> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

4 Pagini V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Prajituri ardelenesti
Happy.
mesaj Sep 23 2005, 09:17 PM


Supercalifragilistic!!!


Grup: Membri
Postari: 8,845
Inregistrat pe: 10-August 05
Membrul Nr.: 26,306



Aici este descrierea in imagini a prajiturii Greta Garbo (Jerbo)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Neta
mesaj Sep 24 2005, 05:09 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,290
Inregistrat pe: 2-January 05
De la: In afara Romaniei si in Ea
Membrul Nr.: 19,931



De ce sa ma deranjeze? Nu stiam ca se mai numeste si Greta Garbo. Daca sunt si imagini cu atat mai .....gustos.
smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dariaa
mesaj Oct 2 2005, 07:20 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 471
Inregistrat pe: 28-April 05
De la: Oradea (Bihor)
Membrul Nr.: 23,747



Am facut si eu Kati teszta, adica varianta la prajitura cu foaia sfaramata.
Iat-o icon_razz.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Daria & felina fioroasa Giulia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dariaa
mesaj Oct 2 2005, 07:24 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 471
Inregistrat pe: 28-April 05
De la: Oradea (Bihor)
Membrul Nr.: 23,747




Si am facut in sfarsit tortul cu crema de zahar ars, chiar daca nu e specific ardeleneasca, va pun o poza sa va fac pofta icon_razz.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Daria & felina fioroasa Giulia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Oct 2 2005, 07:27 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



Mi-ai facuuuuuuuuuuuuuuut !!!!!!! icon_cry.gif
laugh.gif , las' ca-l fac si eu !!!!!

Si cu Kati mi-ai facut pofta icon_bounce.gif arata super !!!!!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Happy.
mesaj Oct 4 2005, 04:09 PM


Supercalifragilistic!!!


Grup: Membri
Postari: 8,845
Inregistrat pe: 10-August 05
Membrul Nr.: 26,306



Cred ca si eu in curand am sa mai fac inca o praji cu foaie sparta.... ca bune mai sunt ... icon_rolleyes.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Happy.
mesaj Oct 4 2005, 04:19 PM


Supercalifragilistic!!!


Grup: Membri
Postari: 8,845
Inregistrat pe: 10-August 05
Membrul Nr.: 26,306



Fetelor, cum am putut uita de ....

TELEVIZOR

Foi: 50 g untura se freaca in palme cu 250 g faina, adaugam si 50 g zahar, 1 lingura de cacao, un ou , putin lapte si putin amoniac (stingem amoniacul in lapte...) Se imparte aluatul in doua parti si se intind 2 foi care se coc pe dosul tavii.
Blat: se face un blat obisnuit din 3 oua+1 lingura de apa.
Crema: 4 linguri de faina se desfac in 250 ml lapte caldut, se adauga 200 g zahar. Se fiebe amestecand incontinuu. Cand s-a racit aceasta budinca se va freca cu 200 g unt spumos.
Glazura: se pun intr-un castron 3 linguri zahar pudra, 1 lingura cacao, 2 linguri ulei si se amesteca bine cu 3-4 linguri de apa fierbinte. Asa calda se intinde peste prajitura . Se lucreaza repede cu glazura.
Aranjare: foaie+crema+blat+crema+foaie+glazura ciocolata
Se da la rece si se taia a doua zi .


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj Oct 4 2005, 10:53 PM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



[quote]Blat : se face un blat obisnuit din 3 oua+1 lingura de apa. [/quote]

Alex, nu te supara ca ma amestec.... icon_redface.gif dar in mod sigur va intreba cineva cum se face blatul ? ...

Aceasta banuiesc ca inseamna ca se face un pandispan din 3 oua separate doar ca se mai aduga 1 lingura de apa (3 albusuri batute spuma tare cu 4 linguri zahar +1lingura apa, se adauga 3 galbenusuri si apoi se amesteca usor cu 4 linguri de faina ). Apoi se coace... icon_razz.gif

Daca m-am inselat cu procedeul, te rog sa ma corectezi ! icon_razz.gif


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Happy.
mesaj Oct 5 2005, 03:44 PM


Supercalifragilistic!!!


Grup: Membri
Postari: 8,845
Inregistrat pe: 10-August 05
Membrul Nr.: 26,306



Ai dreptate Monika!!

M-am grabit sa pun reteta.... icon_redface.gif ... sper ca ma scuzati ca nu am detaliat blatul.... este exact asa cum ai spus tu... se bat spuma tare 3 albusuri, 1 lingura de apa si un praf de sare... apoi se adauga rand pe rand 4 linguri de zahar, apoi galbenusurile unul cate unul, apoi 4 linguri de faina (tot cate una), un praf de copt si se da la copt in tava unsa si infainata.

Multumesc ca m-ai corectat!! pupic.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Oct 5 2005, 03:53 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Si reteta de Kati teszta unde o gasesc? Plsss..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Happy.
mesaj Oct 5 2005, 06:42 PM


Supercalifragilistic!!!


Grup: Membri
Postari: 8,845
Inregistrat pe: 10-August 05
Membrul Nr.: 26,306



Bulinuta, am facut-o eu aici . Succes!! icon_razz.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Oct 5 2005, 07:04 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Aaaa, pai prajitura ta era deja salvata in calculator, dar Dariaa a zis ca a facut "Kati teszta, adica varianta la prajitura cu foaia sfaramata" si credeam ca-i altceva... icon_redface.gif

Merci de raspuns!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Oct 6 2005, 12:59 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Off topic... Bulinutza, m-ai topit cu avatarul tau... icon_lol.gif ... Doamne ce haios e pushtiul aici smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Oct 7 2005, 04:34 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



icon_redface.gif icon_redface.gif icon_redface.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dariaa
mesaj Oct 10 2005, 09:33 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 471
Inregistrat pe: 28-April 05
De la: Oradea (Bihor)
Membrul Nr.: 23,747



Buna dimineata !

Revin cu completarea la Kati testa:

cele 4 albusuri se bat spuma pe aburi, cu 200 g zahar pudra; se aseaza imediat pe prajitura, asa calduta si se rade cioco deasupra; se da totul la frigider.

icon_razz.gif

O saptamana frumoasa sa aveti si spor la lucru !!!


--------------------
Daria & felina fioroasa Giulia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj Oct 10 2005, 10:04 PM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



QUOTE(Happyalex)
Fetelor, cum am putut uita de ....

TELEVIZOR

Foi: 50 g untura se freaca in palme cu 250 g faina, adaugam si 50 g zahar, 1 lingura de cacao, un ou , putin lapte si putin amoniac (stingem amoniacul in lapte...) Se imparte aluatul in doua parti si se intind 2 foi care  se coc pe dosul tavii.
Blat: se face un blat obisnuit din 3 oua+1 lingura de apa.
Crema: 4 linguri de faina se desfac in 250 ml lapte caldut, se adauga 200 g zahar. Se fiebe amestecand incontinuu. Cand s-a racit aceasta budinca se va freca cu 200 g unt spumos.
Glazura: se pun intr-un castron 3 linguri zahar pudra, 1 lingura cacao, 2 linguri ulei si se amesteca bine cu 3-4 linguri de apa fierbinte. Asa calda se intinde peste prajitura . Se lucreaza repede cu glazura.
Aranjare: foaie+crema+blat+crema+foaie+glazura ciocolata
Se da la rece si se taia a doua zi .



citeva "secrete" de-ale mele: icon_razz.gif
1.Amoniacul il amestec cu putin lapte caldut (nu cald) pina face efervescenta, in asa fel nu vor mai mirosi foile.... a amoniac (eu aveam mereu impresia si dupa ce se coceau foile ca mai miroase inca .... chiar si cind erau reci icon_redface.gif )
2. In crema eu pun coaja rasa de lamiie si sucul de la o lamiie, sau in alta varianta pun doar zahar vanilat.

pupic.gif


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Oct 10 2005, 10:30 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



Monika imi ce scuze, dar daca amoniacul tau face deja efervescenta cum zici tu, asta inseamna ca si-a facut efectul in afara aluatului !!!!!! Eliminarea gazelor tre sa fie facuta in cuptor in timpul coacerii, la fel e si cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie . Si apropo de miros , acesta trebuie sa nu se mai simta pentru ca amoniacul se evapora tot .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj Oct 11 2005, 03:34 AM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



Buna Simona,
Chiar daca face efervescenta la amestecarea cu laptele, sa stii ca aluatul a crescut fain si a fost fraged. Si partea cea mai buna a fost ca am scapat de mirosul pe care nu pot sa-l sufar... icon_redface.gif

In general nu ma prea dau in vint dupa retete care cer "amoniac" pe motive "olfactive". Desi consistenta si structura unui aluat facut cu amoniac difera de cel facut cu praf de copt sau "bicarbonat" (baking soda).
Deci daca vreau sa fac o reteta sa iasa "originala" (la gust si structura cu ce stiu de "acasa") respect reteta... cit de cit ! icon_razz.gif

Si daca tot sintem la "prajituri ardelenesti " stie careva reteta de KENT-uri ?

(sint niste "fursecuri-prajiturele" sub forma de "tigarete" , aluat rulat in jurul unei umpluturi, de nuca cred... coapte si date prin zahar pudra. Se faceau in general de Craciun, si Anul Nou).


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Oct 11 2005, 05:41 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



[quote=Monika@USA]

Si daca tot sintem la "prajituri ardelenesti " stie careva reteta de KENT-uri ?

(sint niste "fursecuri-prajiturele" sub forma de "tigarete" , aluat rulat in jurul unei umpluturi, de nuca cred... coapte si date prin zahar pudra. Se faceau in general de Craciun, si Anul Nou).
[/quote]

Monika ...or fi retetele de mai jos? smile.gif smile.gif smile.gif
056.gif pupic.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj Oct 11 2005, 07:16 AM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



icon_lol.gif icon_lol.gif
Celeste, pupic.gif

Trebuie sa fie ceva "secret de stat" linkul.... icon_wink.gif

[quote]Ne pare rau dar doar utilizatori cu drepturi speciale de acces poate citi subiectele din acest forum[/quote]

cam acesta e mesajul pe care l-am primit de fiecare data... icon_redface.gif
icon_rolleyes.gif


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

4 Pagini V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 18th December 2014 - 11:36 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare