2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> AMONIAC-BICARBONAT
Afrodite
mesaj Apr 24 2005, 05:42 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Fetelor am constatat ieri intr-o discutie cu o prietena de a mea,ca nu stim care este diferenta dintr-e amoniac si bicarbonat. icon_redface.gif
Poate stie careva dintre voi si imi poate explica si mie. smile.gif
Pentru eventualul raspuns sau raspunsuri MULTUMESC in prealabil!


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cali
mesaj Apr 24 2005, 05:59 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,324
Inregistrat pe: 24-March 04
De la: aici
Membrul Nr.: 12,977



Iti raspund dupa stiinta mea si nu ca am citit undeva sa afirm ca este 100% igur:amandoua sunt bicarbonate, unul de sodiu(zis bicarbonat)si unul de amoniu care este mai popular cunoscut sub numele de amoniac sau saligar.

Diferenta este ca bicarbonatul face aluatul sa creasca iar amoniacul nu-l creste dar il face foarte fraged.
De ex praji Alba ca zapada trebuie sa aiba foi necrescute, subtiri si delicate care dupa o zi nu vor absorbii umezeala din crema si se vor umfla cum se intampla cu aluatul fraged de obicei.

Asta stiu eu din ce am citit acum pe pachete si din ce-mi spunea mama care face foarte mult Alba ca zapada. icon_razz.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
angelique
mesaj Apr 24 2005, 08:03 PM


fata de treaba


Grup: Membri
Postari: 1,317
Inregistrat pe: 17-March 04
De la: milano
Membrul Nr.: 12,812



eu tot ce stiu se rezuma la ce a zis Bubulinitzaplus inca un lucru f.important:daca reteta zice :amoniac ,e indicat sa nu il inlocuiesti cu bicarbonat,de la bunica citire!


--------------------
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Apr 25 2005, 08:04 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966




Eu ,nu folosesc amoniac..nici macar la prajiuturi cu foi fragede.i simt gustul si ma deranjeaza.Gasesc eu alte metode pentru fragezime icon_biggrin.gif .

Chiar si la praful de copt am cam nceput sa renunt..oricum,ma rezumam doar la un vrf de cutit.Ultima data (acum cnd am facut tartele)..am pus iar cte un vf. de cutit ,de tarta..dar mi-am promis solemn ca nu o sa mai fac. icon_biggrin.gif ...ma gndesc(acum) ce influenta are amartul ala de praf de copt ,pe un de vrf de cutit...


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Apr 25 2005, 09:41 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Fetelor MERSI,MERSI,MERSI! floare.gif pupic.gif floare.gif pupic.gif floare.gif pupic.gif floare.gif pupic.gif
Am luat la cunostinta si voi dezbate mai departe cu prietena mea problema.
Aici la noi se gaseste NATRON si nu stiam ce inlocuieste Natronul
,amoniacul sau bicarbonatul.
Eu cred ca pe amindoua.
O saptamina plina de succes v-a doresc!


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Apr 25 2005, 09:45 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Folosind la anumite prajituri,mai ales la cele cu foi de miere NATRONUL,am descoperit ca nu are acel gust (nu prea buna)precum amoniacul si bicarbonatul din RO.
Eu acest produs NATRON i-l amestec in faina nu-l sting cu nimic.
Dar Maya daca ai alte metode sau tips de a inlocui aceste produse impartasestele cu noi,TE RUGAM MUUUULT DE TOT: icon_lol.gif


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cali
mesaj Apr 25 2005, 01:39 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,324
Inregistrat pe: 24-March 04
De la: aici
Membrul Nr.: 12,977



Afrodite natronul este inlocuitorul bicarbonatului doar nu si al amoniacului.
Natronul este un carbonat de sodiu dar care mai are si hidrogen in el si un E500 cred.
Ca sa se inteleaga mai binecompozitia chimica bicarbonatul de sodiu are doi atomi de carbon si unul de sodiu( o sare) asta e molecula de bicarbonat din Ro, pe cand haus natron are un sodiu, un hidrogen si un carbon in compozitie( natriumhydrogencarbonat).
Si uite asa am reluat lectia moleculei din cl a noua de liceu care-mi placea fff mult.
Mey da ce vorbiti voi asa mult ca nu mai folositi praf de copt, parca si Esme zicea asa, s-a discutat ceva si nu am vazut referitor la asta ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Apr 25 2005, 01:50 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Bubulinutza,mersi mult si acum imi aduc si eu aminte de orele de chimie din clasa a 9-a de liceu icon_redface.gif
In general la prajituri nu am observat sa am nevoie in special de amoniac de aceea cred ca nu o sa-l folosec vreodata,dar cinestie poate voi fii curioasa de vreo reteta care trebuie neaparat sa-l folosesc si voi fii mai atenta de efectul lui in practica nu doar in teorie.
Mersi mult pt. mica lectie de chimie floare.gif pupic.gif .sa stii ca chiar aveam nevoie de un impuls. icon_lol.gif


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Apr 26 2005, 12:25 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



QUOTE(bubulinutza)
Mey da ce vorbiti voi asa mult ca nu mai folositi praf de copt, parca si Esme zicea asa, s-a discutat ceva si nu am vazut referitor la asta ?


..n afara de mine,nu prea vorbea nimeni de praf de copt..si nu are de a face cu Esme(desi,nu-i place nici ei icon_biggrin.gif ). Eu ncerc sa elimin ct mai mult posibil din "corpuri(le) straine"- asa numesc eu,tot ce nu cunosc icon_biggrin.gif ..ce nu am mpachetat eu,nu cunosc..si nu-mi plac e-uri.. prin prajituri si nu,numai..
Ct posibil,reduc orice ce e mpachetat.De ex. ,nu cumpar nimic la doza/cutie/borcane -ciuperci,fasole..si alte legume..nici fructe,daca e posibil.
..ce mai cumpar ,este bulionul,cte un compot de visine ..si mazarea,dar numai pentru salata de boeuf..nush de ce,asta chiar mi-o place cu mazarea din doza icon_biggrin.gif

Iar tot ce pun la borcan(nu e mult) nu conservez nimic.E adevarat ca nici nu fac n cantitati industriale,fac doar cteva borcanele de "ceva"..de sezon..tin la rece..si se consuma destul de repede..n afara de marmelada,care tine mai mult.


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Apr 26 2005, 01:02 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



QUOTE(Afrodite)
Dar Maya daca ai alte metode sau tips de a inlocui aceste produse impartasestele cu noi,TE RUGAM MUUUULT DE TOT: laugh.gif


Afrodite..

Daca faci un blat cu rabdare,si respecti anumite reguli..trebuie sa iasa .

1.Toate ingrendientele ,la temperatura camerei.
2.Albusele ,le bat/mixez cu un praf de sare(foarte putin)
3. Galbenusele le frec/adica mixez cu zaharul ,pna devin o spuma,aproape alba

De aici(n cazul blatului) lucrez numai manual(daca vrei fara praf de copt)

4. Torn galbenusele frecate, cte putin,n albusele spuma si amestec usor cu o lingura mare (lemn,plastic..ce vrei tu).Nu bate cu lingura de castron!! (n cazul n care vrei s-o scuturi icon_biggrin.gif )
5.E bine ca faina,sa fie cernuta.n faina cernuta,adaug condimentele/mirodeniile(extract de vanilie/scortisoara,cojile rase ale citricelor...etc..asta depinde de ce pui tu n blat)amestec bine.
6. Faina o pun lingura cu lingura(n ploaie icon_biggrin.gif ) si amestec usor,mai departe cu linguroiu' .Cnd totul e amestecat bine,adaug (cnd mi amintesc) attea picaturi de apa rece, cte linguri de faina.Iese si fara,dar parca e mai altfel ,cnd nu uit ,si pun apa...
7. l torn n tava unsa cu unt/margarina si tapetata cu faina...si l bag la temperatura+ timpul,pe care o prevede reteta ,n cuptorul ncalzit ,n prealabil..si gata


daca e o reteta care prevede unt/margarina

Tot la temperatura camerei(cazul unui chec)

1.Frec/mixez untul cu zaharul(cu jumatate din cantitatea pe care o prevede reteta),pna devine spuma,adauga faina,n care am amestecat condimentele/mirodeniile
2. Mixez galbenusele cu cealalta jumatate ,din cantitatea de zahar,pna devin aproape albe.Le adug la amestecul de mai sus.Amestec usor cu mixerul.
3.Mixez albusele,cu un praf de sare si le adauga ,la compozitia de sus,amestecnd usor..gata


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Apr 26 2005, 07:44 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Maya,multumesc mult,acestea de apt sint niste reguli de baza care nu intotdeauna se respecta dar voi incerca si eu sa vad daca am success. smile.gif
Inca o data multumesc mult! floare.gif pupic.gif
O zi buna!


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Apr 26 2005, 09:11 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



[quote=MAYA]
si mazarea,dar numai pentru salata de boeuf..nush de ce,asta chiar mi-o place cu mazarea din doza [/quote]
sorella idem pupic.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Apr 26 2005, 09:34 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



[quote=Afrodite]Maya,multumesc mult,acestea de apt sint niste reguli de baza care nu intotdeauna se respecta dar voi incerca si eu sa vad daca am success. smile.gif
Inca o data multumesc mult! floare.gif pupic.gif
O zi buna![/quote]


da..reguli de baza...dar cine le respecta?(Eu ,n ultimul timp!) ..Eu mi amintesc de bunica..niciodata nu am vazut sa puna pe undeva praf de copt..

si pregatea ingrendientele,mai bea un ceai,mai mi povestea ceva..si se apuca de preparare.Avea o rabdare fantastica,acum nu mai e asa,a devenit mai nervoasa,probabil din cauza vrstei..Are 85 de anisori si e nca sprintenioara smile.gif
Chestia cu ,toate produsele,ct mai natural si ct mai proaspete ,cred ca am mostenit-o de la ea.

Ma bucur ca am furat stilul bunicii..si nu a mamei mele.
Mama,a gateste mai gras,multe prajeli..si vegeta/delikaturi...si alte chestii asemanatoare ct cuprinde.Nu as putea spune ca gateste rau,dar nu e neaparat pe gustul meu..n ce sens..? observ cum mi rebeleaza fierea,mai ales de vreo 8 ani ,de cnd am descoperit(doctorul,nu eu icon_razz.gif ) ,ca am o piatra prin ea icon_biggrin.gif ,dupa o masa copioasa ,pregatita de ea icon_lol.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Apr 26 2005, 09:53 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Chiar vorbeam cu sotul meu intr-o seara ,ca sa vezi ca incet incet vine lumea inapoi la natura.
Sint convinsa ca,modernizarea asta in multe (hinsichten) icon_question.gif nu face bine.
Sint multe de indreptat nu doar in arta culinara,dar mai ales aici trebuie sa deschidem ochi sa vedem ca sanatatea poate fii mult mai simpla de intretinut fara sa umblam asa mult pe la doctori si sa inghitim tot felul de chimicale daca ne hranim sanatos.
Trebuie putin invatat ce si cum,respectate dupa cum ai scris si tu mai sus niste reguli si dupa un timp intra in obicei si cred ca o sa avem o sanatate de fier si traim 100 de ani fara reparatii. laugh.gif laugh.gif laugh.gif

De Maya asta este,trebuie in viata sa stim ce vrem si ce drum alegem. smile.gif


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cali
mesaj Apr 28 2005, 11:59 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,324
Inregistrat pe: 24-March 04
De la: aici
Membrul Nr.: 12,977



Maya multumesc de raspuns.

Nici eu nu folosesc Vegeta si alte alea, nu reusesc sa ma desprind de toate chimicalele in totalitate dar nici mancare din plic nu fac.

Cel mai socata am fost cand intr-o duminica seara la niste prieteni care au doi copii sub 10 ani, la cina mama lor a facut o supa din doua cuburi in care a fiert taitei. Am ramas socata mai ales pt ca era duminica si au stat acasa si se presupunea ca exista o supa sau o mancare. Si ce-i mai simplu decat sa faci supa ditr-un morcov, o ceapa, o telina si o bucata de carne care sa le tai bucatele si nu prea cred ca le refuza copii.
In fine multe ma socheaza in Germania asta.

Despre praful de copt, sa sti ca ma intreb si eu de ce-l folosesc pt ca mama nu-l foloseste si ii ies toate torturile la fel ca ale mele.
Sa sti ca data viitoare nu-l mai folosesc 075.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Apr 29 2005, 01:33 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Adevarul e ca foarte multi n tara asta,mannca chestii de la plic,mncare gata n doze,borcan...Mie mi se pare..de fapt nu stiu exact cum mi se pare..
Unii se pun la masa,deschid doza de Erasco,poate o mai baga un picutz la MO..si gata.

Aia ,care fac efortul de pun apa la fiert, n care arunca doua cuburi si 3 teitei,la unii deja se numeste ,gatit..Spre marea mea mirare..am ajuns la concluzia,ca..romnii,fac asta mai des,dect nemtii(nu generalizez,vorbesc doar de cazurile pe care le cunosc eu)

Am ntrebat: De ce?? ..n general comoditate..nainte de lipsa de timp.De necrezut.


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Apr 29 2005, 08:27 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Fetelor trebiue sa -va dau dreptate si pe mine m-a socheaza f. mult chestia asta cu mincarurile instant sau conservate.
Nici eu nu cumpar intotdeauna Boi- produse deoarece sint scumpe dar incerc cit se poate de bine sa gatesc natural.Intr-adevar comoditatea este f. mare si aici nici la restaurante nu m-a omor sa merg deoarece am constatat la cumnatul meu care este wirt,face cmparaturi la Metro si aduce prosuse semipreparate si sincer cred ca toti fac la fel de aceea nu m-a omor sa merg la restaurant.
Nu toata lume pricepe ca sanatatea depinde f. f. f. mult de cum te hranesti.


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Apr 29 2005, 08:32 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Am mai spus-o eu i o repet, faza cu lipsa de timp e o scuz, dac ai chef ntr-adevr s faci ceva gseti timpul i te organizezi i faci. Dup mine pe aceste persoane nu le intereseaz ceea ce mnnc i nu le place s gteasc sau cum zice Maya sunt foarte comozi. n ceea ce-i privete pe unii romni cred c li se pare "evoluat" s fac aa ceva.

Oricum, eu m-am holbat n magazinele n care m-a dus Ancua la toate semipreparatele i salamurile i alea alea gata aranjate pe tvie pe care le-am vzut n Germnaia, i comparnd i catalogul de la Bofrostul italian i cel nemesc am senzaia c n Germania semipreparatele astea sunt mai rspndite dect n Italia.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
vis_de_iarna
mesaj Oct 10 2007, 09:02 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 101
Inregistrat pe: 29-August 07
De la: Florence, Italy
Membrul Nr.: 38,698



QUOTE(Adriana Nicoleta @ Apr 29 2005, 08:32 AM) *
Am mai spus-o eu �i o repet, faza cu lipsa de timp e o scuz�, dac� ai chef �ntr-adev�r s� faci ceva g�se�ti timpul �i te organizezi �i faci. Dup� mine pe aceste persoane nu le intereseaz� ceea ce m�n�nc� �i nu le place s� g�teasc� sau cum zice Maya sunt foarte comozi. �n ceea ce-i prive�te pe unii rom�ni cred c� li se pare "evoluat" s� fac� a�a ceva.
Oricum, eu m-am holbat �n magazinele �n care m-a dus Ancu�a la toate semipreparatele �i salamurile �i alea alea gata aranjate pe t�vi�e pe care le-am v�zut �n Germnaia, �i compar�nd �i catalogul de la Bofrostul italian �i cel nem�esc am senza�ia c� �n Germania semipreparatele astea sunt mai r�sp�ndite dec�t �n Italia.



Adriana cum se cheama amoniacul (bicarbonatul de amoniu) in Italia si unde se gaseste?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Oct 10 2007, 09:43 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



CITAT(vis_de_iarna @ Oct 10 2007, 09:02 PM) *
Adriana cum se cheama amoniacul (bicarbonatul de amoniu) in Italia si unde se gaseste?

Se numeste ammoniaca per dolci si acum a inceput sa se gaseasca prin supermarketuri acolo unde sunt toate produsele pentru dulciuri, eu imi amintesc de marca asta desi in poza mi se pare diferita de cea pe care o am eu, o sa o pozez pe a mea sa ti-o arat.
Poza de pe siteul lor e asta:

sau la o drogherie serioasa

Dar fii atenta ca daca o folosesti emana la inceput cind pui biscuitii la cuptor un miros mortal dar care apoi se pierde, sa nu te sperii.
Daca nu vrei mortis sa folosesti amoniac poti folosi praf de copt care se gaseste peste tot si face acelasi lucru smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 19th September 2014 - 11:52 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare