Reply to this topicStart new topic
> S-a taiat crema, ce fac?
Micu Livia
mesaj Aug 16 2005, 08:40 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,338
Inregistrat pe: 16-February 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 21,490



Am facut ieri eclere.
Nu a fost un succes dar e un pas inainte.
Coca a iesit foarte bine(am pus doar 3 oua) prima serie insa desi a crescut frumos nu se cocea si cum le-m tinut inca mult timp la cuptor s-au cam lasat eclerele. A doua serie a iesit super numai ca sunt putin cam brunetele icon_frown.gif

Asadar am vrut sa fac Ganache au Chocolat ca umplutura.( 125 ml frisa lichida pusa la fiert si apoi turnata peste 200 g cicolata). Am batut bine,crema a inceput sa se lege dar cand am pus untul (50g) s-a taiat. Probabil am pus in bucatele prea mari untul sau nu era destul de rece crema.
Am facut separat un pic de frisca si am incercat sa-mi scot maneca asa cum se face la maioneaza taiata dar nimic.

Mai pot salva crema????
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s_tana
mesaj Aug 16 2005, 09:48 AM


mami de fluturas


Grup: Membri
Postari: 4,116
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609



livia nu stiu daca o mai poti salva dar s-a taiat pentru ca untul si crema nu aveau aceeasi temperatura.

am patit-o si eu dar am pus nuca multa in crema si asa am umplut blatul ca am batut-o vreo ora si nu s-a reparat.


Tana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ardnax
mesaj Aug 16 2005, 10:37 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 116
Inregistrat pe: 14-April 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 13,513



Aceasta crema nu se fierbe! Eu rup ciocolata intr-un vas de preferat bain marie (si daca vreti un secret folosesc vasul cu pereti dubli de fiert laptele) torn exact aceeasi cantitate de frisca lichida si pun vasul pe foc amestecand din cand in cand pana se omogenizeaza, o las la racit, o pun in frigider si apoi o amestec 2 minute cu mixerul si gata asta e tot.
Si mai e un amanunt; intotdeauna sa folositi ciocolata amara cu un procent ridicat de cacao peste 70%, altfel sansele sunt mari sa nu iasa legata/onctuoasa.
Pentru crema taiata poate incerci cacao praf, in nici un caz nu mai pune lichid! dupa ce o pui in frigider, si o bati cu mixerul poate se mai atenueaza. Succes!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Micu Livia
mesaj Aug 16 2005, 01:13 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,338
Inregistrat pe: 16-February 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 21,490




Merci Andrax.
Eu am fiert frisca lichida pentru ca asa am citit in reteta. O sa o mai bat un pic desi era separata si in dimineata asta cand am verificat-o. O sa mai pun si cacao si de nu isi revine asta e.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Micu Livia
mesaj Aug 17 2005, 07:31 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,338
Inregistrat pe: 16-February 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 21,490



Am mai pus cacao ( multa, nu stiu sa va zic exact) si s-a mai legat un pic. S-au mai pastrat o parte din "bobitele" formate dar s-a mancat.
Noroc ca nu erau pentru ceva musafiri smile.gif eclerele.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Aug 17 2005, 03:13 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Sa va spun eu ceva..dar nu garantez biggrin.gif icon_lol.gif
Am facut si eu ,asa o crema de ciocolata(si de ce sa nu recunosc,nu prea le am eu cu creme de ciocolata,pentru ca nici nu le manÓnc biggrin.gif )..si am ajuns la aceasi faza,s-a taiat.Ma Óntrebam ce sa fac..asa Óntr-o doara,Ómi zice fica-mea ,sa pun apa minerala.Ca sa-i fac pe plac,am pus.Ce cantitate nu stiu,dar dupa ochiometrie 1-2 linguri.Am frecat crema bine..si s-a legat!
Nu stiu daca asta a fost miracoloul,dar crema a iesit fina icon_smile.gif
(cantitatea cremei..era cam 250 ml-total..poate la cantitate mai mare de crema taiata,vine ceva mai multa apa minerala)

SÓnt curioasa,daca mai face careva o crema asemanatoare si i se taie..daca Óncearca cu apa minerala,si se repara icon_rolleyes.gif ..sa-mi spuna si mie icon_smile.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Micu Livia
mesaj Aug 17 2005, 04:39 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,338
Inregistrat pe: 16-February 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 21,490



Asa cum am spus s-a legat cumva dupa ce am pus cacao dar tot se simteau bobitele alea, de unt banuiesc, si in nici un caz nu era fina.
Mi-a mai ramas crema si daca nu ajung prea tarziu acasa poate incerc azi si cu apa minerala.
Nu promit raspuns azi ca plec vreo 4 zile intr-o mini mini vacanta si numai luni mai intru pe culinar.
Merci de idee Maya. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bela29
mesaj Dec 13 2009, 12:35 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 46
Inregistrat pe: 24-March 07
Membrul Nr.: 37,092



Buna fetelor.
Chiar daca topicul asta ii foarte vechi, m-am gandit ca daca il inoiesc cu ceva, mai ales ca acuma vine craciunul, nu se v-a supara nimeni, daca ceea ce scriu v-a fi de folos la o bucatareasa.
Azi am sarbatori a 9-a aniversare a fetitei mele, si din graba ca nu s-a racit crema prea repede si mai aveam putin timp, am pus untul peste ea. Si rezultatul il stiti, s-a taiat. Dar ce era interesant era ca s-a vazut cand am inceput sa il pun pe tort.
Si mi-am tot batut capul cum sa o fac sa isi revina, si vorbind cu cealalta fata ii ziceam ca in maioneza pun mustar daca se taie, si ea imi zice ca imi aduce mustarul smile.gif) .
Am pus apa intr-o oala si am pus-o pe foc sa clocoteasca. Cand a clocotit am pus crema in alta oala mai mica si am pus-o pe aburi. Nu am lasat-o sa fiarba, dar am amestecat continuu pana am vazut ca se leaga, cred ca 2 sau 3 minute. Am luat-o de pe aburi, si am mai amestecat in ea. Am lasat-o la rece apoi inca 10 minute. Si nu s-a mai taiat.
Sper sa va fie de folos aceasta metoda cand vi se taie o crema.

Si de sarbatori va doresc tuturor Un Craciun Fericit alaturi de cei dragi, iar anul nou sa va aduca numai bucuri si sanatate.
La multi ani!!!!
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------

Is very beautiful when you love someone, but when someone loves you, ............
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ariana14
mesaj Jan 3 2010, 06:24 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 21
Inregistrat pe: 4-July 09
Membrul Nr.: 52,530



Buna ! si LA MULTI ANI!
Am auzit de la o prietena ca o crema taiata se reface daca se pune in ea putin ulei( ca la maioneza).M-am gandit ca nu e o idee buna , ca uleiul se va simti la gust. Dar, cand crema mi s-a taiat am zis sa incerc, ca nu mai am nimic de pierdut. Am incercat si.........surpriza: crema era ca noua. Si nici nu s-a simtit gust de ulei.Totusi, sa fiu sigura ca nu se simte am pus esenta de rom.
Am uitat sa mentionez ca crema era alcatuita din unt+budinca de vanilie+galbenusuri frecate pe aburi.PA PA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 23rd July 2014 - 07:47 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
ParolńÉ
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare