Reply to this topicStart new topic
> Purcel intreg la rotisor
Hajni Pintilie 1...
mesaj Jul 11 2005, 11:19 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 4
Inregistrat pe: 18-November 04
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 18,777



A gatit vreodata cineva purcel afara la rotisor? As vrea sa fac asata de ziua sotului meu. Dar nu stiu cum, nu am facut niciodata. Se umple cu ceva purcelul? Nici macar nu stiu cum trebuie sa fie focul, jarul?
Orice sugestie sfat este binevenita. Am cautat pe alte site-uri, dar nu am gasit inca nimic. Mersi mult. Haini.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jul 12 2005, 11:58 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Haini bine ai venit.
Eu n-am făcut așa ceva niciodată.
Am văzut însă cum se face porchetta pe rotisor special pentru așa ceva. Porchetta e un porc de lapte dezosat și făcut apoi ruladă cu ierburi aromate înăuntru, căreia i se lasă capul întreg și se coace apoi pe acest rotisor după care se taie felii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hajni Pintilie 1...
mesaj Jul 12 2005, 06:10 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 4
Inregistrat pe: 18-November 04
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 18,777



Va multumsec pentru mesaj.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cali
mesaj Jul 12 2005, 08:07 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,324
Inregistrat pe: 24-March 04
De la: aici
Membrul Nr.: 12,977




Eu am facut anul trecut, daca nu esti tare grabita o sa pun poze, noi am facut un rotisor improvizat cu focul in spate, adica pe lateralul porcului.
Trebuie sa cureti porcul, al nostru a avut cred ca 80kg si era cam mare, deci curatat de intestine... nedesosat(coastele sunt fff bune) pus o zi la marinat cu tot felul de mirodenii. Se introduce po rotisor la foc extrem de moale, jaratec mai mult nu flacara.
Din cate-mi aduc eu aminte l-am tinut vreo 5 ore la rotisor, dar trebuiau vreo 8. Daca vezi ca se prajeste prea tare poti sa-l invelesti partial in folie de aluminiu.
Cam atat stiu eu, prietenul meu e pasionat de chestia asta asa ca am sa-l intreb sa-ti spun mai exact.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
angelique
mesaj Jul 12 2005, 09:39 PM


fata de treaba


Grup: Membri
Postari: 1,317
Inregistrat pe: 17-March 04
De la: milano
Membrul Nr.: 12,812



si pe mine ma intereseaza dar pt. un porc mai mic si facut la cuptor!


--------------------
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hajni Pintilie 1...
mesaj Jul 13 2005, 12:55 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 4
Inregistrat pe: 18-November 04
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 18,777



Mi-ar placea sa vad purcelul, oricum noi vrem sa facem unul mai mic. Haini
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jul 13 2005, 09:33 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



[quote=angelique]si pe mine ma intereseaza dar pt. un porc mai mic si facut la cuptor![/quote]
Păi ai putea să-l tragi în țeapă ca pe pui da' ești sigură că ai cuptoru' așa de mare? icon_rotf.gif
P.s. am vorbit cu mama aseară și m-a întrebat de tine.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hajni Pintilie 1...
mesaj Jul 13 2005, 05:07 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 4
Inregistrat pe: 18-November 04
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 18,777



Cred ca pana la urma o sa-l pun si eu la cuptor. O sa am musafiri, si nu vreau sa risc, sa nu mi se faca, si sa-i tin flamanzi. Am vrut sa facem ceva mai deosebit, dar nu stiu cate ore dureaza pana se face, si nu am timp sa stau toata ziua. Ok, va pup.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cali
mesaj Jul 15 2005, 03:26 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,324
Inregistrat pe: 24-March 04
De la: aici
Membrul Nr.: 12,977



Scuze de intarziere.
Poza de la mine nu pot s-o postez pt moment pt ca am depasit fff mult net-ul.
Uite aici reteta noastra, noi am avut un porc f mare si am multiplicato.
Mai jos ai inclusiv link-uri cu poze atat cu purcei dar si cu rotisoare. Se poate improviza dar trebuie sudat.
Purcel la protap.
20 de portii
Marinada
Pt un purcel de 20 de kg.
-o legatura de patrunjel
-o ceapa
-o capatzana de usturoi
-6 linguri de otet sau zeama de lamaie
-5 linguri de mustar
-5 linguri de miere
-3 linguri sos de soia
-cate o lingurita de maghiran, rosmarin si piper negru.
- 2 lingurite sare.
Purcelul curatat de intestine si cu soricul crestat se tine in marinada peste noapte.
A doua zi se trage pe teapa, i se invelesc urechile si coada in staniol.
Dureaza aprox 6 ore pana e facut. Din cand in cand se uda purcelul cu bere.

http://www.grillsportverein.de/spanferkel3/
http://www.br-online.de/land-und-leute/him...002/0825_5.html
http://www.grillsportverein.de/forum/viewt...php?p=9599#9599
http://www.grillsportverein.de/forum/viewt...php?p=3658#3658
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th October 2014 - 01:08 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare