fost stresata din cauza timpului scurt si a albusurilor care mi-au facut figura pentru prima oara in vasta-mi cariera de gospodina!
|
|
|
|
Feb 20 2005, 09:52 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,504 Inregistrat pe: 30-December 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 6,002 |
Cred ca daca puneai in crema ouale întregi aveai mai mult spor.Problema cu încorporarea albusului batut in crema este delicata :
acestea ar putea inmuia daca crema este prea rece , sau s-ar coagula daca crema este prea calda.Oricum tortul este frumos dar din poza nu se observa bine in cate partzi este taiat blatul. Cu bine Higeia -------------------- "Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia [size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"] |
|
|
|
Feb 20 2005, 04:30 PM
Trimis la
|
|
|
Pai eu am facut blatul intr-o tava dreptunghiulara , l-am taiat pe latime in doua si apoi fiecare jumatate din nou in doua ...deci am avut 4 foi consistente insa crema fiind destul de umeda le-a patruns foarte bine...si albusuri nu am pus pentru ca nu am mai avut ...le-am folosit la blat...ca aruncasem primele albusuri
Duminica placuta! |
|
|
|
Feb 20 2005, 07:24 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,603 Inregistrat pe: 13-August 04 De la: Cluj-Napoca Membrul Nr.: 16,276 |
eu folosesc frisca normala, cea vegetala mi se pare ca are alt gust
cat despre gelatina respect cu sfintenie instructiunile de pe plic . Prima data cand am folosit gelatina am dizolvat-o in apa si am fiert-o.... nu s-a intarit deloc sheyla sper ca ai reusit sa rezolvi problema cu gelatina ! |
|
|
|
Feb 22 2005, 02:58 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 818 Inregistrat pe: 14-January 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 11,092 |
Bulinuto, geaba m-am laudat...parea ca s-a intarit dar la suprafata doar. Cand am scos peretii formei detasabile am putut sa fac copilului poze cu tortul care statea inca teapan. Cand am vrut sa-l tai, s-a produs dezastrul si s-a prabusit. S-a mancat in pahare si musafirii ma incurajau ca este f. bun dar eu m-am simtit ca naiba. Nu sunt in stare si pace Ce se intampla de nu pot sa-l fac ? Ciulamaua aia se raceste complet cand incorporezi frisca si albusurile ? Gelatina cum tre' sa fie, rece sau calduta ? Se toarna apoasa peste toate cele ??? Propun sa ne intalnim odata toate care am avut parte de acest esec si s-o punem profesor pe Bulinuta, care sa ne arate ce si cum... ca eu nu mai am nervi cu tortul asta.
|
|
|
|
Feb 22 2005, 11:46 PM
Trimis la
|
|
|
Mami de Rege si Printz! Grup: Membri Postari: 4,329 Inregistrat pe: 10-January 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 20,159 |
Ciulamaua nu se raceste complet, adica n-are temperatura de frigider. Eu o pun in apa rece in chiuveta si adaug gelatina dizolvata in apa caldutza (nu este rece, la temperatura camerei cand o adaug sau chiar mai caldutza putin)...
Chiar nu stiu e ce nu va iese... Sincera sa fiu, n-am facut tortul decat de 2 ori, deci nu sunt experta in asa ceva. Dar poate o fi norocul incepatorului! Eu zic ca trebuie sa dizolvi bine gelatina in apa caldutza si daca face brobonele mici, adica nu e dizolvata bine, poti s-o pui putin pe foc, la bain-marie, ca sa se incalzeasca putin apa si sa se dizolve bine. Frisca era batuta bine? Albusurile la fel? Daca sunt bine batute si se amesteca cu zaharul vanilinat, se bat in continuare pana se face un amestec tare. Daca se adauga ciulamaua, nu se inmoaie. Asta ma mira pe mine: de ce l-ati mancat din pahare?? Ca al meu era tare ca consistenta chiar inainte sa-l pun la frigider! Chiar nu stiu ce se intampla la voi... |
|
|
|
Mar 4 2005, 12:07 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 335 Inregistrat pe: 23-February 05 De la: Iasi (Iasi) Membrul Nr.: 21,729 |
Asta nu e chiar tort diplomat, e cu frisca, dar poate fi luat in consideratie ca idee de ornare. Am postat reteta si poza la dulciuri, dar am zis ca merg si aici, pentru cele care nu le-au vazut acolo. Abia stept sa iasa capsunile, fac unul pas cu pas si il pun aici.
Imagini Atasate
-------------------- [img]http://img388.imageshack.us/img388/1704/irene18cj.gif[/img]
|
|
|
|
Mar 4 2005, 12:09 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 335 Inregistrat pe: 23-February 05 De la: Iasi (Iasi) Membrul Nr.: 21,729 |
Si inca unul. Eu sun mare fan al prajiturilor cu capsuni. Pana apar, poate mai postati retete sa mai experimentez si eu ceva nou.
Imagini Atasate
-------------------- [img]http://img388.imageshack.us/img388/1704/irene18cj.gif[/img]
|
|
|
|
Mar 4 2005, 12:12 PM
Trimis la
|
|
De cand am gasit forumul acesta am inceput sa mai fac retete noi. De fiecare data cand apar cu cate una mama ma intreba "De unde o ai? Tot de pe internet?" Si clatina suspicios din cap "Mare lucru si cu Internetul asta!!!!"
|
|
|
|
Mar 6 2005, 03:36 PM
Trimis la
|
|
![]() Otti Grup: Membri Postari: 3,662 Inregistrat pe: 12-February 04 De la: Berlin Membrul Nr.: 11,851 |
Am facut si eu acest tort diplomat de 2 ori,odata de ziua piticului meu si vreau sa zic ca imi venea sa ma dau de ceasul mortii pt ca musafirii trebuiau sa apara iar diplomatul meu era un esec total insa din cauza gelatinii care a ramas bobite(a fost prima data cand foloseam la ceva gelatina,pe plic scria s-o pun in apa rece,asa ca am tot asteptat si nimic).A doua oara l-am facut ieri(nu m-am lasat tu-i mama lui de tort
|
|
|
|
Mar 7 2005, 09:23 AM
Trimis la
|
|
|
Pai, mey Otti, n-am scris eu ca se dizolva in apa caldutza??
Brobonele alea erau de fapt gelatina nedizolvata si normal ca tortul nu s-a intarit! Pe plicurile mele de gelatina scrie ca se dizolva in apa rece si apoi se incalzeste putin pana la dizolvarea completa. Eu le pun direct in apa caldutza si iese super bine tortul!! |
|
|
|
Mar 7 2005, 02:23 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 583 Inregistrat pe: 12-February 03 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 6,664 |
Nici eu nu ma descurcam prea bine cu gelatina...adica: o dizolvam in apa rece, apoi o puneam la "topit" la bainmarie (sau cum s-o scrie)...si de multe ori o dadeam in fiert si
Ei, dar de atunci am mai facut torturi-diplomat si mi-au iesit toate. Si mai fac unul si pe 8 martie. Sper sa mai pun si poze... |
|
|
|
Mar 7 2005, 03:00 PM
Trimis la
|
|
|
[quote=Buburuza]Nici eu nu ma descurcam prea bine cu gelatina...adica: o dizolvam in apa rece, apoi o puneam la "topit" la bainmarie (sau cum s-o scrie)...si de multe ori o dadeam in fiert si
Gelatina fiarta isi pierde capacitatea de gelificare, de aceea trebuie dizolvata in apa caldutza. |
|
|
|
Mar 31 2005, 05:38 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 18 Inregistrat pe: 17-March 05 De la: In afara Romaniei Membrul Nr.: 22,525 |
Salut!
Bulinutza azi cand m-am uitat in frigider mi-am dat seama ca am toate ingredientele pt tortul propus de tine. Asa ca am purces la treaba. Citind toate mesajele de la subiectul asta si vazand atatea nereusite mi-a fost un pic frica gandindu-ma ca tot din cauza gelatinei o sa am probleme si poate nu o sa se inghege cum trebuie. Deja ma gandeam in ce pahare sa torn tortul si cum sa-l servesc Multumesc ca ai impartasit reteta ta aici!
Imagini Atasate
|
|
|
|
Mar 31 2005, 05:41 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 18 Inregistrat pe: 17-March 05 De la: In afara Romaniei Membrul Nr.: 22,525 |
Si asta e o pozica din profil ca sa iti faci o idee cam cat de inalt e.
Imagini Atasate
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|