Reply to this topicStart new topic
> Cu ce putem inlocui amoniacul in prajituri?
stefanescu monic...
mesaj Mar 8 2010, 04:07 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 109
Inregistrat pe: 10-April 07
De la: pe langa Chicago...
Membrul Nr.: 37,342



Am destul de multe retete din Romania in care se pune amoniac alimentar pt ca sa iasa mai fragede. In SUA nu prea se gaseste asa ceva, de obicei aduc de acasa plicuri pe care le pastrez in loc uscat, dar am ajuns la fundul cutiei si mai sint citeva luni de zile bune pina ajung din nou in Romania ca sa fac aprovizionarea:)
Aveti idee cu ce se poate inlocui amoniacul alimentar in prajituri? Am incercat eu cu o combinatie de baking powder cu baking soda si zeama de lamiie, dar nu iese prajitura la fel ca atunci cind folosesc amoniac alimentar. Orice sugestie este bine venita!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guvi
mesaj Mar 8 2010, 04:16 AM


Master of disaster


Grup: Administratori
Postari: 8,299
Inregistrat pe: 7-February 06
De la: cu curca la raze
Membrul Nr.: 30,225



Ai incercat pe Amazon.com?

De inlocuit, stiam ca se poate inlocui cu praf de copt.


--------------------
Guvi's


Fan n_puiu

Lord, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pushed me too far
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sacramento
mesaj Mar 8 2010, 07:23 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 255
Inregistrat pe: 8-January 08
De la: california
Membrul Nr.: 40,794



Incearca sa cauti pe la magazine romanesti sau rusesti,daca ai in zona.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
paperina
mesaj Mar 8 2010, 08:39 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 673
Inregistrat pe: 9-January 07
De la: in italia, cu vantul fluierand prin buzunare
Membrul Nr.: 35,925




incearca la farmacii


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen Spantu
mesaj Mar 8 2010, 08:47 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,896
Inregistrat pe: 14-January 07
De la: focsani
Membrul Nr.: 36,023



Fiecare agent de crestere are proprietatile lui si da produselor , dupa caz , fragezime , un grad de crestere sau afanare .
Bicarbonatul de amoniu , practic , nu poate fi inlocuit acolo unde reteta o impune , fiind un agent de crestere care da si o fragezime deosebita [foilor , fursecurilor , biscuitilor....etc.] produselor .
In caz de forta majora insa , poate fi inlocuit cu bicarbonat de sodiu [in aceleasi cantitati ca si cel de amoniu] stins cu suc de lamaie sau otet .Fragezimea preparatelor nu mai este aceeasi in acest caz [sant mai tari, foile se inmoaie mai greu ].

SUCCES !



--------------------
Carmen Spantu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stefanescu monic...
mesaj Mar 9 2010, 05:23 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 109
Inregistrat pe: 10-April 07
De la: pe langa Chicago...
Membrul Nr.: 37,342



QUOTE(Carmen Spantu @ Mar 8 2010, 08:47 AM) *
Fiecare agent de crestere are proprietatile lui si da produselor , dupa caz , fragezime , un grad de crestere sau afanare .
Bicarbonatul de amoniu , practic , nu poate fi inlocuit acolo unde reteta o impune , fiind un agent de crestere care da si o fragezime deosebita [foilor , fursecurilor , biscuitilor....etc.] produselor .
In caz de forta majora insa , poate fi inlocuit cu bicarbonat de sodiu [in aceleasi cantitati ca si cel de amoniu] stins cu suc de lamaie sau otet .Fragezimea preparatelor nu mai este aceeasi in acest caz [sant mai tari, foile se inmoaie mai greu ].

SUCCES !


ai dreptate, carmen. asta am observat si eu, nu mai ies asa fragede cum ies cind pun amoniac. cred ca cel mai sanatos este sa astept pina primesc din nou amoniac, altfel numai ma necajesc caci nu ies la fel prajiturile.

am comandat pe Amazon si mi-au trimis email peste 2 zile ca nu au in stoc amoniacul desi pe web site scrie altceva. asa ca tot aprovizionarea din Romania ramine solutia!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
apascaritei mari...
mesaj Mar 11 2010, 05:10 AM


genuine passion for food


Grup: Membri
Postari: 950
Inregistrat pe: 27-September 05
De la: Los Angeles
Membrul Nr.: 27,728



Monica, daca te uiti pe internet, cauta Baker's Ammonia sau Ammonium carbonate powdered, il gasesti la cutii de 3 lb sau 5 lb.
Stiu ca ti se pare mult dar nu e scump, si, crede-ma, calitatea e muuult mai buna ca cel din RO. Te tine citiva ani, si mai poti da si la prietene, care stiu cum sa-l foloseasca.
Carmen, nu se stinge agentul de crestere cu ceva acru inainte de al amesteca in aluat. Procedeul corect e sa amesteci praful de copt( sau oricare alt afinator) in faina, si sa adaugi in ingredientele lichide o substanta acra ( lapte batut, lamiie , smantana ) ca reactia respectiva sa se produca in aluatul gata de pus la copt.


--------------------
A good meal ought to begin with hunger.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Mar 12 2010, 12:21 PM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,769
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433



QUOTE(apascaritei maria @ Mar 11 2010, 05:10 AM) *
Carmen, nu se stinge agentul de crestere cu ceva acru inainte de al amesteca in aluat. Procedeul corect e sa amesteci praful de copt( sau oricare alt afinator) in faina, si sa adaugi in ingredientele lichide o substanta acra ( lapte batut, lamiie , smantana ) ca reactia respectiva sa se produca in aluatul gata de pus la copt.


tare folositor sfatul tau Maria!
floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stefanescu monic...
mesaj Mar 13 2010, 01:26 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 109
Inregistrat pe: 10-April 07
De la: pe langa Chicago...
Membrul Nr.: 37,342



QUOTE(apascaritei maria @ Mar 11 2010, 05:10 AM) *
Monica, daca te uiti pe internet, cauta Baker's Ammonia sau Ammonium carbonate powdered, il gasesti la cutii de 3 lb sau 5 lb.
Stiu ca ti se pare mult dar nu e scump, si, crede-ma, calitatea e muuult mai buna ca cel din RO. Te tine citiva ani, si mai poti da si la prietene, care stiu cum sa-l foloseasca.
Carmen, nu se stinge agentul de crestere cu ceva acru inainte de al amesteca in aluat. Procedeul corect e sa amesteci praful de copt( sau oricare alt afinator) in faina, si sa adaugi in ingredientele lichide o substanta acra ( lapte batut, lamiie , smantana ) ca reactia respectiva sa se produca in aluatul gata de pus la copt.


Multumesc mult! Am sa caut Baker's Ammonia sau Ammonium Carbonate Powdered si am sa cumpar daca spui ca e calitate buna. Eu am luat la in urma cu citiva ani de la Amazon Ammonia, dar nu am fost prea multumita si nu am observat diferenta fata de cel din Romania. Am sa il incerc si pe cel de care spui tu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 20th October 2014 - 10:10 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare