Reply to this topicStart new topic
> Oaie la protap
M J 38751
mesaj Oct 13 2006, 04:27 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 13-October 06
Membrul Nr.: 34,342



As dori sa pregatesc o oaie la protap (asta e a doua pe numar, prima merge la mici si alte asemenea). Am ceva lamuriri adhoc in privinta retetei/ modului de pregatire, dar nu ceva scris negru pe alb. Are cineva experienta despre asa ceva? icon_frown.gif

Multam frumos,
Julian
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Theodora
mesaj Oct 13 2006, 06:56 AM


Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane


Grup: Membri
Postari: 1,376
Inregistrat pe: 28-December 03
De la: Atena
Membrul Nr.: 10,782



Eu personal nu m-am ocupat niciodata,dar cum in fiecare an de Paste e traditia la greci,vad ce fac barbatii...e treaba lor...in primul rand trebuie sa stii cum sa legi mielul/oaia pe protap,vad aici ca leaga picioarele cu sarma,strans sa nu cada,se coase burta...se pregateste protapul si apoi cineva il invarte incontinuu,se face cu schimbul,sunt multi imprejur sau daca esti norocos,ai um motor,asa cum avem noi si il invarte motorul...apoi din cand in cand singurul lucru pe care il ai de facut e sa ungi cu un amestec de ulei si lamaie mielul...
Sa nu uit,se sareaza cu sare gronjoasa si se pun catei de usturoi prin tot mielul...
Sper ca ti-am dat o idee,mai multe nu stiu!








Acest mesaj a fost editat de Theodora: Oct 13 2006, 06:58 AM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
comodo
mesaj Aug 17 2007, 08:28 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 3
Inregistrat pe: 17-August 07
Membrul Nr.: 38,591



Noi la Tg. Neamt facem oi la protap aproape saptamanal. Trebuie tinuta in bait ( vin, tot felul de mirodenii) cateva zile, avem noi un batran aici care are o reteta buna smile.gif.




Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Happy.
mesaj Aug 17 2007, 08:48 PM


Supercalifragilistic!!!


Grup: Membri
Postari: 8,845
Inregistrat pe: 10-August 05
Membrul Nr.: 26,306




Pai ademeneste-l si fura-i reteta! tongue.gif

P.S. Welcome pe aici!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
crisa78
mesaj Aug 17 2007, 08:56 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,523
Inregistrat pe: 26-April 06
Membrul Nr.: 31,787



wow, ce poze sugestive. ohmy.gif astept cu nerabdare si reteta de bait, noi avem programata o asemenea aratare pentru cand vom inaugura casa (speram noi sa fie la toamna, tarziu rolleyes.gif ), dar reteta inca n-o avem, asa ca subiectul e bine venit!


--------------------
Zambeste, maine va fi mai rau!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
comodo
mesaj Aug 27 2007, 08:55 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 3
Inregistrat pe: 17-August 07
Membrul Nr.: 38,591



Am sa incerc sa postez reteta pe forum, nu m-a interesat asha tare sa o cer pana acum, noi preferam sa-i dam la batran 50 de lei sa ne gaseasca o oaie sau un berbec si sa o prepare el si asha are pensia mica biggrin.gif. Sa va mai arat cateva poze cu un berbec de 32 kg. pe care l-am invartit sambata asta.


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nenea Radu
mesaj Aug 27 2007, 09:19 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,752
Inregistrat pe: 21-December 04
De la: Piatra Neamt (Neamt)
Membrul Nr.: 19,669



(comodo @ Aug 27 2007, 09:55 AM) [snapback]372960[/snapback]

Am sa incerc sa postez reteta pe forum, nu m-a interesat asha tare sa o cer pana acum, noi preferam sa-i dam la batran 50 de lei sa ne gaseasca o oaie sau un berbec si sa o prepare el si asha are pensia mica biggrin.gif. Sa va mai arat cateva poze cu un berbec de 32 kg. pe care l-am invartit sambata asta.




Comodo, m-ai ucis prin pofitciune maxima
please , da-mi si mie adresa lu nenea ala a matali, ca dau fuga din Chiatra Neamt, sa iau asa bunatate. laugh.gif


--------------------
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
comodo
mesaj Aug 28 2007, 10:52 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 3
Inregistrat pe: 17-August 07
Membrul Nr.: 38,591



Ti-am trimis-o pe PM. smile.gif

Acest mesaj a fost editat de comodo: Aug 28 2007, 09:33 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nenea Radu
mesaj Aug 28 2007, 11:26 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,752
Inregistrat pe: 21-December 04
De la: Piatra Neamt (Neamt)
Membrul Nr.: 19,669



(comodo @ Aug 28 2007, 11:52 AM) [snapback]373188[/snapback]

........ Nu o sa-ti para rau, dar iti trebuie echipa ca sa manance un berbec din asta, noi ne adunam cate 20-30 oameni.

pfuoaii, multam, pe 30 septembrie am un eveniment, da inca nu le zic, pana nu sunt sigur.

Acest mesaj a fost editat de nenea Radu: Aug 28 2007, 11:39 AM


--------------------
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Aug 28 2007, 11:30 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



(nenea Radu @ Aug 28 2007, 11:26 AM) [snapback]373197[/snapback]

pfuoaii, multam, pe 30 septembrie am un eveniment, da inca nu le zic, pana nu sunt sigur.

Pai il stie tot culinaru laugh.gif

V-as sfatui ca numerele personale de telefon sa nu le puneti asa in vazu lumii, copii! Editati mesajul si folositi pentru asta mesajele personale!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ady
mesaj Aug 28 2007, 11:44 PM


Vedeta culinara


Grup: Membri
Postari: 3,344
Inregistrat pe: 19-August 06
De la: p-aici pe undeva
Membrul Nr.: 33,374



si reteta unde e?
e sau va fi tot aici sau o cauta pe la alte topice: retata prefeerata, ce gatim azi sau altele?


--------------------
Fan n_puiu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Aug 29 2007, 06:41 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



salivand la asa poze, va doresc pofta mare la urmatoarea oaie, si astept si eu reteta de *baitz*.


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iepurila
mesaj Apr 23 2008, 02:10 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 105
Inregistrat pe: 11-October 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 39,196



CITAT(comodo @ Aug 27 2007, 09:55 AM) *
Am sa incerc sa postez reteta pe forum, nu m-a interesat asha tare sa o cer pana acum, noi preferam sa-i dam la batran 50 de lei sa ne gaseasca o oaie sau un berbec si sa o prepare el si asha are pensia mica biggrin.gif. Sa va mai arat cateva poze cu un berbec de 32 kg. pe care l-am invartit sambata asta.




Si pana la urma reteta de bait tot nu a fost postata.Se poate reteta?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
just_grasu
mesaj Feb 25 2009, 07:27 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 25-February 09
Membrul Nr.: 49,308



salutare

am citit despre tot ce ati vb voi pe aici si am vazut ca sunteti preocupati de acelasi lucru ca si mine,
as dori si eu acea reteta de "baitz" si daca se poate si niste retete complete de purcel la protap si miel la protap
deoarece am auzit ca ies foarte bune si vreau sa incerc....eu si cu gasca mea de vreo 15-20 de insi vrem sa incercam astea doua retete dar pe nicaieri nu e nici una completa in afara de cea a lui anton roman

asa ca daca ma pooteti ajuta va rog sa imi lasati si mie un idd sau un mail...pe care sa conversam si sa ajung si eu la acele retete renumite de baitz si de porc/miel la protap



va multumesc mult!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alcatraz
mesaj Apr 11 2009, 12:58 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 11-April 09
Membrul Nr.: 50,613



Leşul de miel se pune la baiţ, aşa întreg, cum este. Baiţul se formează dintr-o saramură completată cu ceapă tăiată sferturi, foi de dafin, piper, căţei de usturoi, cimbru, piper şi boia iute de ardei. Nu va lipsi vinul roşu. Vasul în care am pus mielul şi am turnat baiţul peste el va fi pus la rece şi uitat acolo cel puţin 24 de ore. În ziua hărăzită proţapului, mielul se scoate din baiţ şi se pune la fiert într-un vas pe măsură. Fierberea se va face în apă cu sare şi nu va fi dusă până la capăt. Practic mielul va fi scos în momentul în care apreciem că este fiert cam pe jumătate. Lăsăm leşul să se zvânte, iar noi ne ocupăm de pregătitul proţapului
Sursa:http://www.jurnalulbtd.ro/articol-Secretul-mielului-la-protap-26-947.html
Go to the top of the page
 
+Quote Post
diamond
mesaj Apr 11 2009, 02:18 AM


abcd...urs!


Grup: Membri
Postari: 4,041
Inregistrat pe: 9-February 08
De la: ...pana la...
Membrul Nr.: 41,425



CITAT(alcatraz @ Apr 11 2009, 01:58 AM) *
Leşul de miel se pune la baiţ, aşa întreg, cum este. Baiţul se formează dintr-o saramură completată cu ceapă tăiată sferturi, foi de dafin, piper, căţei de usturoi, cimbru, piper şi boia iute de ardei. Nu va lipsi vinul roşu. Vasul în care am pus mielul şi am turnat baiţul peste el va fi pus la rece şi uitat acolo cel puţin 24 de ore. În ziua hărăzită proţapului, mielul se scoate din baiţ şi se pune la fiert într-un vas pe măsură. Fierberea se va face în apă cu sare şi nu va fi dusă până la capăt. Practic mielul va fi scos în momentul în care apreciem că este fiert cam pe jumătate. Lăsăm leşul să se zvânte, iar noi ne ocupăm de pregătitul proţapului
Sursa:http://www.jurnalulbtd.ro/articol-Secretul-mielului-la-protap-26-947.html


nu contrazic nimic din ce ai scris... totusi cuvantul les in contextul asta... e de-a dreptul... nasol!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alcatraz
mesaj Apr 11 2009, 06:43 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 11-April 09
Membrul Nr.: 50,613



CITAT(diamond @ Apr 11 2009, 03:18 AM) *
nu contrazic nimic din ce ai scris... totusi cuvantul les in contextul asta... e de-a dreptul... nasol!

da asa e dar eu doar am dat un copy si paste.les iti poti spune dupa ce a murit singur
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 27th August 2014 - 08:56 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare