![]() ![]() |
Feb 11 2006, 01:08 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,504 Inregistrat pe: 30-December 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 6,002 |
Cu bine Higeia -------------------- "Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia [size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"] |
|
|
|
Feb 13 2006, 08:33 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 695 Inregistrat pe: 8-June 05 De la: Romania Membrul Nr.: 24,699 |
Adriana, eu folosesc de la noi masline dietetice negre sau daca sunt un pic sarate le fierb in apa clocotita cca. 10 min. fara a le intepa cu ceva si apoi le stecor si le pun in mancarea de praz. Mancarea o fac putin mai scazuta pentru ca noi nu folosim niciodata rantasul. Nu folosesc niciodata in mancaruri sau salate masline in otet sau cu arome.
-------------------- "Nu exista o cale spre fericire. Fericirea este calea.!."
Proverb budist |
|
|
|
|
|
|
Feb 13 2006, 11:47 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
|
|
|
|
Feb 14 2006, 08:02 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 695 Inregistrat pe: 8-June 05 De la: Romania Membrul Nr.: 24,699 |
-------------------- "Nu exista o cale spre fericire. Fericirea este calea.!."
Proverb budist |
|
|
|
Feb 15 2006, 06:56 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Culinareasa lunii Postari: 14,857 Inregistrat pe: 28-February 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 2,618 |
Treaba merge cu orice aliment care trebuie desarat. -------------------- |
|
|
|
Feb 16 2006, 10:56 AM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Le-am fiert aseară adică le-am aruncat aşa cum erau în nişte apă şi le-am lăsat să fiarbă pân'ce apa s-a evaporat toată, apoi le-am tăiat bucăţi pentru că erau măsline gigant verzi şi le-am pus peste nişte file de peşte pe care l-am făcut la cuptor cu dovlecei la grătar congelaţi de as'vară.
|
|
|
|
Feb 16 2006, 06:05 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Culinareasa lunii Postari: 14,857 Inregistrat pe: 28-February 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 2,618 |
Si nu a fo sarat??????
Pen ca sarea nu se evapora. pfui acu vad ca nu imi merge tastatura cum trebuie si mananc litere, scuzi. -------------------- |
|
|
|
Feb 17 2006, 09:50 AM
Trimis la
|
|
|
Nu, deloc.
Dar oricum maslinele alea erau nasoale tare, asa au fost un pic mai putin nasoale. |
|
|
|
Jun 6 2006, 07:20 PM
Trimis la
|
|
![]() Cu ursii albi Grup: Membri Postari: 6,046 Inregistrat pe: 5-April 04 De la: inbetween Membrul Nr.: 13,288 |
Uitati si de la mine o placinta cu praz. De regula nu prea folosesc prazul, dar fiindca aveam niste foi de placinta in frigider am cumparat unul, l-am oparit si calit in unt si am mai pus peste el si niste cuburi de spanac congelat , am lasat sa scada si am trantit 2 oo batute cú niste smantana , am lasat sa se inchege , condimentat si am pus pe aluat am facut o rulada, pus in tava unsa cu margarina (vroiam sa pun si mozzarella peste umplutura...da' Alzeihmeru'...) si am dat la 175 grade vreo 40 min. Foile le-am uns cu ou batut :
A fost foarte bunuta , se poate papa si rece si calda. Acest mesaj a fost editat de Lapona Enigel: Jun 6 2006, 08:31 PM -------------------- .................................
În ţări de gheaţă urgisită, Pe-acelaşi timp trăia cu el, Laponă mică, liniştită, Cu piei, pre nume Enigel. .................................. Că dacă-n iarnă sunt făcută, Şi ursul alb mi-e vărul drept, Din umbra deasă, desfăcută, Mă-nchin la soarele-nţelept. ....................................... 1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era. |
|
|
|
Jun 6 2006, 08:15 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 438 Inregistrat pe: 7-December 01 Membrul Nr.: 1,220 |
Lori, ce bine arata, felicitari!
Ti-am vazut si Tiramisu de la „Ce gatim azi", esti tare. |
|
|
|
Jun 6 2006, 08:33 PM
Trimis la
|
|
![]() Cu ursii albi Grup: Membri Postari: 6,046 Inregistrat pe: 5-April 04 De la: inbetween Membrul Nr.: 13,288 |
Multumesc Alida de tare , cre' ca is de urechi
O seara placuta! -------------------- .................................
În ţări de gheaţă urgisită, Pe-acelaşi timp trăia cu el, Laponă mică, liniştită, Cu piei, pre nume Enigel. .................................. Că dacă-n iarnă sunt făcută, Şi ursul alb mi-e vărul drept, Din umbra deasă, desfăcută, Mă-nchin la soarele-nţelept. ....................................... 1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era. |
|
|
|
Jun 7 2006, 05:05 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Best romantic story teller Postari: 2,838 Inregistrat pe: 5-October 04 De la: pe dinafara Membrul Nr.: 17,498 |
Laponooo!!!
placinta ta e super!eu o fac cu prazul calit si cu sunca(ceafa) afumata,dar vreau sa incerc si reteta ta.si musai cu aluat foietaj. hai pa! -------------------- |
|
|
|
Jun 8 2006, 08:56 AM
Trimis la
|
|
Ha, te-ai intors ratacitoareo
Fa-o , musai , cu ce vrei tu , poti sa schimbi tot dar nu titlul Numai bine! -------------------- .................................
|
|
|
Aug 9 2006, 09:15 AM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 159 Inregistrat pe: 21-July 06 De la: Cluj Napoca Membrul Nr.: 32,985 |
Am o intrebare de incepator in ale foilor congelate
Ma tenteaza si pe mine placinta ta, Lapono, dar nu prea ma descurc eu cu foile de placinta... Nelamurirea mea e urmatoarea: intr-un pachet de foi de placinta sunt tz foi una peste alta; cand vrei sa faci placinta iei una din teanc sau placinta se face cu toate asa cum is ele suprapuse? Pe pachet zice sa le ungi cu ulei... trebuie unse fiecare foaie individual daca se pun mai multe una peste alta sau doar prima si ultima? -------------------- |
|
|
|
Aug 9 2006, 12:11 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,374 Inregistrat pe: 1-September 03 De la: Dîn Corleone Membrul Nr.: 8,842 |
Hai să-ţi spun cum fac io:
-pregătesc tava -pun pe ea o hârtie de copt, niţel mai mare decât tava (dacă nu, unge tava cu ulei) -pun prima foaie de plăcintă -o ung (astup gura sticlei cu degetul, lăsând să curgă doar un fir de ulei, pe care-l plimb in zig-zag peste foaie) -a doua foaie şi tot aşa până aşez jumate din foi - pun umplutura, o aranjez cu lingura - pun o foaie, o ung şi continui aşa până termin foile - intorc marginile foilor (acum toate deodată) de la exterior către interior (aici atenţie să nu întorci şi hârtia de copt, c-am vazut şi-aşa ceva, deşi era un bucătar priceput şi talentat - şi-acu' o ungi cu ou sau cu iaurt, sau cu ce mai zice prin reţetă. In concluzie:foile se aştern în tavă şi se ung fiecare în parte. Spor la treabă ! |
|
|
|
Aug 9 2006, 12:49 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 159 Inregistrat pe: 21-July 06 De la: Cluj Napoca Membrul Nr.: 32,985 |
Multumesc n_puiu! Pare treaba laborioasa, mai ales pasul "intorc marginile foilor (acum toate deodată) de la exterior către interior". Asta inseamna ca se impatura in doua sau ca se ruleaza?
-------------------- |
|
|
|
Aug 9 2006, 01:09 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,374 Inregistrat pe: 1-September 03 De la: Dîn Corleone Membrul Nr.: 8,842 |
<< Asta inseamna ca se impatura in doua sau ca se ruleaza?>>
Nu, se intorc marginile doar de un deget, aşa ca şi când ai vrea să "sigilezi" pachetul de foi. Uite aici se vede, zic io destul de bine ce vreau să spun: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-vegetariene/8930/http-www-culinar-ro-forum-index-php-showtopic-8930/ Oricum, fă-o că te prinzi pe parcurs. |
|
|
|
Aug 9 2006, 01:12 PM
Trimis la
|
|
Mersi! In sfarsit a priceput si tantalica=eu
-------------------- |
|
|
|
Aug 10 2006, 10:18 AM
Trimis la
|
|
Am incercat aseara placinta. Umplutura delicioasa, dar foile mele de placinta au dus la esecul retetei... Sau am pus prea multe, sau nu le-am uns destul... cert e ca au iesit foarte tari si cum puneam mana pe iele zbura aluatu (adica sarea bucatele de crocant ce era)... E drept ca a fost prima data cand am incercat sa lucrez cu foi de placinta... Poate ma ajuta cei experimentati sa repar problema, nu de alta, dar chiar as vrea sa o mai fac reteta asta
-------------------- |
|
|
|
Aug 10 2006, 10:26 AM
Trimis la
|
|
Ori nu le-ai uns bine, ori le-ai ţinut prea mult la cuptor, ori focul a fost prea mare şi le-a uscat.
Io încălzesc bine cuptorul, apoi bag tava cu plăcintă şi las cam juma' de oră. Dar n-aş vorbi de eşecul reţetei, unora chiar le place aşa, cu foile mai arse şi crocante. |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|