Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":
Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!
![]() ![]() |
Feb 16 2007, 05:37 PM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,319 Inregistrat pe: 26-October 04 Membrul Nr.: 18,050 |
Mie personal nu-mi place sa-i insiropez deoarce devin lipiciosi. Iar taiatul cu ata,poti folosi ce ata ai in casa,de papiota...eu stiu,curata sa fie. A mea este un fel de snur,special de folosit la bucatarie pt. legat fripturi si rulade. L-am ales de aceasta data,pt. ca se vede mai bine in poza,decit un fir de papiota. Deci fara griji si ginduri poti portiona cu ori si ce fel de ata. Daca este mai groasa,unge-o primadata cu ulei. Hallo Seima ,ma bucr ca ai ales aceasta reteta si mai ales ma voi bucura sa stiu ca ti-a reusit si ca tie si fa. tale a placut. Jumate din melcisorii cu mere i-am presarat cu nuca macinata,asta doar asa de proba,dar sa stii ca au fost f, buni. Poti presara ce doresti si ai la indemina,nuca,nuca de cocos,alune,dar asta inainte de copt.imediat dupa ce-i ungi cu ou. Nici nu mai stiu daca am specificat,eu am uns cozoncul,cornurile si melcisorii cu ou iainate de copt. Fetele,spor la treaba si un
Imagini Atasate
-------------------- http://leckereien.blogspot.com/
|
|
|
|
Feb 16 2007, 10:48 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 122 Inregistrat pe: 15-December 06 De la: Austria Membrul Nr.: 35,455 |
Afrodite,din aparatele care le-ai comandat ,unul este pentru nuci?Ma intereseaza si pe mine,poti sa-mi spui unde l-ai comandat?
-------------------- |
|
|
|
|
|
|
Feb 17 2007, 12:07 AM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,471 Inregistrat pe: 29-December 05 De la: Warsaw Membrul Nr.: 29,623 |
Asa pufosenie mai rar!!! A si devenit reteta mea preferata pentru cocaturile pentru mic dejun! Iti multumesc mult de tot pentru reteta! Am facut melcisori pe care o parte i-am pus in tava iar alta in forma de muffin-uri i-au iesit asa: iar de buni nu mai zic....era sa-mi inghit limba |
|
|
|
Feb 17 2007, 07:07 PM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,319 Inregistrat pe: 26-October 04 Membrul Nr.: 18,050 |
(esmma @ Feb 17 2007, 12:48 AM) [snapback]306630[/snapback] Afrodite,din aparatele care le-ai comandat ,unul este pentru nuci?Ma intereseaza si pe mine,poti sa-mi spui unde l-ai comandat? Esma,primul aparat este de la aceasi firma~"Efbe-Schott"~ si este doar pt cojile de nuci. Acela l-am comandat pe vremea aceea la Neckerman-3 in 1 Zaubernuss. Anul trecut am descoperit la Bader si l-am cumparat si pe dinsul. Sper ca infoormatiile mele iti sint de folos! -------------------- http://leckereien.blogspot.com/
|
|
|
|
Feb 17 2007, 07:20 PM
Trimis la
|
|
|
(seima @ Feb 17 2007, 02:07 AM) [snapback]306647[/snapback] Laura, aluatul asta e bestial!!!!! Asa pufosenie mai rar!!! A si devenit reteta mea preferata pentru cocaturile pentru mic dejun! Iti multumesc mult de tot pentru reteta! Am facut melcisori pe care o parte i-am pus in tava iar alta in forma de muffin-uri i-au iesit asa: iar de buni nu mai zic....era sa-mi inghit limba Seima,ma bucr din suflet sa aud laude la afitmatiile retetei recomandate. IMI pLACE GROZAV CUM TI-AU REUSIT'AMINDOUA FORMELE1 SINT ;SA VA FIE DE BINE!
Imagini Atasate
|
|
|
|
Feb 17 2007, 09:55 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 122 Inregistrat pe: 15-December 06 De la: Austria Membrul Nr.: 35,455 |
(Afrodite @ Feb 17 2007, 05:07 PM) [snapback]306851[/snapback] Esma,primul aparat este de la aceasi firma~"Efbe-Schott"~ si este doar pt cojile de nuci. Acela l-am comandat pe vremea aceea la Neckerman-3 in 1 Zaubernuss. Anul trecut am descoperit la Bader si l-am cumparat si pe dinsul. Sper ca infoormatiile mele iti sint de folos! Sunt pretioase informatiile, demult imi doream o asemenea forma insa nu ma gandeam sa gasesc aici asa ceva,imi era in minte forma aceea care se folosea in Ro.
-------------------- |
|
|
|
Feb 17 2007, 10:17 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 622 Inregistrat pe: 27-July 06 De la: Piatra Neamt Membrul Nr.: 33,050 |
|
|
|
|
Feb 18 2007, 02:03 PM
Trimis la
|
|
|
Essma ,cu multa placere si sper ca ,daca o sa-ti comanzi sa te si bucure!
Davecoma bucur ca reteta ti-a reusit si tie,si mai ales ma bucur sa vad cit de faine si apetisante sint toate. Felicitari si sa va fie de bine! Acest mesaj a fost editat de Afrodite: Feb 18 2007, 02:15 PM
Imagini Atasate
|
|
|
|
Feb 18 2007, 04:42 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,471 Inregistrat pe: 29-December 05 De la: Warsaw Membrul Nr.: 29,623 |
Azi am prestat din nou aluatul Laurei (eu asa-i zic
Cum am mai spus, ma declar incantata de acest aluat! Laura, milioane de multumiri!!!!!!!!!!!!!!!! Daveco, ti-au iesit foarte faini melcisorii |
|
|
|
Feb 18 2007, 04:54 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 622 Inregistrat pe: 27-July 06 De la: Piatra Neamt Membrul Nr.: 33,050 |
Daveco[/b], ti-au iesit foarte faini melcisorii ma gandeam ca vor fi la fel de buni incalziti dar nu prea a mai fost cazul.din doar 1/2 kg de faina ies surprinzator de multi. |
|
|
|
Feb 18 2007, 08:52 PM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,874 Inregistrat pe: 14-January 07 De la: focsani Membrul Nr.: 36,023 |
Prajitura Regina Maria
Blat :250 g margarina sau unt ,250g zahar tos , 250g nuca macinata ,7 oua , 1 limgurita coaja de portocala , 1 praf de sare , 1 lingurita praf de copt cernut, 150g faina. Intr-un castron se topeste margarina{la microunde sau pe plita}fara sa dea in fiert. Dupa ce s-a racorit se pune zaharul si se amesteca bine cu o lingura de lemn cca. 10 min. apoi se pune nuca macinata ,se amesteca din nou si faina cu praful de copt cernut, omogenizindu-se compozitia.Separat intr-un castron se bat spuma tare cele 7 albusuri cu un praf de sare , apoi se adauga treptat la compoz. cu nuci amestecind usor de jos in sus puna la completa omogenizare . Aluatul obtinit se torna intr-o tava de prajituri {tava dreptunghiulara de tabla de la aragaz}unsa cu ulei sau margarina UNIREAsi tapetata cu faina. Se da la copt in cuptorul incalzit in prealabil la foc mediu{eu am cuptor cu gaze }pina se coace pe jumatate. Cit blatul e in cuptor, cele 7 galbenusuri se fraca spuma cu 250 g. de zahar pudra si 1 linguritza de zahar vanilat . Cind blatul s-a copt pe jumatate se scoate din cuptor si se intinde deasupra compozitia de galbenus nivelind-o uniform. Se da apoi prajitura din nou la cuptor lasind focul spre mic cca.25-30 min, pina glazura de galbenusuri s-a intarit bine {mai ales la mijloc}. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei . CREMA: 250G. margarina RAMA sauWIESANA {la pachet}, 200g zahat pudra ,2 linguri cu cacao ,pline cu virf , facultativ esenta de rom . Margarina moale la temp. camerei se freaca cu zaharul bine ,se adauga cacao si esenta de rom alifiindu-se bine crema .Aceasta crema se intinde peste praji. din tava care s-a racit.Peste crema se pune urmatoarea glazura din nuci pralinate . GLAZURA :100g zahar tos , 100g miez de nuca , citiva stropi de apa rece . Intr-o craticioara se pune zaharul pe care il stropim cu putina apa rece si se pune pe foc mic sa se caramelizeze supraveghindu-l tot timpul , pina capata o culoare aramiu deschis apoi punem miezul de nuca rupt in jumatatzi , imbracam bine cu o lingura inox nuca in zahar si apoi rasturnam nuca caramelizata pe fundul unui capac de oala uns bine cu ulei . Dam la rece. Dupa ce s-a racit taiem nuca caramelizata {krantul}cu un cutit ,marunt sau o zdrobim intr-un mojar metalic {daca aveti}.Nuca astfel maruntita se presara peste crema de cacao si se preseaza putin cu un celofan . Se da la frigider si a doua zi se taie ,de preferinta in bucati mici.Primul rind se desprinde mai greu din tava , dar pe urma merge destul de usor. Sper ca aceasta prima reteta postata de mine sa nu va sperie prin lungimea textului dar , am vrut sa fiu cit mai explicita posibil .Pare complicat la prima lectura dar , dupa ce o veti face veti vedea ca nu e greu de loc si mai mult , va veti convinge ca face parte dintre prajiturile cu tinuta "regala" cu adevarat. -------------------- Carmen Spantu
|
|
|
|
Feb 18 2007, 10:07 PM
Trimis la
|
|
iaca GOGOSILE CARNAVAL cum eram varza la capitolu"gogosi s-a gasit in sfarsit si pentru mine o reteta care sa-mi iasa.bune,foarte bune!maine vor fi ,cred ,la fel de moi.voi vedea si voi trai.sau invers...multumesc de reteta!
Acest mesaj a fost editat de daveco: Feb 18 2007, 10:14 PM |
|
|
|
Feb 20 2007, 09:53 AM
Trimis la
|
|
Daveco, sunt superbe!! Eu am tot cochetat cu ideea sa le fac dar nu am varf din ala de ornat, cu care sa introduc budinca si nici nu gasesc pe-acici.
Astept cu interes sa-mi spui cum sunt dupa o zi. A, spune-mi te rog cat lapte ai pus? mie mi se pareau cam putine cele cateva linguri.. |
|
|
|
Feb 20 2007, 10:17 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 645 Inregistrat pe: 21-October 05 De la: it Membrul Nr.: 28,416 |
(Afrodite @ Feb 12 2007, 04:41 PM) [snapback]305080[/snapback] Testarea mea a fost asta; Am pregatit aluatul in MP si din 2/3 din el am facut un cozonac simplu si cu 1/3 am facut cornuri umplute cu brinza de vaci; Afrodite,esti draguta sa imi spui si mie la ce foloseste punga aia deasupra? ai lasat dupa ce le-ai dat forma la crescut sub nylon,ies mai faine asa?? as incerca si eu sa fac cornuri cu aluatul asta ca taree bine mai arata ale tale!! |
|
|
|
Feb 20 2007, 11:19 AM
Trimis la
|
|
|
Da Nicole,eu toate aluaturile cu drojdie(piine,cozonaci....) le bag in sac de nailon,il umplu cu aer asa precum balonul si las la dospit.
In felul acesta isi pastreaua umiditatea si creste mult mai bine si mai fain. Probeaza si vezi daca si tu esti la fel de incintata. -------------------- http://leckereien.blogspot.com/
|
|
|
|
Feb 20 2007, 11:26 AM
Trimis la
|
|
|
Seima,frumoase chife ti-au reusit si ideea este super!
Mersi si sa va fie de bine! Davenco,foare fain ti-au reusit gogosi si eu as face,dar imi este teama ca nu ma pot abtine si tre sa pap Si am dat jos asa de bine 4 kg si mi-e teama sa nu cumva sa nu ma mai tin de dieta. A doua zi nu stiu cum sint,trebuie sa ne spui tu,deoarece cind eu i-am preparat s-au papat in aceeasi zi toti Carmen S. multumim mult de reteta! Sint convinsa ca este buna,deoarece am gasit si eu acesta reteta sau una asemenatoare pe net si am preparat-o. Dar pe vremea aceea eram inca novice in ale bucataritului si doar la gust mia reusit ca aspectul a fost jalnic -------------------- http://leckereien.blogspot.com/
|
|
|
|
Feb 20 2007, 11:44 AM
Trimis la
|
|
Laura, trebuie sa-ti spun
Iti multumesc din suflet pentru reteta, este cel mai bun aluat pe care l-am facut eu vreodata!!!! |
|
|
|
Feb 20 2007, 11:48 AM
Trimis la
|
|
|
Seima,placerea este de partea mea,cind vad atita multumire!
Cu multa,multa placere si sper sa va mai incint si cu alte aluaturi, parjituri...... O zi minunata iti doresc ,tie si fam. tale! -------------------- http://leckereien.blogspot.com/
|
|
|
|
Feb 20 2007, 07:55 PM
Trimis la
|
|
gogosile au fost la fel de bune si a doua zi.
daca tii la silueta nu le manca dar nu-ti vitregi copiii de asemenea bunatati.au fost perfecte pentru gustarea de la scoala. |
|
|
|
Feb 21 2007, 10:36 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 645 Inregistrat pe: 21-October 05 De la: it Membrul Nr.: 28,416 |
Da Nicole,eu toate aluaturile cu drojdie(piine,cozonaci....) le bag in sac de nailon,il umplu cu aer asa precum balonul si las la dospit. In felul acesta isi pastreaua umiditatea si creste mult mai bine si mai fain. Probeaza si vezi daca si tu esti la fel de incintata. multumesc Afrodite,am sa fac si eu asa ca tine sa vad ce imi iese,desi daca e vb de umiditate aici cu siguranta nu ducem lipsa putem sa mai da si la altii |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|