![]() ![]() |
Jun 14 2006, 08:54 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 446 Inregistrat pe: 10-February 04 De la: Brasov Membrul Nr.: 11,786 |
-cum se numeste bicarbonatul de sodiu si unde il gasesc? -unde gasesc foile de pateuri,placinta,etc. ? Am gasit ceva proaspete dar stiu ca Maya explica pe undeva ca ar fi congelate la pachete mai mari. -care este faina cea mai buna pentru prajituri? Deocamdata atat MULTUMESC! -------------------- Elena
|
|
|
|
Jun 14 2006, 09:32 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 370 Inregistrat pe: 5-April 05 De la: Germania Membrul Nr.: 23,075 |
- bicarbonatul este NATRON si se gaseste la pliculete in zonele unde sunt si alte ingrediente pentru prajituri
- aluatul pentru pateuri, etc. il gasesti inghetat ii zice BLÄTTERTEIG in zona frigiderelor cu dulciuri la cutii de 5 sau 600 de grame parca care contin 6 placi cam de 20 de cm - faina de prajituri eu folosesc din cea mai simpla si mai ieftina Weizenmehl type 405 e vreo 30 de centi kg si nu am ratat cu ea niciodata. Ceva mai special nu am luat niciodata. Sper sa te ajute Ce faci in Germania? Te muti aici sau doar in vizita? -------------------- "When we remember we are all mad, the mysteries disappear and life stands explained."
Mark Twain Cris |
|
|
|
|
|
|
Jun 14 2006, 09:35 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 370 Inregistrat pe: 5-April 05 De la: Germania Membrul Nr.: 23,075 |
aaa... am uitat - foi de placinta subtiri cum sunt in Romania eu personal nu am gasit, dar in principiu cred ca se gasesc la greci sau alte magazine mai speciale.
-------------------- "When we remember we are all mad, the mysteries disappear and life stands explained."
Mark Twain Cris |
|
|
|
Jun 14 2006, 11:23 AM
Trimis la
|
|
![]() Otti Grup: Membri Postari: 3,662 Inregistrat pe: 12-February 04 De la: Berlin Membrul Nr.: 11,851 |
-------------------- ��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine |
|
|
|
Jun 14 2006, 03:02 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 446 Inregistrat pe: 10-February 04 De la: Brasov Membrul Nr.: 11,786 |
M-am uitat in multe magazine cam pe unde este praful de copt dar nu am vazut bicarbonatul, foi de placinta am gasit ceva proaspete, m-am uitat eu si pe la prajiturelele congelate dar nu am vazut foile iar magazine turcesti nu prea am vazut sau nu le-am bagat eu in seama dar imi intreb jumatatea si le colindam Da,m-am mutat aici -------------------- Elena
|
|
|
|
Jun 14 2006, 03:08 PM
Trimis la
|
|
QUOTE(Elena Brasov @ Jun 14 2006, 03:02 PM) [snapback]225675[/snapback] Multumesc fetelor pentu raspunsuri M-am uitat in multe magazine cam pe unde este praful de copt dar nu am vazut bicarbonatul, foi de placinta am gasit ceva proaspete, m-am uitat eu si pe la prajiturelele congelate dar nu am vazut foile iar magazine turcesti nu prea am vazut sau nu le-am bagat eu in seama dar imi intreb jumatatea si le colindam Da,m-am mutat aici Eu am in zona un magazin Edeka si un Plus. La Plus nu este natron, si intr-adevar e greu de gasit, dar la Edeka am gasit intotdeauna. Si Blätterteig in mod sigur este in orice magazin cu congelatoare unde au si prajituri. Spor in cautari P.S. Unde in Germania esti? -------------------- "When we remember we are all mad, the mysteries disappear and life stands explained."
Mark Twain Cris |
|
|
|
Jun 14 2006, 03:23 PM
Trimis la
|
|
QUOTE(CG @ Jun 14 2006, 03:08 PM) [snapback]225678[/snapback] Eu am in zona un magazin Edeka si un Plus. La Plus nu este natron, si intr-adevar e greu de gasit, dar la Edeka am gasit intotdeauna. Si Blätterteig in mod sigur este in orice magazin cu congelatoare unde au si prajituri. Spor in cautari P.S. Unde in Germania esti? De Edeka nu am prea auzit aici, am fost la Lidel, Aldi, V-markt. Sunt in Schongau undeva intre Augsburg si Munchen, o zona superba, seamana cu cea de acasa. Acest mesaj a fost editat de Elena Brasov: Jun 14 2006, 03:26 PM -------------------- Elena
|
|
|
|
Jun 14 2006, 03:34 PM
Trimis la
|
|
Scuzele mele, acum mi-am dat seama ca am deschis topicul unde nu ii era locul...
-------------------- Elena
|
|
|
|
Jun 17 2006, 06:57 PM
Trimis la
|
|
![]() Otti Grup: Membri Postari: 3,662 Inregistrat pe: 12-February 04 De la: Berlin Membrul Nr.: 11,851 |
Am vazut ca la ciorba de salata postata de tine ai zis ca nu stii unde gasesti marar verde....se gaseste in congelatoarele cu legume in cutiutze si se numeste dill,acolo gasesti si patrunjelul=petersile sau ceapa gata cubuletze
Poate intereseaza pe cineva de aceea scriu aici ca se gaseste si bors acru sau de putina cum i s-o mai zice,cel facut din taratze pt acrit ciorbe...la standurile BIO,eu l-am cumparat de la Rossman ca si ei au Bio,o prietena care de fapt m-a si pus in tema de la Schlecker(si ei au BIO) si costa 1,59 Asa ca Lapona treci la BIO,parca daca imi amintesc cautai sau voiai sa faci singura -------------------- ��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
|
|
|
Jun 17 2006, 08:15 PM
Trimis la
|
|
![]() Cu ursii albi Grup: Membri Postari: 6,048 Inregistrat pe: 5-April 04 De la: inbetween Membrul Nr.: 13,288 |
La turci gasesti si marar proaspat, nu se gaseste doar la cutie. Si vezi ca Yufka sunt de fapt mai grosute un pic decat foi de baclava. Foile de Baclava sunt exact foile noastre de placinta.
Otti, eu bors mi-am umplut singura , multumesc, acum am , slava. Care vrea huste sa zica. SI sa vina Elena, wilkommen! Ai noroc de zona, e super frumos acolo...dar ...cam reticenti cu imigrantii. Iti urez toate cele bune! Daca mai ai intrebari , nu te sfii. Ah , daca te intereseaza laptele praf, cauta la Real. -------------------- .................................
În ţări de gheaţă urgisită, Pe-acelaşi timp trăia cu el, Laponă mică, liniştită, Cu piei, pre nume Enigel. .................................. Că dacă-n iarnă sunt făcută, Şi ursul alb mi-e vărul drept, Din umbra deasă, desfăcută, Mă-nchin la soarele-nţelept. ....................................... 1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era. |
|
|
|
Jun 18 2006, 09:53 AM
Trimis la
|
|
QUOTE(Lapona Enigel @ Jun 17 2006, 08:15 PM) [snapback]226599[/snapback] Ah , daca te intereseaza laptele praf, cauta la Real. de cautat l-am cautat eu si acolo dar n-am gasit...tu ai cumparat de la Real? -------------------- ��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
|
|
|
Jun 19 2006, 07:33 AM
Trimis la
|
|
Multumesc fetelor pentru ajutor!
Marar verde am gasit, nu are aroma celui de acasa dar e ok. De acasa mi-am adus tarhon in otet, eram convinsa ca aici nu gasesc, dar am vazut uscat. Foi de placinta am gasit si congelate si proaspete, le-am incercat sunt bune,mult mai subtire aluatul dar bune, am facut pateuri cu branza. Am gasit si din acelea pentru strudel dar mult mai scumpe, trebuie sa incerc si la turci. Am gasit si natron unde nu ma asteptam, am luat si amoniac, acu m-am lamurit ce si cum Bors mi-am adus din tara, in iulie merg din nou si-mi refac stocul dar e bine de stiut. Probabil am sa-mi aduc si eu huste. -------------------- Elena
|
|
|
|
Jun 19 2006, 08:12 AM
Trimis la
|
|
QUOTE(Lapona Enigel @ Jun 17 2006, 08:15 PM) [snapback]226599[/snapback] Elena, wilkommen! Ai noroc de zona, e super frumos acolo...dar ...cam reticenti cu imigrantii. Iti urez toate cele bune! Daca mai ai intrebari , nu te sfii. Ah , daca te intereseaza laptele praf, cauta la Real. Multumesc ! Zona este superba intradevar, am vizitat mult imprejurimile,inclusiv cele doua castele ale lui Ludowic II. Cu reticenta nemtilor nu prea am avut treaba... inca, oricum eu nu stiu o boaba germana -------------------- Elena
|
|
|
|
Jun 19 2006, 09:32 AM
Trimis la
|
|
![]() Dulcinea del Toboso Grup: Membri de onoare Postari: 23,459 Inregistrat pe: 10-July 02 De la: Germany Membrul Nr.: 3,966 |
Elena,bun venit în Nemtia.
Foietaj-Edeka(neukauf,alueda,nah&gut...etc),deci Edeka asta are multe nume..sigur e si prin zona ta,doar ca se numeste altfel AIci se gaseste Aluat foietaj..si proaspat,si congelat Cel congelat,se gaseste la frigidere închise(cu usi de stticla),unde sînt si strudele cu mere/quark...si alte umpluturi..e marca Backstube,si e unul dintre cele mai bune aluaturi de foetaj congelate. Cel proaspat..e tot la frigider,dar cel deschis,cu rafturi..la noi era în apropierea drojdiei(Hefe)proaspete si a margarinei(undeva printre Cel proaspat e la fel de bun,dar nu stiu exact daca tot marca casei este..s-ar putea s a fie alta marca,dar e tot unul dintre cele mai bune..spre deosebire de cel de la Kaufland,care e doar grasime pura Faina,folosesc Rosenmehl,e mai scumpa,dar excelenta.O cumpar mereu cînd este oferta(Angebot),atunci o cumpar ieftina.La prajituri fine e cea mai buna,dupa parerea mea.Si cea ieftina e buna..doar cu cea de la Kaufland(iar )..am avut probleme.Cea de la Aldi,mi s-a parut foarte buna Asta e faina,care o folosesc eu : Asta e bicarbonatul(Hausnatron) : asta în general îl gasesti peste tot,pe lînga praf de copt,zahar vanilat,drojdie uscata..si alte pliculete mici. Dupa cum vezi eu am un pachetel mai mare(ca e vremea mititeilor) dar se gaseste si la pliculete mici. Foile subtiri de placinta,cum ziceau fetele,le gasesti la magazine turcesti.
Imagini Atasate
-------------------- Maya's World .
|
|
|
|
Jun 19 2006, 03:37 PM
Trimis la
|
|
Multumesc Maya !
Ultima faina pe care am luat-o este Rosenmehl o punga de 3 kg si sunt multumita de ea. Aluat am gasit in multe locuri, acum le tot incerc, cel mai bun mi s-a parut Henglein, congelat am luat ceva pe care scrie Blatterteig-firma cred ca este Omega sunt sase placute mici. Natron am gasit numai in Kaufland, mi-a mai dat bataie de cap pesmetul dar l-am gasit. -------------------- Elena
|
|
|
|
Jun 20 2006, 05:59 PM
Trimis la
|
|
![]() Cu ursii albi Grup: Membri Postari: 6,048 Inregistrat pe: 5-April 04 De la: inbetween Membrul Nr.: 13,288 |
Otti da, du-te la un Real mai mare sau intreaba pur si simplu de pulvermilch, da'm sa specifici ca nu pentru bebei ci pentru prajituri. Sincera sa fiu eu , chioara , nu il vad niciodata , dar al meu mereu il gaseste. Si ca sa imi iau o treaba de pe cerebel am luat vreo 4 cutii (in special pentru cioco de casa pe care o tot aman, cica din motive de slabire )
Elena iti doresc sa te integrezi cat mai repede si mai usor si sa ai puterea sa te adaptezi. Eu sunt de un an si un pic aici si , desi acum stiu limba, imi este greu sa ma adaptez ...nu stiu de ce, ii gasesc pe nemti greu abordabili. Sau poate e doar imaginatia mea, singuratatea, lipsa de prieteni etc. Am dat si peste oameni de omenie , oameni normali, de treaba. Printre ei este familia prietenului meu (mai mult sora si familia ei decat parintii...cu care incerc sa fiu cat mai diplomata posibil) si fostele mele profe de limba , toate niste tipe super. De fapt doar doua dintre ele sunt nemtoaice get beget. Doua au fost est europene -------------------- .................................
În ţări de gheaţă urgisită, Pe-acelaşi timp trăia cu el, Laponă mică, liniştită, Cu piei, pre nume Enigel. .................................. Că dacă-n iarnă sunt făcută, Şi ursul alb mi-e vărul drept, Din umbra deasă, desfăcută, Mă-nchin la soarele-nţelept. ....................................... 1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era. |
|
|
|
Jun 20 2006, 06:27 PM
Trimis la
|
|
Am dat o fuga "in pestera" sa-mi aduc apa si am adus si produsu':
Asta e, pe cant, in ultima poza, vezi ce alte produse mai face firma. Sper sa il gasesti . Asta e laptele praf de ciocolata. Vezi sa nu incurci cu Magermilch...cum am facut eu. Ala e de la alta firma, Sucofin.Dar banuiesc ca au si Vollmilch. -------------------- .................................
|
|
|
Jun 20 2006, 06:29 PM
Trimis la
|
|
Oh, imi pare rau ca s-au asezat asa aiurea...s-a labartat pagina
-------------------- .................................
|
|
|
Jun 20 2006, 07:55 PM
Trimis la
|
|
mersi Lory de poza merge mai usor asa la puzderia de produse din real
-------------------- ��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
|
|
|
Jun 20 2006, 10:02 PM
Trimis la
|
|
Aber gerne
-------------------- .................................
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|