Reply to this topicStart new topic
> placinta dobrogeana cu branza sarata sau cu carne?
iuliaeliza
mesaj May 14 2008, 10:28 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 314
Inregistrat pe: 26-February 08
De la: pantelimon
Membrul Nr.: 41,784



I`mi doresc de f mult timp sa fac placinta dobrogeana dar nu am gasit nici o reteta care sa`mi placa.Aveti voi alte variante?


--------------------
munteanu iuliana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kitty-1
mesaj May 15 2008, 03:56 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 983
Inregistrat pe: 15-August 05
De la: Canada
Membrul Nr.: 26,458



QUOTE(iuliaeliza @ May 14 2008, 11:28 PM) *
I`mi doresc de f mult timp sa fac placinta dobrogeana dar nu am gasit nici o reteta care sa`mi placa.Aveti voi alte variante?



http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...anza-ceausista/
Vezi daca te satisface reteta asta, eu am facut-o mai demult si mi-a placut mult. Si daca tot mi-ai amintit si am niste Feta care nu-i grozava, o sa o refac poate in weekend.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iuliaeliza
mesaj May 15 2008, 07:20 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 314
Inregistrat pe: 26-February 08
De la: pantelimon
Membrul Nr.: 41,784



CITAT(Kitty-1 @ May 15 2008, 04:56 AM) *
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...anza-ceausista/
Vezi daca te satisface reteta asta, eu am facut-o mai demult si mi-a placut mult. Si daca tot mi-ai amintit si am niste Feta care nu-i grozava, o sa o refac poate in weekend.


am vazut reteta respectiva dar nu ceia ce vreau eu.


--------------------
munteanu iuliana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klarisse
mesaj May 15 2008, 08:12 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 52
Inregistrat pe: 26-December 07
Membrul Nr.: 40,576




Eu o faceam cu foi de placinta cumparate, branza de vaci si telemea, peste care puneam 2-3 oua, zahar, vanilii, coaja rasa, stafide. Ungeam o foaie puneam comp de branza, rulam si puneam intr-o tava rotunda, cand terminam cu rulourile, bateam 2 oua cu o cana iaurt, turnam peste si o bagam la cuptor pana se rumenea frumos.

Oricum placinta dobrogeana e dulce si se face cu branza...sau cas proaspat, nu cu carne si are aspect de budinca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ady
mesaj May 15 2008, 08:55 AM


Vedeta culinara


Grup: Membri
Postari: 3,344
Inregistrat pe: 19-August 06
De la: p-aici pe undeva
Membrul Nr.: 33,374



poate este varianta in care pe langa branza sau in loc de branza se pune gris sau cus-cus fier in zer.
a pus cineva pe aici o reteta. pontul i-a fost vandut de vineva care lucra la o patiserie, dar nu mai stiu cine a pus reteta si nici in ce sectiune.
intreaba pe cineva mai priceput la cautat, sa te ajute.


--------------------
Fan n_puiu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj May 15 2008, 09:38 AM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



ady, e vorba de placinta ceausista, si e primul link dat, dar nu asta cauta iuliaeliza


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj May 15 2008, 09:42 AM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



poate e vb de suberec

http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&a...st&p=409596


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
klarisse
mesaj May 15 2008, 09:52 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 52
Inregistrat pe: 26-December 07
Membrul Nr.: 40,576



Uite am gasit pe net niste poze cu placinta dobrogeana, asa arata ce vrei tu Iulia?





Stella nu cred sa fie suberec.... wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iuliaeliza
mesaj May 15 2008, 02:57 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 314
Inregistrat pe: 26-February 08
De la: pantelimon
Membrul Nr.: 41,784



CITAT(klarisse @ May 15 2008, 10:52 AM) *
Uite am gasit pe net niste poze cu placinta dobrogeana, asa arata ce vrei tu Iulia?





Stella nu cred sa fie suberec.... wink.gif

DA. DAR RETETA?


--------------------
munteanu iuliana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Neta
mesaj May 19 2008, 10:43 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,290
Inregistrat pe: 2-January 05
De la: In afara Romaniei si in Ea
Membrul Nr.: 19,931



QUOTE(iuliaeliza @ May 15 2008, 02:57 PM) *
DA. DAR RETETA?



Daca pui pe Google sa caute , gasesti 2820 de retete! wink.gif


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana
mesaj May 20 2008, 10:42 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 240
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: Abulafia
Membrul Nr.: 704



De pe desprecopii.ro

PLACINTA DOBROGEANA
Cantitati necesare:
• 500g faina
• 800g branza(500g branza de oaie tare,300g branza dulce)
• drojdie proaspata 1 cubulet
• 6 oua
• otet(1 lingura)
• ulei(2 linguri)
• sare(1 lingurita)
• gris(6-7 linguri)
• apa 300 ml.
• 1 cutie smantana(200g)
Mod de preparare:
Intr-un vas se pune jumatate din cantitatea de faina .
Intr-o cana de 250ml se pun 1lingurita cu sare ,drojdia ,1 lingura de otet,2 linguri de ulei si se completeaza cu apa calduta pana se umple cana ,dupa care se rastoarna in vasul cu faina,se mai adauga si cei 50ml apa calduta peste faina si se framanta bine si se adauga si jumatatea cealalta de faina pana se obtine o coca molicica .
Intr-un colt al plansetei se unge cu putin ulei si se pune guguloiul de coca,peste care se acopera cu un vas metal(cratita cu peretii mai inalti) care a fost in prealabil incalzit pe flacara de la aragaz( se pune o cratita cu gura in jos pe ochiul de la aragaz)ATENTIE !!! nu prea fierbinte, se lasa astfel coca la crescut si se trece la alta operatiune.
Umplutura
Se rade branza,se amesteca cu cea dulce,se adauga 4 oua , 2-3 linguri de gris (pentru a inghiti zerul din branza)si se amesteca pana se obtine o pasta care se imparte in 4 parti.
Coca se imparte in 4 parti egale ,se ia o parte si se intinde cu sucitorul pe planseta,celelalte parti ramanand acoperite in continuare cu vasul de metal .
Foaia obtinuta trebuie sa fie foarte subtire,se unge cu putin ulei se presara 1 lingura gris pe toata suprafata,peste care se adauga branza(se imprastie pe toata foaia).
Se ruleaza foaia si ruloul obtinut se pune in tava unsa cu unt in prealabil.
Astfel se procedeaza si cu restul ,iar dupa ce s-au asezat cele 4 rulouri ,se cresteaza compozitia din tava, cu coada de la o lingura de lemn.
Intr-un vas se bat 2 oua si se amesteca cu 1 cutie de smantana ,pasta astfel obtinuta se rastoarna peste placinta si se ajuta cu lingura de lemn sa patrunda printre coca si branza .Se da la cuptor circa 1ora.


Daca se doreste o placinta dulce se foloseste 400g branza dulce,200 g branza sarata(telemea) ,250g stafide ,3 linguri de zahar ,2-3 linguri de gris,coaja de lamaie,4 oua,si se procedeaza la fel ca cea sarata cu deosebirea ca atunci cand se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.


--------------------



Go to the top of the page
 
+Quote Post
iuliaeliza
mesaj May 21 2008, 10:51 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 314
Inregistrat pe: 26-February 08
De la: pantelimon
Membrul Nr.: 41,784



multumesc cu prima ocazie am s`o incerc


--------------------
munteanu iuliana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luanda
mesaj May 22 2008, 01:09 AM


Planetareasa


Grup: Membri
Postari: 2,414
Inregistrat pe: 4-February 07
De la: Undeva in Africa
Membrul Nr.: 36,361



QUOTE(iuliaeliza @ May 21 2008, 10:51 PM) *
multumesc cu prima ocazie am s`o incerc


Vorbesc din amintiri pt ca manutele mele nu au facut nicodata placinta dar am ajutat-o si pe mama si pe bunica sa faca.

Ele faceau asa:

Foile de casa ca altfel nu era buna placinta. Mama nu a cuparat foi niciodata pt placinta dobrogeana cu branza. Pt ca tb sa creasca un pic (cel putin asa era reteta ei).

Pt foi:
Apa, faina cam 1kg, apa calduta cam un pahar, un pic de drojdie (cam cat intra intr-o lingurita) un praf de sare.

Umplutura:
Se face un amestec de branza cu oua. Cam la 600-700g branza sarata de vaci dar nu maturata (poti pune si mai multa ca nu e bai), vreo 5 oua, 150 g zahar si putin rom daca iti place sau coaja de lamaie.

Se intind foile si se stropesc cu un pic de ulei. Se pune amestecul de branza pe jumatate de foie. Apoi cealalta jumatate fara umplutura se pune deasupra. Strangi foia sa ajunga cam la jumate din latimea initiala (o incretesti din laterala spre centru) Mama facea foile mari si tot timpul taia foaia “creata” pe masura tavilor. Ungi tava inaite se a pune foile umplute.

Se pune la cuptor cam 35 min – 40 min. In timpul asta faci un amestec de iaurt cu oua. Cam la 500l iaurt 4 oua la tava. Se pune deasupra si se tine in cuptor pana se incheaga iaurtul si se rumeneste deasupra (depinde de cuptor dar cam inca 15 min) Se pudreaza cu zahar dupa ce se mai racoreste un pic si se haleste cu iaurt!!!!!!!

Eu asa am vazut la mine in casa ca se face placinta asta si mi-s dobrogeanca biggrin.gif!!!

Succes!





--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iuliaeliza
mesaj May 22 2008, 07:28 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 314
Inregistrat pe: 26-February 08
De la: pantelimon
Membrul Nr.: 41,784



cred ca asta e ce cautam. merci


--------------------
munteanu iuliana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marinaemy
mesaj May 17 2009, 05:19 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 314
Inregistrat pe: 16-February 09
De la: bucuresti
Membrul Nr.: 49,046



Imagine AtasataImagine AtasataImagine AtasataImagine Atasata[attachment=253083:IMG039.JPG][attachment
253083:IMG039.JPG]Imagine Atasata[attachment=253085:IMG043.JPG][a
tachment=253085:IMG043.JPG]Imagine AtasataImagine AtasataImagine AtasataImagine Atasata[attachment=25
089:IMG051.JPG]Imagine Atasata Deja m-am apucat sa fac si eu placinta dobrogeana cu branza sarata .Sa vedem ce iese .Am facut amestecul de branza la robot apoi foile le-am impachetat si le-am pus putin la congelator sa le pot intinde mai usor pentru ca este prea moale coca
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marinaemy
mesaj May 17 2009, 05:20 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 314
Inregistrat pe: 16-February 09
De la: bucuresti
Membrul Nr.: 49,046



REVIN CU RESTUL CAND E GATA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marinaemy
mesaj May 17 2009, 06:20 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 314
Inregistrat pe: 16-February 09
De la: bucuresti
Membrul Nr.: 49,046



Imagine AtasataImagine AtasataImagine AtasataImagine AtasataImagine Atasata[attachment
253107:IMG047.JPG]Imagine Atasata Am umplut foile si le-am pus in tava apoi la cuptor pentru 1 ora
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marinaemy
mesaj May 17 2009, 07:42 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 314
Inregistrat pe: 16-February 09
De la: bucuresti
Membrul Nr.: 49,046



Imagine AtasataImagine AtasataImagine AtasataImagine Atasata ESTE GATA! UITE ASA ARATA SI E FOARTE GUSTOASA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 24th July 2014 - 11:43 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare