> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

14 Pagini V  « < 10 11 12 13 14 >  
Reply to this topicStart new topic
> Porcul meu in imagini
jenny_kap
mesaj Dec 13 2009, 06:18 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762




porcul meu de anul asta e un vitel biggrin.gif . de fapt, un picior de vitel, care avu vreo 50kg. duminica viitoare vine si purcelusul.
Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fecioara
mesaj Dec 14 2009, 02:34 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 781
Inregistrat pe: 28-August 09
Membrul Nr.: 53,559



succes jenica ,sa ne arati poze
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Dec 14 2009, 03:02 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



QUOTE(fecioara @ Dec 14 2009, 04:34 PM) *
succes jenica ,sa ne arati poze



aaahhh, de-abia astept, crede-ma biggrin.gif . mi-e asa de dor de niste cirnati de casa... si face chris unii asa de buuniiiiii... dar sint necajita rau ca am uitat pilnia subtirica in bucuresti. asta de-o are masina de tocat este buna pentru matele de porc, iar eu mi-am cumparat de oaie, mult mai subtiri si aici nu gasesc pilnii subtiri de tabla mad.gif . nu stiu ce-o sa fac huh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lauralaurentiu
mesaj Dec 16 2009, 05:34 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,909
Inregistrat pe: 27-December 07
De la: Banat
Membrul Nr.: 40,594




Porcul meu de anul asta ... sunt 2! tongue.gif O s arevin curand cu poze de la locul masacrului!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fecioara
mesaj Dec 16 2009, 08:12 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 781
Inregistrat pe: 28-August 09
Membrul Nr.: 53,559



mai jenico fata,da o fuga pina in bucuresti si ia pilnia mai ,sa iasa cirnatii bine ,parol! smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Dec 16 2009, 11:07 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



QUOTE(fecioara @ Dec 16 2009, 10:12 PM) *
mai jenico fata,da o fuga pina in bucuresti si ia pilnia mai ,sa iasa cirnatii bine ,parol! smile.gif


biggrin.gif tongue.gif mai bine trage tu o fuga si-o adu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Dec 16 2009, 11:09 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



QUOTE(lauralaurentiu @ Dec 16 2009, 07:34 PM) *
Porcul meu de anul asta ... sunt 2! tongue.gif O s arevin curand cu poze de la locul masacrului!



laura, nu uita retetele de cirnati, de salam, de sunci si jamboane, tot, tot, tot!!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lauralaurentiu
mesaj Dec 17 2009, 02:27 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,909
Inregistrat pe: 27-December 07
De la: Banat
Membrul Nr.: 40,594



Buun... am promis, deci, un amplu reportaj de la locul masacrului ce avut loc pe 16 decembrie, rezultatul fiind transformarea a doi guitzatori pasnici in carnati, caltabosi, sangerete etc. Priviti:



Pentru doritorii retetei de carnati:


2/3 carne de porc lucru (ceea ce cade la transat), 1/3 carne de vita
usturoi: 30 de grame / kilogramul de carne
sare: 11 grame / kilogram de carne
piper: 10 grame / kilogram carne
coriandru macinat: 1 lingura rasa / 10 kilograme de carne
paprica rosie, dulce: dupa gust (cat de rosii apreciati carnatii, tinand cont ca paprica in exces da un gust usor acrisor)
apa calda - atat cat sa devina pasta maleabila si sa sa framante usor


Tot ce e clisa (slanina) si sunca (jambon) ce se doreste sa se conserve prin sarare si afumare - merge la saramura lichida, care se prepara cu sare grunjoasa, apa rece, boabe de piper si frunze de dafin.

Din slanina de la burta preparam un anume fel care nu se afuma, ci se conserva doar prin sare. Faptul de a fi stat "la murat" in saramura lichida fragezeste si da subtilitate gustului acestui preparat, care, dupa se se scoate dins aramura, se lasa la zvantat (atarnat intr-un loc bine ventilat) apoi se unge cu boia, piper si putin usturoi si asta e tot!

Desigur, facem si slanina si jambon afumat.

O parte din carnati ii pastram cruzi (ii congelam) iar cea mai mare parte vor fi si afumati.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daniela catalina
mesaj Dec 17 2009, 09:30 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 817
Inregistrat pe: 23-June 08
De la: onesti
Membrul Nr.: 43,887



doamne ce obiceiuri frumoase avem! nu am vazut live niciodata taierea lui ghita,multumesc laura! super filmuletu`.si cu zapada,si tuica aia din cescute... hello2.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lauralaurentiu
mesaj Dec 17 2009, 09:45 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,909
Inregistrat pe: 27-December 07
De la: Banat
Membrul Nr.: 40,594



CITAT(daniela catalina @ Dec 17 2009, 09:30 AM) *
doamne ce obiceiuri frumoase avem! nu am vazut live niciodata taierea lui ghita,multumesc laura! super filmuletu`.si cu zapada,si tuica aia din cescute... hello2.gif


Da, sotul meu a fost foarte incantat ca taie porcii pe zapada, mai ales dupa ce i-am dus dorul atatia ani! smile.gif Ma bucur ca ti-a placut!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Higeia
mesaj Dec 17 2009, 10:40 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,504
Inregistrat pe: 30-December 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,002



Si eu iti multzumesc ca ne-ai impartasit noua , celor de la bloc, procesul trsnsformarii lui Ghita in carnati si alte bunatati. Am vazurt intr-una din imagini un ceaun mare unde fierbeau cele necesare pentru toba(probabil!) si aveau drept condiment niste frunze verzi Te rog sa nu ma consideri indiscreta daca intreb ce erau?Multzumesc inca o data si sa aveti parte de
SARBATORI FRUMOASE impreuna cu toti cei dragi!


--------------------
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lauralaurentiu
mesaj Dec 17 2009, 11:01 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,909
Inregistrat pe: 27-December 07
De la: Banat
Membrul Nr.: 40,594



CITAT(Higeia @ Dec 17 2009, 10:40 AM) *
Si eu iti multzumesc ca ne-ai impartasit noua , celor de la bloc, procesul trsnsformarii lui Ghita in carnati si alte bunatati. Am vazurt intr-una din imagini un ceaun mare unde fierbeau cele necesare pentru toba(probabil!) si aveau drept condiment niste frunze verzi Te rog sa nu ma consideri indiscreta daca intreb ce erau?Multzumesc inca o data si sa aveti parte de
SARBATORI FRUMOASE impreuna cu toti cei dragi!


Asta e ceaunul unde fierb cele necesare pentru toba, dar si pentru caltabosi si sangerete:

Imagine Atasata


Aici sunt cele din cazan scoase la racit - poza e usor neclara din cauza aburilor:


Imagine Atasata


Iar aici (asta cred ca ai vazut tu si ti-a fost neclar) e un vas mare de inox in care tinem carnurile pentru conservat (slanina, jamboane, ciolane) in saramura lichida, pe care o imbogatim cu foi de dafin si boabe de piper:

Imagine Atasata


Uite - prima data se pun jamboanele, ele trebuie sa stea cel mai mult in saramura, fiind mai voluminoase:


Imagine Atasata


Multumesc frumos pentru urari, la fel iti doresc si eu, Craciun fericit alaturi de cei dragi tie!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Dec 18 2009, 05:27 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



wow Laura . impresionante pozele. pardon , nu pot sa vad filmuletzul, ca mi s-astricat compul, si am recuperat unul care nu are nimic instalat pe el.smile.gif
am admirat doar pozele.superb arata jamboanele alea... biggrin.gif


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
lauralaurentiu
mesaj Dec 18 2009, 07:59 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,909
Inregistrat pe: 27-December 07
De la: Banat
Membrul Nr.: 40,594



CITAT(stella @ Dec 18 2009, 05:27 PM) *
wow Laura . impresionante pozele. pardon , nu pot sa vad filmuletzul, ca mi s-astricat compul, si am recuperat unul care nu are nimic instalat pe el.smile.gif
am admirat doar pozele.superb arata jamboanele alea... biggrin.gif


Ma bucur ca iti plac, Stella. O sa revin cu imagini ale etapelor intermediare prin care se transforma cooru' de porc (scuzati tongue.gif ) in jambon fraged si delicios.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fecioara
mesaj Dec 19 2009, 07:49 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 781
Inregistrat pe: 28-August 09
Membrul Nr.: 53,559



draga Laura mi-a placut filmuletul la nebunie ,si fondul muzical pe masura ,ce sa zic sunteti o familie de oameni gospodari headbang.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Aninita
mesaj Jan 5 2010, 05:34 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,164
Inregistrat pe: 25-February 09
Membrul Nr.: 49,293



Salam de porc...aici tre' sa stea 20 zile (intr-o camera rece si aerisita...) apoi in beci/cantina...sa prinda pe el mucegai...va fi si cel mai bun salam fiindca am avut ajutoare de nadejde...




Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kismoni
mesaj Jan 5 2010, 05:39 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 6,198
Inregistrat pe: 19-May 07
De la: Oradea-Brescia
Membrul Nr.: 37,805



vin la tine Carmen la degustare hihihihihihi ,era Luciano langa mine si a vazut foto apoi zice ca asa facea si el cand locuia si mai la munte la 1000 m alt. si casa avea si pivnita rece , in piatra smile.gif punea la maturat si branzeturi .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Aninita
mesaj Jan 5 2010, 05:48 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,164
Inregistrat pe: 25-February 09
Membrul Nr.: 49,293



CITAT(kismoni @ Jan 5 2010, 06:39 PM) *
vin la tine Carmen la degustare hihihihihihi ,era Luciano langa mine si a vazut foto apoi zice ca asa facea si el cand locuia si mai la munte la 1000 m alt. si casa avea si pivnita rece , in piatra smile.gif punea la maturat si branzeturi .


...noi suntem la 750 m alt...si pana anul trecut pivnita inca nu o aveam si nici o camera "speciala" de maturat 20 zile...pfuuuuuuuu si ne venea salamul cu gaura prin el...adica se strica...anul asta(avem si pivnita si camera) alta treaba...am facut acum 30 kg...apoi maine-poimaine facem alte 30 kg...ca dehhhh...va fi si un botez in primavara... wink.gif
...iar salamul asta (stie Luciano al tau mai bine cred) cand comanzi carnea...tre' sa vezi si previziunile meteo...sa nu fie cald...dar nici umezeala mare...si nici vant tare...si tot asa...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Jan 6 2010, 10:11 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



aninita, chit ca n-avem camere de-alea racoroase ca ale tale, cite un beci tot se mai gaseste si pe la noi, asa ca vino si cu reteta pe linga culmea de salamuri, ca ne faci sa ne prelingem din scaune in fata calculatorului biggrin.gif . merg afumate un pic?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Aninita
mesaj Jan 7 2010, 09:47 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,164
Inregistrat pe: 25-February 09
Membrul Nr.: 49,293



CITAT(jenny_kap @ Jan 6 2010, 11:11 PM) *
aninita, chit ca n-avem camere de-alea racoroase ca ale tale, cite un beci tot se mai gaseste si pe la noi, asa ca vino si cu reteta pe linga culmea de salamuri, ca ne faci sa ne prelingem din scaune in fata calculatorului biggrin.gif . merg afumate un pic?



...afumate in nici un caz!

reteta nu-i grea...dar numai sa ai ingredientele si chiar tipul de carne...maturarea e f importnanta...zona si temperatura...uscarea treptat si eventual nevoia unui umidificator...masina de umplut manuala si nu cea de tocat electrica...altfel carnea se incalzeste si nu mai iese ceea ce trebuie...masina de tocat industriala cu gauri mari dar mai ales cu "tavaluc" mare tot pt. a nu se incinge carnea...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

14 Pagini V  « < 10 11 12 13 14 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 18th April 2014 - 10:07 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare