Reply to this topicStart new topic
> Friptura la grill
doinitzuk
mesaj Oct 28 2007, 10:11 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 239
Inregistrat pe: 23-May 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 37,833



Am incercat de cateva ori sa fac friptura pe grill, pe aragaz dar de fiecare data mi se pare ca iese tare, atoasa.Cum sa procedez sa obtin o friptura frageda si suculenta?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dan@
mesaj Oct 28 2007, 01:15 PM


(^_^) who cares ?


Grup: Membri
Postari: 9,213
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: Missipippi & Missiruppi
Membrul Nr.: 21,598



Doinitzuk, iti recomand sa pui la baza cuptorului o tava cu apa si sa ai grija sa-i faci "plinul" pe toata durata timpului cit prepari friptura la gratar. smile.gif


--------------------
excesul zilnic de bere şi petrinjel duce la ficat m'chermla !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doinitzuk
mesaj Oct 28 2007, 01:38 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 239
Inregistrat pe: 23-May 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 37,833



Eu ma refer la acel grill special pentru ochiul de aragaz care are spatiu pentru apa pe care de altfel il si utilizez, dar tot nu-mi place ce iese sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dan@
mesaj Oct 28 2007, 01:52 PM


(^_^) who cares ?


Grup: Membri
Postari: 9,213
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: Missipippi & Missiruppi
Membrul Nr.: 21,598




QUOTE(doinitzuk @ Oct 28 2007, 01:38 PM) *
Eu ma refer la acel grill special pentru ochiul de aragaz care are spatiu pentru apa pe care de altfel il si utilizez, dar tot nu-mi place ce iese sad.gif


Oops, am crezut ca zici de cuptorul de aragaz care are si functiunea "grill". Nu prea am idee cit de performant e grill-ul pe care-l folosesti. Stiu doar ca "reclama e sufletul comertului" si multe firme promit marea cu sarea. smile.gif
Acu' ce sa zic, la fripturile aţoase ma gindesc ca fragezimea carnii e ca si la oameni biggrin.gif ... depinde de virsta animalului, de cum a fost alimentat, de stressul din grajduri/coteţe si de "minunatele" clipe petrecute la abator. laugh.gif


--------------------
excesul zilnic de bere şi petrinjel duce la ficat m'chermla !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SANDI
mesaj Oct 28 2007, 02:08 PM


ETE FLEOSHC!!


Grup: Membri
Postari: 6,948
Inregistrat pe: 1-October 07
De la: din spatiu
Membrul Nr.: 38,987



[quote name='doinitzuk' date='Oct 28 2007, 10:11 AM' post='396791']
Am incercat de cateva ori sa fac friptura pe grill, pe aragaz dar de fiecare data mi se pare ca iese tare, atoasa.Cum sa procedez sa obtin o friptura frageda si suculenta?
[/quot

mie doar micii imi plac facuti pe acest tip de grill, am incercat pulpe de pui si piept de pui dar nu mi-au placut ca se usuca , daca vrei friptura suculenta fa-o in cuptor nu pe acest tip de grill..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Medeea.
mesaj Oct 28 2007, 03:07 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 339
Inregistrat pe: 23-September 05
De la: Oradea
Membrul Nr.: 27,688



Eu zic ca depinde de tipul de carne folosit.
DAR eu zic ca nu se pune apa in gril.Eu nu pun niciodata si nici nu am mai auzit,de la cine mai are,sa puna apa...spatiul e pentru scurgerile din carne.Daca pui apa,se fierbe - nu se frige!
Vorbesc despre grilul format din vas de pus pe ochiul de aragaz (cu gaura in mijloc),gratar si capac (cu maner-carlig detasabil).De-asta ai si tu?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andreea fr
mesaj Oct 29 2007, 05:54 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,873
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Franta
Membrul Nr.: 30,436



eu fac carnea de pui (piept si pulpe dezosate) numai pe grill si iese buna, in schimb cea de vitel si miel daca nu e mancata cat e fierbinte , calda devine atoasa si seaca.

nici eu nu pun apa pe grill, ce cand faci gratar afara pui apa ?

vezi sa fie grillul foarte bine incins si carnea nu prea umeda, sa nu curga apa de pe ea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mishu_N
mesaj Oct 31 2007, 07:34 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 56
Inregistrat pe: 5-January 07
De la: la malu' marii
Membrul Nr.: 35,857



Nu am mai folosit de mult timp grill-ul la ochiul de aragaz (de pe vremea cand tineam regim dupa operatia de fiere, acum 3 ani) dar imi amintesc ca si mie imi iesea la fel de uscat si atos de-mi era sila sa mananc.

Am incercat si varianta cu folie de aluminiu si a iesit mai bine. Adica am pus pulpele crude in folie si cand au fost aproape gata le-am scos si le-am mai lasat putin pe gratar.

Orcum, pot sa spun ca nu conteaza calitatea grill-ului de aragaz, ca gratarelul facut la jar nu o sa iasa in veci.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmiris
mesaj Oct 31 2007, 07:54 PM


Master of disaster


Grup: Suspendat
Postari: 3,131
Inregistrat pe: 5-December 04
De la: -
Membrul Nr.: 19,157



am inteles ca daca se presara sare pe carne si apoi se pune pe gril nu se mai usuca pentru ca sarea inchide porii.
eu mai fac pe grilul electric si n-am treaba sa se usuce sau sa fie atoasa carnea.
austriecii taie fripturile groase de 1 deget jumate si le marineaza bine de tot.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
n_puiu
mesaj Nov 1 2007, 11:02 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,562
Inregistrat pe: 1-September 03
De la: Dîn Corleone
Membrul Nr.: 8,842



<<am inteles ca daca se presara sare pe carne si apoi se pune pe gril nu se mai usuca pentru ca sarea inchide porii.>>

Eu ştiu taman invers, sarea scoate sarea din carne şi rămâne uscată. Porii se închid dacă temperatura grătarului e mare de la-nceput.

Deci o friptură bună la grătarul ăsta io o fac aşa:

încing bine grătarul
tăi carnea cam de-un deget (mai groasă da, dar mai subţire nu) o presar cu piper, o ung cu puţon ulei şi o pun pe grătarul bine încins.
verific ca flacăra să fie mare dar să ardă în interiorul găurii şi nu pe dinafară.
când se rumeneşte pe deasupra o-ntorc şi-o mai las până se rumeneşte şi pe partea-asta
îi pun sare şi gata.

io o ţin cam trei sferturi de ceas.

S-a uscat numai când am mai ţinut-o prea mult.

Editez, că uitai, apa mai mult la legume, dar şi la peşte, curge grăsime pe fundul încins al grătarului şi miroase cumplit...

Acest mesaj a fost editat de n_puiu: Nov 1 2007, 11:05 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SANDI
mesaj Nov 1 2007, 11:15 AM


ETE FLEOSHC!!


Grup: Membri
Postari: 6,948
Inregistrat pe: 1-October 07
De la: din spatiu
Membrul Nr.: 38,987



QUOTE(n_puiu @ Nov 1 2007, 11:02 AM) *
<<am inteles ca daca se presara sare pe carne si apoi se pune pe gril nu se mai usuca pentru ca sarea inchide porii.>>

Eu ştiu taman invers, sarea scoate sarea din carne şi rămâne uscată. Porii se închid dacă temperatura grătarului e mare de la-nceput.

Deci o friptură bună la grătarul ăsta io o fac aşa:

încing bine grătarul
tăi carnea cam de-un deget (mai groasă da, dar mai subţire nu) o presar cu piper, o ung cu puţon ulei şi o pun pe grătarul bine încins.
verific ca flacăra să fie mare dar să ardă în interiorul găurii şi nu pe dinafară.
când se rumeneşte pe deasupra o-ntorc şi-o mai las până se rumeneşte şi pe partea-asta
îi pun sare şi gata.

io o ţin cam trei sferturi de ceas.

S-a uscat numai când am mai ţinut-o prea mult.

Editez, că uitai, apa mai mult la legume, dar şi la peşte, curge grăsime pe fundul încins al grătarului şi miroase cumplit...


eu o condimentam inainte si nu o ungeam cu ulei carnea si se usca, puneam apa la pulpe sa nu curga grasimea, o sa incerc si varianta asta..merci..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doinitzuk
mesaj Nov 2 2007, 06:03 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 239
Inregistrat pe: 23-May 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 37,833



Multumesc pentru tot fetelor.O sa incerc si eu sa las gratarul sa se incinga cat mai tare sa vad ce iese.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Nov 3 2007, 10:35 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Eu folosesc destul de des gratarul acela de care zici tu...
Pun apa pe fundul lui pentru ca altfel s-ar arde rau grasimea cazuta acolo...

Intotdeauna mi-au iesit buni micii, pulpele, pieptul (asta se lasa putin, pana se albeste!), carnatii, legumele, frigaruile, orice...Si nu las deloc sa se incinga gratarul! huh.gif

Nu stiu zau de ce nu va ies voua!

Si eu stiu ca sarea se pune la sfarsit, ca altfel scoate toate sucurile din carne si aceasta devine uscata.

Daca vrei friptura mai zemoasa, las-o mai putin.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 31st October 2014 - 09:59 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare