Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":
Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!
![]() ![]() |
Feb 21 2007, 11:26 AM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,319 Inregistrat pe: 26-October 04 Membrul Nr.: 18,050 |
Dar din cite am auzit la TV pe Discovery se lucreaza acum la un proiect in care sa salveze orasul,sper sa fie realizabil. Na ori cum eu sper sa ai rezultate mult mai bune daca folsesti sacul de nailon. Bafta!
Imagini Atasate
-------------------- http://leckereien.blogspot.com/
|
|
|
|
Feb 21 2007, 11:34 AM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,319 Inregistrat pe: 26-October 04 Membrul Nr.: 18,050 |
(daveco @ Feb 20 2007, 09:55 PM) [snapback]308114[/snapback] gogosile au fost la fel de bune si a doua zi. daca tii la silueta nu le manca dar nu-ti vitregi copiii de asemenea bunatati.au fost perfecte pentru gustarea de la scoala. Iar cu copii nici o problema Am rezolvat altfel. La noi a fost ieri ultima zi din perioada carnavalului si si ultima,de aceea le.am cumparat un pachetel cu gogoasi. Sint f. buni si cei de cumparat ,iar ieri au fost extrem de ieftini. Uite o poza, Acest mesaj a fost editat de Afrodite: Feb 21 2007, 05:29 PM
Imagini Atasate
|
|
|
|
|
|
|
Feb 21 2007, 11:43 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 645 Inregistrat pe: 21-October 05 De la: it Membrul Nr.: 28,416 |
(Afrodite @ Feb 21 2007, 09:26 AM) [snapback]308279[/snapback] Venetia,da te cred inca va si scufundati incet,incet. Dar din cite am auzit la TV pe Discovery se lucreaza acum la un proiect in care sa salveze orasul,sper sa fie realizabil. Na ori cum eu sper sa ai rezultate mult mai bune daca folsesti sacul de nailon. Bafta! da,dupa luungi discutii,a intrat in faza operativa MOSE-Modulo Sperimentale Elettromeccanico-au trecut 13 ani de la primul colaudo, durata prevista e de 8 ani,costul-7.000 miliardi,intre timp Venezia saraca se scufunda piano piano am sa folosesc sacul,ca pana acum am aprofitat doar de umiditatea de afara,sa vad si eu care este diferenta |
|
|
|
Feb 23 2007, 10:17 AM
Trimis la
|
|
|
Am mai postat eu vre-o doua,mai am si prin cartile mele de bucate vre-o 2-3 ,dar asta parca este ceva mai aparte. Imi i-au timpul necesar si o sa o traduc,poate place si altora nu numai mie BROWNIES CU CREMA TRÜFFEL Ingrediente-blat - 250 g zahar - 1 pac. zahar vaniliat - 1 priza sare - 150 g unt topit - 75 kakao - 2 oua - 1 lc praf copt - 150 g faina - 3 ls lapte - 100 g nuci taiate saz zdrobite Ingrediente -Crema Trüffel: - 100 ml smintina lichda pt frisca - 100 g ciocolata amaruie - 4 ls Baileys ~~~~~~~~~ - nuci pt. decor ~~~~~~~~~ Mod preparare-blat: Se ia o forma dreptunghiulara de 20 x 30cm sau o forma rotunda cu diamtrul de 26cm si se captuseste cu hirtie de copt. Zaharul,zaharul vaniliat,sarea si untul se fraca bine impreuna ,se adaoga oule si totul se ameteca pina devine precum o spuma. In acesta masa se mixeaza faina in prealail amestecata cu praful de copt si cacaoa si laptele. La sfirsit se amesteca cu o lingura nucile taiate sau zdrobite si totul se toarna si se intinde uniforma in tava de copt pregatita Se coace la 170°C ,ca 25 min. Mod preparare-Crema Trüffel: Smintina si ciocolata facuta bucatele se pun intr-o craticioara la foc si se amesteca pina ce ciocolata sa topit. Se trage de pe foc ,se adaoga Baileys-ul ,se amsteca inca odata totul bine si se pune la racit,de preferinta in frigider. Pina ce se raceste complet ,din cind in cind se amesteca bine cu telul de batut spuma. Cind crema este rece si blatul este la fel bine racit,se intinde crema frumos si uniform peste blat si se decoreaza cu jumatati de nuci. TIPP personal: - crema de preferinta se poate prepara inaintea blatului,pt. a avea timp sa se racesca. - pt. ca, crema sa aiba o stabilitate mai buna pe blat,este de indicat ca blatul sa se unga dupa coacere cu gem. - iar decorul poate varia dupa preferinta personala - nuci le la feel pot fii inlocuite cu ori si ce fel de nuci,dupa preferinta
Imagini Atasate
|
|
|
|
Feb 23 2007, 11:29 AM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,471 Inregistrat pe: 29-December 05 De la: Warsaw Membrul Nr.: 29,623 |
Multumesc! |
|
|
|
Feb 23 2007, 07:59 PM
Trimis la
|
|
|
Cu multa placere Seima!
Pare simpla si delicioasa dupa ingrediente si nume. Si eu o am in plan Poate o sa o pregatesti tu inaintea mea,cine stie?!? Eu iti doresc BAFTA! Si asa sa va mai fac o pofta am gasit un tort,cunoscut dar poza este taare apetisanta si de efect,de aceea , punlinkul si daca va incinta,traduc cu placere Acest mesaj a fost editat de Afrodite: Feb 24 2007, 01:20 PM -------------------- http://leckereien.blogspot.com/
|
|
|
|
Feb 25 2007, 01:57 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 588 Inregistrat pe: 5-November 05 De la: bucuresti Membrul Nr.: 28,696 |
(Afrodite @ Feb 23 2007, 05:59 PM) [snapback]309287[/snapback] Cu multa placere Seima! Pare simpla si delicioasa dupa ingrediente si nume. Si eu o am in plan Poate o sa o pregatesti tu inaintea mea,cine stie?!? Eu iti doresc BAFTA! Si asa sa va mai fac o pofta am gasit un tort,cunoscut dar poza este taare apetisanta si de efect,de aceea , punlinkul si daca va incinta,traduc cu placere te rog, te rog, te rog, mie-mi trebuie -------------------- Carmen M |
|
|
|
Feb 25 2007, 11:16 AM
Trimis la
|
|
|
(cae @ Feb 25 2007, 03:57 AM) [snapback]309655[/snapback] te rog, te rog, te rog, mie-mi trebuie OK. Carmen am sa revin mai tirziu sau miine. Sper sa fie OK. pentru tine?! -------------------- http://leckereien.blogspot.com/
|
|
|
|
Feb 25 2007, 11:28 AM
Trimis la
|
|
|
Iar eu ieri la cerere am mai facut inca odata reteta acesta CINNAMON ROLLS
Doar ca,jumate din aluat l-am facut iarasi sub forma de cozonac simplu,iar din a doua jumatate am facut melcisori umpluti cu brinza de vaci. Aici foto; -------------------- http://leckereien.blogspot.com/
|
|
|
|
Feb 25 2007, 11:55 AM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 114 Inregistrat pe: 15-November 06 Membrul Nr.: 34,888 |
noroc, ca sunt la servici, ca altfel intram direct cu mainile in aluat, da saptamana asta nu ma las.
Multam pentru retete Afrodite, am facut si mini pitzele tale, si alte aluaturi si au iesit MINUNAT, si te rog sa ma crezi ca la aluaturi eram AFONA, nimic nu imi reusea pana am invatat de la voi.SAR'MANA. -------------------- Nobilitas hominis: nici turpia nulla timere.-Nobleþea omului: sã nu se teamã de nimic altceva decît de josnicie.
|
|
|
|
Feb 25 2007, 04:38 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 603 Inregistrat pe: 15-February 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 30,368 |
Buna fetelor!
Vreau sa va intreb si eu ceva: daca pastram fursecurile in cutii de plastic la frigider nu ingheata? Cum le congelati voi? Nu se fac pietroi? |
|
|
|
Feb 26 2007, 10:48 AM
Trimis la
|
|
|
"tot eu",cu multa placere si ma bucur sa stii ca ai succese la bucatrie.
Sa stii ca nimenea nu s-a nascut invatat,dar cu putina voinata,chiar si cu greseli se invata totul. Eu iti urez in continuare spor si bafta in tot si toate! Deabea astept sa-mi spum cum ti-a reusit! Ali,la frigider in cutii de plastic le tin si eu si nu ingheata doar la congelator si clar ca devin beton. Dar daca le scoti,dupa 1 ora sa zic,sint exact asa cum le-ai bagat. Important este ca cutiile sa fie inchise ermetic. Iar la frigider le tin si eu aproape pina la 3 saptamini dupa care din teama sa nu se mucegaiasca le bag la congelator. Sper ca m-am facut inteleasa si experienta mea iti este de folos! Acest mesaj a fost editat de Afrodite: Feb 26 2007, 10:51 AM -------------------- http://leckereien.blogspot.com/
|
|
|
|
Feb 26 2007, 12:50 PM
Trimis la
|
|
|
Carmen am reusit sa traduc reteta si sper sa-ti placa!
Mie imi place f. mult si nu este grea deloc,doar ca necesita putin timp. deci: TORT DOBOS Ingrediente-blat: - 225g unt - 45g zahar pudra - 125g zahar tos - 150g faina - 8 oua care se separa - 1 ls zahar vaniliat -1 priza sare Ingrediente-crema: - 400ml lapte - 15g zahar - 60g praf de budina de vanilie - 250g unt - 1ls rom ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ - 100 ml smintina pt. frisca lichida - 100g ciocolata Ingrediente glazura: - 100g zahar tos Ingrediente-decor:: - fulgi/bombonele de ciocolata - 16 buc. ciocolata Mini-Trüffel ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ - ulei pt. masa de lucru Mod preparare:-blat Untul cu zaharul pudra se freaca bine,dupa care se adaoga pe rind galbenusurile. Albusurile de oua se bat spuma in care se adaoga in ploaie zaharul tos,vaniliat si priza de sare. Aceasta spuma se amesteca cu lingura in masa de galbenusuri impreuna cu faina. Din acesta masa se coc 8 blaturi rotunde cu diametrul de 26 sau 28 cm.. Ori se coc in forma rotunda,ori se pune un cerc pe o tava tapetata cu hirtie de copt pe care se traseaza cercuri cu diam. mai sus dat. Aluatul se intind efrumos in acest cerc si se da la copt. Aceste blaturi se coc cite unul pe rind in cuptorul preincins la 220°C ca. 6 min. Dupa ce sau copt ,racit si tras hirtia de pe ele, se alege cel mai frumos pt. partea superioara. Mod preparare-crema: 2/3 din cant. de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul. Restul de lapte se amesteca cu praful de budinca si se toarna amestecind in continuu in laptele care fierbe. Se mai fierbe inca ca. 2 min. si se trage jos de pe foc,acoperindu-se cu folie de nailon alimentara,pt. a nu se face pielitza deasupra budincii,si se lasa sa la racit. Intr-e timp ,smintina pt. frisca se pune pe foc si in ea ciocolata zdrobita,amestcindu-se in continuu pine ce ciocolata sa topit si totul da in fiert doar 2 min.Se trage jos si se pune si ea la racit. Budinca racita se mixeaza bine si in ea se amesteca pe rind din untul care are temp camerei. Atentie! Cind preparati asemenea creme,untul si budinca trebuie sa aiva amindoua aceeai temperatura.ca daca nu crema se taie. In crema de vanilie se amesteca crema de ciocolata si ea la fel racita si romul. Din acesta crema se poate lasa putin pt. decor. Iar cu restul se unge fiecare blat de tort in parte sesuprapun blaturile unul peste altul si si de jur imprejur se imbraca tortul cu acesta crema.. Mod preparere glazura. Ultimul blat si cel mai frumos se aseaza pe o suprafata unsa cu ulei. la fel si un cutit lung si subtire se unge cu ulei. Zaharul tos se topeste pina devinde un caramel deschis la culoare si imediat cu el se glaseaza blatul tortului. Cu cutitul uns cu ulei se intinde glazura caramel frumos pe suprafata blatului,asa destul de repede ca ,glazura sa nu se intareasca. si imediat blatul se imparte in 16 buc Tortul se decoreaza de jur imprejur cu fulgi,bombonele sau alt decor din ciocolata. Iar deasupra tortului se fixeaza cu crema cele 16 buc.de ciocolata Mini-Trüffel peste care se aseaza bucatile de blat de tort glasate.(vezi foto). Acest mesaj a fost editat de Afrodite: Feb 26 2007, 12:54 PM -------------------- http://leckereien.blogspot.com/
|
|
|
|
Feb 27 2007, 06:50 PM
Trimis la
|
|
![]() Cu ursii albi Grup: Membri Postari: 6,046 Inregistrat pe: 5-April 04 De la: inbetween Membrul Nr.: 13,288 |
(Afrodite @ Feb 15 2007, 06:51 PM) [snapback]305975[/snapback] Lori draga pe unde esti,ca astazi ma gindesc deosebit de intens la tine si sti de ce? Ia ute ce,in sfirsit am primit si eu dupa spartul tirgului Chestia este ca,mi-au trimis mesaj inainte de craciun ,ca toate aparatele din lagar s-au vindut si ca asteapta o comanda noua,ei doar acum deabea a sosit Dar,avind in vedere ca asteptarea a fost c-am lunguta am primit totusi 10% reducere. WOWWW, BRAVO LAuriciu' ma bucur tare tare pentru tine, lasa mai bine mai tarziudecat niciodata nu? Si ai mai primit si reducere la ea, na super! Sa o stapanesti sanatoasa si sa faci multe minuni la ea, sa stii ca e o chestie super. Ai grija la aluaturi , la cele cu foarte mult zahar in ele, se lipeste. Asa am facut eu de sarbagtori, la formele de clopotel etc. Am facut un aluat de biscuiti cu portocale in doua culori , nu mai stiu de la cine era reteta. In reteta era si marmelada de portocale si cred ca de la ea s-a lipt. In schimb aluatul de nuci e ideal. Sa faci numai bunatati in ea!! -------------------- .................................
În ţări de gheaţă urgisită, Pe-acelaşi timp trăia cu el, Laponă mică, liniştită, Cu piei, pre nume Enigel. .................................. Că dacă-n iarnă sunt făcută, Şi ursul alb mi-e vărul drept, Din umbra deasă, desfăcută, Mă-nchin la soarele-nţelept. ....................................... 1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era. |
|
|
|
Feb 28 2007, 10:43 AM
Trimis la
|
|
|
(Lapona Enigel @ Feb 27 2007, 08:50 PM) [snapback]310640[/snapback] WOWWW, BRAVO LAuriciu' ma bucur tare tare pentru tine, lasa mai bine mai tarziudecat niciodata nu? Si ai mai primit si reducere la ea, na super! Sa o stapanesti sanatoasa si sa faci multe minuni la ea, sa stii ca e o chestie super. Ai grija la aluaturi , la cele cu foarte mult zahar in ele, se lipeste. Asa am facut eu de sarbagtori, la formele de clopotel etc. Am facut un aluat de biscuiti cu portocale in doua culori , nu mai stiu de la cine era reteta. In reteta era si marmelada de portocale si cred ca de la ea s-a lipt. In schimb aluatul de nuci e ideal. Sa faci numai bunatati in ea!! ! Esti o dulce ca intotdeauna! Multumesc mult si pt. sfaturi! Chestia este ca, am patit-o si eu dar nu prea tare. Am facut un aluat de Spekulatius si asta este cu f. mult zahar si la fel s-au c-am lipit. Nu a fost prea tragic ca pe plia masinii nu au ramas reste ,dar degetele mere la sf. au fost si ele prajite Ei de atunci am zis ca,asemena aluaturi,! Am facut cu ea Waffelnsi mi-au placut,de fapt nu numai mie ci si restul familiei a fost incintata,dar la naiba...noi facem parte din categ. de oamenii care ori ce gram de papa,se pune pe coaste si c-am periculos sa tot gatesc.Si chestia este ca mie imi place la nebunie sa gatesc,sa experimentez... Dar asa printre ele,din cind in cind si sper la diferite ocazii,o sa mai fac si eu. O zi buna iti doresc cu mult Acest mesaj a fost editat de Afrodite: Feb 28 2007, 10:46 AM
Imagini Atasate
|
|
|
|
Feb 28 2007, 10:58 AM
Trimis la
|
|
![]() Cu ursii albi Grup: Membri Postari: 6,046 Inregistrat pe: 5-April 04 De la: inbetween Membrul Nr.: 13,288 |
-------------------- .................................
În ţări de gheaţă urgisită, Pe-acelaşi timp trăia cu el, Laponă mică, liniştită, Cu piei, pre nume Enigel. .................................. Că dacă-n iarnă sunt făcută, Şi ursul alb mi-e vărul drept, Din umbra deasă, desfăcută, Mă-nchin la soarele-nţelept. ....................................... 1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era. |
|
|
|
Mar 8 2007, 01:14 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,012 Inregistrat pe: 12-May 06 De la: ...langa brebenel... Membrul Nr.: 32,038 |
Afrodite, sa vezi ce CINNAMOANE am facut!
Am pozat si pas-cu-pas, asa ca pun pozele aici... Au iesit tare bune, delicioase! MULTUMESC muuuult de reteta. Deci, CINNAMON ROLLS ingredientele: faina, praful de budinca, ... si restul (fara unt.. am uitat sa-l pun in poza) aluatul framantat gata crescut ingredientele pentru umplutura nuca taiata si restul etapelor... |
|
|
|
Mar 8 2007, 02:40 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 603 Inregistrat pe: 15-February 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 30,368 |
(Afrodite @ Feb 26 2007, 10:48 AM) [snapback]310095[/snapback] "tot eu",cu multa placere si ma bucur sa stii ca ai succese la bucatrie. Sa stii ca nimenea nu s-a nascut invatat,dar cu putina voinata,chiar si cu greseli se invata totul. Eu iti urez in continuare spor si bafta in tot si toate! Deabea astept sa-mi spum cum ti-a reusit! Ali,la frigider in cutii de plastic le tin si eu si nu ingheata doar la congelator si clar ca devin beton. Dar daca le scoti,dupa 1 ora sa zic,sint exact asa cum le-ai bagat. Important este ca cutiile sa fie inchise ermetic. Iar la frigider le tin si eu aproape pina la 3 saptamini dupa care din teama sa nu se mucegaiasca le bag la congelator. Sper ca m-am facut inteleasa si experienta mea iti este de folos! Iti multumesc pentru sfaturi! Am sa tin cont de ele. |
|
|
|
Mar 10 2007, 12:13 PM
Trimis la
|
|
|
Elaida,nu am cuvinte ti-a resuit-jos palaria!
Sa va fie de bine si cu multa placere pt. reteta! Si noua ne place tare mult si sincer fac cel mai des acest aluat,doar in momentul de fata mai putin,deoarece vin si pastele si eu m-am c-am rotunjit(hi,hi). Ali,cu multa placere si sper sa iti folosesaca!
Imagini Atasate
|
|
|
|
Mar 26 2007, 01:28 PM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 1 Inregistrat pe: 22-March 07 Membrul Nr.: 37,057 |
[font=Comic Sans Ms][size=7]Fetelor sunteti grozave, mai ales Afrodite - ai postat toate acele prajituri grozave, iar despre cele pe care le-ai facut nici cuvinte nu mai am. Am intrat din intamplare pe acest forum si am citit fiecare pagina, am salvat toate retetele si abia astept sa fac de Paste macar cateva din ele. Si eu am cateva retete care imi ies super bune dar nu le pun deocamdata pentru ca nu am si poze , dar o sa le fac, o sa le pozez si vi le arat pe urma. Spor la treaba in continuare!!!!
-------------------- ![]() |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|