|
Noi,la Reghin faceam jumi juma tablele de slana,jumate le dadeam numai cu sare deaia grunjoasa si le puneam intr-o covata(copaie) de lemn,cate doua,fata in fata,adica cu soricul inafara.Pt cealallta jumatate de slana,faceam o pasta din;muuuullt usturoi pisat,boia dulce sau iute,sare,cimbru si ungeam bine slana cu ea si o puneam tot asa in covata,si le tineam cam 4- 5 saptamani la rece si apoi cateva zile la fum......doamneeeeeeee,imi poo in gura numai cand ma gandesc la ele. Apoi daca ai o camara racoroasa si bine aerisita,le agati sa stea la distanta mica un ade alta si ai si in iulie slana buna(asa facea bunica la tara),noi la bloc o taiam bucati cat sa incapa pe gura unui borcan de 3-sau 5 l si o puneam asa,eventual mai puneam putina sare.Aici,socrii nu afuma numic de la porc,slana o lasa asa cruda,opun numai cu sare nustiucat timp,dar mie nu imi place deloc asa.Am noroc cu un vecin care vine la Europa dupa marfa si imi mai trimite mami cate ceva prin el,acum am sa i zic sa imi trimita niste slana,ca nu mai a deloc si e asa de bunaaaaaaaaaa cu ceapa rosie..........
--------------------
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
|