Reply to this topicStart new topic
> Ce gatim de craciun??'
dor-de-casa
mesaj Dec 1 2007, 10:13 PM


cine papa bine are corp frumos))))))


Grup: Membri
Postari: 1,737
Inregistrat pe: 29-November 07
De la: Chisinau
Membrul Nr.: 40,096



Sunt iarasi eeu si iarasi cu intrebari. Ce gatim de craciun??? Sunt o incepatoare in gatit, si departe de bunici nasi si restul rudelor la care puteam cera un sfat. Asa ca cine vrea sa propuna idei si retete de craciun?? Sunt foarte curioasa sa vad :floare:
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nana_jadrana
mesaj Dec 6 2007, 11:04 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 16
Inregistrat pe: 20-November 07
Membrul Nr.: 39,896



CITAT(dor-de-casa @ Dec 1 2007, 10:13 PM) *
Sunt iarasi eeu si iarasi cu intrebari. Ce gatim de craciun??? Sunt o incepatoare in gatit, si departe de bunici nasi si restul rudelor la care puteam cera un sfat. Asa ca cine vrea sa propuna idei si retete de craciun?? Sunt foarte curioasa sa vad floare.gif


Buna dor de tara,

pai eu m-am gandit sa fac asa pentru ziua de Craciu:
Aperitive: rosii umplute cu salata de vinete; gogosari umpluti cu salata de ciuperci; rulada de cascaval ( reteta am luat-o de pe forum); si cubulete de cascaval cu struguri de masa rosii, ceva sunca;

Supa: supa cu galuste de gris
Garnitura: cartofi piure
Fel principal: friptura de porc cu mere; snitele din piept de pui (curcan) sau cordon bleu
desert: trunchi de tort, prajitura crescuta cu mac, si cu branza dulce; ceva fursecuri car einca nu stiu daca le cumpar sau le fac eu.

Daca doresti o reteta din ce am enumerat eu mai sus, spune-mi smile.gif


Sa ai o zi faina

Nana


--------------------
Nana



10.12.2013 - Ziua 0 - 113 kg
10.01.2014- 1 luna - 103kg
10.02.2014- 2 luni - 95kg
10.03.2014- 3 luni -
10.04.2014- 4 luni -
10.05.2014- 5 luni -
10.06.2014- 6 luni -
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Dec 6 2007, 11:24 AM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



eu am musafiri in 25, asa ca meniu tipic

salata boeuf, chiftelute, piftie/racituri, telemea cu rosii si ceapa verde, la aperitive
ciorba acra cu perisoare
sarmalute in foi de vita si in varza murata ( fierte separat)
eventual friptura de pasare cu cartofi si muraturi.
desert :prajituri, fursecuri, fructe.


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Dec 6 2007, 11:50 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786




salata boeuf, salata de vinete, salata de ardei copti, oua umplute, ciuperci umplute, salata de ciuperci cu maioneza si usturoi. peciuga di polo (piept de pui in care am pus cascaval si un pic de sos picant imbracat in bacon) eventual niste chiftelute sau mini snitele

sarmale, sarmale, sarmale, si scazute si cu zeama rolleyes.gif

no supa/ciorba ca nu are cine manca supa de craciun

cozonaaaac, diplomat, thumbprint cookies (sunt un must have biggrin.gif saru'mana colentina pupic.gif) prajitura cu lamaie (cred ca ii zice alba ca zapada) salata de fructe


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Dec 6 2007, 12:38 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



Bogdana, musafirii mei daca-i las fara ciorba cu verishoare si leustean...ma bat.
mai degraba renunta la fripturision, ( nu si la muraturi.. biggrin.gif )


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anomiss
mesaj Dec 6 2007, 01:08 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,368
Inregistrat pe: 4-October 07
De la: Micul Paris
Membrul Nr.: 39,074



De Craciun noi mancam traditional pt ca in restul anului nu prea consumam carne de porc

salata de vinete, salata de icre, toba, leber, sorici, jumarele, branzica, checul dnei Stella de care ne-am indragostit, chiftelute

ciorbitza de porculet cu zeama de varza, fripturica de porculet si sarmaaaaaaaaale

cozonac facut de manutzele mele si fursecuri specifice de Craciun

Pt revelion daca stam acasa facem piftie de curcan sau cocos, salata de boeuf, fripturica de curcan, caltabosi

si pe culinar daca stai si cauti o s agasesti sute de retete minunate, succes !


--------------------
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen Spantu
mesaj Dec 8 2007, 06:49 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,896
Inregistrat pe: 14-January 07
De la: focsani
Membrul Nr.: 36,023



De obicei , de Craciun prepar mincaruri traditionale.
La aperitiv :caltabosi , toba , leber, alaturi de salamuri uscate[tip Sibiu],cascaval, puse pe un platou mare cu rosii si salata verde ca ornament.
Mincaruri gatite:supa de gaina cu galuste , friptura de gaina la cuptor , cotlet de porc la cuptor cu ciuperci , cirnati , racitura de porc ,alaturi de diverse acrituri, sarmele cu carne de porc si afumatura in foi de varza murata si smintina , mamaliga .
Dulciurile constau in :cozonac facut in casa , henclis, fursecuri, cremsnit .In general , prajituri mai usoare pt. digestie , pt. ca meniul e destul de incarcat si asa.Nu imi lipseste din frigider iaurtul simplu , degresat ,pt. toata familia si laptele dulce si fructele{citrice in special si mere}

De revelion , meniul e putin mai sofisticat ,sa zicem asa .
La aperitive :un platou cu salamuri uscate , cascaval, ghiudem , babic,pastrama de porc si de curcan, muschi file , rosii , salata verde.Mai fac salata de boeuf sau de telina cu piept de pui si ciuperci,ciuperci cu maioneza si iaurt,salata orientala cu chiftelute si maioneza cu iaurt, oua umplute pe pat de sardele , peste afumat , chec sau muffins aperitiv ,snitele din piept de pui sau curcan, masline,salata de icre sau diferite foitaje cu diverse umpluturi ,cosulete tarta cu ciuperci ,etc.
Mincare gatita :ciorba de perisoare sau de burta , sarmale cu carne de curcan in foi de vita cu multa verdeata, curcan{de 4-5 kg.}umplut cu mere si patrunjel la cuptor , varza calita cu cirnati ,salata verde si diferite acrituri , crap la cuptor cu legume si masline, etc.
Prajituri cu crema si tort ,tiramisu, salata de fructe simpla sau inghetata , am pe masa fructe proaspete si uscate ,alune , saleuri etc.
Bauturile constau in apa plata si minerala , fanta si coca-cola ,suc fara zahar si acid {dietetic} vin de la tara , alb , sampanie si cafea.
De asemenea nu imi lipseste din dotare iaurtul dietetic , laptele duce , ceaiul de sunatoare si menta ,pastile de triferment si carbune medicinal , pt. orice eventualitate.
Trebuie sa mentionez ca nu pregatesc toate aceste preparate pt. sarbatori .Dintre ele , selectez anume preparate alese de familie si apoi trec la gatit.
Va doresc spor la treaba si sarbatori fericite !


Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Carmen Spantu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonaro29
mesaj Dec 9 2007, 12:49 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,968
Inregistrat pe: 12-July 07
De la: DE-Hessen
Membrul Nr.: 38,257



salata de boeuf negresit. Mai ales ca am descoperit ca se poate face si cu iaurt (0,1% grasime= si o lingura de maioneza de gust.....

sarmale

carnatzi

si pecie afumata fripta (adica musci de porc afumat si dat la cuptor....) cu carnatzi si cartofi piure.....


--------------------


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Dec 9 2007, 12:55 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



partea mea pana acum e numai de boeuf si sarmale, cumnatica face turta dulce, priptura, oo umplute de tot.

eu o sa mai vin si cu surprize dupa chef dar precis o sa fie si salata de vinete, pifrie si caltabos smile.gif

dor de casa, cauta pe aici ca precis gasesti retete la toate, la voi gasesti cam tot ce iti trebuie pentru preparate, baga o cautare pe culi smile.gif

si multa bafta!

Acest mesaj a fost editat de BD: Dec 9 2007, 12:56 PM


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gloxinia
mesaj Dec 9 2007, 10:19 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,439
Inregistrat pe: 15-November 06
De la: undeva prin Nord-Vest..
Membrul Nr.: 34,884



Noa, pe aici e o problema daca ai pe masa de revelion carne de zburatoare. Aici intra si gaina si curcanul. Deci nu e voie. Nu ma intrebati de ce, dar de cand ma stiu in zona noastra nu am auzit pe nimeni sa aiba de Revelion pui sau curcan pe masa.


--------------------
Mami de



si

Go to the top of the page
 
+Quote Post
little coffee
mesaj Dec 9 2007, 10:30 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797



e o superstitie, fosta mea soacra le avea pe astea, asa ca cu atat mai mult fac un curcan.
stai sa ma chinuiesc sa-mi aduc aminte... cica daca ai pasare pe masa de Revelion, in anul care vine, nu acumulezi nimic, imprastii tot, ca gaina in gunoi, cam asa ceva!


--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonaro29
mesaj Dec 9 2007, 10:32 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,968
Inregistrat pe: 12-July 07
De la: DE-Hessen
Membrul Nr.: 38,257



QUOTE(gloxinia @ Dec 9 2007, 10:19 PM) *
Noa, pe aici e o problema daca ai pe masa de revelion carne de zburatoare. Aici intra si gaina si curcanul. Deci nu e voie. Nu ma intrebati de ce, dar de cand ma stiu in zona noastra nu am auzit pe nimeni sa aiba de Revelion pui sau curcan pe masa.


itzi spun eu de ce Gloxi. (ca si io fac salata de boeuf fara carne de pasare la rev).

In Ardeal se spune ca daca mananci carne de pasare in ziua de Anul Nou (sau in noaptea dintre ani) asa cum imprastie gaina tzarana si praful (cu gheareale) asa o sa imprastiem si noi banii!

Asha ca.....da-i cu carne de guitz.....



--------------------


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonaro29
mesaj Dec 9 2007, 10:34 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,968
Inregistrat pe: 12-July 07
De la: DE-Hessen
Membrul Nr.: 38,257



QUOTE(little coffee @ Dec 9 2007, 10:30 PM) *
e o superstitie, fosta mea soacra le avea pe astea, asa ca cu atat mai mult fac un curcan.
stai sa ma chinuiesc sa-mi aduc aminte... cica daca ai pasare pe masa de Revelion, in anul care vine, nu acumulezi nimic, imprastii tot, ca gaina in gunoi, cam asa ceva!



mi-o luashi inainte , cafelutzo , smile.gif

Io nu pun asemenea carne pe masa de rev ca vrem sa strangem bani de casa.... tongue.gif smile.gif


--------------------


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little coffee
mesaj Dec 9 2007, 10:43 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797



pai eu si cu porc si cu zburatoare, am talente nebanuite de a evita economiile asa ca nu merita sa-mi bat capul.
oricum nu e adevarat, ca mama strange cu tot cu curcan si in unii ani cand am fost plecata desi era numai porc pe masa , tot nu am fost mai cu mana stransa.


--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pinuta
mesaj Dec 10 2007, 04:22 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 39
Inregistrat pe: 15-September 07
De la: Targu Neamt
Membrul Nr.: 38,863



Acest Craciun il sarbatoresc si eu cu familia ( anul trecut am fost la servici pe 25), doar ca sunt la servici in ajun(de la 7 la 19) si cele mai multe mancaruri trebuie sa le fac din timp.Asa ca voi face un aperitiv din "porcarii' tongue.gif : caltabos, toba, leberbus, salam uscat, carnaciori, muschi afumat si o "corola" din aluat de ecler umpluta cu pasta de branza, rosii, castraveti, salata verde. Piftia de curcan si cateva sarmalute asa de pofta le voi servi cu mamaliguta calda. Ciorbita cred ca va fi "radauteana" ca am o gaina mare de casa si merge de minune si nici nu necesita multa atentie si deasemenea pot s-o fac cu o zi inainte. Fripturica va fi de purcel cu muraturi bineinteles si o s-o pregatesc in seara de Ajun ca sa guste si Mos Craciun din ea 114.gif laugh.gif . La desert nu vor lipsi eclerele, care se si mananca primele, rulada cu frisca si fructe,tiramisu, fursecuri si fructe proaspete. Una peste alta numai bombe calorice.Noi, in familie, lasam "maionezele", adica salata de boeuf, ouale,etc, pentru Revelion. Am instaurat "traditia" ca la masa dintre ani sa avem friptura de miel cu cartofi la tava si hrean cu sfecla rosie. Tot atunci pregatesc si tort de ciocolata sau frisca. Dar in acest an v-am descoperit pe voi hello2.gif si minunatele voastre retete asa ca o sa ma mai inspir din " creatiile" voastre wink.gif . Va multumesc anticipat! pupic.gif


--------------------
nicol
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 23rd October 2014 - 07:07 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare