Reply to this topicStart new topic
> cum se prajeste fileul de peste?, mi se sfarama in tigaie
Asmera
mesaj Nov 11 2007, 04:05 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 357
Inregistrat pe: 29-May 06
Membrul Nr.: 32,197



Exista vreo tehnica speciala? Va rog sa ma ajutati voi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Medeea.
mesaj Nov 11 2007, 04:19 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 339
Inregistrat pe: 23-September 05
De la: Oradea
Membrul Nr.: 27,688



In primul rand depinde de calitatea acestuia.
Din incercarile mele (ca si eu am patit-o),pot spune ca trebuie decongelat bine,uscat bine de apa in servetele absorbante si dat prin faina,malai ori un amestec din ele.Uleiul sa fie incins.
Daca tot se lipeste,schimba marca/firma de la care iei file-ul.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Asmera
mesaj Nov 11 2007, 04:32 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 357
Inregistrat pe: 29-May 06
Membrul Nr.: 32,197



QUOTE(Medeea. @ Nov 11 2007, 04:19 PM) *
In primul rand depinde de calitatea acestuia.
Din incercarile mele (ca si eu am patit-o),pot spune ca trebuie decongelat bine,uscat bine de apa in servetele absorbante si dat prin faina,malai ori un amestec din ele.Uleiul sa fie incins.
Daca tot se lipeste,schimba marca/firma de la care iei file-ul.

Eu cred ca fileul a fost ok dar eu am gresit ca nu l-am uscat in servetele. Multumesc. Mai incerc sapatamana viitoare si revin cu impresii
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moatza
mesaj Nov 11 2007, 04:35 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,505
Inregistrat pe: 20-March 06
De la: buzau
Membrul Nr.: 30,859




si nu se intoarce de pe o parte pe alta pana nu a prins deja o crusta pe partea pe care l-ai prajit.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bratiluca
mesaj Nov 11 2007, 04:41 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,201
Inregistrat pe: 15-January 07
Membrul Nr.: 36,041



Asmera
Uite cum il fac eu:
Sarez, piperez fileul si, apoi, il pun intr-o tava cu ulei si la cuptor cu el. De cele mai multe ori pun si un pic de usturoi sa ii dea o alta aroma.
Il las putin si asa cum a zis si Moatza il intorc pe cealalta pare numai cand s-a format o crusta. Totul dureaza cam 7-10 minute(depinde si de grosimea fileului).
Nu il trec prin faina ori pesmet caci nu-mi place si nu neaparat nu-mi place gustul cat mirosul. Cand il fac la cuptor nu se simte ca am gatit peste.


--------------------
Fan n_puiu!

I like Peanut's ma-sa!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Asmera
mesaj Nov 11 2007, 04:58 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 357
Inregistrat pe: 29-May 06
Membrul Nr.: 32,197



QUOTE(bratiluca @ Nov 11 2007, 04:41 PM) *
Asmera
Uite cum il fac eu:
Sarez, piperez fileul si, apoi, il pun intr-o tava cu ulei si la cuptor cu el. De cele mai multe ori pun si un pic de usturoi sa ii dea o alta aroma.
Il las putin si asa cum a zis si Moatza il intorc pe cealalta pare numai cand s-a format o crusta. Totul dureaza cam 7-10 minute(depinde si de grosimea fileului).
Nu il trec prin faina ori pesmet caci nu-mi place si nu neaparat nu-mi place gustul cat mirosul. Cand il fac la cuptor nu se simte ca am gatit peste.

Mersi de idee. Am sa o adopt si eu deoarece nici eu nu suport mirosul de peste, mai ales amestecat cu cel de mujdei de usturoi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
n_puiu
mesaj Nov 11 2007, 07:12 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,562
Inregistrat pe: 1-September 03
De la: Dîn Corleone
Membrul Nr.: 8,842



Io-i presar cu sare grunjoasă (chiar congelaţi fiind, că se dezgheaţă mai iute), apoi scurg apa de-o lasă, storc o juma' de lămâie peste ei (asta am citit în carte, unde zicea că nu se lasă cu zeama de lămâie mai mult de juma de oră) şi gata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Nov 11 2007, 07:58 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



parerea mea..filetul congelat,se decongeleaza,se tapeteaza cu hîrtie de bucatarie..se condimenteaza dupa gust,sau se stropeste cu ceva lamîie,sau amestecuri de faina..sau,sau..important- e o tigaie antiaderenta buna si uleiul încins..prajirea scurta pe ambele parti la foc puternic.Prin prajire îndelungata,se desfac fîsiile din peste..adica se separa.
Daca e pur..adica fara faina,sau pane....deci doar cu piper,sare,lamîie.sau alte condimente/ierburi usoare/uscate..un filet de 1,5 -2 cm grosime,nu are nevoie mai mult de 1 minut pe o parte si înca un minut pe cealalta.
daca e pane,sau cu multe condimente + amestecuri de faina,are nevoie de ceva mai mult..1 minut în plus..si importanta e paleta de întors
Eu am una lata/lunga(paleta) cît un pastrav de marime medie .Cu una de aia se poate manevra întoarcerea mai bine smile.gif

Cu cel proaspat,procedez la fel tongue.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daveco
mesaj Nov 11 2007, 07:58 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 622
Inregistrat pe: 27-July 06
De la: Piatra Neamt
Membrul Nr.: 33,050



eu am observat ca se lipeste doar file-ul de merlucius cel de cod o ok.asa ca cel de merlucius il fac totdeauna pane.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Asmera
mesaj Nov 12 2007, 07:27 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 357
Inregistrat pe: 29-May 06
Membrul Nr.: 32,197



eu am avut file de cod si tot s-a lipit. 1 min? eu cred ca l-am lasat cel putin 10 min si tot mi s-a parut "viu"
sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Nov 12 2007, 07:41 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



QUOTE(Asmera @ Nov 12 2007, 06:27 PM) *
eu am avut file de cod si tot s-a lipit. 1 min? eu cred ca l-am lasat cel putin 10 min si tot mi s-a parut "viu"
sad.gif


Deci vorbim de un filet pur..fara piele,oase..etc..dezghetat/proaspat,se pune în ulei/tigaie încins/a.
un minut pe o parte,si înca unu pe cealalta e suficient ..daca e mai gros de 2 cm..fie 1 minut mai mult..

-nu umpleti o tigaie cu fileturi,pentru ca lasa apa,care nu are loc sa se evapore rapid..asa fierbeti pestele..si daca asteptati pîna scade zeama,sa se mai si prajeasca,e normal sa se împrastie.
-temperaura este importanta..daca nu e încinsa tigaia/uleiu..fileul lasa apa,si iar fierbem în loc sa prajim.

Deci daca fileul ala de 2 cm grosime,la foc puternic,nu este prajit în 2-3 minute..ceva nu e în ordine.


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 2nd August 2014 - 06:32 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare