2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Orez bob cu bob
bulinuta
mesaj Sep 10 2008, 01:11 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Fetele,

Tot incerc si nu reusesc sa fierb orezul incat sa iasa bob cu bob, fara sa se lipeasca. Sa-l servesc de exemplu cu vinetele alea chinezesti.
Precizez ca am un orez bun acum, Scotti bob lung. Care-i proportia sa iasa frumos si cum am zis mai sus?

Merci de ajutor.

Acest mesaj a fost editat de bulinuta: Sep 10 2008, 01:11 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Sep 10 2008, 01:15 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



eu fac o parte orez si doua parti apa, acoperit, nu amestec dar sa vedem ce zic si alte fete wink.gif


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 10 2008, 01:16 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Il speli bine inainte de a-l pune la fiert? ca sa se duca amidonul din el, ca ala il lipeste bob de bob
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Sep 10 2008, 01:19 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088




Esti sigura ca vrei bob cu bob? ca la kineji mananca orez din ala lipicios.
La retetele orientale, stiu ca spala bine orezul inainte de fierbere, ca sa iasa amidonul. si apoi il fierbi
in multa apa sarata, il scurgi si il pui in cratita cu un pic de unt, la foc miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiic cca 50° la aragaz electric, acoperit cu un capac infasurat intr-un stergar.
asta pana se *usuca* si il iei bob cu bob.
asa face prietena mea iranianca, si e foarte fain.


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Sep 10 2008, 01:23 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



QUOTE(Adriana Nicoleta @ Sep 10 2008, 01:16 PM) *
Il speli bine inainte de a-l pune la fiert? ca sa se duca amidonul din el, ca ala il lipeste bob de bob

Eu nu clatesc orezul si nu se lipeste..si nici nu masor parti de apa la orez.În general orezurile ieftine sînt lipicioase/sau felurile unde este prevazua lipirea biggrin.gif
Nush de ce se lipeste scotti,ca asta e mai scump .. poatel fierbi prea mult?

Eu îl fierb în multa apa biggrin.gif dar în rest nush,nu tin cont de nimic.Folosesc des orezul de la unchiu Ben,care nici macar nu e scump,si nu am deloc probleme cu lipitul..iau si din ala portionat în pungi de fiert..nici macar ala nu se lipeste.

Felurile de orez pentru lapte,alea-s mai lipicioase într-adevar .


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Sep 10 2008, 01:26 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



Mie mi-a spus cineva pe culi (am uitat cine dar un barbat), o parte orez la doua parti jumatate apa. Si asa il fac si iese intre bob cu bob si lipicios, perfect pt mancat cu betele.


Am mai citit si de spalat si uscat la cuptor apoi fietr dar nu am incercat.


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Sep 10 2008, 02:09 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Acum folosesc Scotti cu bob lung si se prezinta mai aproape de ce vreau eu.

De regula spal bine orezul inainte de a-l pune in mancare; la fel cu partile de apa stiam si eu.
Pana acum am folosit alte tipuri de orez, Atifco sau mai stiu eu de care. Pe Scotti asta vreau sa-l pap asa, nelipit.

O sa incerc zilele astea si va spun. In apa ce puneti? Numai sare?
Si-l bagati la cuptor? Sau fierbeti la el pe aragaz?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Sep 10 2008, 02:54 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



Atifco nu se compara. Eu il fierb pe aragaz.


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Happy.
mesaj Sep 10 2008, 03:02 PM


Supercalifragilistic!!!


Grup: Membri
Postari: 8,845
Inregistrat pe: 10-August 05
Membrul Nr.: 26,306



Si io il fac in wok, nu-l amestec fiindca nu e nevoie si cand e gata pot sa aleg boabele din "pilaf" (ma scuzati dar io la orezu' fiert pilaf ii zic).


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Sep 10 2008, 03:26 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



Cum fata orezu fert asa simplu pilaf? Pilafu' e pilaf, mai are si alte belele pe acolo, asta fert e orez fert asa simplu.


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shef de gara
mesaj Sep 10 2008, 03:49 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,214
Inregistrat pe: 24-July 08
De la: Pe un picior de Play
Membrul Nr.: 44,345



Si mai spuneti ca io umblu cu improvizatii?!
Se puateee.... ohmy.gif

Bob cu bob

Pai i spune si numele!

Se clateste bine primul bob. Cum ar veni nambăr one. #1. si se fierbe in apa cu sare. Cam cinci litre. Il iei il pui in ştergar si il culci in cuptor.
Pui alta apă la fert.
Se ia bobul numarul 2 si se fierbe in apă cu sare. Il iei il pui in ştergar si il culci in cuptor.
Îi faci vănt cu un evantai din mătase de vierme.
.
.
.

Versiunea doi:
Il dai cu pudra de talc si nu se mai lipeste

Versiunea tr3i:
N-o sa iasa in veci daca nu-l chemi la fierbere si pe Bob (Brobert icon_rotf.gif )

Serios:
Il clatesc bine in sita. Il scurg bine batand sita de podul palmei, il rastorn in oala cu multa apa sarata clocotind (de curand doar am invatat pe culi sa fac orez sushi pornind cu apa rece). Il las 12-15 minute, sting focul si cu capacul pus il mai las 5 minute.


--------------------
"Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
"Sa te fereasca Dumnezeu de gustul mitocanului" - Gaitele - Kiritescu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tavernaviilor
mesaj Sep 10 2008, 04:12 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 7
Inregistrat pe: 10-September 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 45,080



Il pui in apa rece eventual cu putina sare ... il speli bine ... il scoti cu sita ...

Eventual dar nicidecum obligatoriu dupa ce s-a scurs bine il poti "pune" la "prajit cu putin ulei" ca altfel nu stiu cum sa spun ... Maxim 5 6 minute ...

Il pui la fiert 1 parte orez 1 1/2 maxim 2 parti apa ... Can a scazut si nu mai are apa este gata ... nu il lasa pe foc in continuare .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena_antony
mesaj Sep 10 2008, 07:27 PM


Senzuala


Grup: Membri
Postari: 2,018
Inregistrat pe: 13-November 06
De la: Lebanon
Membrul Nr.: 34,842



Eu folosesc basmati sau unchiu Ben .Pe pachet scrie la 1 cup de orez se pune 2 1/4 cups apa.Eu intotdeauna adaug si 1 lingura de unt cand l-am pus la fiert,si nu-l amestec de loc in timpul fierberii.Stiam ca daca-l amesteci devine lipicios dry.gif .


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
sarah_nc
mesaj Sep 10 2008, 07:35 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,925
Inregistrat pe: 4-September 07
De la: carolina de nord
Membrul Nr.: 38,747



QUOTE(bulinuta @ Sep 10 2008, 06:09 AM) *
Acum folosesc Scotti cu bob lung si se prezinta mai aproape de ce vreau eu.

De regula spal bine orezul inainte de a-l pune in mancare; la fel cu partile de apa stiam si eu.
Pana acum am folosit alte tipuri de orez, Atifco sau mai stiu eu de care. Pe Scotti asta vreau sa-l pap asa, nelipit.

O sa incerc zilele astea si va spun. In apa ce puneti? Numai sare?
Si-l bagati la cuptor? Sau fierbeti la el pe aragaz?


Scotti am folosit eu cind am fost in tara si iti spun cum l-am facut eu.am spalat orezul bine si l-am lasat la scurs intr-o sita sa se scurga bine toata apa.apoi intr-o cratita de preferat tefal am pus un cub de unt si orezul,am amestecat putin si am adaugat apa, din momentul asta nu am mai amestecat deloc,am lasat orezul sa dea intr-un clocot dupa care am redus focul la foarte mic si am acoperit oala cu capac.nu trebuie apa multa o o cana jumate de apa la o cana de orez.numai ridici capacul pentru 35-40 de minute si nu uita la foc foarte mic.asa iese bob cu bob daca amesteci sau pui prea multa apa iese pilaf.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Happy.
mesaj Sep 10 2008, 07:38 PM


Supercalifragilistic!!!


Grup: Membri
Postari: 8,845
Inregistrat pe: 10-August 05
Membrul Nr.: 26,306



QUOTE(BD @ Sep 10 2008, 04:26 PM) *
Cum fata orezu fert asa simplu pilaf? Pilafu' e pilaf, mai are si alte belele pe acolo, asta fert e orez fert asa simplu.

Mah, deci io si la orezu' cu lapte ii zic pilaf cu lapte - nu stiu, de la buna-mea am ramas cu chestia ca orice ie mancare de orez=pilaf , nu te supara, mah frate


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sarah_nc
mesaj Sep 10 2008, 07:50 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,925
Inregistrat pe: 4-September 07
De la: carolina de nord
Membrul Nr.: 38,747



QUOTE(stella @ Sep 10 2008, 05:19 AM) *
Esti sigura ca vrei bob cu bob? ca la kineji mananca orez din ala lipicios.
La retetele orientale, stiu ca spala bine orezul inainte de fierbere, ca sa iasa amidonul. si apoi il fierbi
in multa apa sarata, il scurgi si il pui in cratita cu un pic de unt, la foc miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiic cca 50° la aragaz electric, acoperit cu un capac infasurat intr-un stergar.
asta pana se *usuca* si il iei bob cu bob.
asa face prietena mea iranianca, si e foarte fain.


Asta e tehnica la basmati Stella,ei spun ca fata care face orezul perfect e gata de maritat,chestia asta mi-a spus-o o iranianca cind am fost in Iran,am cumparat de acolo saffron si berberies sau barberri nu stiu cum le spune pe romaneste,dar sint un deliciu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adina_K
mesaj Sep 10 2008, 07:50 PM


The Black Princess


Grup: Membri
Postari: 1,826
Inregistrat pe: 10-November 05
De la: A cote de la vache qui rit :)
Membrul Nr.: 28,785



am observat ca boabele de orez fierte si scapate mai apoi in apa .. pura intamplare .. se supara si se despart foarte frumos.
as vrea si eu un orez cu care sa pot invata sa numar, dar nu imi iese..
oare daca dupa fierbere e trecut prin apa, nu se cruzeste?


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Sep 10 2008, 07:54 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



CITAT(Happyalex @ Sep 10 2008, 08:38 PM) *
Mah, deci io si la orezu' cu lapte ii zic pilaf cu lapte - nu stiu, de la buna-mea am ramas cu chestia ca orice ie mancare de orez=pilaf , nu te supara, mah frate



Ba da! Ma duc sa biau o bere sa imi treaca de suparare tongue.gif


Ma gandesc amu la biata mea vecina, bulinuta, amu' trebuie sa ia un bax de orez si sa incerce toate variantele sa vada care ii place icon_rotf.gif


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moatza
mesaj Sep 10 2008, 07:58 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,505
Inregistrat pe: 20-March 06
Membrul Nr.: 30,859



bulinuto, vezi ca Scotti are si sortimentul bob cu bob. asa se numeste. eu am crezut ca la asta se refera topicu'.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ouma
mesaj Jan 9 2009, 09:34 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 7
Inregistrat pe: 8-January 09
De la: Utopic by Utopia
Membrul Nr.: 47,925



...orezul il speli sau nu,daca asa obisnuiesti,daca ai timp sau ba.Daca te plictisesti vreodata,incearca si asa:o cana orez la patru cani de supa.Intai il calesti un pic in ulei,apoi torni supa fierbinte.Daca folosesti apa sau supa rece,devine clisos,lipicios,cu zeama albicioasa.Il mai tii 5 min pe aragaz la foc potrivit,sau il bagi dirct la cuptor,pana cand boabele absorb toata zeama.Il poti lua apoi cu o lingura sau cu un polonic mic inmuiate eventual in apa sau supa(daca mai ai),si poti obtine,sau "galuste"sau "cupe"foarte frumoase de pilaf,ca garnitura.Saptamana viitoare,o sa-i fac si eu pustoaicei mele,si o sa postez imagini.Eu folosesc Atifco-verde,sau cel in punga neagra-Camolino.


--------------------
Ioana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 2nd October 2014 - 08:24 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare