3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> prajitura napoleon
toader catalin 2...
mesaj Mar 11 2005, 12:54 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 3
Inregistrat pe: 11-March 05
De la: Craiova (Dolj)
Membrul Nr.: 22,293



imi poate spune cineva reteta de la prajitura napoleon? va rog frumos. multumesc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dan@
mesaj Mar 11 2005, 05:28 PM


(^_^) who cares ?


Grup: Membri
Postari: 9,213
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: Missipippi & Missiruppi
Membrul Nr.: 21,598



Prajitura Napoleon am aflat si eu asta-vara (dupa ce am postat reteta acesteia), ca ar fi de fapt cremsnit. icon_smile.gif
Prin urmare vei gasi reteta cautata, daca apesi aici.


--------------------
excesul zilnic de bere şi petrinjel duce la ficat m'chermla !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj Mar 11 2005, 08:05 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Una-i cremsnitul si alta-i prajitura Napoleon.

(Amalya, nu stiu ce ai postat tu, poate a fost chiar reteta prajiturii Napoleon. Poate scrii la ce subiect ai scris-o, sa o citesc si eu.)

Iar daca pe Catalin il mai intereseaza subiectul pot traduce eu reteta (din suedeza). N-am facut prajitura Napoleon, in schimb am mincat - buna rau: cu piure de mere si glazura de coacaze rosii!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dan@
mesaj Mar 11 2005, 08:37 PM


(^_^) who cares ?


Grup: Membri
Postari: 9,213
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: Missipippi & Missiruppi
Membrul Nr.: 21,598




Elena, reteta pe care o postasem asta-vara si dupa care eu obisnuiesc sa fac prajitura Napoleon o poti gasi aici; e cu mult diferita (se pare eusa_eh.gif ) de tortul Napoleon (suedez) care arata cam asa ...

P.S. Sa stii ca as vrea sa incerc si reteta suedeza. Iti multumesc anticipat. floare.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
excesul zilnic de bere şi petrinjel duce la ficat m'chermla !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj Mar 11 2005, 08:57 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Link-ul pe care l-ai pus m-a dus la o pagina daneza. Ceea ce scrie acolo nu seamna cu prajitura Napoleon (clasica).

O sa incerc sa o fac miine, astazi n-am ce-mi trebuie si s-a inchis la magazine.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Mar 11 2005, 09:14 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



Eu asa le fac.

Dupa parerea mea Napoleonul nu se aseamana cu cremsnit nici pe departe.
Iar metoda de preparare la mine difera.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dan@
mesaj Mar 11 2005, 09:45 PM


(^_^) who cares ?


Grup: Membri
Postari: 9,213
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: Missipippi & Missiruppi
Membrul Nr.: 21,598



Pina acum 9 ani eu nu auzisem de prajitura Napoleon si nici cremsnit (prajitura de origine saseasca) nu-mi era cunoscut cit am locuit in Romania. icon_redface.gif
Vara trecuta insa, cind am postat reteta si poza prajiturii, mi s-a spus pe forum ca "as fi plagiat" cremsnitul. icon_eek.gif laugh.gif
Preparata dupa o reteta norvegiana (Elena, site-ul respectiv nu era danez icon_wink.gif ), prajitura (mea) Napoleon era cu crema de vanilie si frisca pusa intre 2 foi de aluat frantuzesc copt si ornata cu glazura de zahar pudra. smile.gif

Asa ca ... sincer, nu stiu ce sa mai cred pina la urma ? eusa_shifty.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
excesul zilnic de bere şi petrinjel duce la ficat m'chermla !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Mar 11 2005, 10:01 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



Amalya

Prajitura ta arata foarte mult a cremsnit... acum nici eu nu stiu ce sa zic.

A mea e asa... din aluat fraged, "aluat frantuzesc" se taie dreptunghiuri si se coc. Fiind foaia prea groasa eu o tai dupa coacere... in doua pe mijloc si formez doua capace. Partea de jos o umplu cu budinca de vanilie (budinca sa nu fie prea moale)... asa cum o face Adriana....dupa care pun o jumatate de lingurita dulceata la alegere... eu prefer zmeura si deasupra pun frisca. Se acopera cu capacelul si se pudreaza cu zahar.
E foarte buna dupa citeva ore de stat la frigider.
Asta-i tot.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dan@
mesaj Mar 11 2005, 10:15 PM


(^_^) who cares ?


Grup: Membri
Postari: 9,213
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: Missipippi & Missiruppi
Membrul Nr.: 21,598



Vi, privind la pozele postate si sumara descriere a prajiturii Napoleon, eu as conchide ca prajitura aceasta si cremsnitul sint aceeasi Marie, dar cu alta palarie (in functie de tara de provenienta sau gusturile gospodinei/patiserului fiind ajustata pe ici-pe colo). icon_wink.gif laugh.gif


--------------------
excesul zilnic de bere şi petrinjel duce la ficat m'chermla !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj Mar 11 2005, 10:20 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Amalya, cred si eu ca site-ul e norvegian, doar link-ul se termina in .no si nu .dk . Eram eu cu gindul aiurea, la vecini. Asta apropo de Napoleon smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj Mar 11 2005, 10:24 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Eu zic ca nu este aceeasi prajitura. La Napoleonul suedez se pune:

- un strat de aluat in foi,
- un strat de piure de mere,
- un strat de aluat in foi,
- un strat de crema de vanilie,
- un strat de aluat in foi
- glazura din coacaze rosii
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Mar 11 2005, 10:38 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



Ah Amalya ...tzucu-te mama ca nu te-am recunoscut deloc.
Ma bucur ca esti aici :))

Asa cum ai zis tu Maria cu alta palarie ...insa ceea care ai dat-o tu mi se pare ca are crema prea multa pt un Napoleon :))
Iar crema este mixata cu frisca si puse doar intr-un strat pe cand eu le pun suprapuse.
Atata tot ...:)))
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dan@
mesaj Mar 11 2005, 11:05 PM


(^_^) who cares ?


Grup: Membri
Postari: 9,213
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: Missipippi & Missiruppi
Membrul Nr.: 21,598



Ehhh, e un Napoleon mai rasfatat ... asa ca-nainte de exil. icon_wink.gif laugh.gif

Norvegienii nu prea fac economie la mincare si cind e vorba de crema (budinca) de vanilie, adauga frisca cu toptanul pentru ai "imbunatatii" gustul, zic ei. icon_joker.gif

Si eu te pup. pupic.gif floare.gif


--------------------
excesul zilnic de bere şi petrinjel duce la ficat m'chermla !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Higeia
mesaj Mar 11 2005, 11:21 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,504
Inregistrat pe: 30-December 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,002



Scuzati-ma ca ma bag pe acest trend dar pentru gasirea adevaratei prajituri Napoleon am indraznit. Iata o retzeta dintr-o carte frantzuzeasca din secolul trecut. Numele autorului il voi da saptamana urmatoare deoarece este in concursul gastronomic.

Prajitura lui Napoleon

3 oua , 2 galbenusuri, 150 gr. zahar, 150 gr. migdale, 70 gr faina, coaje rasa de lamaie ,gem.
Se amesteca bine intr-un castron ouale, galbenusurile si zaharul, se adauga migdalele curatzate si taiate marunt, coaja de lamaie si faina putzin cate putzin , frecand mereu ca compozitzia sa devina omogena. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit. Cand este gata se acopera cu un strat de gem.

Eu am facut aceasta prajitura este buna si simpla. icon_compress.gif
Cu bine Higeia


--------------------
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Minodora
mesaj Mar 12 2005, 05:45 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,122
Inregistrat pe: 5-December 01
De la: in fata ochilor tai
Membrul Nr.: 1,094



intru si eu in discutie cu alta reteta de NApoleon, indicata de cei care fac foile Bella..cei din ro stiu despre ce e vorba icon_wink.gif ..pentru ceilalti,reteta a fost atasata la foile de aluat frantuzesc din comert..deci:
Prajitura Napolen

ingrediente:
1kg aluat buter (aluat foielat bella, in cazul meu)
2 pachete Dr Oetcher sau alta crema praf de vanilie
1 l lapte(pentru crema)
200g zahar pudra
100g nuci macinate

Preparare:
Dezghetati aluatul si taiati-l in 18 parti egale. Fiecare prajitura se compune din 3 parti.Gauriti-le cu o furculita pentru a nu se umfla prea mult si coaceti-le in tava 10 min. la 220C.
Dupa ce se racesc, ungeti baza cu o parte din crema pregatita, puneti pe ea o parte din aluatul gata copt , ungeti-o cu crema si apoi puneti a treia parte. Prajitura asa pregatita se presoara abundent cu nuca si zahar praf.


Dupa cum vedeti prajitura este ca un cremsnit doar ca este acoperita cu nuca si este cu 3 foi....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MC
mesaj Mar 12 2005, 07:05 AM


Membru de onoare


Grup: Membri de onoare
Postari: 4,367
Inregistrat pe: 15-December 03
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 10,612



Si de la mine o poza de Napoleon. smile.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward


Go to the top of the page
 
+Quote Post
francezu
mesaj Mar 12 2005, 10:15 AM


Morcovel mare si tare


Grup: Membri
Postari: 1,964
Inregistrat pe: 3-October 04
Membrul Nr.: 17,469



[quote=MC]Si de la mine o poza de Napoleon. icon_smile.gif[/quote]


Asta e "mille feuilles" nu Napoleon.
icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Higeia
mesaj Mar 12 2005, 10:29 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,504
Inregistrat pe: 30-December 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,002



[quote=Minodora]intru si eu in discutie cu alta reteta de NApoleon, indicata de cei care fac foile Bella..cei din ro stiu despre ce e vorba icon_wink.gif ..pentru ceilalti,reteta a fost atasata la foile de aluat frantuzesc din comert..deci:
Prajitura Napolen

ingrediente:
1kg aluat buter (aluat foielat bella, in cazul meu)
2 pachete Dr Oetcher sau alta crema praf de vanilie
1 l lapte(pentru crema)
200g zahar pudra
100g nuci macinate

Preparare:
Dezghetati aluatul si taiati-l in 18 parti egale. Fiecare prajitura se compune din 3 parti.Gauriti-le cu o furculita pentru a nu se umfla prea mult si coaceti-le in tava 10 min. la 220C.
Dupa ce se racesc, ungeti baza cu o parte din crema pregatita, puneti pe ea o parte din aluatul gata copt , ungeti-o cu crema si apoi puneti a treia parte. Prajitura asa pregatita se presoara abundent cu nuca si zahar praf.


Dupa cum vedeti prajitura este ca un cremsnit doar ca este acoperita cu nuca si este cu 3 foi....

    ........................................................................
    Stimate colege culinar de departe. Aici in Romania avem si noi foile Bela facute probabil printr-o sucursala a firmei respective, de prin Bulgaria sau Basarabia( este inscriptionat pe ruseste). la noi le gasim la marketuri mai mari. Costa cam 3 $ ,pentru un pachet de 1 Kg. Eu pe acestea le folosesc. Sunt congelate , impachetate in sul cu foi de plastic despartzitoare. Cat despre retzetele de pe ambalaj sa fim seriosi: Sunt pura reclama iar denumirea de Napoleon atrage mai mult.
    Aluatul foetatj a aparut destul de tarziu(secXVIII-lea),descoperit de pictorul Claude Gell. A fost utilizat si perfectionati de Antonin Careme, care a lucrat dupa 1810 ,in slujba dusmanilor lui Napoleon. (vezi raspunsurile in concursul gastronomic)
    In sprijinul acestei afirmatzii va voi indica si niste link-uri intr-un mesaj viitor. Va las cu bine pana atunci. icon_compress.gif

    P.S. Ceeace a postat M.C. seamana cu un mille-feuilles cu crema cam multa.


--------------------
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MC
mesaj Mar 12 2005, 04:54 PM


Membru de onoare


Grup: Membri de onoare
Postari: 4,367
Inregistrat pe: 15-December 03
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 10,612



Eu sub aceasta denumire gasesc aceasta prajitura la cofetaria mea preferata. dontknow.gif
Este cu trei straturi de foetaj, crema de vanilie(cred eu) si dulceata peste crema. Este delicios. Exact cum il face Mama Celeste. Asta e...Maria dupa cum vedeti are mai multe palarii icon_lol.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward


Go to the top of the page
 
+Quote Post
MC
mesaj Mar 12 2005, 05:14 PM


Membru de onoare


Grup: Membri de onoare
Postari: 4,367
Inregistrat pe: 15-December 03
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 10,612



Iar la o renumita cofetarie frantuzeasca, francezule, am gasit prajitura asta: sub ambele denumiri. Aici smile.gif


--------------------
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 21st September 2014 - 10:07 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare