5 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Dantura perfecta, ponturi de la cei patiti
Ligia.
mesaj Feb 27 2008, 10:17 PM
Trimis la #1

Captain Cook

Grup: Membri
Postari: 384
Inregistrat pe: 31-August 06
Membrul Nr.: 33,587

buun. Sa incep.
Eu mostenesc de la naiba stie ce rubedenii din urma o dantura sensibila rau. As putea spune ca dintii mei se macina. Pe o parte repar pe o parte crapa (o muscatura mai zdravana din ceva ). M-am saturat de du-te vino asta. Plus ca eu nu pot avea dinti ingrijiti cand ei se fisureaza mereu. Azi mi-a sarit tandara cand imi dadeam cu un balsam de buze si am vazut ca un dinte din fata e crapat pe jumatate.Deci e o fisura care incepe de la gingie pana in capat.Vreua si eu ca tot omul o dantura frumoasa si fara probleme. Mi s-a pus pata pe albire. Sunt sigura ca nu m-ar accepta din cauza sensibilitatii asteia. Acum as vedea o rezolvare in fatetarea cu portelan.

Va rog sa impartasiti aici tot ce stiti legat de acest subiect. Imi vine sa crap de suparare.

--------------------
super girls don't cry
Go to the top of the page

+Quote Post
Rubia
mesaj Feb 28 2008, 12:45 AM
Trimis la #2

Master of disaster

Postari: 1,677
Inregistrat pe: 6-November 09
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 55,043

Din pacate si io am mostenit tot calitate de asta la dinti laugh.gif
Cand mi-a pus o plomba,a dat cu freza si mi-a puscat tot dintele laugh.gif
A bagat stomatologu calciu,figuri,dar nu tine.
Mi s-a pus si mie pata cu albirea.Medicu a zis : Io nu-ti recomand,dar faci cum vrei.
Si bineinteles ca am facut-o.
La 2 luni mi-a puscat o masea.Dintii mi se pare ca-s si mai slabi de atunci.
Cine stie cat o sa mai tina pana ajung la dinti pusi huh.gif
Mama zice ca la 40 o sa am proteza la pahar. laugh.gif

Acest mesaj a fost editat de rubia: Feb 28 2008, 12:47 AM

--------------------
" Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "

+Quote Post
n_puiu
mesaj Feb 29 2008, 12:48 PM
Trimis la #3

Master of disaster

Postari: 5,374
Inregistrat pe: 1-September 03
De la: Dîn Corleone
Membrul Nr.: 8,842

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

QUOTE(Ligia. @ Feb 28 2008, 12:17 AM) *
Eu mostenesc ... o dantura sensibila rau.
Va rog sa impartasiti aici tot ce stiti legat de acest subiect. Imi vine sa crap de suparare.

Nu ştiu mai nimic despre asta, dar cred că-i bine să te duci la Facultatea de Stomatologie (e pe undeva pe Plevnei) să te consulte un doctor de-acolo să-ţi spună de la ce ţi se trage şi să te-ndrume în continuare!

+Quote Post
Happy.
mesaj Feb 29 2008, 02:20 PM
Trimis la #4

Supercalifragilistic!!!

Postari: 8,845
Inregistrat pe: 10-August 05
Membrul Nr.: 26,306

Daca ai dintii "slabi" io zic sa te lasi de experimentu' cu albirea... asa mi-a spus si mie "doctora" mea.
Cel mai tare dintre argumente a fost acela ca daca imi va albi dintii mi se vor vedea plombele ... acum am plombe estetice, nici nu se disting de dinte. Si io sunt in tratamente, ma "joc" cu o masea inca de luna trecuta. Abia pe 12 martie cica va pune plomba definitiva; din pacate a trebuit devitalizata, ceea ce inseamna ca a dobandit un surplus de sensibilitate (mai ales la fenomenele mecanice).

Acest mesaj a fost editat de Happyalex: Feb 29 2008, 02:20 PM

--------------------

+Quote Post
Ligia.
mesaj Feb 29 2008, 02:23 PM
Trimis la #5

Captain Cook

QUOTE(n_puiu @ Feb 29 2008, 12:48 PM) *
Nu ştiu mai nimic despre asta, dar cred că-i bine să te duci la Facultatea de Stomatologie (e pe undeva pe Plevnei) să te consulte un doctor de-acolo să-ţi spună de la ce ţi se trage şi să te-ndrume în continuare!

OFFF n_puiu...Daca ai sti ca toti m-au chinuit in fel si chip fara rezultat...Toti ziceau la fel " Nu ai ce face. Eu iti pun plomba tu o sa fii cat de curand sa reparam din nou." Fatetele de portelan mi-au suras ca alternativa...
Cand ma eliberez un pic ma duc sa aflu si alta parere de la recomandare.
Multumesc frumos floare.gif

--------------------
super girls don't cry

+Quote Post
BD
mesaj Feb 29 2008, 03:27 PM
Trimis la #6

Master of disaster

Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618

fatetare am ales si eu, e 100 de euro o coroana (sau punte) dar trebe un doftor foarte destept altfel trebuie intretinuta lucrarea mai ceva ca liftingurile faciale.

io de doo zile numai stabilesc cu el ordinea in functie de tipul de muscatura, eroziunea diferentiata, blabla. santierul o sa vie, pret final nu stiu inca, pana acum nu am platit decat doua radiografii - 30 de ron si plombare in doi pasi, intai temporara acum temporara pana definitivam amprentele.

oricum e de munca si daca mai ai nervi e si chin. si posibil sa se duca si bujetul familiei pe un an.
(plus ca mie mi-e o frica ancestrala, termin tubul de distonocalme daca ma mai duc de 3 ori).

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
little coffee
mesaj Feb 29 2008, 03:34 PM
Trimis la #7

Master of disaster

Postari: 8,747
Inregistrat pe: 4-March 07
Membrul Nr.: 36,797

ai mei se sfarama si fara sa musc, daca de exemplu ii ciocnesc mai tare, trebuie sa-mi pun mai multi dinti, peste ce a mai salvat doctorul, mi-e groaza sa ma duc cand o sa inceapa sa ma taxeze!

--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

+Quote Post
Ligia.
mesaj Feb 29 2008, 04:43 PM
Trimis la #8

Captain Cook

QUOTE(BD @ Feb 29 2008, 03:27 PM) *
fatetare am ales si eu, e 100 de euro o coroana (sau punte) dar trebe un doftor foarte destept altfel trebuie intretinuta lucrarea mai ceva ca liftingurile faciale.

io de doo zile numai stabilesc cu el ordinea in functie de tipul de muscatura, eroziunea diferentiata, blabla. santierul o sa vie, pret final nu stiu inca, pana acum nu am platit decat doua radiografii - 30 de ron si plombare in doi pasi, intai temporara acum temporara pana definitivam amprentele.
oricum e de munca si daca mai ai nervi e si chin. si posibil sa se duca si bujetul familiei pe un an.
(plus ca mie mi-e o frica ancestrala, termin tubul de distonocalme daca ma mai duc de 3 ori).

BD crede-ma ca ma duc resemnata...Nu mai urlu nu fac show, numai sa ma scape. Ideea e ca ma streseaza ca forma dintilor in viziunea mea e perfecta dar la naiba cu atatea cimentari peste cimentari...Pretul stiu ca e mare dare vorba de sanatatea mea fizica si mai ales mintala (o inspectie de cateva minute la dintisori si ma mohorasc toara ziua...). Am auzit ca ei numesc asta un fel de cosmetica a dintilor , adica nu poa sa o faca orice dentist. E cam ca operatia pentru silicoane biggrin.gif

--------------------
super girls don't cry

+Quote Post
BD
mesaj Feb 29 2008, 07:11 PM
Trimis la #9

Master of disaster

a, ligia, atunci nu stiu despre ce vorbesti cu cosmetica, mie imi trebe dinti dinti. si cosmetizati pe deasupra biggrin.gif

dupa ce termin macar cu partialele iti zic si de preturi

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
Ligia.
mesaj Feb 29 2008, 07:59 PM
Trimis la #10

Captain Cook

Eu vorbesc de aplicarea unui strat de portelan pe dintele meu. D-aia zic ca ei numesc cosmetzare si cica intareste foarte bine si arata perfect si timpul de aplicare nu indelungat. e ca o operatie estetica a dintelui.
Chiar sunt curioasa de preturi pentru ca de dinte/masea intreg portelan stiu ca preturile se invart la 100 de euroi

--------------------
super girls don't cry

+Quote Post
little coffee
mesaj Feb 29 2008, 08:14 PM
Trimis la #11

Master of disaster

Postari: 8,747
Inregistrat pe: 4-March 07
Membrul Nr.: 36,797

intreb maine cat ar costa, dar probabil destul de mult.

--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

+Quote Post
Danna
mesaj Feb 29 2008, 08:46 PM
Trimis la #12

Master of disaster

Postari: 1,582
Inregistrat pe: 11-March 03
Membrul Nr.: 6,873

QUOTE(Ligia. @ Feb 29 2008, 07:59 PM) *
Eu vorbesc de aplicarea unui strat de portelan pe dintele meu. D-aia zic ca ei numesc cosmetzare si cica intareste foarte bine si arata perfect si timpul de aplicare nu indelungat. e ca o operatie estetica a dintelui.
Chiar sunt curioasa de preturi pentru ca de dinte/masea intreg portelan stiu ca preturile se invart la 100 de euroi

Ligia, cred ca te referi la fatetele dentare ceramice (porcelain veneers). Din ce stiu eu sunt restaurarile cele mai fizionomice, dar si cele mai delicate. Aceste operatiuni necesita personal personal medical calificat in domeniul esteticii dentare.
Preturile sunt destul de mari, difera de la clinica la clinica. La clinica unde merg eu pretul pentru o fateta ceramica (cu toate operatiunile ce sunt necesare) costa 850 ron.

--------------------
Nu traim pentru a manca, ci mancam pentru a trai.

+Quote Post
aLAndala
mesaj Feb 29 2008, 09:51 PM
Trimis la #13

Nevasta lui Lance

Postari: 1,909
Inregistrat pe: 20-June 06
De la: There
Membrul Nr.: 32,561

In US Porcelain Veneers costa intre $700 si $2000 per dinte ohmy.gif si din cauza ca sunt considerate lucrari cosmetice nu sunt suportate de asigurari. Composite veneers costa in jur de 250 per dinte dar rezista 5-7 ani.
M-as mira in RO sa fie asa ieftin (100 Eur). Poate vorbim despre lucruri diferite?!

--------------------
“Always surround yourself with people that inspire you!”

+Quote Post
Happy.
mesaj Feb 29 2008, 09:53 PM
Trimis la #14

Supercalifragilistic!!!

Stie careva in Ro care-s cheltuielile stomatologice suportate de asigurarea aia ce-o platim din salariu?

--------------------

+Quote Post
Ligia.
mesaj Mar 1 2008, 11:32 AM
Trimis la #15

Captain Cook

Din ce m-am interesat eu pe la cunoscuti. Se invart de la 250 RON pana la 400 RON preturile fiind de la cei care au si incercat aceasta fatetare. PE net am gasit si eu ceva legat de 800 Ron dar numai la o clinica.
Diferenta de preturi la serviciile stomatologice e imensa intre Us si romania si asta a fost subiect de ziar mult timp.
Cu Dumnezeu inainte ca altfel nu am ce zice la cate chinuri am suportat pentru fiecare muscatura mai zdravana din ceva mad.gif

--------------------
super girls don't cry

+Quote Post
n_puiu
mesaj Mar 1 2008, 11:37 AM
Trimis la #16

Master of disaster

QUOTE(aLAndala @ Feb 29 2008, 11:51 PM) *
In US Porcelain Veneers costa intre $700 si $2000 per dinte ohmy.gif si din cauza ca sunt considerate lucrari cosmetice nu sunt suportate de asigurari. Composite veneers costa in jur de 250 per dinte dar rezista 5-7 ani.
M-as mira in RO sa fie asa ieftin (100 Eur). Poate vorbim despre lucruri diferite?!

Cred (din ce-am discutat cu nişte prieteni) că 100 de euroi este un dinte de porţelan pus într-o "gaură", adică dintele 2 lipseşte şi-atunci îl face din porţelan şi-l leagă de dintele 1 şi 3.

Ligia, dacă dintele e slab, geaba-i pui faţă frumoasă că tot nu rezistă.
Iar la Facultatea de Stomatologie te-am îndrumat pentru că acolo se tratează chestiuni mult mai complicate decât obişnuita carie, pivot, punte, etc. de la cabinetele obişnuite.

Şi fă-o acu' cât ai marele şi ireversibilul avantaj al tinereţii. Pe măsură ce trece timpul devine tot mai complicat.

Dacă poţi să determini cauza, poate se rezolvă şi efectul şi gândeşte-te că n-o faci doar pentru tine, poate-o să vrei să ai copii, iar ei moştenesc de la părinţi şi bune şi rele.

Happy, habar n-am ce cheltuieli sunt suportate din asigurare, nici nu mi-aş bate capul, când am fost cu copiii nu m-a-ntrebat nimeni de asigurare, sau de vre-un act. Pentru consultaţie nu mi-a cerut nimeni nimic, inclusiv la Stomatologie, dar analizele (radiografii, poze) sau materiale a trebuit să le plătesc. Nu şpagă, bani cu chitanţă. Dar mă mai interesez.

Acest mesaj a fost editat de n_puiu: Mar 1 2008, 11:38 AM

+Quote Post
Happy.
mesaj Mar 1 2008, 12:59 PM
Trimis la #17

Supercalifragilistic!!!

Stii de ce intrebam? Ca mi s-a spus ca doar extractiile in urgente sunt suportate de casa de asigurari. Si nush dupa ce doamne platesc o caruta de bani luna de luna asigurari de sanatate? Ce dintii nu ma ajuta sa evit complicatiile de sanatate? Nu spun ca am platit un pret de nesuportat pentru o plomba (in jur de 700 000), iar o radiografie a fost 70 000, dar am si eu o curiozitate.

Daca tot vorbim de dinti aici, mie au cam inceput sa imi sangereze gingiile in timpul periajului. Ia, ziceti niste leacuri aici. Primul pas pe care l-am facut a fost sa-mi cumpar un tub de pasta de dinti Paradontax scump a fost 160 000. Nu imi dau seama daca mai sangereaza gingiile fiindca si pasta are o culoare caramizie.

In incheiere, il pun pe asta care are un zambet de "colgate" biggrin.gif ceea ce va doresc si voua!

--------------------

+Quote Post
BD
mesaj Mar 1 2008, 01:00 PM
Trimis la #18

Master of disaster

sunt suportate hepi si din asigurare, sunt precis ca nasi-mea se ocupa, cum vorbesc cu ea cum iti spun ce si cum (personal am o jena sa tot sun oamenii dintr-un domeniu sa ii sacai cu intrebari pe care cred ca le aud ei de o mie de ori pe zi si de la altii).

oricum e ceva cam ca la farmacii, clinicile din sistem isi recupereaza nushcum banii de la stat. ma indoiesc sa fie foarte multe care sa fie in sistemul de asigurari.

cat despre fatetare (alea cu 800 de ron or fi bre ca sunt si in romania clinici si clinici, adica eu nu ma duc la aia la care isi face jinjiile becali, naiba) nu stiu exact daca e diferita de imbracare propriu-zisa. difera precis tehnica si materialele, portelanul folosit, asta stiu clar ca taman ce mai am doua neamuri (mai instarite ce e drept) care isi realizara opere din astea pe bani pe care nu o sa ii dau eu in viata mea pe trei dinti.

si in state si peste tot preturile o sa difere net de la clinica din salajean la aia la care se duce tom cruise, normal ca doar nu e comunism.

--------------------
Ale mele

şi când plâng eu râd

+Quote Post
Happy.
mesaj Mar 1 2008, 01:40 PM
Trimis la #19

Supercalifragilistic!!!

Îmhî, las' BD si Puiu, ca nu-i nici o graba.

--------------------

+Quote Post
n_puiu
mesaj Mar 1 2008, 01:44 PM
Trimis la #20

Master of disaster

QUOTE(Happyalex @ Mar 1 2008, 02:59 PM) *
...au cam inceput sa imi sangereze gingiile in timpul periajului. Ia, ziceti niste leacuri aici

Deci du-te la doctor. Poate-i o avitaminoză, poate-i altceva. Nu mai da cu periuţa pe gingie, dă-i cu degetul, până-ţi spune doc-ul care-i treaba.

(Mi-a "plăcut" treaba cu pasta cărămizie, al dreaq marketingu-ăsta...)

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

5 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 12th February 2012 - 10:02 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare