Reply to this topicStart new topic
> gelatina..foi ..praf, dar praf rau de tot...
LADY_PUZZLE
mesaj Dec 5 2008, 04:05 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 22
Inregistrat pe: 5-November 08
De la: ploiesti
Membrul Nr.: 46,271



as dori lamuri in legatura cu gelatina....
nu am folosit niciodata si nu prea stiu cum, majoritatea retetelor dupa aici sunt cu foi de gelatina...dar nu am gasit asa ca am cumparat praf..dar ma uit ca tutaa la el rolleyes.gif as vrea sa imi explice si mie cineva cum se face cu ea...
o pregatesc si apoi o dizolv in apa... icon_rolleyes.gif BangHead.gif
asa ca va rog detalii vreau sa fac de craciun un tort bat si fara gelatina nu cred ca o sa reusesc.. asa ca mila eusa_pray.gif


--------------------
Orice barbat care crede ca este mai destept decat nevasta lui, este casatorit cu o femeie inteligenta. :angel13:
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Dec 5 2008, 04:10 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Din cite imi amintesc eu din Romania gelatina praf se pune in apa sa se umfle si apoi in compozita calduta pare-mi-se. In ceea ce priveste proportia eu zic sa te uiti la cantitatea de "lichid" din reteta, de ex 300 gr frisca si 200 gr suc de fructe, si sa pui gelatina praf pentru o jumatate de litru de compozitie. Nu scrie pe pliculetul pe care l-ai cumparat cita gelatina praf trebuie la juma de litru, de ex?
E metoda cea mai sigura, dupa parerea mea, decit transformatul pe nu stiu ce baza a gramelor de gelatina praf in grame de gelatina foi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LADY_PUZZLE
mesaj Dec 5 2008, 04:19 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 22
Inregistrat pe: 5-November 08
De la: ploiesti
Membrul Nr.: 46,271



CITAT(Adriana Nicoleta @ Dec 5 2008, 04:10 PM) *
Din cite imi amintesc eu din Romania gelatina praf se pune in apa sa se umfle si apoi in compozita calduta pare-mi-se. In ceea ce priveste proportia eu zic sa te uiti la cantitatea de "lichid" din reteta, de ex 300 gr frisca si 200 gr suc de fructe, si sa pui gelatina praf pentru o jumatate de litru de compozitie. Nu scrie pe pliculetul pe care l-ai cumparat cita gelatina praf trebuie la juma de litru, de ex?
E metoda cea mai sigura, dupa parerea mea, decit transformatul pe nu stiu ce baza a gramelor de gelatina praf in grame de gelatina foi.


scrie cantitate de apa..scrie cum se face..dar nu stiam daca trebuie sa o pregatesc cum scrie pe plic... am vazut in emisiunea Annei Olson ca ea il punea in cuptorul cu microude si il lasa un pic la incalzit...atat....



--------------------
Orice barbat care crede ca este mai destept decat nevasta lui, este casatorit cu o femeie inteligenta. :angel13:
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Dec 5 2008, 04:23 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760




CITAT(LADY_PUZZLE @ Dec 5 2008, 03:19 PM) *
.dar nu stiam daca trebuie sa o pregatesc cum scrie pe plic..

Parerea mea e ca trebuie sa faci ce scrie pe plic smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj Dec 5 2008, 04:29 PM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



nu am incerct la microunde pana acuma, dar cu siguranta trebe pusa mai intai la umflat in apa, iar peste 3-5 minute o topesti la bain marie sau pe flacara mica...asta-i tot biggrin.gif ...eu numai din asta granule folosesc, pentru ca in catun la mine nici vorba de gelatina foi... mad.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LADY_PUZZLE
mesaj Dec 5 2008, 04:30 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 22
Inregistrat pe: 5-November 08
De la: ploiesti
Membrul Nr.: 46,271



CITAT(Adriana Nicoleta @ Dec 5 2008, 04:23 PM) *
Parerea mea e ca trebuie sa faci ce scrie pe plic smile.gif

hai ca te-am innebunit biggrin.gif
si apoi cum o folosesc? o dizolv in apa nu? si apoi o voi introduce in crema/frisca ?
off doar daca ar face instructiunile pe pachet cu poza ca ptr persoane ca mine icon_eek.gif laughing4.gif


--------------------
Orice barbat care crede ca este mai destept decat nevasta lui, este casatorit cu o femeie inteligenta. :angel13:
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raluca elena
mesaj Dec 5 2008, 05:49 PM


By myself


Grup: Membri
Postari: 3,513
Inregistrat pe: 25-March 07
Membrul Nr.: 37,102



Gelatina praf se pune la inmuiat in citeva lingurite de apa, ca sa aibe in ce se umfla. Apoi ea trebuie incalzita, daca vrei o pui la MO, daca nu pe aragaz, dar indiferent de metoda pe care o alegi trebuie sa ai grija sa nu o dai in clocot, ca atunci isi pierde complet proprietatile. Deci la MO o pui cite 10 secunde odata, pina se topeste. O iei si tu din aproape in aproape. Cind a devenit lichida o torni in compozitia pe care o lucrezi.


--------------------
raluca

Trust no one!


Go to the top of the page
 
+Quote Post
LADY_PUZZLE
mesaj Dec 8 2008, 10:30 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 22
Inregistrat pe: 5-November 08
De la: ploiesti
Membrul Nr.: 46,271



multumesc raluca_elena notworthy.gif


--------------------
Orice barbat care crede ca este mai destept decat nevasta lui, este casatorit cu o femeie inteligenta. :angel13:
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gloxinia
mesaj Dec 8 2008, 10:55 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,439
Inregistrat pe: 15-November 06
De la: undeva prin Nord-Vest..
Membrul Nr.: 34,884



QUOTE(LADY_PUZZLE @ Dec 5 2008, 04:05 PM) *
as dori lamuri in legatura cu gelatina....
nu am folosit niciodata si nu prea stiu cum, majoritatea retetelor dupa aici sunt cu foi de gelatina...dar nu am gasit asa ca am cumparat praf..dar ma uit ca tutaa la el rolleyes.gif as vrea sa imi explice si mie cineva cum se face cu ea...
o pregatesc si apoi o dizolv in apa... icon_rolleyes.gif BangHead.gif
asa ca va rog detalii vreau sa fac de craciun un tort bat si fara gelatina nu cred ca o sa reusesc.. asa ca mila eusa_pray.gif


Fetele ti-au explicat mai sus cum sta treaba. La un tort diplomat de ex, folosesc o un plic intreg de gelatina (10 g) pe care il hidratez in cca 30-40 ml apa rece. Dupa cca 5 minute, in care ea se umfla bine si pare ca a baut toata apa, o pun pe flacara mica a aragazului, la foc mic si invart in ea mereu. Se va topi, si daca apa a fost putina, va rezulta o spuma groasa. Nu te speria. Daca ai avut mai mult lichid, ca rezulta un lichid gros ca o miere. Sa nu il lasi sa fiarba! Cand nu mai vezi granule, deci s-au topit, o iei de pe foc, si o pui in compozitia de tort. O poti lasa pe blatul mesei un minut sa se racoreasca dar nu mai mult, ca se va intari.
Bafta!


--------------------
Mami de



si

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 26th November 2014 - 03:16 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare