Reply to this topicStart new topic
> Cum se prepara cascavalul din lapte?
Mihai G 24424
mesaj May 27 2005, 10:04 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 27-May 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 24,419



As vrea sa stiu si eu cum se poate prepara cascavalul din lapte , daca stiti retete atat pentru cel normal cat si pentru cel afumat as fi foarte interesat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Salmida
mesaj May 27 2005, 03:20 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 672
Inregistrat pe: 5-June 03
De la: Suedia
Membrul Nr.: 7,954



Cascavalul face parte din categoria branzeturilor opärite si nu ai cum sä il prepari acasä ... pärerea mea. laugh.gif

Procesul de fabricatie necesitä conditii, culturi microbiologice, materii si materiale care sunt dificil de aplicat si folosit in mediul casnic. Plus perioada de pästrare panä la maturare/uscare care poate varia de la 2 säpt. panä la 1 an la unele sortimente si care se realizeazä in conditii de temperaturä si umiditate atent controlate.
De afumare nici nu mai vorbesc ...

Te asigur cä este mult mai simplu sä-l cumperi, avand si de unde alege. icon_razz.gif
Dacä vrei insä sä deschizi o fäbricutä, räspunsuri utile nu gäsesti aici, oricum. icon_frown.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj May 31 2005, 07:27 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Hallo Mihai si BINE AI VENIT PE FORUM,
Gindulici are dreptate si eu cred ca este mai simplu sa-l cumperi.
Dar de facut in casa se poate si asta tu hotarasti.
Am cumparat de citeva zile din Ro. revista BUCATARIA PENTRU TOTI din luna mai si rasfoind-o am gasit la pag. 90-91 reteta cascavalului de casa data tot de o cititoare a revistei.
Daca nu doresti sa cumperi revista spune-mi si o voi posta eu reteta aici.
O seara placuta! smile.gif


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj May 31 2005, 09:06 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686




Un picut rabdare si caut o reteta ( nu bag mana in foc ca si iese!!!!) pe care o am dintr-o revista.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj May 31 2005, 09:25 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



uite ca am gasit-o!!!! Este din revista Practic in bucatarie , deci este o reteta preparata de cineva care si spune ca este foarte gustos acest cascaval. Poate ca o sa o incerc si eu sa vad ce iese.

Ingrediente: 1,6 kg branza de vaci;
300 g branza de oi sarata
1,5 l lapte proaspat
75 g margarina Unirea( se specifica nu unt si nu margarina la cutie)
1 lingura bicarbonat stins cu otet(aici nu prea inteleg pentru ca daca e stins nu mai are absolut nici un efect, gazele deja sunt iesite prin reactie)
1 ou

Preparare : se fierbe laptele , cand da in clocot de pune branza de vaci, se amesteca si se lasa 10 minute, dupa care se strecoara si se lasa casul sa se scurga. Dupa ce s-a scurs bine, se da prin masina de tocat impreuna cu branza de oi . Intr-o cratita emaila se pune margarina la topit. Se pune deoparte sa se racoreasca. Atentie! Daca punem peste margarina topita firebinte toate celelalte ingrediente nu mai iese un cascaval gumos. Dupa ce s-a racorit margarina se pun branza tocata si oul. Se pune la foc mic, amestecandu-se mereu, pana se intinde cascavalul cand il ridicam cu lingura. Bicarbonatul se pune la urma, inainte de a lua cratita de pe foc. Nu trebuie lasat mai mult la fiert , caci se sbtiaza si nu se mai intinde.


Cam asta e reteta , destul de interesanta, daca am sa gasesc aici ingrediente o sa incerc si eu sa il fac. Astept impresii in special dupa preparare icon_bounce.gif

Cel afumat cred ca se pune simplu cascavalul sau casul, la fum asa cum se pun si carnea si carnatii, probabil nu asa multe zile , dar tot in loc uscat si inchis si pentru aroma diferite esente de lemn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai G 24424
mesaj Jun 3 2005, 12:04 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 27-May 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 24,419



Scuze ca am postat cam tarziu dar am fost foarte ocupat.Multumesc pentru reteta si pentru sfaturile voastre , era mai mult o curiozitate si nu stiu sigur daca o sa incerc.Nu e vorba ca nu vreau sa cumpar cascavalul dar tatal meu are 3 vaci la tara si m-am gandit ca nu ar fi rau sa incerc sa fac cascaval.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 19th April 2014 - 01:20 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare