2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Caut o reteta de ciorba de miel., Caut o reteta de ciorba de miel.
bambina
mesaj Apr 12 2006, 08:29 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 751
Inregistrat pe: 24-October 05
De la: Minneapolis, USA
Membrul Nr.: 28,456



Retete de CIORBA DE MIEL

Ma poate ajuta cineva?

Multumesc anticipat.

Bambina
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Apr 12 2006, 08:36 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



Daca vrei, iti pot spune cum se face in oltenia, desi nu stiu daca nu o sa ti se para ciudat, nu stiu nici "cat miel posezi" icon_smile.gif
bunica mea (mamaie la olteni) facea asa, capul mielului, cu picioarele (alea osoase, partea de jos) le punea la fiert cu sare, se spumeaza apoi se adauga ficat, rinichi, plamani, da, si plamani, si atentie, intestinele curatate f f bine, cred ca stii cum se face asta, fierte in prealabil si taiate cubulete, ceapa (calita in prealabil, sau nu, cum vrei), telina, pastarnac, morcovi, bulion, daca pica pastele mai tarziu, punea corcoduse verzi pentru acrit, tu pui ce vrei, muuult leustean la sfarsit si dreasa cu ou


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
marcel marcel
mesaj Apr 12 2006, 09:41 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 448
Inregistrat pe: 21-April 05
De la: camara vecinilor
Membrul Nr.: 23,540



Ciorba de miel cu macris

Ingrediente :

Ca si in reteta bogdanei se foloseste capul intreg sau jumatate si partea inferioara a picioarelor, o parte din maruntaie daca nu vrei sa le pastrezi pt. drob, 2-3 morcovi, 1 patrunjel sau o telina mai mica, 1-2 cepe, 1 kg de macris, 1/2 cana orez, 2 galbenusuri, 1 cana smantana, sare, piper

Mod de preparare:

Se fierbe capul de miel cam 35-40 min. in apa cu sare si se spumeaza (dupa ce incepe sa fiarba), se adauga morcovii taiati marunt, patrunjelul/telina si ceapa taiate marunt. Cind sint aproape fierte (dupa aprox.inca30min), se adauga macrisul spalat bine. Se mai lasa sa fiarba cateva clocote, se adauga orezul si se gusta de acru, iar daca este nevoie se adauga zeama de lamiie. Se drege cu doua galbenusuri frecate impreuna cu smantana.

ATENTIE ! Se poate renunta la macris dar se dubleaza cantitatea de orez si se acreste cu zeama de lamaie. In acest caz se mai adauga o legatura mare de leustean - neaparat proaspat- tocata marunt spre finalul prepararii. - neaparat proaspat

s-aveti pofta...!

Acest mesaj a fost editat de tzunee: Mar 19 2010, 02:36 PM


--------------------
Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MC
mesaj Apr 12 2006, 11:21 PM


Membru de onoare


Grup: Membri de onoare
Postari: 4,367
Inregistrat pe: 15-December 03
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 10,612




QUOTE(bambina @ Apr 12 2006, 09:29 PM) [snapback]208223[/snapback]

Ma poate ajuta cineva?

Multumesc anticipat.

Bambina



Eu fac ciorba de miel dupa reteta lui Radu Anton Roman icon_smile.gif N-am incercat niciodata cu maruntaie de miel rolleyes.gif
IPB Image :


--------------------
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward


Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Apr 12 2006, 11:29 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



eu neavand cap de miel, ca de obicei iau un gigot(pulpa) si alte parti din miel, fac asa. pun bucati de carne,( de obicei o pulpa o dezosez sa fac stufat si alte chestii), deci pun oasela si las sa fiarba. iau spuma, si cand carnea e aproape fiarta, pun orez. morcovi, telina , putin ardei iute, toate taiate cubulete, 2-3 rosii taiate marunt, 1 dovlecel optional, daca vrei si 1-2 cartofi, dar totul taiat f. marunt, ceapa verde. cand este totul fiert, sting focul,( fiind electric, inca mai functioneaza catva timp) pun bors magic, potrivesc de sare si pun enorm de mult patrunjel, marar, si leustean proaspat. la masa cine vrea isi pune smantana. asta pt cei ce n-au tot mielul. noua asa ne place. pofta mare!!!


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
bambina
mesaj Apr 13 2006, 06:33 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 751
Inregistrat pe: 24-October 05
De la: Minneapolis, USA
Membrul Nr.: 28,456



Saru'mana tuturor pt. retete.
O sa vad ce pot sa fac, ca n-am de unde sa iau cap si alte alea, nu sunt in Ro.
Eu comand la un grec miel, dar fara cap.
In turci si arabi n-am incredere sa mi s-a intamplat de multe ori sa gasesc produse expirate la ei.
Cred ca reteta Stelei e mai apropiata de ce pot eu sa fac, dar o sa incerc sa o combin cu celelalte, mai ales ca am macris in gradina (mi-am adus seminte din Ro.)
Mai am o rugaminte: o retea de stufat, se poate?
Am si eu carti de bucate, dar ma intereseaza mai mult sa incerc retetele altora.

Multumiri inca o data floare.gif

Bambina



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Apr 13 2006, 06:38 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



pai cred ca nimic mai simplu decat stufatul icon_smile.gif
pui in tava la cuptor carnea, ce vrei tu, mie imi plac mai mult coastele, cu ceva vin, mirodenii de care vrei tu, sare, piper, cand e aproape gata, pui cateva legaturi de ceapa verde, vreo doua de usturoi verde, acolo in tava, langa miel, o lingura de bulion, sau rosii cubulete "despielitate" cum preferi mai lasi putin si gataaaaaaa


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Apr 13 2006, 06:40 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



am scris la retete de pasti in seria meniuri speciale pt zile ....

la ciorba de miel eu ti-am scris cum o fac eu neavand de unde lua capete etc, si oricum familia s-a invatat cu bucati de carne. cand am timp dau pe masina carne de miel si fac si mici perisoare cu carne de miel. legumele ( cartof, dovlecel sunt optionale)
daca o vrei la greque o acresti cu lamaie si pui galbenus cu smantana!!!


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
bambina
mesaj Apr 13 2006, 10:53 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 751
Inregistrat pe: 24-October 05
De la: Minneapolis, USA
Membrul Nr.: 28,456



Aha, multumesc pt retetele de stufat.
Mama facea si ceva cu mult marar si cu miel, dar cred ca aia era mancare de marar cu miel, am confundat.
Multumesc.

Bambina
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Apr 14 2006, 09:26 AM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



...la stufat se pune mult marar. deci ceapa,usturoi verde, rosii si marar.


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
PaulaM
mesaj Apr 2 2010, 05:26 PM


just me


Grup: Membri
Postari: 1,665
Inregistrat pe: 30-May 08
De la: Puglia
Membrul Nr.: 43,481



CITAT(stella @ Apr 12 2006, 11:29 PM) *
pun oasela si las sa fiarba. iau spuma, si cand carnea e aproape fiarta, pun orez. morcovi, telina , putin ardei iute, toate taiate cubulete, 2-3 rosii taiate marunt, 1 dovlecel optional, daca vrei si 1-2 cartofi, dar totul taiat f. marunt, ceapa verde. cand este totul fiert, sting focul,( fiind electric, inca mai functioneaza catva timp) pun bors magic, potrivesc de sare si pun enorm de mult patrunjel, marar, si leustean proaspat. la masa cine vrea isi pune smantana. asta pt cei ce n-au tot mielul. noua asa ne place. pofta mare!!!

seamana foarte bine cu reteta mamei, cred ca am s-o fac si eu anul asta; Stella, ai mai descoperit vreun "secret" intre timp???


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
carmaw
mesaj Apr 2 2010, 05:48 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,422
Inregistrat pe: 5-May 09
De la: pe ici pe colo
Membrul Nr.: 51,265



CITAT(bambina @ Apr 13 2006, 07:33 PM) *
Saru'mana tuturor pt. retete.
O sa vad ce pot sa fac, ca n-am de unde sa iau cap si alte alea, nu sunt in Ro.
Eu comand la un grec miel, dar fara cap.
In turci si arabi n-am incredere sa mi s-a intamplat de multe ori sa gasesc produse expirate la ei.
Cred ca reteta Stelei e mai apropiata de ce pot eu sa fac, dar o sa incerc sa o combin cu celelalte, mai ales ca am macris in gradina (mi-am adus seminte din Ro.)
Mai am o rugaminte: o retea de stufat, se poate?
Am si eu carti de bucate, dar ma intereseaza mai mult sa incerc retetele altora.

Multumiri inca o data floare.gif

Bambina

buna tocmai am terminat supa lor pascala...a grecilor
se cheama marghiritza
deci maruntaie inima ficat plamin si drobul se taie se calesc cu ceapa verde apoi se pune apa .=asa e reteta lor.
Eu am folosit doar ficat si niste coaste
se fierbe
se adauga orez salata verde marar 3 lamii si 3 oua batute separat albul si galbenusul apoi stinse cu sucul de lamii si adaugate peste supa
iti urez succes la ce vei pregati
paste cu sanaytate
cm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PaulaM
mesaj Apr 2 2010, 10:48 PM


just me


Grup: Membri
Postari: 1,665
Inregistrat pe: 30-May 08
De la: Puglia
Membrul Nr.: 43,481



CITAT(carmaw @ Apr 2 2010, 05:48 PM) *
buna tocmai am terminat supa lor pascala...a grecilor
se cheama marghiritza
deci maruntaie inima ficat plamin si drobul se taie se calesc cu ceapa verde apoi se pune apa .=asa e reteta lor.
Eu am folosit doar ficat si niste coaste
se fierbe
se adauga orez salata verde marar 3 lamii si 3 oua batute separat albul si galbenusul apoi stinse cu sucul de lamii si adaugate peste supa
iti urez succes la ce vei pregati
paste cu sanaytate
cm

cred ca ai vrut sa scrii ca maruntaiele, ca pentru drob, se taie si se calesc....
La oua, spui ca le separi si le bati, pui si albusul in ciorba?
Paste fericit! smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Apr 2 2010, 11:12 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Carmaw, scuze ca sunt prea directa, dar incearca si tu sa scrii cursiv, cu litera mare la inceput de propozitie, cu semne de punctuatie...

Zau daca inteleg ceva din posturile tale. huh.gif

Si incearca sa citesti dupa ce scrii sau macar un preview... dry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
carmaw
mesaj Apr 3 2010, 03:58 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,422
Inregistrat pe: 5-May 09
De la: pe ici pe colo
Membrul Nr.: 51,265



[quote name='bulinuta' date='Apr 3 2010, 12:12 AM' post='860473']
Carmaw, scuze ca sunt prea directa, dar incearca si tu sa scrii cursiv, cu litera mare la inceput de propozitie, cu semne de punctuatie...

Zau daca inteleg ceva din posturile tale. huh.gif

Si incearca sa citesti dupa ce scrii sau macar un preview... dry.gif
[/quote
Paste cu sanatate si noroc.
Bulinuta ca si Guvi aveti si voi dreptatea voastra dar o am si eu pe a mea.
Sint utilizatori care inteleg ce scriu, care mi raspund si sunt si utilizatori care scriu.....ca mine
Acum ca suntem in saptamina mare unde trebuie sa dam dovada de toleranta dar si de dreptate
inchei scriind ca politica de a da cu bete peste picioarele numai a unora din utilizatori parca nu ar fi cea mai potrivita.
Daca s ar supara lumea si nu ar mai posta aici...AR FI BINE?
Sigur ca nu...deci....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PaulaM
mesaj Apr 3 2010, 06:31 AM


just me


Grup: Membri
Postari: 1,665
Inregistrat pe: 30-May 08
De la: Puglia
Membrul Nr.: 43,481



CITAT(carmaw @ Apr 3 2010, 03:58 AM) *
Daca s ar supara lumea si nu ar mai posta aici...AR FI BINE?

acum, ca te-ai suparat, inteleg, dar cu mine ce-ai avut???? chiar vreau sa fac ciorba, azi; ce faci cu albusul??? eu nu l-as pune..


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
carmaw
mesaj Apr 3 2010, 06:39 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,422
Inregistrat pe: 5-May 09
De la: pe ici pe colo
Membrul Nr.: 51,265



CITAT(PaulaM @ Apr 3 2010, 07:31 AM) *
acum, ca te-ai suparat, inteleg, dar cu mine ce-ai avut???? chiar vreau sa fac ciorba, azi; ce faci cu albusul??? eu nu l-as pune..

Paula nu m am suparat......scriu adesea f repede
Da se pune binenteles si albusul
DA stai putin acum ca am timp vreau sa revin.
asupra retetei

Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Apr 3 2010, 06:53 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



QUOTE(carmaw @ Apr 2 2010, 06:48 PM) *
buna tocmai am terminat supa lor pascala...a grecilor
se cheama marghiritza
deci maruntaie inima ficat plamin si drobul se taie se calesc cu ceapa verde apoi se pune apa .=asa e reteta lor.
Eu am folosit doar ficat si niste coaste
se fierbe
se adauga orez salata verde marar 3 lamii si 3 oua batute separat albul si galbenusul apoi stinse cu sucul de lamii si adaugate peste supa
iti urez succes la ce vei pregati
paste cu sanaytate
cm



carmen, saru'mina pentru reteta, o sa-i fac o surpriza lui chris, ca am capetele, giturile si plaminii de la 2 miei, o sa fac si eu marghiritza. nu sint sigura de ficat, inima si rinichi daca sa le pun la ciorba sau sa fac meze. mai vedem.
auzi, am niste stevie, crezi ca se supara ciorba daca pun de-aia in loc de salata? si niste macris o sa pun, este extraordinar, mai ales la ciorbele de miel, hmmmmm rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PaulaM
mesaj Apr 3 2010, 07:00 AM


just me


Grup: Membri
Postari: 1,665
Inregistrat pe: 30-May 08
De la: Puglia
Membrul Nr.: 43,481



CITAT(carmaw @ Apr 3 2010, 06:39 AM) *
Da se pune binenteles si albusul
DA stai putin acum ca am timp vreau sa revin.
asupra retetei

merci, ma duc la treaba...mai arunc un ochi mai tarziu floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
carmaw
mesaj Apr 3 2010, 07:23 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,422
Inregistrat pe: 5-May 09
De la: pe ici pe colo
Membrul Nr.: 51,265



Paula este al 2 mesaj pe care incerc sa ti l
trimit
PRIMUL NU SA INCARCAT
Deci am fost bolnava la pat 2 zile si ieri cind am fost mai bine am preparat totul ...de aceea nu am scris decit pe fuga
Hai inca o data
Reteta originala de pe site
Supa MARGHIRITA Supa pascala
Se maninca la miezul noptii cind se revine de la slujba
Se consuma calda acompagniata de cartofi fierti
Ingrediente pt 4 persoane....cantitati grecesti....
1 kilo ficat miel,1 inima intestine(spalate bine)
2 salate verzi
ulei de masline, sare , piper
1 legatura marar verde
10 cepe verzi
1 ceasca orez
3 oua
2 lamii
PREPARARE
Se curata bine carnea se taie .Se taie ceapa fin si se rizoleaza cu carnea
Apoi toate acestea se adauga intr o oala se pune apa
Se fierbe
se adauga orezul cind e aproape fiert se adauga salatele taiate fin si mararul
Se fierbe in cont la foc mic
In 2 castroane separate se bate galbenusul si in altul spuma albusul Apoi se amesteca albusurile cu galbenusurile si se adauga un pic de zeama de la supa si zeama de la lamii....toate acestea se adauga peste continutul oalei se lasa la foc mic inca 3 minute si gata poti sa treci la altceva....supa greceasca e gata.
============================================================================
Dupa cum ai vazut eu am pus coaste si ficat si a iesit super
Daca mai ai intrebari te ascult.
Numai bine si paste cu sanatate.
cm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 21st October 2014 - 08:24 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare